Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Az idegen földön meghalt katonákért mutatnak be szentmisét
  2019-10-29 22:00:47, kedd
 
  November 2-án, halottak napján 15 órakor Pákozdon, a Mészeg-hegyi Don-kanyar Emlékkápolnánál, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök engesztelő szentmisét mutat be az első és a második világháború során elesett hős katonákért és hozzátartozóikért.
Az idegen földön meghalt katonákért mutatnak be szentmisét halottak napján Pákozdon
...


November 2-án, halottak napján 15 órakor Pákozdon, a Mészeg-hegyi Don-kanyar Emlékkápolnánál, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök engesztelő szentmisét mutat be az első és a második világháború során elesett hős katonákért és hozzátartozóikért.
A Katonai Emlékpark katonai tiszteletadást szervez azokért, akik hazai vagy idegen földön haltak meg, életüket adva a magyar nemzetért. A honvédség és az Egyház a közös eseménnyel szeretné kifejezni a katonahősök iránti megbecsülését.
Pákozdon 1993-ban emeltek kápolnát és helyezték itt örök nyugalomra az oroszországi Roszkino falu mellől hazaszállított ismeretlen magyar katona földi maradványait, méltó emléket állítva azoknak, akiket hazájukban nem temethettek el hozzátartozóik.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye
Magyar Kurír 2019. október 29
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Világméretű szentségimádás - 2019. november 23.
  2019-10-29 21:57:19, kedd
 
  Világméretű szentségimádás - 2019. november 23. 17 órakor
Nyilvános · 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus / iec2020 szervezésében
*
- A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) szervező titkárság immár harmadik alkalommal hív arra, hogy ,,gyűljünk össze minden országban, ezernyi templomban egy óra szentségimádásra" Krisztus Király ünnepének előestéjén, ezúttal november 23-án. A felhívást az alábbiakban tesszük közzé. Link

Videó Link

*
- Több tízezren csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz.
,,Jézus Krisztus az Alfa és az Omega!" mottóval szentségimádásra hívtak Krisztus király főünnepének előestéjén, november 24-én, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.
A világméretű szentségimádáshoz negyven országból, több tízezren csatlakoztak. A regisztrációs adatok szerint a legtöbben a Fülöp-szigeteken gyűltek össze, Antipolo egyik templomában 509-en vettek részt az áhítaton.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői arra biztatták az érdeklődőket, hogy különböző helyszíneken, de egyetlen napon, együtt imádkozzanak azért, hogy az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztus legyen életünk Alfája és Omegája. Az esemény szervezői mindenkit arra kértek, hogy aki imádkozik a kihelyezett Oltáriszentség előtt, jelentkezzen a https://corpusdomini.iec2020.hu/#/ honlapon.

A honlap számlálójának értéke szombat este óta is folyamatosan növekszik. A világméretű szentségimádásba természetesen a Kárpát-medencében élő katolikusok kapcsolódtak be a legtöbben, de harminckilenc más országból is voltak csatlakozók. Imádkoztak például a perui Limában, az ugandai központi szemináriumban, Algériában, az Egyesült Arab Emírségekben, Japánban, Kanadában, Új-Zélandon, valamint Böjte Csaba testvér vezetésével Ausztráliában is.
A Kárpát-medencében sok helyen plébániák, iskolák, közösségek fogtak össze, és szerveztek közös programot. Az egyik magyarországi büntetés-végrehajtási intézet is csatlakozott az eseményhez, itt 76-an imádkoztak együtt. Az egyik amerikai helyszínről érkezett beszámolóban azt írják, hogy bár ott csak ketten tudtak részt venni a szentségimádáson, de hatalmas erőt adott nekik a tudat, hogy ezekben az órákban szerte a világon több tízezren ugyanúgy imádkoznak az Oltáriszentség előtt, mint ők.
A szentségimádási lánc folytatódik. A szervezők a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig az alábbi három időpontban hívják imádkozni Krisztus király és úrnapja ünnepéhez kapcsolódva a hívőket:

- 2019. június 22., szombat
- 2019. november 23. este 17 órakor , szombat
- 2020. június 13., szombat

