Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Semmi sincs szebb
  2019-11-27 16:42:58, szerda
 
  " Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szivünk titkait, akiben megbizunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk. "( Ernest Hemingway )
A szeretet nemcsak egy érzés, nemcsak érzelmeinknek egyszerű kifejezése, hanem annál sokkal több : elköteleződés, odafigyelés, önzetlenség, melyeket követve sosem járunk tévúton. Vigyáznunk kell a lelkesedésre, a lángra, hogy az minél tovább tartson. Életünk során adódnak külömböző könnyebben vagy nehezebben kezelhető helyzetek, kihivások, megpróbáltatások, a legfontosabb, hogy együtt oldjuk meg azokat, bármilyen nehézségekkel is nézünk szembe, mindig is legyünk tudatában annak, hogy sohasem vagyunk egyedül, ekképp a teher már nem is tűnik olyan súlyosnak.
Az élet múlásával változnak az emberek, de a szeretet az, amely sohasem változik, amely öröké igaz marad. Ha idővel változik is izlésünk, szokásaink, szeretettel és elfogadással semmi sem lehetetlen. Vannak pillanatok, amikor úgy érezzük, összeroskadunk a tengernyi feladat, elintéznivaló terhe alatt, máskor pedig úgy fogunk fel mindent mintha az egész világ ellenünk játszana, s legszivesebben a legmagasabb hegycsúcsra vonulnánk, ahol távol a világ zajától végre békére és nyugalomra lelhetünk, legalábbis úgy érezzük.
Számunkra az őszinte meghallgatás, valamint az egymásra forditott minőségi idő a legnagyobb ajándék. Milyen szép az, amikor már egy tekintetből, egy ki nem mondott szóból, egy hanghordozásból, tudjuk mit akar mondani párunk. Ahhoz, hogy ilyesfajta ajándékokban részesüljünk, folyamatosan időt kell engednünk és szánnunk egymás kibontakozására, egymás mélyebb megismerésére..
Ha ápoljuk a szeretetet, a többi mintegy magától helyreáll, hiszen ha van szeretet, készen állunk az elfogadásra, ha van elfogadás, helyet kap a türelem, ha megvan a türelem már megteremtettük a békét.
" Akit párodul melléd rendelt az ég, becsüld meg, szorisd meg kezét, és ha minden álmod valosággá válik, akkor se feledd el, légy hű mindhalálig."-Madách Imre irásából.
Ne hagyjuk a szeretet lángját kialudni, őrizzük meg azt olyannak, amilyennek legelőször átéreztük, őszintének és ártatlannak, s ha mi magunk változunk is, járjunk csak tovább a szeretet útján, hiszen a szeretet az, amely mindenkor megmarad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 82
  • e Hét: 263
  • e Hónap: 507
  • e Év: 11266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.