Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gyulladás és hátfájdalom
  2019-10-25 13:54:08, péntek
 
  Évente több millióan szenvednek hátfájástól világszerte. Sok esetben a természetes gyógymódok is segíthetnek a fájdalom csillapításában, és nincs szükség olyan gyógyszerek alkalmazására, amelyek káros mellékhatásokkal rendelkeznek.

Az egyik olyan fűszer, amelyet ki kell iktatni az étrendből, vagy legalábbis csökkenteni szükséges, az nem más, mint a só, ugyanis nagy mennyiségben káros az egészségre. A só drasztikusan is megemelheti a vérnyomást és növelheti a gyulladást a szervezetben, ez pedig generálhat hátfájást. Ezért ha csökkenti a napi sóbevitelt, úgy a hátfájása is enyhülhet.

Léteznek olyan fűszerek, amelyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Az egyik ilyen a kurkuma, amelynek antimikrobiális, gombaellenes és antibakteriális hatása is van. A másik fűszer a gyömbér, amely gyulladást tud csökkenteni.

A hátfájdalom csökkentésére nagyon jó a testmozgás. A bemelegítés és a nyújtás éppen olyan lényeges, mint a rendszeres sport. A kezdő és a befejező gyakorlatok pedig a hát izmait is átmozgatják, ami megint csak csökkenteni tudja annak fájdalmát.

Az izmok fájdalma a folyadékhiány miatt is kialakulhat. Naponta érdemes 1,5-2 liter vizet elfogyasztani annak érdekében, hogy hidratáltak maradjunk. Ez nemcsak az izmainknak, hanem az ízületeinknek is jót tesz.

Az omega-3 kiegészítők is hasznosak lehetnek. Az omega-3 zsírsav gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, megtalálható a növényi olajokban, a halakban, a magvakban és a diófélékben. A gyulladáscsökkentő diéta elősegíti a gyulladás megszűnését, és ezzel a hátfájást is fel lehet számolni. Az omega-3 zsírsavak emellett az immunrendszer megerősítésében is részt vesznek.

A vízi aerobik is segíthet az izommerevség csökkentésében, emellett a mozgástartományt is megnöveli, nem beszélve fájdalomcsillapító hatásáról. A meleg víz pihentetőleg hat a hátra és természetesen minden más testrészre is. A vér áramlását is megnöveli, így még több oxigén jut az izmokhoz, ami tovább csökkenti a fájdalmat.

Az illóolajos forró fürdő is sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Fájdalomcsökkentő hatással bír a majoránna, a gyömbér, a tömjén, a levendula, az eukaliptusz, a borsmenta és a bazsalikom.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Olívaolaj és citromlé keringés javítására és méregtelenítés
  2019-10-25 13:49:41, péntek
 
 



A citromlé és az olívaolaj keverékéről nem is gondolnánk, hogy milyen előnyös lehet a szerveztünk számára. Ez az elegy tele van egészséges zsírokkal, antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek nagyon hatásosak lehetnek egyes betegségek megelőzésében.

Olívaolajból az extraszűz olívaolajat érdemes használni, hiszen ez nem esett át semmilyen kémiai kezelésen, így sok értékes tápanyagot tartalmaz. A citrom meglehetősen gazdag egy antioxidáns vitaminban, mégpedig a C-vitaminban, de van benne B-vitamin, kálium, foszfor és antioxidáns flavonoidokat is tartalmaz.

Az olívaolaj és a citromlé kettőse jobb emésztést garantál, és mivel könnyen eltelít, így a fogyásban is a segítségünkre lehet. Gyorsabb anyagcserét is biztosít ez az elegy, valamint gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ha sikerül fogynunk, akkor csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát is.

Ez a keverék a korai öregedést is megakadályozhatja. Ha mindennap elfogyasztunk egy-egy evőkanálnyi olívaolajat és citromlevet egy pohár vízben összekeverve, egy nagy adag antioxidánshoz juttathatjuk hozzá a szervezetünket. Aki nem szeretné vízzel fogyasztani, anélkül is fogyaszthatja a keveréket. Az elegyet érdemes reggel, étkezés előtt egy órával meginni.

