Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Az orgona megáldása hálaadó szentmise keretében
  2019-08-30 17:38:12, péntek
 
  Először köszönthettük templomunkban megyéspüspökünket, Dr. Székely Jánost, aki a hálaadó szentmisét templomunk egykori plébánosával, Dr. Gyürki László pápai prelátussal, kerületünk esperesével, az olasz nyelvű szentmiséket bemutató atyákkal és Varga Ottó plébános úr utódjával, az őriszentpéteri plébános úrral együtt mutatta be.
Nagy örömünkre szolgált, hogy ünnepünket Dr. Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese levélben; Érszegi Márk Aurél Magyarország Vatikáni Nagykövetségének első tanácsosa, Márkus Sándor a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke, Kisléghi-Nagy Ádám a Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagja, Kossuth-díjas festőművész, Zichy Eszter, egykori plébánosunk, Dr. Littván Sándor családjának tagja, Tauszné Vincze Edit a Vasvári Járási Hivatal hivatalvezetője, Albert Miklós aranykoszorús orgonaépítő mester és segítői, Rákász Gergely orgonaművész pedig személyes jelenlétével megtisztelte.
Köszönjük minden kedves jelenlévőnek, olaszfai magyaroknak-olaszoknak, elszármazottaknak, különösen jótevőinknek, hogy ilyen örömtelivé tették ezt a napot!
...... .........



...... ........... .............



...... ........... ............



...... .........



...... .........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Pio atya gondolata
  2019-08-30 17:12:04, péntek
 
  A legszebb hitvallás az, ami a sötétben szakad föl belőled, az áldozatban, a fájdalomban, amikor megfeszült erővel akarod a jót. Ez az, ami villámként hasít lelked sötétségébe, ez a vihar világossága, amely fölemel és Istenhez vezet.
/Pio atya/
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Erdő Péter megáldotta a Boldog Ceferino Roma Misszió ......
  2019-08-30 17:04:56, péntek
 
  Erdő Péter megáldotta a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Házat
...... .......


Egy korábban szegényházként, majd kórházként használt épület felújításával elkészült Esztergomban a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Ház, ahol szociális szolgálatot és roma felzárkóztatást végez az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. A cigány missziós központot augusztus 29-én, csütörtökön délután Erdő Péter bíboros, prímás a szentmisét követően áldotta meg.
Az esztergomi roma közösség örömünnepet ült augusztus 29-én. Erdő Péter bíboros megáldotta a felújított roma misszió - Cursillo-ház, tanoda, baba-mama klub - épületét. Velük ünnepelt a mellettük levő épületrészben elhelyezett - és velük szorosan együttműködő - karitászközpont is. Michels Antal, a roma misszió egyházmegyei felelőse pedig elmesélte nekünk, milyen út vezetett el a nagy napig.
Amikor a forgalmas út mellett, a kápolnával és a roma központtal szemben leparkolunk, egy karitászos hölgy, bár nem ismerjük egymást, ránk köszön. Ő is, társai is süteményestálcákkal küzdik át magukat az úton, a száguldó autók között. Odabent is rengeteg karitász munkatársat pillantok meg: egy egész termet megtöltenek, kivetítőn nézik a misét. Bölcs intézkedés, a kápolnába ugyanis nem lehet beférni, zsúfolásig megtelt ünneplőkkel
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Útravaló – 2019. augusztus 30.
  2019-08-30 17:02:02, péntek
 
  A népszerű példabeszéd nem azt jelenti, hogy a mennyek országa a tíz szűzhöz hasonlít, hanem hogy a menyegzőhöz. A szüzek a keresztényeket jelentik, akik Krisztus második eljövetelére várnak. Vannak köztünk felkészültek, és vannak hanyagok. Talán arra is gondoltunk már, hogy vajon tényleg lehet éjjel olajat venni? Nem csupán az elbeszélés kedvéért hangzott így? Tény azonban, hogy a régi boltos a boltjában lakott, és a régi korokban, amikor közvilágítás nem volt, azok a fényforrások, amelyek az elemi szükségletet jelentették, minden időszakban hozzáférhetők voltak. A boltjában lakó boltost szükség esetén meg lehetett zavarni: érdeke volt, hogy kinyisson - nem úgy a mennyországnak!  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Kézilabda - Mikler: „Már azt hittük, sosem lesz vége&#
  2019-08-30 16:49:59, péntek
 
  Az új idényben is minden hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését megnyerné a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata - nyilatkozta az öt év után visszatért kapus, Mikler Roland
...... ........


