|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2019-09-24 19:14:48, kedd
|
|
|
Ha többféle út kínálkozik számodra és nem tudod, melyiket válaszd,
semmiképp se bízd a döntést a véletlenre, hanem ülj le és várj.
Várj még és még. Ne mozdulj, ne szólj, csak hallgasd a szíved.
S mikor beszélni kezd hozzád, állj fel és menj, amerre visz.
Susanna Tamaro
|
|
|
0 komment
, kategória: Gondolatok 4. |
|
|
|
|
|
2019-09-24 19:07:34, kedd
|
|
|
Egy nap, amikor majd a szépséged elmúlik
és már semmid nem marad, kell, hogy legyenek
melletted barátok és rokonok, akik azért szeretnek,
amilyen vagy és nem a külsődért.
|
|
|
0 komment
, kategória: Szépkor 1. |
|
|
|
|
|
2019-09-24 14:56:59, kedd
|
|
|
Erdélyi vargabéles
Hozzávalók:
1 kg tehéntúró,
35 dkg vaj,
6 tojás,
3 dl tejföl,
10 dkg mazsola,
35 dkg cukor,
1 tasak fagyasztott réteslap,
1 tasak széles laska,
2-3 vanília,
valamint citromhéj.
A fagyasztott réteslapot szobahőmérsékleten felengedjük, a finom széles
laskát megfőzzük, lecsöpögtetjük.
A vajat cukorral habosra kavarjuk, és a tojások sárgájával, majd a tejföllel
alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a vaníliát és a citromhéjat - ez adja meg a sütemény ízének
fő vonalát. Amikor kész a krémes állagú keverék beletesszük a laskát, és
lazán összekeverjük.
Egy téglalap alakú, csinosabb mély tálat kivajazunk és a már felengedett
rétestésztát - amit előzőleg kinyújtottunk - belehelyezzük erre kerül a
tehéntúrós laska, majd a maradék lapokkal lefedjük.
A költeményt olvasztott vajjal bekenjük és mérsékelt tűzön fél óra hosszan
sütjük amíg ropogósra pirul, és az összes, benne lévő finomság teljesen
átsül.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2019. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
243 db bejegyzés |
e év: |
4376 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 356
- e Hét: 7927
- e Hónap: 30194
- e Év: 162748
|
|
|