Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Siker és kudarc! Isten a föld porából megalkotta az embert.
  2019-09-28 22:56:24, szombat
 
  Siker és kudarc! Isten a föld porából megalkotta az embert. Fényből, sárból született lények vagyunk. Mindannyiunk arcán fel-fel ragyog teremtő Istenünk szép vonása, de sajnos nagyon sokszor megjelenik, ott éktelenkedik a föld sötét árnyéka is. Erények-bűnök, sikerek-kudarcok tarka szőttese az életünk. Magunkban, környezetünkben a fényt, az életet nagyra tartjuk, örvendünk ha a fény, a ragyogás betölti életünket. Nagyon sokan kérdezik, de akkor Isten miért engedte meg a bűnt, a rosszat, a fojtogató sötétséget? Ez a kérdés nemcsak bennünket, egyszerű embereket foglalkoztat, hanem az Istenhit örökké visszatérő botrányköve.
A mai evangéliumban, Jézus sikereinek csúcsán arról beszél tanítványainak, hogy az emberfiának szenvednie kell. Ez a jézusi prófécia annyira mellbe vágja a tanítványokat, hogy még beszélni sem mernek róla, kérdéseket sem tudnak feltenni ezzel kapcsolatosan Jézusnak.
Miért tolerálja Jézus a bűnt? Hogyan engedheti meg, hogy mi emberek bűnöket kövessünk el? Valóban hogyan engedhette meg Jézus Krisztus, hogy az Ő népe tudva és akarva elkövesse a legelképzelhetetlenebb bűnt, az Istengyilkosság bűnét?
Az evangélium erre a kérdésre is választ ad: "Isten úgy szerette ezt a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda érte." A szeretet lényege a szabadság! Csak ott van szeretet, ahol valós lehetőség van a döntésre, a választásra. Ezért nem korlátozza a szabadságot, nem veszi el tőlünk a bűn, a rossz melletti döntés lehetőségét! Ahogyan ősszüleinknek a kezdet kezdetén megvolt a lehetőségük dönteni jó és rossz között, ugyanúgy Jeruzsálem népének megvan a lehetősége választani Jézus és Barabás között. Ami csodálatos és mindannyiunk számára példaértékű, az az, hogy Jézusnak a népe iránti szeretetét egyáltalán nem érinti az emberek döntése. Megváltónk ott a kereszten, tenyerében a szegekkel értünk imádkozik! Nem fenyegetőzik, nem az igazságról beszél átkozódva, hanem irgalmas szeretettel örök üdvösséget ígér nagypéntek egyik tragikus szereplőjének, a jobb latornak, aki fennhangon kimondja, hogy ő valóban megérdemli a kereszthalált.
Erről a végtelen szeretetről Jézus hiába beszélt volna bármennyire is szépen, mert mi nagypéntek nélkül nem értettük volna meg az Ő tanítását, a szeretet lényegét! Egészen más az elmélet és egészen más a Golgotán ég és föld között haldokolva, a szó nélkül kimondott tanítás a szeretet végső győzelméről. Nézem a botrány fáját, a keresztet, és arra gondolok, hogy milyen jó lenne ha a szeretet mellett tudnánk, mernénk dönteni! Milyen jó lenne ha mától fogva mindig Jézus mögé állva, csak a szeretet útján járnánk, vezessen az az út bármerre is, mert a szeretet útja az üdvösség útja, Isten asztalához vezető egyetlen út!
Szeretettel, Csaba testvér
*
Evangélium
Az ördögtől megszállott fiú meggyógyítása után a tanítványok csodálattal tekintettek Jézusra. Ő azonban figyelmeztette őket: Véssétek szívetekbe, amit most mondok! Eljön az idő, hogy az Emberfiát az emberek kezére adják. De azok nem értették meg ezt a beszédet, és igazi értelme rejtve maradt előttük. Kérdezni azonban nem merték e szavak értelme felől. Lk 9,43b-45
- Afrikában a város szélén.. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Sík Sándor: Egy fenyőfa tetején
  2019-09-28 22:47:49, szombat
 
  1963-ban ezen a napon, szeptember 28-án hunyt el Sík Sándor. Őt idézzük, rá emlékezünk egy kedves versével. Az énekesre, aki ,,furulyázott", bele a végtelenbe, kivel ,,Isten kontraktust kötött", s akihez, hisszük, odatalált az Angyal.
,,A dallam, a dallam mécse derengjen,
Hogy a sivatag-csendben
Az Angyal idetaláljon."
Ezen a napon halt meg Sík Sándor. Rá emlékezünk!