,,Szeretnénk minden hazai meccsünket megnyerni, és ha módunkban áll, akkor idegenből is pontokat hozni" - mondta az M4 Sporton pénteken a válogatott kapus. A szegediek 2017 decembere óta veretlenek tétmérkőzésen hazai pályán, legutóbb a lengyel Wisla Plock tudta legyőzni őket saját otthonukban. Mikler úgy fogalmazott, az első három BL-csoportmeccsük nagy mértékben meghatározza majd, milyen lendülettel indítják az őszi szezont. Hozzátette, a BL-idény kezdetére kell a legjobb formában lenniük, hiszen szeptemberben sorrendben a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain és a német Flensburg-Handewitt lesz az ellenfelük. ,,Hasznos volt az alapozó időszak. Már azt hittük, sosem lesz vége, de a héten végre elkezdjük a bajnokságot. Elvégeztük a maximális munkát, amit csak lehetett" - mondta a 199-szeres válogatott kapus. A szegediek szombaton a Csurgót fogadják idénybeli első NB I-es meccsükön.
A játékos úgy vélekedett, a közelmúltbeli felkészülési mérkőzéseken jó arcát mutatta a csapatuk, de még van idejük az apró finomításokra, a hibák kijavítására, illetve a jó dolgok megerősítésére. Hozzáfűzte, eddig a nyitott védekezés gyakorlására fektették a legnagyobb hangsúlyt, illetve a támadójátékra, hiszen három érkezőnek is jócskán bele kell szoknia Juan Carlos Pastor rendszerébe, a spanyol vezetőedzőnek pedig a csapat egészét kell a saját képére formálnia.

- A Szeged keretéből távozott Balogh Zsolt, Pedro Rodríguez és Marin Sego, Mikler mellett érkezett a Paris Saint-Germaintől a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic, a Rhein-Neckar Löwentől a szerb jobbszélső, Bogdan Radivojevic, és a Tatabányától a beálló, Rosta Miklós.

- Mikler 2010-től négy idényen keresztül már védett Szegeden, majd Veszprémbe igazolt, ahonnan idén nyáron tért vissza az előző szezonban Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes együtteshez. A 34 éves kézilabdázó elmondta, csak két olyan csapattársa van, akivel együtt nyertek EHF Kupát 2014-ben.
,,Velük még bensőségesebb a viszony, de a többiek is nagyon rendesek, segítőkészek, és jól fogadtak. Igyekszem én is hozzátenni a csapathoz, emberileg és teljesítményben is" - nyilatkozta.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
BL-Rekord küszöbén Szoboszlai Dominik
  2019-08-30 16:44:14, péntek
 
  A Salzburg labdarúgója, Szoboszlai Dominik magyar rekordot dönt, ha pályára lép a Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonjának csoportkörében.
...... ........... ........



...... .......


Az osztrák bajnok Salzburg magyar válogatott középpályása még csak 18 éves (2000. október 25-én tölti 19. életévét), s amennyiben játszana a Bajnokok Ligája szeptember 17-én kezdődő csoportkörében, úgy ő lehet a valaha volt legfiatalabb magyar játékos, aki pályára lépett a BL (az 1992/93-as szezon óta ez a sorozat neve) főtábláján - a Salzburg a Liverpoollal, a Napolival és a Genkkel került egy csoportba.

- Az eddigi csúcstartó, Lisztes Krisztián 19 éves és két hónapos volt, mikor az 1995/96-os BL-idény első meccsén, a Grasshoppers elleni idegenbeli bravúrgyőzelem (3-0) alkalmával megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak.
- A dobogó alsó fokán Fehér Miklós áll, aki a Porto futballistájaként 19 évesen és 4 hónaposan lépett pályára az Olympiakos otthonában játszott csoportmeccsen (1998.november 25.) Őt Szabics Imre (19 éves és 5 hónapos) és Sallai Roland követi (20 éves és 4 hónapos).
- A legtöbb BL-meccsel egyébként Korsós György bír, ő 22-szer lépett pályára az elitliga főtábláján, majd Tőzsér Dániel, Szabics Imre és Bodnár László következik a sorban.

