Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Csendes idő - Kettőszázhuszonötödik nap
  2019-11-18 17:56:32, hétfő
 
  Ma az időjárás megengedte, hogy tovűbb folytassam a kert téliesítését. A pincében is lomtalanítok. Délelőtt tanítottam. A hét lassú rendrakással telik majd el. Remélem. Holnap megünnepeljük Zsóka névnapját. Csötörtökön Pestre megyek, aztán szombaton háeom nap Felvidék. Benézunk Buzitára is, viszem Gál Sanyinak a könyve betördelt példányát átnézésre.
Holnap még a Schneeberg képeskönyvre is kérek ISBN számot. Karácsonyra kívánják Ernőék megjelentetni.
A szél-járás negyedik számát is össze kell állítani. Hát, ahogyan végiggondolom, nem olyan nagy pihenés ez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép esték - Kettőszázhuszonnegyedik nap
  2019-11-16 06:08:48, szombat
 
  Csütörtökön jó volt Sopronnémetiben. Csöpp kis falu, egy tucatnyi kedves ember, aki eljött engem hallgatni. Jó egy órás beszélgetés, volt, s verseket olvastam fel.
Aztán tegnap Győrött a Győri antológia bemutatója. Szépen voltunk, sok ismerős. Tizenkilencen mondták el verseiket, novelláikat. Néhány egészen jó darabot is hallhattunk, de volt kevésbé jó is. Ami szívet melengető, az egymás ellen játszó világban van egy ilyen csoport. Az antológiában én is szerepelek, a szél-járást mutatom be.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szürke nap - Kettőszázhuszonharmadik nap
  2019-11-13 18:05:31, szerda
 
  Reggel egy órácskát dolgoztam egy beszéden, kérjük be az anyagokat a témákhoz. Sok a friss info. Jó hír, hogy lengyel biztosa lesz az agráriumnak az EUban.
Aztán iskola, négy kemény óra. Nehezen törnek be a gyerekek, de nincs más lehetőség. Végre leszámlázhatom szeptembert és októbert, ez a cégbe megy, kell is a bevétel. Aztán Marciék jöttek névnapozni.
Közben zuhogott az eső, a kertben minden munka áll. Bár reggel négy tő málnát elültettem.
Holnap író-olvasó találkozó Sopronnémetiben. Ők hívtak, s a megyei könyvtáron keresztül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idő,idő - Kétszázhuszonkettedik nap
  2019-11-11 17:36:14, hétfő
 
  Ernő könyvének második adagját is elhoztam a nyomdából, s utána Tamás születésnapját ünepeltük. 33 éve szívbéli barátom. Aztán tegnap a Halmos együttes harminc éves szülinapján voltunk a múzeumban, Szép volt.
Ma tanítás és kert. Meg feladatok Pestről. Holnap föl akartam menni, de jobb ha itthon dolgozok. A pesti út inkább a barátkozásé, a beszélgetéseké. Dolgozni itthon szoktam.
Szombaton W. Erzsi volt itt meghívókért Bécsből, néhány közös dolgot megbeszéltünk: szerzett pénzt Potápitól a két német tankönyv kiadására, s a Kaláka évkönyvet is kiadom, s még egy Rákóczi konferenciásat. Jövőre Trianon, egy konferenciára hívott, hogy tartsak előadást. Vállaltam,
Csütörtökön Sopronnémetibe megyek, hívtak író-olvasó találkozóra. Péntek lönyvszalon, a Győri antológia bemutatójára megyünk Győrbe, szépen hoz verseket tőlem, s a szél-járást ismerteti. Szeretem ezt az alkotócsoportot. S Madár Jancsi is kért kéziratokat a Magyar Múzsába,
Közben nyomják a Soproni Szemlét is, ahova nagy unszolásra küldtem néhány verset.
Sajnálom, hogy Lendvára nem tudok elmenni Görföl Jenővel pénteken, de egyszerűen nem tudok.
S még a hónap végén az Írószövetségnek is közgyűlése lesz, oda el kell mennem. Ez Pest.
És a héten megjelenik a Hír14Mosonvármegye is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdogán és én - Kettőszázhuszonegyedik nap
  2019-11-07 19:22:38, csütörtök
 