Egy fenyőfa tetején hintázó rigóhoz
...... ......




Könnyű rigó,
Fenyőfa keresztje hegyén,
Úgy-e de jó,
(Mi tudjuk csak, te meg én!)
Szél csókján ide-oda lengve,
Fönn, fönn, ahol ne hallja senki,
Belehintázni, belecsicseregni
A végtelenbe!

Fád odalenn
Fűrészeli talán már fekete kan.
Túl a hegyen
Gyürkőzik a szél alattomosan.
Döntő fejszét is amott neki fennek:
Így vagy amúgy, ránk döntik a házunk.
De mi ne bánjuk, mi csak furulyázzunk
Az Úristennek!

Regulánk ez, énekeseknek,
Kikkel az Isten kontraktust kötött:
Hogy amikor majd eltöretnek
A világbíró ördögök,
Az embertelen egykori tájon
A dallam, a dallam mécse derengjen,
Hogy a sivatag-csendben
Az Angyal idetaláljon.

(1942. július)
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Missziós kereszt NEK missziós szimbóluma
  2019-09-28 22:40:08, szombat
 
  Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása, a Missziós kereszt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített. A keresztet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést.
Növényi ornamentikája a magyar honfoglalás kori ötvösség motívumait idézi. Díszítőelemei alapján historizáló mű; leveles-indás mintázatában az ősi magyar életfa motívum jelenik meg, a páva szimbólum megjelenítésével pedig ókeresztény stílusjegyeket is visel. De a kereszt nemcsak egy - a történelmi múltunk stílusvilágát magán hordozó - egyedi ötvösmunka, hanem ereklyetartó is. Középpontjában, ezüst tokban Szent Kereszt-ereklye van elhelyezve, melyet a leveles díszek fordulataiban magyar, ill. magyar vonatkozású szentek ereklyéi vesznek körbe: Szent Adalbert - Boldog Salkaházi Sára - Boldog Batthyány-Strattmann László - Szent Gellért - Szent Imre - Szent István király - Szent László király - Szent Margit - Szent Erzsébet - Kassai vértanúk - Boldog IV. Károly király - Szent Hedvig - Zoborhegyi Szent Zoerard-András - Zoborhegyi Szent Benedek - Szent Márton - Boldog Gizella - Boldog Apor Vilmos - Boldog Romzsa Tódor - Boldog Meszlényi Zoltán - Becket Szent Tamás - Boldog Brenner János - Boldog Drinai Vértanúk - Boldog Gojdics Pál Péter - Boldog Hopkó Bazil - Boldog Scheffler János - Boldog Anton Durcovici - Boldog IX. Ince pápa.

Ferenc pápa Rómában a magyar püspökök "ad limina apostolorum" látogatása alkalmával 2017 novemberében megáldotta a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Missziós keresztjét.

Bemutató videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Évközi 26. vasárnap 09.29
  2019-09-28 22:33:57, szombat
 
  OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
A próféta azzal fenyegeti meg a dőzsölő gazdagokat, hogy megszégyenülnek és számkivetésre jutnak.
Jaj a gondtalanul élőknek Sionban, és Szamária hegyén az elbizakodottaknak! Elefántcsont ágyban alusznak, fekvőhelyeiken henyélnek, lakmároznak a nyáj bárányaiból és a csorda ökreiből. Hárfaszó mellett nótáznak, mint Dávid, hangszert csinálnak maguknak; korsóból isszák a bort, finom olajjal kenik magukat: József végzete miatt bizony nem bánkódnak. Ezért, lám, most a száműzöttek élén mennek a fogságba, és véget ér a henyélők tobzódása.
Ez az Isten igéje. Ám 6,1a.4-7