A legtöbb BL-meccsen (főtáblán) pályára lépő magyar játékosok:
Korsós György - 22 mérkőzés
Tőzsér Dániel - 17 mérkőzés
Szabics Imre - 15 mérkőzés
Bodnár László - 15 mérkőzés
Szalai Ádám - 12 mérkőzés
Dzsudzsák Balázs - 10 mérkőzés
Király Gábor - 10 mérkőzés
Juhász Roland - 9 mérkőzés
Telek András - 8 mérkőzés
Hrutka János - 8 mérkőzés
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
A Fradi a
  2019-08-30 16:38:06, péntek
 
  Spanyol; CSZK Moszkva; Ludogorec; FTC
Szeptember 19-én kezdődik
Fradi - CSZK Moszkva

- FTC - Suduva 4:2
Videó Link
Teljes mérkőzés videó Link
Az EL-selejtező rájátszásában a litván Suduva együttesét búcsúztató magyar bajnok részéről a válogatott kapusa, Dibusz Dénes értékelte a sorsolás eredményét:
,,Természetesen figyeltem az eseményeket. Azt sajnálom, hogy egy igazi nagy sztárcsapatot nem kaptunk, de persze azt is hozzá kell tenni, hogy így is mindhárom ellenfél nagyon erős. Ezzel együtt úgy látom, nincs egy kiemelkedő csapat ebben a csoportban. Az biztos, hogy a bolgárokat fűti a visszavágás vágya, nekünk viszont van két jó emlékünk róluk, ami jelenthet pluszt. Az Espanyol meccseit pedig hétről hétre követhetjük a spanyol bajnokságban. Jobban szem előtt vannak. A CSZKA az elmúlt években többször megmutatta, hogy a topcsapatoknak is komoly ellenfele tud lenni. Nem véletlen, hogy őket sorsolták az első kalapból. Ebben a csoportban reális cél, hogy pontokat szerezzünk az ellenfeleinkkel szemben" - nyilatkozta Dibusz a fradi.hu-nak.
A három magyar futballistát, Holender Filipet, Kecskés Ákost és Vécsei Bálintot foglalkoztató FC Lugano együttesére hideg túrák várnak: Kádár Tamás csapatával, az ukrán Dinamo Kijevvel, illetve a dán FC Köbenhavn és a svéd Malmö FF gárdájával került a B csoportba.
Holman Dávid és Guzmics Richárd együttese, a szlovák Slovan Bratislava a török Besiktas, a portugál Braga és az angol Wolverhampton Wanderers csapatával találkozik a csoportkörben.
A sorsoláson bejelentették, hogy az előző kiírás legjobb játékosának Eden Hazardot választották: a belga játékmester győzelemre vezette a Chelsea-t, nyáron viszont a Real Madridhoz igazolt.
*
A 48 együttest felvonultató csoportkörben az első fordulóra szeptember 19-én kerül sor, a hatodik, utolsó kört december 12-én rendezik. A csoportok első két helyezettje a legjobb 32 között folytatja a szereplést. A döntőt május 27-én rendezik Gdanksban.
A csoport:
Sevilla (spanyol), APOEL (ciprusi), Qarabag (azeri), Dudelange (luxemburgi)

B csoport:
Dinamo Kijev (ukrán), Köbenhavn (dán), Malmö (svéd), Lugano (svájci)

C csoport:
Basel (svájci), Krasznodar (orosz), Getafe (spanyol), Trabzonspor (török)

D csoport:
Sporting CP (portugál), PSV (holland), Rosenborg (norvég), LASK Linz (osztrák)

E csoport:
Lazio (olasz), Celtic (skót), Rennes (francia), CFR Cluj (romániai)

F csoport:
Arsenal (angol), Eintracht Frankfurt (német), Standard Liege (belga), Guimaraes (portugál)

G csoport:
Porto (portugál), Young Boys (svájci), Feyenoord (holland), Rangers (skót)

H csoport:
CSZKA Moszkva (orosz), Ludogorec (bolgár), Espanyol (spanyol), FERENCVÁROS

I csoport:
Wolfsburg (német), Gent (belga), Saint-Étienne (francia), Olekszandrija (ukrán)

J csoport:
Roma (olasz), Mönchengladbach (német), Istanbul Basaksehir (török), Wolfsberg (osztrák)

K csoport:
Besiktas (török), Braga (portugál), Wolverhampton (angol), Slovan Bratislava (szlovák)

