Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Odafigyelés
  2019-11-04 15:31:51, hétfő
 
  MostanábanHalottak Napja vagy Mindenszentek alkalmából, sokan közülünk eléggé szomorúak, hiszen melyikünknek nincsen kedves csládtagja vagy barátja, aki már nincs közöttünk. Sokan hazajönnek más városokból, sőt külföldről is, rendbe rakni a sirokat, virrasztani, gyetyát gyújtani szeretteiknek. Ilyenkor imát mondunk, misét ajánlunk fel az elhunytak lelki üdvéért. Persze azok sem feledkeznek meg róluk akik valamilyen okból nem tudnak hazajönni, ők az ablakjaikban gyújtanak gyertyát az elhunytakért
Személy szerint engem kicsit lehangol ez az időszak. Belegondolok abba, hogy milyen jó is volna, ha például nagyszüleim, barátaim és mindenki itt lennének velünk, ami megjegyzem lehetetlenség !
Beülök néha az üres templomba, imádkozom, nem a képet nézem vagy egy szobrot, hanem átélem, átérzem mekkora áldozatot hozott értem és érted a megfeszitett Jézus.
Talán ha mind, leülünk a csendben és figyeljük hogyan szól hozzánk Jézus, akkor talán elkezdjük Őt hallani is. És nemcsak hallani fogjuk akkor, hanem megérteni is.

A keresztre feltekintve
Ritz Margit verse:

A keresztre feltekintve
átérezzük, mit tett értünk.
A kereszt kiment a mélységből,
szivünket szeretettel betölti.

A kereszt elválaszt a világtól,
a széles út veszélyéből kivon.
Teljessé teszi földi életünket,
Jézus üdvösséget ad követőinek.

A kereszt kinzóeszköz volt,
számunkra életmentő lett.
Sokakért kiontatott szent vére,
mely most is kegyelemért esedez.

A kerezst az embert megváltoztatja,
emberibb életet élhet, ha akarja.
Vére megtisztitja bensőnket,
Átadhatjuk Jézusnak életünket.

Ha ezt megértettük és úgy is ott ülünk a templomban, és Őt nézzük, köszönjük meg Neki, amit értünk tett. Adjunk neki hálát életünkért, a szeretetért, amit tőle kaptunk. Ekkor rájővünk arra, hogy szeretteink mennyire jó helyen is vannak, és már mi sem kell féljünk attól, hogy egy napon a mi időnk és eljön.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halottak napja utáni elmélkedés
  2019-11-04 14:48:33, hétfő
 
  Halottak napja, egy nap, mely sokunk számára nehéz, néha elviselhetetlen, hiszen ilyenkor a gyertyák lobogó fényében még inkább érezzük elhunyt szeretteink hiányát. Még fájobb számunkra az elmúlás, a visszafordithatatlan valóság súlya. Félig leégett mécses fényénél, könnytől ázott arccal...és az esti szürkületben millió apró kis fény cikázik, a gyertyák pici lángja világitja meg a temetőt, és lehajtott fejű emberek állnak némán a virágokkal bioritott sirok előtt.
Senki nem szól, de eben a gyetyaszagú csendben mégis minden benne van. Ez az este csak az ővék. Most úgy érezzük néhány pillanatig, újra itt vannak velünk. Mardosnak a régi képek, szerelmek, és barátságok. Együtt emlékezünk. Mellettem egy öreg néni imádkozni kezd fél hangosan. Félig magában, de aztán már együtt mondjuk a Miatyánkot...
Lassan elindulok hazafelé, de az emlék még jó darabon elkisér. Othon újra gyertyát gyújtok, és azokra a szeretteimre emlékezem, akik távoli temetőkben leltek nyugalomra. Még a gyertya ég, elmondok halottaimért egy imát. Azokért akik fontosak voltak nekem, azokért akiknek a létem köszönhetem, a rokonokért, a barátokért, és az életért !
Szálljunk egy kicsit magunkba, csaendesedjünk el és szánjunk egy kis időt az emlékezésre és az imára. Legalább most lassitsunk a rohanó életmodunkon, idézzük fel az emlékeket, gondoljunk azokra akik valamikor hozzánk tartoztak.
A szeretet nem ér véget a halállal, mert a szeretet örök. A temetésekkor szokásos ima : " Adj, Uram örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjék neki ". Az egyház az elhunytat nem egy utolsó üdvözlettel bocsájtja el, imádkozik az elhunytakért, " Örök nyugodalmat adj neki, ó, Uram, és a te örök világosságod fényeskedjék felete ".
Legyen ez vigaszunk, reményünk, csendes örömünk ezekben a kegyelmi napokban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 346
  • e Hónap: 590
  • e Év: 11349
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.