Ez a mix E-vitamint is sokat tartalmaz, amely a bőrünk egészségét támogatja meg. A citromleves olívaolajos keverék egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag és olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek a vese, a máj és az emésztőrendszer munkáját támogatják meg.

Ez a keverék a székrekedés problémáját is segít leküzdeni, az olívaolaj ugyanis egy természetes hashajtó. A citromlé gyulladásgátló hatással rendelkezik. Az olívaolaj és a citromlé segíthet az olyan tünetek leküzdésében is, mint hasi görcsök és puffadás.

A keverék a koleszterinre is jó hatással van, hiszen segít szabályozni a lipideket a vérben, amelyekről köztudott, hogy plakk formájában rakódnak le az artériák falán. A C-vitamin ezen kívül flavonoidokban gazdag. Ha megfelelő a szervezet C-vitamin-szintje, úgy csökkenhet a vér triglicerid- és koleszterinszintje is.

Az elegy támogatja a keringést és a vérnyomást is csökkenteni tudja. Az olívaolaj antikoaguláns tulajdonsággal bír. Ez azt jelenti, hogy növeli a vér áramlását és csökkenti a veszélyes vérrögök kialakulásának az esélyét. A C-vitamin ezen kívül megőrzi az artériák rugalmasságát is. Az olívaolajnak vérnyomáscsökkentő hatása is van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Légzést segítő gyógynövények
  2019-10-25 13:44:45, péntek
 
 



Sok olyan gyógynövény létezik, amelyek elősegítik a könnyebb légzést és segítséget nyújthatnak légzési gondok esetén. Ilyen gyógynövény lehet a Ginkgo biloba, az ökörfarkkóró, a bíbor kasvirág, az édesgyökér, a kakukkfű, az oregánó, a borsmenta vagy éppen az örménygyökér.

Az édesgyökér az egyik legjobb gyógynövény a légzési problémák orvoslására, mert antibakteriális, antivirális, köptető, gyulladásgátló és nyugtató hatásokkal rendelkezik. Mivel az édesgyökér tele van szaponinokkal, így erőteljesen veszi fel a harcot a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. A benne lévő antioxidánsok megakadályozzák az oxidatív stressz kialakulását, illetve a légutak gyulladását is eredményesen szüntetik meg, ami a könnyebb légzést biztosítja.

A bíbor kasvirág megnyugtatja az egész légzőrendszert, mivel eredményesen csökkenti a gyulladást. Ha valaki légúti betegségben szenved, mindenképpen próbálja ki a Ginkgo bilobát, mivel ez segíthet az asztma tüneteinek csökkentésében, ugyanis gátol egy aktiválófaktort a szervezetben, amely nemcsak a köhögést, hanem a nehézlégzést is enyhíti.

A molyhos ökörfarkkóró levele egy erős gyulladásgátló vegyületet tartalmaz, amely antioxidáns képességgel is rendelkezik, emellett köptető hatása is van.

A borsmenta is egy remek gyógynövény a légzési problémák felszámolásában, mivel eredményesen csökkenti a gyulladást, semlegesíti a szabad gyököket, és az allergia ellen is nagyon hatásos, mivel antihisztamin hatással is rendelkezik. A borsmenta nemcsak a légzési problémákat enyhíti, de a fertőzéseket is eredményesen kezeli.

A kakukkfű egy természetes antibiotikum, amely vírusellenes és gombaellenes hatással is rendelkezik. A kakukkfű nagyon hatásos a különféle légúti fertőzésekkel szemben. A gyógynövényből készíthetünk teát, de a kakukkfűolajjal történő inhalálás is nagyon sokat segíthet.

Az oregánó is orvosolni tudja a légzési gondokat. A gyógynövényben található rozmaringsav erős antihisztamin hatással rendelkezik, de erős antibakteriális tulajdonságáról is híres ez a gyógynövény. Az oregánó nemcsak a nyálkától szabadít meg, de a fertőzést okozó baktériumokkal is eredményesen számol le.

Az örménygyökér az egyik leghasznosabb gyógynövény a tüdő és a légutak fertőzéseinek leküzdésére. Ez a gyógynövény megszabadít a mellkasi fájdalomtól és szorító érzéstől is, persze csak akkor, ha az azt valamilyen tüdőbetegség okozza.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2919
  • e Hét: 17287
  • e Hónap: 31036
  • e Év: 235737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.