Forrás: NEK Általános Titkárság
Fotó: Roman Catholic Man
Magyar Kurír 2018. november 26.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Felgyógyult súlyos sérüléseiből, miután Márton Áron ......
  2019-10-29 21:54:24, kedd
 
  Felgyógyult súlyos sérüléseiből, miután Márton Áron püspökhöz imádkoztak érte
Egy súlyos balesetet szenvedő, majd csodával határos módon felépülő segédlelkész történetét dokumentálta Darvas-Kozma József csíkszeredai címzetes esperes a Márton Áron a mi ,,szent" püspökünk - Napló egy csodáról című könyvében. A kiadvány, amelyet először hétfőn mutattak be a csíkszeredai Millenniumi templomban, hozzájárulhat az erdélyi nagynevű püspök boldoggá avatási eljárásának elkezdéséhez
...... .......


Tíz évvel ezelőtt Mihai Zoltán Lajos, az akkor 26 éves csíkszeredai segédlelkész súlyos közúti balesetet szenvedett Csíkszereda közelében, Csibánál, és a helyszínen kétszer kellett újraéleszteni. Többek között traumás agysérüléssel, többszörös agyi zúzódásokkal, kómás állapotban, és nyílt lábtöréssel szállították a csíkszeredai kórházba, ahol az orvosok a marosvásárhelyi szakorvosokkal együtt értékelték ki a komputertomográfiás (CT) vizsgálat eredményeit. Az egyik marosvásárhelyi orvos az eredmények láttán ennyit mondott: Meghalni ne hozzák ide! - osztotta meg Darvas Kozma József csíkszeredai esperes-plébános, aki a súlyosan sérült, majd csoda folytán felépülő segédlelkész esetét a Márton Áron a mi ,,szent" püspökünk - Napló egy csodáról című könyvében dokumentálta.
A fiatal papról ugyanis a romániai orvosok lemondtak, és annak ellenére, hogy úgy látták egy százaléknyi esélye van a túlélésre, egy budapesti kórházba szállították. ,,Gyulafehérváron az erdélyi Római Katolikus Püspökség ezer éves fennállását ünnepeltük számos külföldi és hazai vendég jelenlétében. Ekkor többek között Magyarország romániai nagykövetéhez, dr. Füzes Oszkárhoz fordultunk, valamint az orvosok segítségét is kértük, hiszen nekünk többet ér az, hogy egy papot megmentsünk, mint egy székesegyház építése" - fogalmazott a szerző. Hozzátette, segítségkérésük eredménnyel járt, megszületett a döntés, így a sérültet helikopterrel Budapestre szállították az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe. Három hétig élet-halál között lebegett, műtéteken esett át, majd csodával határos módon lassan mégis felépült. ,,A tisztelendő úr egyébként öt hónapra született, és mégis életben maradt, és a balesetekor is új életet kapott, pedig a szakorvosok azt mondták, életben maradására nincsen remény" - jegyezte meg az esperes. Imahadjárat életéért ,,November végén került ki a kórházból, meglátogatott engem és Márton Áron püspök sírjához is elment Gyulafehérvárra hálát adni. Ugyanis szülei Márton Áron püspök közbenjárását kérték a gyógyulásához, még a püspök képmását is a betegágya fölé helyezték" - mondta Darvas Kozma József. Hozzátette, hogy ugyanakkor nemcsak a szülők és a hozzátartozók, hanem a csíkszeredai plébánia is ,,ima hadjáratot" indított a Csipkebokor levelezőlistán a püspökhöz fohászkodva égi közbenjárásért.
...... .........


