Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Útravaló – 2019. november 16.
  2019-11-16 22:04:15, szombat
 
  Régen és ma az ember megpróbálta, megpróbálja befolyásolni a természetfölöttit, hogy sorsa így jobbra forduljon. Sok esetben Istennek gondolta és gondolja magát, aki hatalommal és befolyással bír a tudásával, nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is. De ha megnézzük, ebből mindig baj származott, mert Isten készre teremtette ezt a világot, és benne képére az embert. Mindennek és mindenkinek megvan a maga helye. Egyedül az embernek adatott meg a képesség, hogy kommunikáljon Istennel az imádságban. Ez a párbeszéd Teremtő és teremtménye között. Ő tett erre alkalmassá minket. Ha pedig életünk szüntelen kommunikáció és van bennünk kitartás, akkor hitünk is erősödik. Élő kapcsolatban vagy vele? IGEN!!!  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
32. évközi hét szombat 11.16
  2019-11-16 22:02:39, szombat
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az Ószövetség nagy csodája a Vörös-tengeren való átkelés; a gonoszok meghaltak, a választott nép szíve pedig gyermeki örömre gyulladt, és új életre támadt.
Így szól az örök Bölcsesség: Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietős útja közepén tartott, mindenható igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. Mint harcos állt a pusztulásra szánt föld közepén. Változhatatlan szent parancsodat hordozta éles pallos gyanánt. Minden gonoszt megölt. A földön állt, de égig ért. A tengeren való átvonulás napján az egész teremtés újjá alakult: parancsaid szolgálatára minden készen állt, hogy gyermekeid sértetlenül megmaradjanak. Felhő árnyéka védte Isten népe táborát, és ahol víz állott még előbb, ott száraz föld bukkant elő: jól járható út nyílt nekik a Vörös-tengeren, és zöld mező a tengermélység kellős közepén. Oltalmad védte népedet, míg mindenki átvonult, és bámulhatta nagy csodáidat. Úgy ugrándoztak, mint mezőn a bárány vagy csikó, és magasztaltak, Urunk, téged: Megmentőjüket.
Ez az Isten igéje. Bölcs 18,14-16;19,6-9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten meghallgatja azokat, akik őt állhatatosan kérik.
Abban az időben: Jézus példabeszédet mondott arról, hogy szüntelenül kell imádkoznunk és nem szabad belefáradnunk. Így szólt: ,,Az egyik városban élt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: »Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben.« A bíró egy ideig vonakodott, aztán mégis így szólt magában: »Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert a végén még nekem jön és megver.«" Az Úr így szólt: ,,Hallottátok, hogy mit mond az igazságtalan bíró. Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá folyamodnak? Talán megvárakoztatja őket? Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?"
Ezek az evangélium igéi. Lk 18,1-8

Imádság
Urunk, Jézus! Te földi életed során hirdetted az örömhírt és meggyógyítottad a betegeket, akik gyógyulásukat kérték tőled. Tanításoddal és gyógyításaiddal jelenvalóvá tetted Isten irgalmát az emberek között. Megmutattad, hogy hatalmaddal képes vagy legyőzni a gonoszt s ezáltal megszabadítani az embereket. Segíts minden embert, hogy tanításodban felismerje a követendő utat! Segíts, hogy csodáid növeljék hitünket! Mutasd meg nekünk, Urunk a te szeretetedet, hogy abból táplálkozva kövessünk téged!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Puskás Stadionavató: 2019.11.15
  2019-11-16 21:43:16, szombat
 
  Péntek este hivatalosan is felavatták a 2016-ban lebontott Népstadion helyén épült új óriásstadiont, a Puskás Ferenc Arénát. Uruguay volt a vendég Magyarország, és az egész közép-kelet-európai régió legnagyobb és legdrágább stadionjában, amely 67 ezer néző befogadására alkalmas, és 190 milliárd forintba került. itt van minden tudnivaló: így menjen, ezt viheti a Puskás Arénába pénteken.
...... .............


Blikk oldalon Link

Képek itt megnézhetők Link

Puskás Stadion meg nyitó: Így szólt a "Nélküled" az új focistadion meg nyitóján videó Link
A videó az M4 Sport felvétele... A hang és képanyag az MTVA tulajdonát képezi..
Így szólt 67 ezer torokból a "Nélküled"....

A Puskás Aréna megnyitója - Így szólt a "Nélküled" a nemzet stadionjában
Hosszabb videó Link

,,Gyönyörű a Puskás Aréna, ez kellett Magyarországnak!" Link
Hatvannyolcezer néző előtt avatta fel a Puskás Arénát a magyar labdarúgó-válogatott az Uruguay elleni felkészülési mérkőzéssel, amely előtt az NSO Tv a szurkolókat kérdezte az új nemzeti stadionról, a régi Népstadionban átélt emlékeikről, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit várnak el a világsztárokkal felálló dél-amerikaiakkal szemben. Amellett azonban, hogy lenyűgözte őket a Puskás Aréna, az is kiderült, hogy akadt egy kis hiányérzetük.

Barátságos mérkőzés: Magyarország - Uruguay 1:2
Cavanni lőtte az első gólt! a stadionba.
A 24. percben megszületett a magyar válogatott első gólja az új Puskásban! Szerzője egy kis 16-oson belüli gurigázást követően, mintegy 12 méterről, Szalai Ádám! Sporttörténelmi pillanat volt ez is!
A Magyar csapatnak nincs szégyelni valója a vereség miatt. Uruguay csapat a világranglistán 5. helyen áll, míg a Magyar csapat 60. a világranglistán.
A kezdő rúgást 66 évvel ezelőtti nyitómeccs egyik gólszerzője, az akkori Szpartak csapatkapitánya, Nyikita Szimonjan 93 éves szurkoló rúgta.

-44 oldalon Link

- Zúgott a Gera Zoli, Gera Zoli Búcsúja a labdarúgástól
2016-os Eb egyik hősét, Gera Zoltánt, aki hivatalosan ezen a mérkőzésen búcsúzik a válogatottól.
...... ........


Bővebben Link

Avató eseménye percről - percre Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.