Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Mága Zoltán hegedű művész előadása
  2019-10-09 23:40:11, szerda
 
  A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat hatalmas sikerrel folytatódik, várjuk Önöket nagy szeretettel ezúttal Budapesten OKTÓBER 12-ÉN, SZOMBATON 18.00 ÓRAKOR a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia Katolikus Templomban tartandó koncertünkre, ahol világhírű művészek lépnek fel!
Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész mellett a Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében sztárvendégként közreműködik:
- Sümegi Eszter, világhírű szoprán, Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze,
- Wiedemann Bernadett, Liszt-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekese
- Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze
- Szabadi Vilmos, Liszt-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi docense.

...... ........... ......



- Kérjük, hogy ülőhelyeinek garantált biztosítása érdekében regisztrációs szándékát az alábbi linken jelezze: Link

- Én regisztráltam 3 ülőhelyet
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Michael August Blume apostoli nuncius a Brenner-iskolába
  2019-10-09 23:18:41, szerda
 
  Második napját tölti egyházmegyékben Michael August Blume SVD, apostoli nuncius. Reggel ellátogatott a szombathelyi Brenner-iskolába, ahol szentmisét mutatott be a kápolnában. Ezt követően Szentgotthárdon Boldog Brenner János életével, vértanúságával ismerkedett meg: meglátogatta a Rábakethelyi templomot, imádkozott a zsidai emlékkápolnában és az emlék keresztnél. Délután Körmenden Boldog Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosa munkásságával, helybeli emlékeivel ismerkedett és ellátogatott a közeli óvodába is.
Mindenkit várunk szeretettel este 19 órára a szombathelyi Premontrei Gimnázium dísztermébe, ahol nuncius atya tart előadást az afrikai kereszténység helyzetéről.
Michael August Blume apostoli nuncius
...... ..............



...... ............


És Dr. Székely János püspök
...... ..........



...... ..........



Michael August Blume apostoli nuncius tartott előadást Szombathelyen az afrikai kereszténység helyzetéről, saját missziós munkájáról, tapasztalatairól.
Előadása meghallgatható Link

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szent Dénes püspök és társai vértanúk
  2019-10-09 19:21:13, szerda
 
  Szent Dénes - A pogány papok Párizs legmagasabb pontján, a ma Montmartre néven ismert magaslaton lefejezték.
...... .......


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Krisztusért olyanok vagyunk, mint akiket halálra szántak, mégis élnek.
Testvéreim!
Úgy viselkedünk minden helyzetben, mint Isten szolgái! Nagy türelemmel viseljük a nyomorúságot, a szükséget és a szorongatást! Vállaljuk, hogy megverjenek, börtönbe zárjanak és tüntessenek ellenünk! Fáradunk, virrasztunk, böjtölünk!
Szolgálunk feddhetetlen élettel, tudással, türelemmel, a Szentlélekben, őszinte szeretettel!
Hirdetjük az igazságot Isten erejével, harcolunk az igaz ügyért, és védjük minden erőnkkel: akár siker ér, akár kudarc, akár gyalázat, akár dicséret!
Csalónak mondhatnak, mégis igazak vagyunk; ismeretlenek lehetünk, mégis jól ismernek; meghalhatunk, és mégis élünk; megfenyíthetnek, mégsem halunk bele.
Megszomoríthatnak, mégis folyton derűsek vagyunk; szegények vagyunk, mégis sok embert gazdagítunk; semmink sincsen, mégis a miénk minden.
Ez az Isten igéje. 2Kor 6,4-10

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ti vagytok a világ világossága.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek.
Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei Atyátokat!
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,13-16

*
- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
A tizennégy segítőszent: az első századok keresztény vértanúi, akiket együtt hívnak segítségül. A hagyomány szerint e szentek a haláluk előtt ígéretet kaptak Istentől, hogy a hozzájuk fordulókat nagy bajokban megsegíthetik. Csoportjukba időnként és területenként olykor más-más vértanúkat soroltak. Legtöbbször említett csoportjuk: Ákos, Borbála, Balázs, Cirjék, Dénes, Egyed, Erazmus, Euszták, György, Alexandriai Katalin, Kristóf, Antiochiai Margit, Pantaleon, Vitus. Litániájuk szerint Dénes a lelkiismeret nyugtalanságában is hatalmas pártfogó.
...... ........... ...........