Az egyházi berkekben jártas emberek levelezőlistájának tagjai közül több mint háromszázan kapcsolódtak be az imádkozásba, sokan külföldről is, például Magyarországról, a Fülöp-szigetekről Manilából, Rómából, és Svédországból - sorolta. Miután a segédlelkész meggyógyult és rehabilitációs kezelését befejezték, a csíkszeredai plébános az összes orvosi dokumentumát összegyűjtötte és mindmáig megőrizte.
*
Isteni csoda történt ,,2009. szeptember 27-én, vasárnap délután 6 órakor figyelmetlenségem következtében majdnem az életemmel fizettem. Azzal sok kellemetlenséget okoztam embertársaimnak, családomnak, munkatársaknak és az orvostársadalomnak. Istennek dicsőség és hála, hogy a balesetet követően mindenki mellém állt erős hittel, segítőkészséggel és Isten Szolgája Márton Áron püspök atya közbenjárását kérték életben maradásomért és felgyógyulásomért. Köszönöm mindenkinek az értem végzett imádságokat, mert az isteni csoda megtörtént: élek és meggyógyultam" - fogalmazott az egykoron balesetet szenvedett Mihai Zoltán Lajos. Hozzátette, balesete után minden napja ajándék, hogy jó legyen és jót tegyen.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Interjú Orsos Zoltán celldömölki plébánossal
  2019-10-29 21:41:48, kedd
 
  A kereszt az élet forrása. Amikor kezdtem ismerkedni Jézus Krisztussal, az első, amit ismertem belőle, az a kereszt volt.
A szülők nem kalkulálják be nevelésükbe a keresztet, pedig nem kell megijedni attól, ha gyermekünk szenved egy kicsit, hogy keresztet hordozunk, mert az nevel, farag, csiszol minket
,,Tartozom a cigányoknak az evangéliummal"
Orsos Zoltán Celldömölk-alsósági plébános szeptember 14-én roma zarándokoknak tartott elmélkedéseket Máriapócson. Az elsőt azon a Szent Liturgián, mely mintegy kezdetét jelentette a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepére szervezett kétnapos cigány búcsúnak. A lelkipásztorral ez alkalommal P. Tóth Nóra, a Nyíregyházi Egyházmegye munkatársa beszélgetett.
...... ..........



...... ........



...... .......


Orsos Zoltán atya, aki maga is roma származású, valódi egzisztenciális mélységből, lelki válságból küzdötte magát a papi hivatásig, a Nyíregyházi Egyházmegye munkatársának motivációiról, múltjáról és a cigány pasztorációról beszélt.
- Prédikációjának központi gondolata volt, hogy a kereszt felé kell fordulni, előtte megállni, meghajolni. Miért fontos újra és újra tudatosítani ezt a mozdulatsort keresztény embernek?
- A kereszt az élet forrása. Amikor kezdtem ismerkedni Jézus Krisztussal, az első, amit ismertem belőle, az a kereszt volt. Gyerekként azt éltem meg, hogy Krisztus elfordult tőlünk: mások miért boldogok, mi miért vagyunk boldogtalanok? ,,Elfelejtettél bennünket, álom vagy számomra" - így vádoltam magamban őt. Az ütött-kopott kis fali keresztet földhöz vágtam csalódottságomban. A szükség, amiben éltünk, a családi élet keresztje megtanított arra, hogy komolyan vegyem Istent: később kezdtem megérteni Isten ezen pedagógiáját. A szülők nem kalkulálják be nevelésükbe a keresztet, pedig nem kell megijedni attól, ha gyermekünk szenved egy kicsit, hogy keresztet hordozunk, mert az nevel, farag, csiszol minket. Isten nem ad nagyobb keresztet, mint amennyit elbírunk. Így vezetett engem is a keresztutamon.
Mikor és hogyan fordult vissza az eldobott kereszthez, hogyan vált lázadóból pappá?
- Tökmag gyerek voltam még, mikor nővérem egyik este szakadt ruhában, megtépázva ért haza. Elevenen él bennem az emlék, ahogy ott áll előttem, és mondja kisírt szemekkel és agyongyötörten: ,,Anyu, megerőszakoltak." Én, a kis félmeztelen cigánygyerek elkezdtem gyűlölni a világot: bosszút fogadtam. Aznap este úgy logikáztam, hogy mivel apámat is bíró ítélte el, nekem is annak kell lennem, hogy elkapjam és börtönbe juttassam a tetteseket. De ehhez tanulnom kell.
A bosszú lett a társam, csak azt dédelgettem. Kivert kutyaként mindenkitől távolságot tartottam, nem beszéltem senkivel, nem engedtem senkit közel. Ha hozzám ért valaki, azonnal agresszívvá váltam, de Isten már akkor kinézett magának.
Végzős középiskolás koromban bejött az osztályba egy kármelita pap, s arról kezdett beszélni, hogy a pályaválasztás nem kívánságműsor. Én közben így gondolkodtam: engem nem érdekel, mit papol ez nekem, én bosszút akarok állni. A pap odajött hozzám, és megszólított, meghívott magához délutánra. Engem csak a kíváncsiság hajtott hozzá. Ám ő onnantól foglalkozni kezdett velem: tanultunk, beszélgettünk, evangéliumot olvastunk; általa kerültem közel Jézushoz. Egy idő után már nem lángolt tovább bennem a bosszú, csak a tartozás érzése: tartozom a cigányoknak az evangéliummal, ezzel a gyönyörű Jézussal, aki által a tekintetem is megszépült, s mivel mindig róla akartam beszélni és leállíthatatlan voltam, s a tanulmányaimmal is kezdeni akartam valamit, papnak jelentkeztem.
- Hogyan élte meg ezt a meghívást?
A cigányság egyedüli esélye az, ami nekem is volt, s az mai napig: Krisztus. Amikor először meghallottam az evangéliumot, azt gondoltam róla: jó szöveg. Ez formálta át az életemet, mivel más jó példát nem láttam magam előtt: apám alkoholista volt, anyám elhagyott bennünket. Putriban éltünk, de az evangélium teljesen átalakított. Ha engem át tudott alakítani, másra is hatással lehet, csak nincs, aki hirdesse. Én mindig megköszönöm az Úrnak, hogy kinézte belőlem: képes vagyok rá, hogy át tudom adni üzenetét másoknak is