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt első leveléből
Tartsuk meg a parancsokat Urunk eljöveteléig!
Szeretett Fiam!
Te, Isten embere, menekülj a bajkeverőktől! Törekedjél inkább igazságos lelkületre, életszentségre, hitre, szeretetre, türelemre és szelídségre. Vívd meg a hit jó harcát, szerezd meg az örök életet, hiszen erre kaptál hivatást, és erre tetted le számos tanú előtt az igaz hitvallást.
Felszólítalak az Isten nevében, aki mindeneket éltet, és Krisztus Jézus nevében, aki Poncius Pilátus előtt tanúságot tett az igazság mellett, hogy teljesítsd megbízatásodat bűntelenül és feddhetetlenül Urunk, Jézus Krisztus eljöveteléig. Ezt a kellő időben megmutatja majd a boldog és egyedül Uralkodó, a Királyok Királya és Urak Ura, aki egyedül halhatatlan, aki megközelíthetetlen fényességben lakik, akit senki nem látott, és nem is láthat: övé a dicsőség és az örök hatalom! Ámen.
Ez az Isten igéje. 1Tim 6,11-16

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A szívtelen gazdag elnyeri méltó büntetését, a szegény Lázár pedig üdvözül.
Abban az időben:
Jézus a következő példabeszédet mondta:
,,Volt egy gazdag ember. Bíborba és patyolatba öltözködött, és mindennap dúsan lakmározott. Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a kapuja előtt, tele fekéllyel. Szívesen jóllakott volna az ételmaradékból, ami a gazdag ember asztaláról lehullott, de abból sem adtak neki. Csak a kutyák jöttek, és nyalogatták a sebeit.
...... ........... .......


Meghalt a koldus, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. A gazdag is meghalt, és eltemették. A pokolban, amikor nagy kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és a keblén Lázárt.
Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban.
Fiam - felelte Ábrahám -, emlékezzél rá, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg mennyi jutott a rosszból. Most ő itt vigasztalódik, te pedig odaát gyötrődöl.
Azonfelül köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy aki innét át akarna menni hozzátok, ne tudjon, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki.
Akkor arra kérlek, atyám - kiáltotta újra -, küldd el őt atyai házunkba, ahol még öt testvérem él. Tegyen bizonyságot előttük, nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére.
Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak. Ám az erősködött: Nem teszik, atyám, Ábrahám! De ha valaki, a halottak közül elmenne hozzájuk, bűnbánatot tartanának. Ő azonban így felelt: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, még ha a halottak közül támad is fel valaki, annak sem hisznek."
Ezek az evangélium igéi. Lk 16,19-31

Imádság
Mindenható Isten! Hiszem, hogy a Szentírás szavai által te szólsz az emberekhez, te szólsz hozzám. Alázattal és türelemmel olvasom szavaidat, hogy felfedezhessem üzeneted lelki gazdagságát, a benne rejlő lelki kincseket, a te Lelkedet, aki ,,elvezet a teljes igazságra." Alázattal olvasom szavaidat, lelkem nyitottságával, hogy igazságod betöltse lelkemet. Türelemmel olvasom, várva, hogy a sötétségben megszólaljon a világosság és utat mutasson számomra. Azzal a szándékkal olvasom szavadat, hogy életemet a benne felismert igazsághoz igazítom. Segíts, hogy a tanítás ne maradjon bennem ,,holt betű", hanem életté váljon! Segíts, hogy a szavak mögött meglássalak téged, aki az üdvösség útját mutatod meg számomra!