Szent Dénes mellett Avilai Szent Teréz, Szent István és Szent Balázs is hathatós közbenjárónak számít fejfájás esetén
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. október 9.
  2019-10-09 19:07:12, szerda
 
  A Jónás könyvéből vett olvasmány sorai két, sajnos bennünk is meglévő hajlandóságra utalnak, mégpedig az önzésre és a rövidlátásra. Isten megkönyörült Ninive bűnbánatra kész népén. Jónás pedig elégedetlen ezzel. Nem érdemes jónak lenni, ha Isten nem bünteti meg a rosszakat, gondolhatjuk. Nos, az Úr válasza ma is érvényes. A számunkra ellenséges másik ember is Isten üdvösségre hívott teremtménye, aki nem zárható ki a minket is üdvözítő Jóisten irgalmából. Ezért valahányszor az evangéliumból tanult Miatyánkot imádkozzuk, határozzuk el, hogy hitünkhöz hű követői leszünk Jézus Krisztusnak, aki a bűnösöket jött megváltani. A Miatyánkban mindnyájunkért imádkozunk.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
27. évközi hét szerda 10.09
  2019-10-09 19:06:04, szerda
 
  OLVASMÁNY Jónás próféta könyvéből
Jónás méltatlankodik, hogy az Úr megkönyörült Ninivén, a bűnös városon; Isten azonban kioktatja Jónást.
Ninive lakóinak megtérése és az Úr nagy irgalma miatt Jónás nagyon méltatlankodott. Könyörögve fordult az Úrhoz:
,,Uram, vajon nem erre gondoltam-e akkor, amikor még otthon voltam?
Vajon nem ezért menekültem Tarzisz felé?
Tudtam ugyanis, hogy te kegyes és irgalmas Isten vagy, türelmes és nagy irgalmú, aki kész vagy feledni a büntetést. Így hát, Uram, tégy jót velem, és vedd el az életem, mert jobb nekem a halál, mint az élet."
Az Úr megkérdezte tőle: ,,Azt hiszed, hogy jogos a haragod?"
Jónás kiment a városból, és a várostól keletre letelepedett. Hajlékot épített magának. Annak árnyékában ült, és figyelte, hogy mi történik majd a várossal. Az Úr, az Isten, repkénybokrot növesztett oda, hogy árnyék födje Jónás fejét, mert már bágyadt volt nagyon. A repkény láttán viszont Jónás igen megörvendezett.
Az Úr azonban másnap reggel férget bocsátott a repkényre. A féreg megszúrta a repkény gyökerét, úgyhogy az elszáradt. A tájra napkeletkor forró szelet bocsátott az Úr, s a tűző napsugár már igen sütötte Jónás fejét. Fojtó melegség szállta meg, és nem kívánt már élni sem. Így sóhajtozott: ,,Az életnél jobb már nekem a halál!"
Ekkor az Úr így szólt Jónáshoz: ,,Azt hiszed, hogy jogos a haragod a repkény miatt?"
Jónás így válaszolt: ,,Igen, jogos a haragom mindhalálig!"
Erre az Úr azt mondta: ,,Te most bánkódsz a repkény miatt? Pedig nem te gondoztad, és nem te nevelted! Lám, az egyik éjjel kivirult, a másik éjjel elpusztult. Én pedig ne kíméljem Ninivét, a népes várost, amelyben százhúszezer olyan ember él, aki még azt sem tudja, hol keresse jobb vagy bal kezét? És még mennyi a jószág? (Én ezért szánom Ninivét.)"
Ez az Isten igéje. Jón 4,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ma Lukács evangéliumából halljuk az Úr imádságának egy rövidebb változatát; a hosszabbat a Máté-evangélium közli.
Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát: Ekkor egyik tanítványa arra kérte: ,,Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait." Jézus erre így szólt hozzájuk: ,,Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:
Atyánk! Szenteltessék meg a te neved.
Jöjjön el a te országod.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.
Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk minden ellenünk vétőnek.
És ne vígy minket kísértésbe."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,1-4

