Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kisgyerek őszben
  2019-10-10 17:56:05, csütörtök
 
  ...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Kutyus virág kosárral
  2019-10-10 17:53:23, csütörtök
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
A Szentlélek, a testvériesség megteremtője .....
  2019-10-10 17:35:31, csütörtök
 
  A Szentlélek, a testvériesség megteremtője adja meg nekünk a kegyelmet, hogy együtt tudjunk járni az úton; tegyen minket bátrakká, hogy megtapasztaljuk a megosztás és a küldetés útjait. - Ferenc pápa  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Elhunyt Sára Sándor 09.22.-én
  2019-10-10 17:32:02, csütörtök
 
  ...... .......


A Szent István-bazilikában tartják Sára Sándor gyászmiséjét október 11-én.
Október 11-én, pénteken 15 órakor tartják Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja búcsúztatóját a budapesti Szent István-bazilikában gyászmise keretében, amelyet Snell György püspök mutat be.
Sára Sándor, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója életének 86. évében, szeptember 22-én, vasárnap hunyt el, hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után.
Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár.
A filmes alkotó a nyolcvanas évek legnagyobb hatású, felkavaró erejű, és ma már felbecsülhetetlen forrásértékű tanúságtevőket megszólaltató dokumentumfilmes irányzatának a megteremtője is volt. Ezek a dokumentumfilmek, az évtizedekig hallgatásra ítéltek megszólaltatásával, a társadalomtudományi kutatásokban is kényszerűen elhallgatott legsúlyosabb tragédiákról, a 20. századi történelem különböző színezetű diktatúráinak kiszolgáltatott egyszerű emberek mérhetetlen szenvedéseiről tudósítottak.
Sára Sándor munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el, amelyek között van a Balázs Béla-díj (1968), a Kossuth-díj (1978), a Magyar Mozgókép Mestere cím (2005), a magyar filmkritikusok életműdíja (2012), a Nemzet Művésze Díj (2014), a Magyar Művészeti Akadémia Életműdíja (2017), a Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj (2018) és a Kossuth-nagydíj (2018).
Sára Sándort az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Művészeti Akadémia, az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. saját halottjának tekinti.

Forrás: MTI

- Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Szirmai Albert : Mágnás Miska - Kolozsvári Magyar Opera
  2019-10-10 08:21:45, csütörtök
 
  Videó Link

1948-ban készült és 1949. február 10-én bemutatott fekete-fehér, magyar zenés vígjáték, amit Keleti Márton rendezett Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor operettjéből. A filmet közel 10 millióan látták a mozikban, ezáltal minden idők legnépszerűbb magyar filmjének számít.
- Baracs István vasútépítő mérnök megérkezik szülőfalujába, hogy megépítse a vasutat. A vásárban beleszeret Korláthy grófék álruhás lányába, Rollába. A grófék megkedvelik a fiatalembert, de amikor megtudják, hogy nem a birtokuk felé tervezi a vasutat, kiutasítják. Baracs annak érdekében, hogy a vasút a falu felé épüljön, a távollevő Eleméry grófként mutatja be Korláthy grófék estéjén inasát, Miskát, és megkéri, hogy próbálja meg elintézni, hogy a vasút a falu felé épülhessen.

Mágnás Miska fekete-fehér film változat Link
Teljes film Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Útravaló – 2019. október 10.
  2019-10-10 07:47:12, csütörtök
 
  Isten akkor igazságos, ha irgalmas. Mindent és mindenkit jónak alkotott, és mindenkit üdvösségre hív. Ebben közreműködést vár el tőlünk, ami nem más, mint Isten akaratának teljesítése. Isten pedig a bűnösük megtérését akarja, és az irgalmasságot. Lehet, hogy jogos, sőt igazságos is a másokat megnyomorító emberek e világi életmódjának elmarasztalása. Ez a megítélés azonban ne arra legyen alkalom, hogy pokolra valónak mondjuk a bűnös embert. Az életüket Istenhez igazító keresztények Isten irgalmát kérjék a számukra. Állhatatosan, mint a barátjától kenyeret kérő ember az evangéliumban. Jó volna, ha imánk mindig ilyen lenne, s akkor meghallgatásra találna.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Imádkozzunk az Amazona szinodusért
  2019-10-10 07:32:36, csütörtök
 