Elmélkedés
Az élet könyve
Az egyik szombat egy kis bosszankodással kezdődött. Nagy igyekezetemben, ami valójában a felesleges kapkodás szép megfogalmazása, rosszul nyúltam a mosógép gombjaihoz és bekapcsolt a gyerekzár, aminek következtében nem indult el a gép. A megoldás egyszerű, ki kell kapcsolni a gyerekzárat. De hogyan? Nem használom ezt a funkciót, ezért nem is megy olyan gyorsan. Biztosan hosszan kell nyomni valamelyik gombot. Próbálkozok többel is, de nem sikerül. Akkor egymás után kell kettőt megnyomni. Több verziót is kipróbálok, de ez sem jött össze. Akkor biztosan egyszerre kell kettőt megnyomni. A harmadik ötlettel végzett próbálkozásom is kudarcba fullad, ez sem oldja ki a gyerekzárat. Miért is oldaná, hiszen a készülék tervezői egykor úgy gondolták, hogy egy gyerek éppen így játszana a mosógép gombjaival. Tehát nincs más lehetőségem, előveszem a használati utasítást, ami szinte magától kinyílik a jelzésként betett képnél, a gyerekzár bekapcsolásánál és kikapcsolásánál, mert már máskor is előfordult velem ilyen eset. Innen könnyű a dolgom, elolvasom, kikapcsolom, és már indul is a mosási program. Miközben visszateszem a használati utasítást a helyére, elgondolkodom: Hibáim nem változtak évek óta. És a kis könyv tartalma, üzenete sem változott semmit, ilyen a használati utasítás jellege, akárhányszor olvashatom újra ugyanazt a részt, nem fog többletet adni soha.
Szentírási szövegeink más jellegűek. Érdemes őket újra és újra elővenni, elolvasni, elmélkedni róluk. Bár a szöveg nem változik, ugyanannyi betű és szó írja le a történetet, mégis mindig más kijelentésen akad meg a szemem, más mondat dobbantja meg a szívem. A Biblia nem használati utasítás, nem kézikönyv az élethez, hanem maga az élet könyve. Benne megtalálom az élő Istent, aki életet ajándékoz az embernek és szavával vezeti az embert az élet útján. A Szentírásban megtalálom azt az igazságot, amely túlmutat a földi, látható, megtapasztalható világon, és elvezet a természetfeletti életre, az Isten szerinti életre.
A Szentírás rendszeres olvasása által nem pusztán a hitbeli és vallási ismeretek lehető legteljesebb megszerzésére törekszünk, hanem Istennel szeretnénk kapcsolatba kerülni, aki a Szentírás üzenetében kinyilatkoztatja önmagát számunkra. Szeretnénk együtt lenni vele, szeretnénk figyelni és elmélyülten hallgatni őt, aki személyesen szól hozzánk. Isten megnyitja szívét nekünk, feltárja előttünk szeretetét, és egyúttal arra kér, hogy mi is nyissuk meg szívünket üzenetének befogadására. E két közeledés eredménye lesz a találkozás, Isten tanítása jó magként hull a szívembe és növekedni kezd. Egyszer a próféták szavait olvasom vagy Isten nagy tetteit az ószövetségi időkben, máskor a szüntelenül úton lévő Jézus tömegeket lelkesítő tanítását vagy mindenkiből ámulatot kiváltó csodáit, ismét máskor az apostolok buzgó tanúságtételét és közösségeket megerősítő leveleiket, valahányszor Isten szól hozzám.
A Szentírás iránytűként szolgál keresztény életünk számára. Elég rápillantanunk az evangélium szavaira, Jézus tanítására, és rögtön tudjuk, mit vár tőlünk Isten, mit kell tennünk, milyen irányba kell továbbindulnunk. Elég naponta néhány percig olvasnunk az élet könyvét, s tudjuk, hogy életünk jó irányba, az örök élet felé halad.
C. Horváth István Sándor

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Teréz 12 mondása a szeretetről
  2019-09-28 11:02:19, szombat
 
  Lisieux-i Szent Teréz ünnepét október elsején üljük. Nem is juthat eszünkbe nála jobb személy, hogy emlékeztessen minket arra, hogy egy kis adag szeretet is sokkal szebb hellyé teheti a világot. A francia karmelita apáca, aki 24 évesen halt meg, arról híres, hogy képes volt a legkisebb dolgokat is értékelni. Egy olyan üzenetet továbbított, ami a mai napig helytálló: csak egyetlen dologra van szükség ebben az életben - a szeretetre.
...... ............


Fordította: Ward Henrietta

1. Szeretetben élni olyan, mintha örökké hajóznánk, az öröm és a béke magvait elhintve a szívekben.
2. Ne szalassz el egyetlen lehetőséget sem egy kis áldozat meghozatalára, legyen az egy mosolygós tekintet, vagy egy kedves szó. A legkisebb dolgot is a jóért, a szeretetért tedd.
3. A kedvesség az egyetlen vezércsillagom, melynek fényében egyenesen hajózok, és a mottóm a vitorlámra van írva: Szeretetben élni.
4. Nagyon jól tudjátok, hogy a mi Urunk nem a tetteink nagyságát, nem is a bonyolultságukat nézi, hanem azt a szeretetet, amivel tettük őket.
5. Szeressünk, hiszen a szívünk erre teremtetett!
6. A szeretet mindent meg tud valósítani. A leglehetetlenebb dolgok is könnyűvé válnak, ahol a szeretet munkálkodik.
7. Megértettem, hogy a szeretet minden hivatást magában foglal. A szeretet minden, és mivel örökkévaló, átölel minden időt és teret.
8. Én a teremtmények legkisebbike vagyok, és felismerem értéktelenségem. De azt is tudom, hogy a nagylelkű és nemes szívek szeretnek jót cselekedni.
9. Szeretet nélkül még a legbriliánsabb tettek is semminek számítanak.
10. Amikor valaki szeret, akkor nem számolgat.
11. Már tudom, hogy az igazi adomány abból áll, hogy hogyan viseljük szomszédaink hiányosságait. Nem lepődünk meg a gyengeségeiken, hanem tanulunk legkisebb erényeikből is.
12. Használd jól az ajándékokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, ami megadatott neked.