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés
Azt kéri egyik tanítványa Jézustól, hogy tanítsa őket imádkozni. Nem véletlenül jut eszébe az ötlet, hanem ő és a többi tanítvány nap mint nap látja, amint az Úr félrevonul, hogy imádkozzon, együtt legyen az Atyával. Egy ilyen alkalom után hangzik el a kérés. Válaszul az Úr egy nagyon egyszerű imát mond, amelyet azóta is naponta elimádkozunk. Az ima alaphangulatát a megszólítás adja meg, úgy tekintünk Istenre mint Atyánkra, mert Jézus bátorítása alapján hisszük, hogy ő gondoskodó szeretettel és irgalommal tekint ránk, gyermekeire. Bátran fordulhatunk hozzá kéréseinkkel, mindenkor bízhatunk abban, hogy atyai jóságát megmutatja nekünk.
Amikor Isten nevének megszentelődését és országának eljövetelét kérjük, akkor azért imádkozunk, hogy az üdvösség műve valósuljon meg a világban, az emberiség történetében. Ezután a hívő közösség és az egyén érdekében fordulunk hozzá. A mindennapi kenyérért fohászkodva kifejezzük, hogy Istentől várjuk az élethez szükséges anyagi javak biztosítását, a bűneink bocsánatát kérve pedig azt fejezzük ki, hogy a lelki javakat, a kegyelmi segítséget is tőle várjuk. Azt is tudjuk, hogy életünk küzdelmeiben és a kísértések idején nem vagyunk egyedül. Isten ismeri a gonosz titkait és segít minket a rossz legyőzésében.
Atyánk, hallgasd meg kéréseinket, amikor imáinkban hozzád fordulunk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ünnepélyes Mária-köszöntő 10.09
  2019-10-09 18:44:14, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Bízni kell a fiatalokban I Suor Cristina I Forráspont 2019
  2019-10-09 18:41:33, szerda
 
  52nd International Eucharistic Congress
Cristina nővér a Forrásponton arra hívta fel az egyházi vezetők, szülők, nevelők figyelmét, hogy bízzanak a fiatalokban, mert akkor ők ragyogni fognak, mint a csillagok.
Találkozzunk 2020. szeptember 18-án is! A következő Forráspontra a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében kerül sor.

Videó Link


Krisztina nővér
...... ......







.



Cristina Scuccia - 1988. október 2. olasz apáca, aki megnyerte a The Voice tehetségkutató 2014-es olaszországi énekversenyét. Scuccia lemezfelvételi lehetőséget kapott a Universal Recordstól. A döntőben Scuccia Kylie Minogue-gal énekelt duettet. 2013-ban a Good News Festivalon egy keresztény zeneverseny győztese lett
Cristina Scuccia 1988-ban született Szicíliában.[5] 2009-ben lett novícia és két évet foglalkozott szegény gyerekekkel Brazíliában, mielőtt hivatalosan belépett az orsolyita rendbe.[5]
- 2014-ben Cristina nővér jelentkezett a The Voice of Italy énekversenyre és nagyon népszerű lett mind a zsűri, mind a szavazóközönség körében, miután elénekelte Alicia Keys No One című dalát. Az előadást több mint 50 millióan nézték meg a YouTube-on. A verseny teljes ideje alatt egy egyszerű keresztet viselt a nyakában, valamint kényelmes fekete cipőt és bokáig érő fekete szoknyát hordott. A műsorban Kylie Minogue-gal és Ricky Martinnal énekelt együtt.
- A döntőt az olasz szavazatok 62%-ával nyerte meg Giacomo Voli előtt. Miután megköszönte Istennek a győzelmet, elénekelte a Miatyánk imádságot a show szervezőinek és hallgatóságának.
,,Nem rajtam múlt, hogy itt vagyok, hanem annak köszönhetem, aki odafönt van. Nem azért vagyok itt, mert így akartam karriert csinálni, hanem azért, mert egy üzenetet akarok közvetíteni."

- Sister Cristina - Try - Budapest VIDEÓ Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.