Folytatás itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
eEuro 2020 programnak az első magyarországi selejtezője
  2019-10-29 21:22:49, kedd
 
  November 2-án, szombaton rendezik a válogatott e-futball legnagyobb eseményének, az UEFA által szervezett eEuro 2020 programnak az első magyarországi selejtezőjét.
Az eEuro résztvevői a KONAMI e-futball PES 2020 játékban mérik össze a tudásukat. A bajnokságban minden országot egy kettő-négy főből álló ,,válogatott" képvisel majd, Magyarországról két fő jut majd tovább.
Az első alkalommal kiírt viadalra az 55 nemzeti szövetség 2019 novembere és 2020 januárja között választja ki a csapattagokat. Magyarországon ez egy online verseny keretében történik majd, amelyet az UEFA partnerszervezete, az ESL szervez.
Az eEuro2020 regisztráció már folyamatban van, jelentkezni és a lebonyolításról többet megtudni az UEFA magyar nyelvű oldalán lehet. A kiválasztókat november 2-án, 19-én, 23-án és december 4-én rendezik. Link
Ezt követően az országokat képviselő csapatok egy online eEURO selejtező-szakaszban mérkőznek meg egymással, ennek sorsolását 2020 januárjában tartják. A selejtező-szakaszban tíz csoportba osztják a résztvevő országokat, amelyek 2020 márciusa és májusa között mérkőznek meg egymással. Minden ország két mérkőzést játszik a csoport többi csapata ellen, minden meccs pontszáma számít, és ezek összessége alapján alakul ki a végső sorrend. A londoni döntőbe tizenhat válogatott kvalifikálja magát
...... ..........


A július 9-10-ei, londoni döntőbe kvalifikált játékosok közvetlenül a jövő évi Európa-bajnokság július 12-ei, Wembley Stadionban sorra kerülő fináléja előtt mérik össze tudásukat. A 16 országot négy csoportra osztják, melyek első két helyezettjei jutnak tovább a negyeddöntőbe.
Az eEURO 2020 győztesei a pénzdíj mellett jegyeket nyernek az Eb-döntőre.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
terjedelmes interjú Cristiano Ronaldóval
  2019-10-29 21:15:52, kedd
 
  Már pár éve a Juventus játékosa, ahol eredményesen játszik
Kedden reggel jelent meg a France Football legújabb száma, amely terjedelmes interjút közöl Cristiano Ronaldóval.
...... ........... .....


