Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyógyulás céklával
  2019-09-02 23:25:51, hétfő
 
 



Vérszegénységgel küzdesz? Méregteleníteni szeretnél? Akkor fogyassz rendszeresen céklát!

Vérszegénységgel küzdesz? Méregteleníteni szeretnél?

A betegségek megelőzésére és a tünetek kezelésére rengeteg zöldség közül válogathatsz a természet patikájából.

Egy ilyen vitaminbomba és ásványianyag-forrás a cékla és annak levele, amely különböző formákban egész évben fogyasztható és sok betegségre jó hatással van.

Fontos tudnunk, hogy a legjobb szervezetünk számára, ha a céklát nyersen fogyasztjuk, mert így értékes tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe.

Számos ásványi anyagot tartalmaz: vas, magnézium, réz, jód, kén, kalcium, kálium, foszfor, valamint vitamint is (C, B1, B2, B3, K, P).

És hogy mire használ?

Magas vastartalma miatt serkenti a vörösvérsejtek képződését, ezért javítja a vér oxigénfelvevő képességét. Vérszegénység esetén kifejezetten ajánlott fogyasztása.

Serkenti a vese, a máj, a lép és az epehólyag működését, ezért nagymértékben hozzájárul a méregtelenítési folyamatokhoz.

Mivel magas a pektintartalma, ezért nagyszerűen tisztítja az emésztőrendszert.

Nagyon jól alkalmazható magas vérnyomás, szív és érrendszeri betegségek, valamint ízületi fájdalmak kezelésében.

Magas folsavtartalma miatt, jelentős szerepet játszik az idegrendszer működésében.

A várandósság ideje alatt is ajánlott fogyasztani, hiszen segít a vérképzésben és számos rendellenességet képes megelőzni.

Mivel magas az antioxidáns tartalma, ezért a rákellenes küzdelemben is bevethető.

Kiváló megoldást nyújthat, különböző bőrproblémákra, menstruációs zavarokra, emésztési problémákra, fáradtság ellen, enyhítheti a klimax tüneteit stb.

A céklalé segíthet a nátha és az influenza megelőzésében.

Mindegy milyen formában, de fogyasszuk rendszeresen...
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógynövények a hajunkért
  2019-09-02 23:20:46, hétfő
 
 



Manapság még mindig a szép, egészséges hosszú haj a nő egyik ékessége. A korral azonban egyre inkább ritkulni kezd a haj, a hajszálak elvékonyodnak, és már nem is nő olyan intenzitással, mint fiatalabb korunkban. Hajunk ápolásához és növesztéshez használhatunk gyógynövényeket, amelyek semmilyen káros hatással nincsenek a haj szerkezetére és természetesen az egészségünkre sem. Szemben az olyan készítményekkel, amelyek sok esetben egészségre káros anyagokkal vannak tele és előre nem lehet megmondani, hogy milyen hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

Először is nézzük, hogy milyen olajokat érdemes használni hajunk ápolására. Ilyen például a kókuszolaj, a jojobaolaj, az édes mandulaolaj, az olívaolaj vagy a búzacsíraolaj. És milyen gyógynövények serkenthetik a haj növekedését? Például a hibiszkusz, amely a hajhagymákra van pozitív hatással, így segítve elő a haj növekedését.

A másik gyógynövény a brahmi, vagy más néven bacopa, amelyet előszeretettel alkalmaznak az ájurvéda gyógyászatban. Ez a gyógynövény aktiválni tudja a hajnövekedésért felelős fehérjéket.

A ginszeng egy csodálatos gyógynövény, amely nemcsak a hajhullást képes megszüntetni, de a hajnövekedést is serkenteni tudja. A ginszeng szaponinokat tartalmaz, amelyek ösztönzik a haj növekedését.

Az antioxidánsokat tartalmazó gyógynövények is nagyon hasznosak. Az egyik ilyen gyógynövény a gotu kola. Ez az egyik olyan legnépszerűbb ájurvédikus gyógynövény, amely stimulálja a haj növekedését, hiszen a fejbőr vérkeringését serkenti.

Az Aloe vera egy trópusi növény, amely egészségessé varázsolja a fejbőrt, megszabadítva azt mindenféle baktériumtól, kórokozótól, így az egészséges fejbőr többé nem akadálya annak, hogy a haj növekedésnek induljon.

A szent bazsalikom egy adaptogén gyógynövény, amely segíthet megelőzni a fejbőr korpásodását és viszketését, illetve a hormonok szabályozásában is nagy szerepe van, ami azért nagyon lényeges, mivel sok esetben a nem megfelelő hormonszint okozza a hajhullást.

A goji bogyó egy remek antioxidáns. Cinket is tartalmaz, ami szintén gátja lehet a korpásodás kialakulásának. Ha nincs korpa, akkor a fejbőr ismét képes ,,lélegezni", így beindulhat az új hajszálak növekedése.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.