Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Könyörületesség
  2019-10-14 11:59:25, hétfő
 
  ,,Egy samaritánus pedig az úton menvén odaért ahol az volt és mikor azt látta, könyörületességre indult." (Lk 10,23)

Ne kérdezd, hogy mit kell tenned. Nézz felebarátodra, és ezer embernek is találsz tennivalót. Ne csald meg magad. Ne gondold, hogy imádkozással, templomba járással vagy adományozással a mennybe juthatsz, ha felebarátodat elkerülöd. Ha itt elkerülöd őt, majd amott fog feküdni az úton, úgy, hogy el kelljen kerülnöd a menny kapuját, mint a gazdag embernek, aki Lázárt a kapuja előtt feküdni hagyta. A keresztyén embernek lelkiismeretében orvosnak, kívülről nézve, életvitelében pedig teherhordó állatnak kell lennie, aki testvéreinek terheit hordozza.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szabadítás
  2019-10-14 11:50:01, hétfő
 
  ,,Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." János 8,32



Gyakran idézzük ezt a verset anélkül, hogy arra gondolnánk, ez egy ígéretnek része, amelynek beteljesülése feltételekhez van kötve. Az előző versben ugyanis ezt olvassuk: ,,Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha megtartjátok az én Igémet, valóban tanítványaim vagytok." És csak ezután következik az ígéret: ,,megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket". Más szavakkal: az igazság szabadító hatalma attól függ, hogy megtartjuk-e az Úr Igéjét.

Nem elég az igazságot csak abban az értelemben megismerni, hogy értelmünkkel felfogjuk. Engedelmeskednünk is kell, és cselekedetekre kell váltanunk. Ha a Biblia előírásai szerint élünk, számtalan rossz szokástól szabadok leszünk.

Mihelyt követjük az evangélium hívását, megbánjuk bűneinket, és elnyerjük Isten gyermekeinek szabadságát.

Ekkor lehullanak a bűn láncai, nem tartanak többé fogva bennünket, szabadok leszünk a jóra.

Szabadok leszünk a törvénytől is. Ez persze nem azt jelenti, hogy törvényszegők leszünk, hanem azt, hogy ezentúl Krisztus törvénye alatt élünk. Megszentelt életre törekszünk, nem azért, mert félünk a büntetéstől, hanem azért, mert szeretjük Üdvözítőnket.

Örvendezhetünk, mivel nem kell félnünk többé, mert a teljes szeretet kiűzi a félelmet. Isten szerető mennyei Atyánk, s nem szigorú ítélőbíró.

Szabadok vagyunk a Sátán kötelékeitől. Nem parancsolgathat többé tetszése szerint nekünk.

Megszabadultunk attól a romlástól, amely a kívánság által jött be e világba.

Szabadok vagyunk a tévtanítástól. Isten Igéje az igazság, és a Szentlélek elvezérli népét minden igazságra, és megtanítja különbséget tenni igazság és tévedés között Akik megtartják az Úr Jézus Igéjét, azok megszabadulnak a babonától, és az emberen nem uralkodnak többé a démoni hatalmasságok!

Megszabadultunk a halálfélelemtől is. A halál többé már nem a könyörtelen kaszás, hanem a lelket az Úrhoz vezeti. ,,A meghalás nyereség."

Végül megszabadulunk a rossz szokásoktól, amelyek fogva akarnak tartani minket, megszabadulunk a pénz szerelmétől, a reménytelenségtől és a kétségbeeséstől. Boldogan mondja ezért szívünk:

Lábaidnál ülve, Uram,
ott a legjobb helyem,
szavaid az igazságról
ott győznek meg engem.
Ott szabadítsz meg magamtól,
önzésem láncától,
örömre válik életem,
mindaz, ami gátol, eltűnik ,,magától".

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Követ adsz?
  2019-10-14 11:46:24, hétfő
 
  ,,Ugyan, ki az közületek, aki, ha kenyeret kér a fia, követ ad neki?" Máté 7,9

Erre a kérdésre természetesen az a válasz: senki. Normális körülmények között nincs apa, aki követ adna fiának kenyér helyett.

A szomorú csak az, hogy mi olykor mégis köveket kínálunk embertársainknak. Mély lelki nyomorúságban lévő emberek fordulnak hozzánk. Talán észre sem vesszük, mi a szomorúságuk valódi oka. Vagy felszínes közhellyel elbocsátjuk őket, ahelyett, hogy az Úr Jézusról beszélnénk nekik.