  Kedves Testvérek!
KÉRÜNK TITEKET, HOGY IMÁDKOZZATOK AZ OLÁTRISZENTSÉG ELŐTT AZ AMAZÓNIAI SZINÓDUSÉRT ILLETVE A BÍBOROSOKÉRT PAPOKÉRT, HOGY ISTEN MEGVILÁGOSÍTÓ KEGYELME JÁRJA ÁT ŐKET, ÉS NE ESSENEK BELE A MEGTÉVESZTÉS CSAPDÁJÁBA!!!
Hogy miről is van szó, az alábbiakban olvashatjátok:
A Vatikánban ezekben a napokban, okt. 7. és 27. között tartják az Amazóniai szinódust. Ezzel kapcsolatban az amerikai Burke bíboros és a német származású kazahsztáni Schneider püspök kérik a hívőket, hogy napi egy tized rózsafüzért és heti egy böjti napot tartsanak a szinódus végéig. (A felhívás szept. 17-től szólt 40 napra, de később is be lehet csatlakozni.)
Aggodalmuk oka a szinódus júniusban megjelentetett munkadokumentuma (instrumentum laboris), mellyel kapcsolatban többek között a következőket kifogásolják: implicit panteizmust propagál, a pogány babonákat az isteni kinyilatkoztatás forrásaiként mutatja be, valamint azt az állítást, mely szerint a dokumentum szerint az amazonasi indián népek már megkapták az isteni kinyilatkoztatást.
Link
A tervezett szinódus célkitűzéseivel kapcsolatban más bíborosok is kifejezték kifogásaikat, többek között Sarah bíboros is:
Sarah: az Amazonasi Zsinat ,,méltatlan manipuláció", ,,tisztességtelen megtévesztés" és ,,Isten sértése" Link

Szeretettel ölelünk titeket!
Medgyesi Zsuzsi és Kőrösi Ili
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
27. évközi hét csütörtök 10.10
  2019-10-10 00:32:33, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Malakiás próféta könyvéből
A kevélyek jó sora és a szelídek szorongatott helyzete megváltozik, ha eljön az Üdvözítő.
Prófétája által ezt mondja az Úr: Népem, keményen vádaskodol ellenem!
Még azt kérded, hogy mit beszéltél ellenem?
Azt mondtad: ,,Értelmetlen az Urat szolgálni!
Mi haszna annak, hogy megtartottuk parancsait, és bűnbánatban jártunk a Seregek Urának színe előtt?
Lám, most boldogabb a kevély, mert akik gonoszságot műveltek, azoknak jól megy a soruk.
Próbára tették az Istent, de semmi bántódásuk sem esett."
De, amikor az istenfélők összejöttek, és egymás közt beszéltek, az Úr figyelt rájuk és hallott mindent.
Emlékeztetőül minden istenfélő nevét feljegyezték színe előtt egy könyvbe; mindazokét, akik Őreá gondolnak.
A Seregek Ura pedig ezt mondta: ,,Azon a nagy napon, amelyet készítek, tulajdonommá lesznek ők.
Megszánom őket, mint ahogy az ember megszánja fiát, aki neki szolgál.
Akkor ismét meglátjátok, mi a különbség az igaz és a gonosz között, az Istennek szolgáló és a neki nem szolgáló ember között.
Bizony, eljön majd az a nap, lángolva, mint a kemence.
Minden kevély és minden gonosztevő olyan lesz, mint a szalma: azon az eljövendő napon lángra lobbannak, és nem marad sem gyökerük, sem hajtásuk.
Nektek azonban, akik félitek nevemet, felragyog az igazság napja, és sugarai üdvösséget fognak árasztani" - mondja a Seregek Ura.
Ez az Isten igéje. Mal 3,13-20a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten jó Atyánk, aki az állhatatos imádságot mindig meghallgatja.
Jézus egy alkalommal így beszélt tanítványainak (a kérő imádságról):
,,Tegyük fel, hogy valamelyikteknek van egy barátja, aki éjfélkor bekopog hozzá és ezt mondja: Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret! Útról érkezett egy vendégem, s nincs mivel megkínálnom. De az kiszól: Ne zavarj engem! Az ajtó már be van zárva, én is, gyermekeim is ágyban vagyunk. Nem tudok fölkelni, hogy adjak neked.
Mondom nektek: Ha nem is kelne fel, hogy adjon neki barátságból, erőszakossága miatt mégis fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van.
Mondom tehát nektek: Kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Van-e köztetek olyan apa, aki követ ad fiának, mikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót nyújt neki?
Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,5-13
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te mindannyiunkat meghívsz arra, hogy apostolaid, küldötteid legyünk a világban. Azt kéred tőlünk, hogy hirdessük evangéliumodat és tanúságot tegyünk rólad. Apostoli küldetésünket nem egyedül, hanem közösségben kell teljesítenünk, valódi szeretetközösségben Krisztussal, az Egyházzal és egymással. Csak így válhatunk a szeretet tanúivá, a közösség szolgálóivá. A testvéri szeretet tesz bennünket valódi közösséggé, a szeretet Egyházává, amely jel lehet a világban élők felé, akik talán még személyesen nem ismerik, de szívük mélyén vágyakoznak az isteni szeretet érintésére.