Az interjú a Juventus október 22-i, Lokomotiv Moszkva elleni Bajnokok Ligája mérkőzése utáni napon készült a portugál klasszissal, amelyet a torinói csapat 2-1-re megnyert.
- A tehetség önmagában nem elég:
Mindenekelőtt elengedhetetlen a tehetség. Nélküle sehova nem jutsz. A tehetség viszont teljesen haszontalan, ha nem párosul munkával. Senkinek sem repül a sült galamb a szájába. Soha nem értem volna el azt, amit elértem, ha nincs ekkora munkabírásom."
- Fittségének titka:
,,Mindannyian megöregszünk. Képes lehetsz arra, hogy sokáig egészséges maradj, de a testünk bizony elhasználódik, ez ellen nem tehetünk semmit. Azt mondják, hogy atletikus vagyok, de ez nem csak a testi adottságaim és az edzések miatt vagy így. Kell ehhez a megfelelő életvitel, a jó táplálkozás, elegendő alvás, a jól megválasztott gyakorlatok. Életem cirka 70 százalékát a futballnak dedikálom. Kell bizonyos intelligencia ahhoz, hogy ez kitartson. Erre mondom, hogy ez része egy labdarúgó nevelésének."
- Hétszáz gól, és a kedvenc közülük:
,,Elképesztő mennyiség a hétszáz gól, attól meg még büszkébbé válok, hogy ezt a számot csak nagyon kevesen érték el rajtam kívül. Nekem mindig az utolsó a legfontosabb, de ha arra kérnének, hogy válasszak egyet, akkor a Juventus ellen lőtt ollózós gólt mondanám. Éveket kellett várnom, hogy végre lőjek egy olyan gólt, ráadásul sorsdöntő pillanatban szereztem, egy nagyon fontos mérkőzésen, egy hatalmas csapat ellen, egy egészen különleges kapussal, Buffonnal szemben.
- A manchesteri csapattársak és Ferguson leckéi:
,,19-20 évesen fogtam fel, hogy a labdarúgás számokból, trófeákból, rekordokból áll, nem csupán abból, hogy mit mutatsz a pályán. Ha nyerni akarsz valamit, akkor gólokat kell szerezned. Ez a legfontosabb dolog a futballban azután, hogy a csapattal nyertél. Ez a két dolog viszont erősen kapcsolódik egymáshoz. Ezt a felismerést a fejlődésem folyamán beleépítettem a játékomba és a gondolkodásomba. A kezdetekkor cselezgettem, a szórakoztatást helyzetem előtérbe, de megértettem, hogy ez magában nem elég. Gólokat kellett szereznem, és ilyen szempontból nagy szerencsém volt a Manchester Unitedben, hogy olyan játékosok vettek körül, akik tudatosították ezt bennem, segítettek abban, hogy jobbá váljak. Alex Ferguson is rengeteg dolgot tanított nekem, általa értettem meg, hogy mekkora potenciál rejlik bennem a befejezéseknél, hogy nem elég cselezni és gólpasszokat adni. Úgy hiszem, hogy egy kiforrott játékos vagyok, akinek nem igazán van gyenge pontja. Képes vagyok gólt szerezni jobbal, ballal és fejjel egyaránt. Erős és gyors vagyok. Ilyen kvalitásokkal bírva, hozzátéve a hatalmas munkabírást, az egészséges életvitelt, elég nehéz ezt túlszárnyalni, pláne 34 és fél évesen. Mindenemért megdolgoztam, mentálisan és fizikálisan egyaránt. Habár nem hiszek abban, hogy valami tökéletes lehet, mégis azt akarom, hogy azzá váljak, vagy legalábbis közel azzá."
...... ......