E. Stanley Jones mond el egy ilyen történetet, amit ő maga élt át (nagy embernek kell lennie annak, aki nyilvánosságra tudja hozni személyes csődjét). ,,Amikor az indiai kongresszus tagjai újonnan szerzett hatalmukban befolyásukat oly gyakran a maguk hasznára fordították, és nem az ország javára, ez felülhaladta azt a mértéket, amit Javaharlal Nehru el tudott viselni. Azt fontolgatta magában, hogy lemond miniszterelnöki tisztéről, és elvonul valahová messzire, hogy belső egyensúlyát visszanyerje. Ez idő tájt meglátogattam, és a beszélgetésünk végén adtam neki egy üvegcsét tele tablettákkal, amelyek gabonából készültek, és minden elképzelhető vitamint tartalmaztak. Köszönettel vette át az üvegcsét, de azt tette hozzá: 'Problémáim nem testi jellegűek.' Ezzel azt akarta mondani, hogy lelki nehézségei vannak. Isten kegyelméről kellett volna neki szólnom, de én csak tablettákat kínáltam. Kenyeret kért, én pedig követ adtam... Tudtam, hogy ismerem a választ, de nem tudtam, hogyan közöljem vele. Féltem, hogy így túlságosan is közel kerülök ehhez a nagy emberhez. Pedig emlékeznem kellett volna a Sat Tal Ashram falára írt mondásra. 'Nincs a világnak olyan pontja, ahol Jézus Krisztus ne lenne a helyén.' De én nem mondtam semmit. Sok minden volt, ami meggondolásra késztetett, és a bizonytalanság győzött.

Vitamintablettákat adtam neki, pedig tulajdonképpen Isten kegyelmére lett volna szüksége - a kegyelemre és erőre, amely meggyógyította volna szívét. És akkor elmondhatta volna: 'Szívem meggyógyult. És most már bátran szembenézek a világ megoldhatatlannak látszó problémáival. Kész vagyok rá.'"

Attól tartok, közülünk többeknek nagyon is ismerős dr. Jonesnak ez az élménye. Mi is találkozunk olyan emberekkel, akik mély belső nyomorúságban vergődnek. Elejtenek néhány szót, amelyek kitárják előttünk az ajtót úgy, hogy Jézus Krisztussal szolgálhatnánk nekik. Csakhogy mi gyakran nem élünk az alkalommal. Gyorsan valamilyen tapaszt teszünk lelki sebükre, vagy gyorsan témát váltunk, és valami jelentéktelen dologról kezdünk beszélni.

- Uram, segíts nekem, hogy minden alkalmat megragadjak, amikor Rólad bizonyságot tehetek, add, hogy minden kinyílt ajtót felhasználjak! Segíts, hogy legyőzzem bizonytalanságomat, és a kegyelem kenyerét osztogassam akkor, amikor lehet.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Keresztség és szent élet
  2019-10-14 11:41:40, hétfő
 
  ,,Eltemettettünk azért ővele együtt a keresztség által a halálba, hogy miképpen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképpen mi is új életben járjunk." (Róm 6,4)

Sajnos, sokan úgy nyilvánulnak meg, mint akik korábbi régi bőrükben szeretnének maradni és kívánságaik szerint élni. A dicsőséges keresztséget pedig arra használják, hogy gyalázatos magatartásukat igazolják. Úgy tesznek, mintha azért nyertek volna meghívást a kegyelem országába, hogy hatalmuk legyen azt cselekedni, amit akarnak, ugyanakkor Isten kegyelmében bizakodhassanak. Magukat ekképp mentegetik: - Én csak törékeny ember vagyok, ezt Isten csak beszámítja majd. és megbocsát nekem! - Nem úgy, kedves testvérem. én nem ezt az utat mutattam neked, amelyen az ördög felszabadít téged a bűnre. Én a vérre mutattam, bűneid azért engedtettek el, és azért jutottál kegyelembe, hogy más életet élj, és a bűnöket elhagyd. Nem egyezik e kettő egymással: megkeresztelve lenni és bűnben maradni. Semmit sem segít neked, hogy meg vagy keresztelve, ha keresztségedet nem tartod sokra, és nem tartod tisztán. Nevezhetnek téged ugyan keresztyénnek, de Krisztust megragadni bizonyosan elmulasztottad, és csak a keresztyénség nevével és látszatával bírsz, amelyekkel saját magadat csapod be.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 12751
  • e Év: 131843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.