Elmélkedés
Miután Jézus imádkozni tanította tanítványait, megtanította nekik a Miatyánk kezdetű imát, az imádság módjával kapcsolatban ad útmutatást. Nem kéri őt erre senki, mégis jónak látja, hogy az Istenhez intézett kérések és imádságok helyes módjáról is tanítást adjon.
Mondanivalóját egy példával vezeti be, amely egy barátról szól, aki addig ismétli kérését, amíg az nem teljesül, majd pedig újabb példát mond az apáról, aki gyermekének jót ad. E példák tanulsága világos: egyetlen feltétele van kéréseink teljesülésének, feltétel nélkül bízzunk abban, hogy Isten meghallgatja azokat. Ha az emberben felébred a szánalom érzése a másik ember, barátja vagy gyermeke iránt, akkor Istenben is felébred a szeretet érzése az ember iránt. Lényeges, hogy ne követelőzve adjuk elő kéréseinket, hanem legyünk készek elfogadni Isten akaratát. A Jézus által felhozott példákban előkerül az a gondolat, amire a Miatyánk imádsága is épül: úgy fordulunk Istenhez, mint a gyermek az édesapjához. Elképzelhetetlen, hogy egy apa rosszat adjon gyermekének, ezért Istentől is csak jóra számíthatunk. Ha pedig valamelyik kérésünk nem úgy teljesül, ahogyan azt mi elképzeltük, ennek oka az lehet, hogy a mi elképzelésünk nem szolgálta volna lelki javunkat. Bizalommal és türelemmel várjuk kéréseink teljesülését!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Napfelkelte - Eszterlánc
  2019-10-10 00:11:33, csütörtök
 
  Mikor felkél egy új nap és indulni kell
De még nem tudjuk, mit hozhat el
Csupa rejtély vár, hívnak, és indulni kell
Sorsunk holnapja kezdődik el
Az égen pompa, fényár
A földön messzeség vár
Sok-sok új csoda rejtőzik el

Mikor felkél egy új nap, mint festői hely
Sötét égboltunk fénytáncra kel
Ezer új szín, vágyárnyak, s mind szikrára lel
És csak Rád vár, hogy indulj már el
Ám bárhol visz a térkép
Lásd, távol ezer fényév
És csak Rád vár, hát indulj már el

Mikor felkél egy új nap és ébredni kell
Csöppnyi két szemünk így nyílik fel
Mikor álmunk már múlik és ébredni kell
De a vágyunk még nem múlik el
Hol hajnalszínű égbolt
Ott elbújik a vén Hold
És az éjjel így búcsúzik el

Mikor felkél egy új nap, sok szív szárnyra kel
És a felhőket így éri el
Mikor lábunk már vinne, s a szív szárnyra kel
És a napfény kér víg táncra fel
Még fent élesen villan
Már lent ékesen csillan
Borús kedvünket így űzi el

Mikor felkél egy új nap, egy ünnep jön el
Az ég aranyszín ruhát ölt fel
Mikor új fények gyúlnak, egy ünnep jön el
Bizony nagy kincs, hát becsülni kell
Ez az oly' csodás élmény
Nézd az égboltot, kérdvén:
Ugye eljön majd, egyszer még, el ?

Ugye eljön majd, egyszer még, el ?
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya Déva 10.08
  2019-10-10 00:07:03, csütörtök
 
  2019. október 8. - Kedd, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya Az angyal belépett Máriához, és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál! Milyen szépen szól az angyal és milyen eredményesen! Tanuljunk meg angyalul szólni egymáshoz, gyöngéd szeretettel, bizalommal, jósággal! Legyünk Isten küldöttei, jó hírt vivő, áldást osztó angyalok, ebben a megbolydult, ideges világban! Minden ember, mint Mária várja Isten küldöttjét, az ő életét megtermékenyítő Teremtő igét, azt a feladatot, utat, mely értelmet ad az ő életének! Merjük bizalommal, gyöngéd szeretettel, bölcs alázattal egymást megszólítani, a testvéreinkkel Istent földrehozó párbeszédet folytatni! Ez egyáltalán nem lehetetlen, mert maga Jézus Krisztus mondta, hogy: "Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük." Mt 18,20 A békességben párbeszédet folytató emberek, Istent szülik, hozzák a földre, figyelmes szeretetükkel, bölcs, egymással megosztott gondolataikkal! Mindig készen a párbeszédre, Csaba Testvér  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.