Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
webrádió
  2019-09-26 15:32:42, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
zöld turmix
  2019-09-26 11:00:05, csütörtök
 
 



Az örök képlet, amire a zöld turmix elkészítéséhez szükséged van.
Amikor a barátaim tanácsot kérnek, hogy milyen kisebb változtatással érhetnek el nagymértékű fejlődést az egészségükben, mindig azt ajánlom nekik, hogy cseréljék le a szokásos reggelijüket egy zöld turmixra. Nincs is jobb érzés annál, amikor reggel 9 előtt elfogyasztod a zöld levelek különféle változatait - még akkor is, ha napközben csokit, chipset, sült krumplit, vagy süteményeket eszel, mégis vittél be rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat. Ráadásul amikor reggel zöld turmixot iszol, kevésbé esel kísértésbe a nap folyamán (ez egy egészséges trükk, nem muszáj elhinned, inkább győződj meg róla saját magad).

Az internet tele van nagyszerű zöld turmix receptekkel, viszont a titok az, hogy nincs szükséged receptre. Sokkal egyszerűbb megtanulni az alap képletet, ami mindig biztosítja számodra megfelelő mennyiségű tápanyagokat és a jó ízt. Ezután bátran kísérletezhetsz az ízekkel és a hozzávalókkal, és saját recepteket találhatsz ki. Itt van minden, amit meg kell jegyezned:

1. Kezd pár nagy marék leveles zöldséggel
Van pár alapszabály, amit követned kell. Minden zöldségben vannak tápanyagok és anti-tápanyagok, hogy megelőzzék, hogy az állatok kizárólag csak egy fajtát legeljenek, amíg ki nem hal a növény. Akkor a leghatásosabb (és kerülöd el, hogy kárt okozzon), ha rendszeresen változtatod a levélfajtát. Ha eddig például sok rukkolát fogyasztottál, válts spenótra. Járj utána, hogy milyen ritka zöldségfélék kaphatóak a helyi termelőknél és próbáld ki azokat. Ilyen lehet mondjuk a borsó hajtása. Akár gyógynövényeket is kipróbálhatsz - apríts bele egy kis koriandert vagy bazsalikomot ízesítésként. Továbbá, több nagy marék levelet adj hozzá. A legtöbb recept csak kevés mennyiségű zöldet ír, de itt most az a cél, hogy minél több legyen benne, hisz ez teszi olyan csodálatossá a zöld turmixot! Legyél tisztában a zöldség ízével, amikor kiválasztod. A spenót gyengébb ízű, tehát sokat tehetsz bele, anélkül, hogy elrontanád az ízét; ellenben a rukkola elég erős, így egy másik erőteljes ízű hozzávalóval kell kombinálnod (ne aggódj, hamarosan erről is szót ejtünk).

2. Adj hozzá egy banánt
Ezt a lépést kihagyhatod, ha nem szereted a banánt, de igazából ez a titka minden jó turmixnak. Édesíti és krémesebbé teszi, ami összetartja a többi hozzávalót. Ha nem vagy nagy banánimádó, hasonló hatást érhetsz el több más gyümölccsel plusz egy fél avokádóval. A banán kiválasztásánál jó érettet válassz, barna foltokkal a héján. Ez azt jelzi, hogy a keményítő már elkezdett cukorrá bomlani, így könnyebben emészted meg. Ha felszeleteled, lefagyasztod, majd így turmixolod le, életed legfinomabb, legkrémesebb turmixát kapod.

3. Most adj hozzá egy kis zsírt
Igen, zsírt. A zsír a zöld turmixok elengedhetetlen hozzávalója három okból is. Először, kötőanyagként viselkedik és összetartja a többi hozzávalót (ha eddig a turmixodban különvált a leveles rész a víztől, valószínű, hogy abban nem volt zsír). Ezenkívül segíti a vitaminok felszívódását ( ami az elsődleges célunk). Az A-, D- és E-vitaminok zsírban oldódó vitaminok, és akkor tudja a szervezeted a leghatásosabban feldolgozni, ha zsírral együtt fogyasztod. És végül a zsír és a rost kombinációja a a legerősebb módszer arra, hogy jóllakottnak érezd magad órákon keresztül. Volt már olyan, hogy zöld turmixot ittál, mégis 10 órára mér éhes voltál? Ha zsírt is tartalmaz, a zöldben található bőséges mennyiségű rost mellett, akkor órákra biztosítja a megfelelő vércukorszintet anélkül, hogy ebédig megéheznél. Nem kell belőle sok - mondjuk egy fél avokádó, egy kiskanál mogyoróvaj, egy evőkanál kókuszolaj vagy egy púpozott kanál lenmag.


4. Szórd meg egy kis sóval
Sokszor utalnak rá, hogy a tengeri só, a Himalája só, a nem feldolgozott só az utóbbi időben a világ egyik legfontosabb egészséges élelmiszerévé vált, nem véletlen. Ajánlott minden turmixba tenni, mert az ásványi anyagok segítik a testünket a tápanyagok könnyebb feldolgozásában. Ezen felül az ízt is fokozza. Tudtad, hogy a jó sütemény receptekben mindig van egy csipetnyi só? Mivel a sónak olyan különleges tulajdonsága van, hogy kiemeli a többi ízt, így még érezhetőbb és még finomabb lesz. Egy nagy csipet ásványi só minden zöld turmixot életre kelt.

5. Különböző folyadékokkal turmixolhatod össze
Ne gondold túl: a víz tökéletes. A kókusz víz és a növényi tejek is jó alternatívák.

forrás: vizmegoldas.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 114 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 129
  • e Hét: 983
  • e Hónap: 3034
  • e Év: 31257
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.