- Jéghideg fürdő hajnali 4-kor:
Az elmúlt este nehéz mérkőzésünk volt. egy olyan ellenféllel találtuk szembe magunkat (Lokomotiv Moszkva), amely nem akart játszani, odaszögezte magát a kapujához. Nagyon nehéz volt gólt lőni nekik. Nekem nem is sikerült, ami frusztrált a lefújás után. Ez teljesen normális, amikor nem sikerült elérned azt, amit szeretsz. A legfontosabb viszont az volt, hogy a csapat nyert. Mire az öltözőbe értem, már túl is voltam a csalódottságon. Elmentem vacsorázni a barátokkal, hajnali négykor értem haza, ahol egy jeges fürdőt vettem, mielőtt lefeküdtem volna. Reggel 10-kor keltem, elkészítettem a reggelimet, 11-kor már indultam is a konditerembe. Ha nincs meg benned ez a fegyelem nap nap után, akkor képtelen vagy a csúcson maradni tizenöt éven keresztül."
- Az emberek körülötte és a jóga:
,,Azért vagyok ma az, aki, mert okos emberek vesznek körül, akik szeretnek és inspirálnak. Minden nap tanulok valamit tőlük. Minden ismerősömtől a legjobbat próbálom megtanulni. Négy-öt évvel ezelőtt megértettem, amikor apa lettem pláne felfogtam, hogy fiatalon hatalmas hibát vétettem. Nem szerettem az iskolát, nem tanultam meg azt, amit kellett. Most többet akarok tanulni, mint valaha. Tanultabb szeretnék lenni, tanítani is dolgokat, és sokat olvasni az orvostudományról és a jógáról. Sok dokumentumfilmet nézek a jóga mestereiről és azokról, akik meditációt tanítanak. Napi 15-20 percet szoktam gyakorolni, azt kell mondanom, hogy működőképes gyakorlataik vannak. Mindent ki kell próbálnunk, mert mindenhol problémákba ütközünk az életben, rengeteg stressz ér minket nap mint nap. Ha ettől képesek vagyunk megszabadulni, az fantasztikus érzés!"
- Az Nobel-díj és az Aranylabda párhuzama:
,,Sokat tanultam Michael Jordantől, ahogyan mindenkitől, aki valamiben kiváló, és ilyenkor nem kizárólag a sportról beszélek. Szeretek olyan könyveket olvasni, amelyek Nobel-díjas emberekről szólnak, arrólo, hogy miket fedeztek fel vagy találtak ki, esetleg fejlesztettek. Ezeknek az embereknek a Nobel-díj olyan lehet, mint nekem az Aranylabda. Ezért van, hogy szeretem tudni, miért találtak ki valamit, és hogy valósították meg elképzeléseket."
- Bajnokságok és bajnoki címek:
,,Angliában focizni nem olyan, mint Spanyolországban vagy Olaszországban. Ugyanakkor az, hogy mindhárom országban játszhattam, sokat tett hozzá a fejlődésemhez. Nem jutottam volna el idáig, ha nem olyan típus vagyok, aki szereti a kihívásokat, és félek kimozdulni a komfortzónámból. Kivételes képességem van az alkalmazkodáshoz. Képes vagyok csapatot, edzőt váltani, vagy a klubomtól a nemzeti csapathoz úgy menni, hogy az egy picit sem befolyásolja a teljesítményemet. Nem hiszem, hogy sok olyan labdarúgó szaladgál a világban, aki bajnoknak mondhatja magát ebben a három országban."
- Jelenleg a hatodik legeredményesebb játékos a futball történetében:
,,Ha így nézzük, ez akár egy újabb cél lehetne, mert nem is vagyok annyira távol a csúcstól. De nem engedem meg magamnak, hogy egy cél hajkurászásának megszállottja legyek. Minden, amit elértem életemben, természetesen jött. Ha csak arra koncentrálunk, hogy elérjünk egy célt, a telíti az ember fejét. Persze, ha még egy csúcsot magaménak tudhatnék... Már 15 éve annak, hogy elkezdtem ezt az áldozatokkal teli utazást. Értékelem azt, amit eddig letettem az asztalra, de azt még ennél is jobban fogom értékelni, amikor végre a barátaimmal és a családommal lehetek, láthatom a gyerekeimet felnőni. Ez az idő viszont még nem jött el, azt hiszem, hogy még van mit adnom a pályán..."
*
- Ronaldo: Ha rajtam múlna, csak válogatott és BL-meccseket játszanék
Cristiano Ronaldo hosszabb interjút adott a France Footballnak, majd Torinóban együtt vacsorázott az újság kiérkezett delegációjával és Fabio Paraticivel, a Juventus sportigazgatójával. Az olasz Corriere dello Sport mindebből azt a következtetést szűrte le, hogy nem kizárt, a portugál nyeri meg december másodikán az Aranylabdát, amely számára már a hatodik lenne.
...... ........... .....