L csoport:
Manchester United (angol), Asztana (kazah), Partizan (szerb), AZ (holland)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
21. évközi hét péntek 08.30
  2019-08-30 00:47:25, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Isten akarata az, hogy szentek legyetek!
Testvéreim!
Kérünk és intünk titeket, Urunkban, Jézusban: Megtanultátok tőlünk, hogyan kell Istennek tetsző életet élnetek: éljetek is hát így, s haladjatok egyre előbbre. Hiszen tudjátok, milyen utasításokat adtunk nektek Urunk, Jézus által. Isten akarata ugyanis az, hogy szentek legyetek.
Tartózkodjatok tehát a paráznaságtól! Szent és tisztességes házas életet éljetek, nem úgy mint a pogányok, akik nem ismerik Istent, és bűnös érzékiségben élnek.
Ne károsítsa meg és ne csalja meg senki a testvérét semmiféle ügyben, mert az Úr megtorolja mindezeket, ahogyan már megmondtuk és kifejtettük nektek. Mert az Úr szentségre hívott minket, nem pedig bűnös életre.
Aki tehát ezeket a tanításokat megveti, nem embert vet meg, hanem az Istent, aki ránk árasztotta Szentlelkét.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 4,1-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek, és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!"
Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Tanítványaid a te életmódodat akarták elsajátítani, ezért elhagyták otthonukat és családjukat, hogy állandóan veled legyenek. Ők nem váltak önálló tanítókká, hanem mindenkor téged képviseltek, a te küldetésedben részesültek, a te tanításodat adták tovább, megélve annak igazságát, hogy ,,nem nagyobb a tanítvány mesterénél." Segíts minket, hogy a te követődként az evangéliumot olvasva és élve, hozzád kössük életünket! Segíts, hogy szavaidban felismerjük az örök élet igéit, amelyeket senki másnál nem találhatunk meg.

Elmélkedés
Jézusnak az öt okos és öt balga szűzről szóló példabeszédében ritkán figyelünk oda a vőlegényre, pedig nyilvánvalóan ő a történet főszereplője. A vőlegény magatartásában több furcsaságot is felfedezünk. Először is azt, hogy a vőlegény ,,késik", pedig egy lakodalmi ünnepségre éppen neki illik időben megérkezni. Jézus nem magyarázza meg a késésnek az okát, de a történet lelki mondanivalóját keresve kitalálhatjuk, hogy ez a ,,késés" arra utal, hogy senki nem tudhatja előre az Úr érkezésének időpontját. Furcsa, hogy egészen szokatlan időben, éjszaka érkezik, mégpedig váratlanul, senki nem jelenti be előre jövetelét. Ez a mozzanat arra utal, hogy az Istennel való találkozás napját nem ismerhetjük előre. Rendkívüli az is, hogy nem áll rögtön az ünneplők közé és nem törődik a menyasszonnyal, hanem a kapuőr feladatát végezve ő intézkedik a kapuk bezárásáról, majd pedig nemhogy örülne minden érkező vendégnek, hanem könyörtelenül kizárja a későket, akiket könyörgésük ellenére elutasít. Ezek az elemek arra utalnak, hogy a végső ítélet bírája egyedül Isten, akinek joga van ahhoz, hogy örök országától távol tartsa azokat, akik felkészületlenek.
A példabeszéd emlékeztessen minket arra, hogy életünk minden napján felkészülten várjuk az Úrral való találkozást, amelynek idejét nem ismerjük, bármikor bekövetkezhet. A találkozás ne ítéletünket, hanem üdvösségünket jelentse!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
UEFA Bajnokok Ligája sorsolás Csoportkör 2019.08.29.
  2019-08-30 00:07:53, péntek
 
  Videó Média klikk Link
Amíg lenem törlődik.

Képek a videóról készültek
...... .........



Lionel Messi és Cr. Ronaldo egy képen
...... .....


Az elmúlt év legjobb kapusa
...... .......


Az elmúlt év legjobb védője
...... ......


Az elmúlt év legjobb közép pályása
...... ..........


Az elmúlt év legjobb támadója
...... ........


- Az elmúlt év legjobb egyenlő játék.- Jótékonysági futása volt, minden idegenben rendezett bajnokságra, melyen 60 ezer dollárt gyűjtött össze.
...... ..........


és ...... ........


...... ........... ............


Az elmúlt év legjobb női játékosa (Sajnos itt már nem működött a videó)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 400 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2694
  • e Hét: 13756
  • e Hónap: 26432
  • e Év: 260179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.