Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A fiatalok figyelmébe
  2019-11-11 15:19:31, hétfő
 
  A fiatalok egyre kevésbé találják az élet értelmét.

Több felmérés szerint a mai fiatalok nem sok értelmet látnak az életükben, magas közöttük az öngyilkosságot megkisérlők száma.
Egy brit felmérés szerint 10-ből kilenc fiatal (16-29 év közti ) csalodotnak érzi magát mert nem talál célt vagy értelmet az életében. Érdekes módon a témával foglalkozó cikk szerint ennek egyik oka, hogy a fiatalok túl kevés időt szánnak saját magukra, pedig a megkérdezettek több mint fele állitja, azért vannak a földön, hogy megtalálják boldogságukat. Lehet , hogy ha a logika mint tantárgy bevezetnék az iskolákba már javitana e helyzeten.
Az öngyilkosság kérdése többször felmerült mindenmhol,igazából nem is ezzel akarok foglalkozni, csupán szeretném figyelmeteket kérni, hogy ha legközelebb undok, agyontetovált,ciklámenhajú, vagy akár beültetett szarvakkal ékeskedő fiatalt láttok, akkor kis előadás vagy felcsoválás helyett probáljátok elmondani nekik, hogy az életnek igenis van értelme ! Persze ezt is anélkül, hogy fejbe vágnánk őket a jóhir börkötéses változatával. A elrettentő külső gyakran finom belsőt takar.
Abba is érdemes belegondolni, hogy mennyire nehéz helyzetben van manapság e korosztály. Othon vagy az iskolában szinte esélytelen, hogy halljanak az igazságról, a médiában pedig folyton azt szajkozzák, hogy az még csak nem is létezik. Azt erősitik bennük, hogy elsősorban saját boldogságukat keressék, mert csak igy tudják meg tartani az ő életüket, elenkezőleg pedig elvesztik.
Az ugynevezett béke és bőség korában, amiben vagyunk, szerintük, nagy a veszélye annak, hogy az emberek eltévedjenek, mert iránytűjük a használat hiányában könnyen berozsdásodot. Amikor az emberre bizzák, hogy értelmet adjon saját életének, végül minden értelmét elveszti. Az utolsó időkben, a nép értelmesei sokakat oktatnak... csak fénylenek bizonyos ideig, de akik sokakat az igazságra visznek azok olyanak mint a csillagfény, villágitanak örökön-öröké !
Jó lenne ezek táborához taztozni, ráadásul, ha ez úgy sikerül, hogy nem száll a fejünkbe,de még a földet is örökül kaptuk tőlük.
Egyébként úgy tünik, hogy minnél nagyobb jólét uralkodik egy országban, a helyzet annál kritikusabb. Egy szó mint száz, ne felejtsük el, hogy kerezstényként mi a legfontosabb dolgunk földünk megmentésére.
Nekem aranykor, hogy itt lehetek békében. Én segitettem akinek, csak tudtam és hittem, hogy ennek egyszer vége lesz. Sajna "Soha sincs vége ! " Van végül is egy saját időd, amit a végtelenségig használhatsz és egy kicsit talán még tovább is.
Végül ahogy mondani szokás : "De ami örök, Kostas a görög.."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 161
  • e Hét: 368
  • e Hónap: 1282
  • e Év: 12041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.