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Milyen jó dolog Jézus barátjának lenni!”
  2019-09-28 10:57:13, szombat
 
  Varga Lászlóval ünnepelték Szent Gellértet Tabon.
Szeptember 25-én, Szent Gellért püspök és vértanú emléknapján Varga László megyéspüspök és Sifter Gergely tabi plébános koncelebrált ünnepi szentmisét mutatott be a tabi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói és tanárai részére a város római katolikus templomában.
...... .......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
dr. Székely János megyéspüspök Szakonyfalun
  2019-09-28 10:24:01, szombat
 
  2019. szeptember 24-én, Szent Gellért püspök és vértanú ünnepén több százan gyűltek össze a szakonyfalui fénykereszt tövében felállított tábori oltár körül, ahol dr. Székely János megyéspüspök koncelebrációs, szlovén és magyar nyelvű szentmisét mutatott be a kereszt szentelésének nyolcadik évfordulóján.
Tóth Tibor plébános elmondta: a szentmise perselyadományát a Szombathelyi Egyházmegye által létrehozott Mindszenty József Alapítvány részére juttatják el. Az alapítvány célja, hogy segítse a szegény sorsú, tanulni akaró gyermekek, fiatalok tanulmányait.
A hátrányos helyzetből, a mély szegénységből való kitörés egyik legfőbb útja a tanulás - utalt az alapítvány céljára a főpásztor. Dr. Székely János hozzátette: Mindszenty József bíboros még zalaegerszegi apát plébánosi szolgálata alatt minden évben több szegény sorsú diák taníttatását fizette. Ennek mintájára hozta létre a Mindszenty József Alapítványt az egyházmegye.
A szentmise végén Rogán Valéria polgármester megköszönte mindazok segítségét, akik munkájukkal és adományaikkal lehetővé tették a szentelési évforduló méltó megünneplését. Szólt arról, hogy a 2011. szeptember 24-én szentelt Fénykereszt ledvilágosításának korszerűsítésre az anyagi fedezetet a helyi és a szlovén nemzetiségi önkormányzat közösen biztosította. Szólt arról is, hogy a kálvária (A fénykereszthez vezető kálváriát, főpapi szentmise keretében 2016. szeptember 24-én Peter ©tumpf, S.D.B. megyéspüspök áldotta-szentelte meg.) közelében lorudes-i barlang várja mindazokat, akiknek kérése meghallgatásra talál a Mennyei Atyánál. A kereszthez kérni jövünk, Máriához hálát adni megyünk - fogalmazott a polgármester asszony.
A szentmise befejező részében az asszisztencia, és a hívek jelenlétében a szombathelyi püspök megáldotta és felszentelte a lourdes-i barlangot, e szavak kíséretében: ,,A szentmisében megemlékeztünk Krisztus keresztfájáról, amely az emberiség megváltásának eszköze. Most Máriát köszöntjük, aki mindvégig ott volt fia mellett, még a kereszt tövénél is. Az édesanya példakép számunkra, hogy mindenkor hűségesek legyünk Megváltónkhoz. Könyörögjünk! Urunk és Istenünk, te a Boldogságos Szűz Máriát fiad édesanyjává rendelted, így lett az egyház képmása, és példaképe, mindnyájunk édesanyja és oltalmazója. Ő a szegény és alázatos szolgáló, akitől az igazság napja származik. Istenünk, könyörögve kérünk, hogy híveid, akik a Boldogságos Szűz tiszteletére ezt a barlangot készítették, az Ő anyai oltalma alatt örök biztonságban éljenek. Legyenek erősek a hitben, kitartóak a reményben, bővelkedők a szeretetben."
A Rózsafüzér Királynő hónapjában, októberben minden este rózsafűzér-imádságot tartanak a szakonyfalui lourdes-i Szűzanya barlangjánál.
....