A France Footballnak adott nyolcoldalas interjúban több témát is érint a 34 éves támadó. Beszélt rivalizálásáról az argentin Messivel, hogy számára melyek a legfontosabb mérkőzések, ahogyan meglepően nyilatkozott arról is, hogy mi lesz vele pályafutása befejeztével.
- Sok gól a mérkőzések utolsó negyedórájában:
,,Ez is azt mutatja, hogy nem spórolok az erőmmel, a lefújásig hajtok. Nem csak fejben, de fizikálisan is felkészült vagyok ahhoz, hogy a hajrákban képes legyek betalálni. Bár nem tagadom, meglep, hogy a végén ennyiszer szerzek gólt. Azt eddig is tudtam, hogy második félidőben többször vagyok eredményes"
- A rivalizálás Messivel:
,,Sokan mondják, hogy megerősítjük egymást, hogy attól lettünk ennyire jók, hogy sokszor játszottunk egymás ellen Spanyolországban, jobbá váltunk ettől a harctól. Ebben lehet is némi igazság. A Real Madridban mindig jobban éreztem a jelenlétét, amitől mindig nagyobb nyomás nehezedett rám, mint ahogyan mondjuk korábban a Manchester Unitedben. Egy egészséges rivalizálás volt, amely jól szimbolizálta a két klubot is, a Real Madridot és a Barcelonát. Ha jól tudom, ő is beszélt arról, hogy érzékeli a hiányomat az ottani versengésben. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy az én motivációm nem másoktól függ. Én mindig a legmagasabb szinten akarok maradni."
- A legnagyobb motiváció:
,,Ha rajtam múlna, kizárólag fontos mérkőzéseket játszanék. Értem ezalatt a válogatottat és a Bajnokok Ligáját. Ezek azok a meccsek, amelyek a legjobban motiválnak engem. Ezeken érzem igazán a tétet, a komoly nyomást. Aztán nyilván maximálisan profinak kell maradnod, amivel megtiszteled a családodat és a klubot, amelynek tagja vagy, amely fizet téged. Minden nap a legjobbat kell kihoznod magadból."
- Milyen emlékek maradnak a karrier befejezése után?
,,Mindig nagyon megtisztelő, amikor hallod, hogy téged éltetnek. Amikor mondják, hogy te vagy a legjobb, hogy egy fantasztikus labdarúgó vagy. Ma természetesen figyelem azt, hogy miket mondanak rólam, de utána, amikor már mindennek vége, a pályafutásom lezárult, már nem fognak érdekelni ezek a dolgok, mert mindent ki fogok kapcsolni."
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Ferenc pápa megváltoztatta ...
  2019-10-29 12:54:19, kedd
 
  Ferenc pápa megváltoztatta a Vatikáni Titkos Levéltár elnevezését Vatikáni Apostoli Levéltárra
Ferenc pápa október 22-én kelt apostoli levelével megváltoztatta a vatikáni levéltár nevét: a Szentatya törölte belőle a ,,titkos" megnevezést, mivel az félreértésekre adhatott okot.
A világ egyik legfontosabb és leghíresebb levéltára a vatikáni levéltár, amelynek ugyan most megváltozott a neve, ám ez nem változtat semmit identitásán, felépítésén és küldetésén. Ferenc pápa motu propriójával Vatikáni Apostoli Levéltárra módosította az intézmény elnevezését. A vatikáni levéltárban őrzött dokumentációs anyag rendkívül értékes mind a Katolikus Egyház, mind az egyetemes kultúra számára.
Levelében Ferenc pápa a secretum szó eredeti jelentésével indokolja döntését: az Archivum Secretum Vaticanumot V. Pál pápa hozta létre 1612-ben a pápa személyes és bizalmas levéltáraként. Így határozta meg minden pápa, és ma is így definiálják a tudósok, helyesen értelmezve azt. Ameddig a latin és a belőle származó többi nyelv szorosan összekapcsolódott, nem kellett magyarázni a secretum szót, de a modern nyelvekben, kultúrákban és az egyes országok társadalmi érzékenységében bekövetkezett szemantikai (értelmi) módosulás miatt a secretum kifejezés a vatikáni levéltárhoz kapcsolva félreértésekre adott okot, kétértelmű vagy egyenesen negatív felhangot jelentett.
Ferenc pápa levelében emlékeztet arra, hogy az idők folyamán elveszett a secretum szó eredeti jelentése, helyette a modern ,,titkos" kifejezéshez kapcsolták. Egyes körökben - még kiemelt kulturális környezetben is - a kifejezés ,,titkolt", ,,nem felfedett" és ,,kevesek számára fenntartott" előítéletes értelmezése alakult ki. A Vatikáni Titkos Levéltár azonban mindig is ennek az ellenkezője volt és akar lenni - hangsúlyozta a pápa.
Az intézmény új neve - Vatikáni Apostoli Levéltár - jobban kiemeli a Szentszék és a gyűjtemény szoros kapcsolatát, ami elengedhetetlen a péteri szolgálathoz. Azt is megmutatja, hogy közvetlenül függ a pápától, miként erre utal a Vatikáni Apostoli Könyvtár elnevezése is.