  Jelentem: nem miattam zárták le a Lánchidat ma. S nem miattam volt ennyi török zászló. Remélem, aztán hazament mindenki, nem úgy mint 1541-ben.
Félretéve a tréfát, ma Pesten voltam. A Keletiben várt Pálfy Margit, kapott tíz példány széjárást, benne van. Egy példányt kell küldenem Lezsáknak is, s kettőt Agócs Sanyinak Lakitelekre.
Aztán bementem a minisztériumba, mögöttem zárták le a Széchenyi teret. Itt elintéztem a dolgaimat, majd megvártam a zárlat feloldását, s elmentem a nemzetpolitikai államtitkárságra, vittem egy Deák kötetet. Innét a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ahol Oláh Jancsi emlékmap volt. Átadtam verseskönyvem, korrektúrapéldányát Zsiga Kristófnak, s ebédeltem Tóth Lacival. Mezey Katit is tudtam köszönteni, s Péntek Imrét. Aztán hazafelé.
Elfáradtam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útkeresés - Ketőszázhuszadik nap
  2019-11-06 08:25:04, szerda
 
  Ernő vaskos könyvének a címe: Útkeresés a jövőbe. Tanítás után megyek érte a nyomdába. S holnap Pest, ebből a könyvből egy példányt be kell adnom a Nemzetpolitikai Államtitkárságra. A minisztériumban is van dolgom, majd a Petőfi Irodalmi Múzeumba megyek, könyvem korrektúrapéládnyát ott adom oda Zolinak. Holnap ugyanis Oláh János- konferencia, emléknap lesz.
Pálfy Margitnak is viszek széljárásokat, s jó lenne eljutni az Iskola utcába is, átnézni a gépemet.
Persze holnap Erdogán jön Pestre, biztosan nehezebb lesz közlekedni.
Ma négy órám van, szeretek tanítani. Meg a kölyköket is szeretem, én nagyon nehéz, kezelhetetlen tanulóval még nem találkoztam pályafutásom alatt. Szerencsés voltam?
Ráadásul ma meg kell dícsérnem a negyedikeseket, a 2013-as érettségi szövegértési részét irattam meg velük, s jó jegyek születtek. Volt egy maximális pontszámú dolgozat is, ami azért nem semmi.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre esik - Kétszáztizenkilencedik nap
  2019-11-05 13:27:42, kedd
 
  Nem gúnyos a cím, felénk nagyon kevés eső volt az idén. A föld is csontszáraz,1-2mm nem áztatja át. Most csendes eső esett-esik.
Rendeztem dolgaim egy részét. Voltam könyvelőnél is, s elhoztam a füstölt kolbászkákat. Nyolc pár. Isteni illat. S elkezdtem a szövegértéseket javítani. Jobb lett, mint gondoltam. Persze az utolsó néhány feladatot nem sokan oldották meg. Sajnos sokan arra gyúrnak, hogy meglegyen. Pedig az eddig látottak gondolkodásról árulkodnak. Hogy tudnának ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazi ősz - Kétszáztizennyolcadik nap
  2019-11-03 06:41:40, vasárnap
 
  Rosszul aludtam, sokat gondolkodtam. Régi dolgokon, szüleim életén, a sajátomon. Azon, hogy állandóan űz a nyugtalanság. Majdnem azt írtam, hogy előre: de nincsen előre.
Mire hazaértünk, a kert megtelt diólevéllel, Hűvös is van, visszaállt a természet rendje.
Kutyusunk nagyob örült nekünk. Még tegnap is alig bírta elhinni, hogy egy hét után megjöttünk. Nekünk is hiányzott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Családi hét - Kétszáztizenhetedik
  2019-11-02 06:07:25, szombat
 
  Őszi szónet. Hétfőn elindültunk lányomékhoz Köschingbe. Kamionerdő. S kedden Berchtesgadenba vittem a családot (5 fő), s itt Schönauban kivettem két szobát egy kis szállóban. Azt gondoltam, a pocsék idő tönkreteszi a "nyaralást", de ősszel mésként gyönyörű a táj. Sétáltunk ebédelgettünk, hajóztunk. Csütörtökön Salzburgon keresztül mentünk vissza Köschingbe, Útközben Rosenheimben ebédeltünk. S elsején jöttünk haza. Jó volt együtt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 228 db bejegyzés
Összes: 3552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 359
  • e Hónap: 2102
  • e Év: 33767
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.