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Dicsőség az Úrnak a 100 Tagú Márkaneve,
  2019-09-28 10:16:25, szombat
 
  Történelmet írunk..
Dicsőség az Úrnak a 100 Tagú Márkaneve, létezése,működése,sikere,elismertsége,és ismertsége,a mindenkori zenekari tagok tudása,mára már legendává vált az emberek előtt.
A megalakulástól számítva(1985)megingathatatlan a helyzetük,nincs még egy ilyen zenei formáció szerte a világban.
Hála a Jó Istennek!
A Chagrin Documentary Film Festivalon tartják a nemzetközi premiert.
Az Alla Zingara című dokumentumfilm nemzetközi premierje a Chagrin Documentary Film Festivalon lesz az Egyesült Államokban. Az október 2-6. között 10. alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású seregszemlén 38 ország filmjeit mutatják be, ezek jelentős része világ- vagy nemzetközi premier.
A fesztiválra a tavalyi évben több mint 12 ezer látogató érkezett, a programban a vetítések mellett szakmai rendezvények, vitafórumok és kerekasztal beszélgetések is helyet kapnak. A Chagrin Documentary Film Festivalt az amerikai MovieMaker Magazine évről évre a világ 50 legjobb filmfesztiválja közé sorolja. Az Alla Zingara október 4-én 19:30-kor lesz látható a Chagrin Valley Little Theatre-ban.
A film a világhírű, mégis sajátosan magyar 100 Tagú Cigányzenekar és rendkívüli muzsikusainak történetén keresztül mesél a zene falakat ledöntő, egységet kovácsoló és felemelő erejéről.
Megismerhetjük a 100 Tagú Cigányzenekar néhány tagjának életét, a zene életükben betöltött szerepét, amely a legnehezebb helyzetekben nyújthat számukra kapaszkodót, és nem ritkán több nemzedéken keresztül öröklődik. Miközben betekintést nyerünk a zenészek és az együttes hétköznapjaiba, a zenekar hónapokon keresztül arra készül, hogy visszatérjen egykori nagy sikereinek helyszínére, Moszkvába.
Az Alla Zingara a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, aki többek között a Mi ez a cirkusz?, a Három tánc és a Rupa butikja című filmek alkotója, utóbbi elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban.

Alla Zingara - hivatalos előzetesideó Alla Zingara - hivatalos előzetes Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Szent Vencel herceg és vértanú 09.28 - Cseh ország .....
  2019-09-28 09:50:26, szombat
 
  Szent Vencel herceg és vértanú 09.28 - Cseh ország védőszentje
- Katolikus válasz oldalon Link
...... ..........


Boleszláv, mialatt bátyja nyájas szavakkal megköszönte neki a szíves vendéglátást, hirtelen előrántotta kardját és a mit sem sejtő herceg fejére sújtott vele. Vencel azonban nem vesztette el lélekjelenlétét: erős kézzel megragadta öccsét és e szavak kíséretében: ,,Bocsásson meg neked az Úr, öcsém" a földre dobta őt. De ekkorra a többi cinkosok is odarohantak és hamarosan levágták a herceget.
...... ........



- Igenaptár oldalon Link

- Körkép oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
stenünk, örök dicsőség Királya, te Szent Vencel vértanút arra tanítottad, hogy a földi uralkodásnál többre becsülje mennyei országodat. Közbenjárására add, hogy önmagunkról lemondva egész szívvel ragaszkodjunk hozzád. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Képen: Szent Vencel szobra Prágában (Josef Václav Myslbek alkotása, 1912)
...... ........... ........... .....



- Prágai oldalon Link
Videó Good King Wenceslas Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Megejtő példa az evangéliumi szegénységre egy olasz kisváros
  2019-09-28 09:37:12, szombat
 
  Megejtő példa az evangéliumi szegénységre egy olasz kisváros peremén
Nincs szociális programjuk. Kenyeret sem osztanak semmiféle sarkon. Az emberek ...mégis kijárnak hozzájuk. Leülnek a konyhában egy öreg lócára... Nagy csuporból adnak inni... Aztán a fagerendás, szalmaillatú kápolnában a páter elkezdi nekik felolvasni a Máté-evangéliumot.
Vértesaljai László SJ római levelei között jelent meg a következő írás a magyar jezsuiták portálján.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.