Forrás: Vatikáni Rádió Magyar Kurír 2019. október 28

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Estéli zsoltár - Harsányi Lajos: Vers az égi asszonyhoz
  2019-10-29 12:50:24, kedd
 
  Videó Link

Most kell elmondanom,
mit eddig még nem mondhattam el én,
de lefutott a legszebb hullócsillag:
már túljutottam életem delén.

Elmondom hát, hogy zordon életemnek
Te voltál mindig élő csillaga,
titok voltál, az egyetlen öröm,
a tiszta szerelem maga.

A szőke méhek már neved döngték
gyermekkorom kék gyermekablakán,
úgy tündököltél életem felett,
mint jég vert kert felett a hold talán.

Ezüst tükör volt arcod s benne néztem
kis mongol arcomat naponta,
hajadat Isten a roppant Takács
a felkelő nap aranyából fonta.

Az ajkad, áttetsző szőlőszem: piros ékkő
és lábaid alatt arany minden göröngy,
a kisded Jézus úgy függ karajaidban,
mint kagylóban a gyöngy.

Sokat szenvedtem én és árva népem
e baljós tájon ez évezred óta,
az életmécsünk azért nem aludt ki,
mert pisla lángját égi kezed óvta.

A francia, a lengyel és a belga
sok nagy bajában lábaidhoz csúszott,
de nem dicsérte senki nevedet úgy, mint
a Bakonyban a celli búcsúsok...

Szeret a szél, a tenger és a Montblanc,
szeret a dörgő naprendszer az égen,
de senki nem szeret úgy téged, mint
én és az én kis árva, rongyos népem.
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Hozzá közel (A remény dala)
  2019-10-29 12:45:41, kedd
 
  Videó Link

Dal szövege:
Ha bánattal kelsz, s vigaszra nem lelsz, tudd, hogy van egy távoli sziget, a felhőkön túl. Hozzá közel. Hozzá közel.
Ha magányodban élsz, még álmodni is félsz, tudd, hogy van egy távoli sziget, a felhőkön túl. Hozzá közel. Hozzá közel.

Van egy hely, szent hely, egy hely, szent hely, ahol mindig van remény és szeretet, ott a szíved, lelked megpihenhet.

Ha vándorútra kelsz, de társakat nem lelsz, tudd, hogy van egy távoli sziget, a felhőkön túl. Hozzá közel. Hozzá közel.
Ha már senkire sem vársz, úgy érzed, nincs tovább, tudd, hogy van egy távoli sziget, a felhőkön túl. Hozzá közel. Hozzá közel.

Van egy hely, szent hely, egy hely, szent hely, ahol mindig van remény és szeretet, ott a szíved, lelked megpihenhet.
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Barsi Balázs atya második elmélkedése
  2019-10-29 12:41:00, kedd
 
  Mária Magdolna Plébánia, Zalaegerszeg
Barsi Balázs atya második elmélkedése a Nagytemplomban az Eucharisztiáról:
Itt hallgatható meg Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1431
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 36766
  • e Év: 270513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.