Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A szentek bevonulása
  2019-11-06 12:15:26, szerda
 
  ,,Így fognak visszatérni az Úr megváltottai is, és ujjongva érkeznek meg a Sionra. Öröm koszorúzza fejüket örökre, boldog örömben lesz részük, a gyötrelmes sóhajtozás pedig elmúlik." Ézsaiás 51,11

A szövegösszefüggésben Ézsaiás próféciája felvillantja azt a nagy örömöt, amivel Isten választott népe visszatér majd hazájába a hetvenéves babiloni fogság után.

De értelmezhetjük ezt a későbbi jövőre is. Izráel helyreállítására, amikor a Messiás őket a világ minden részéből visszavezeti az országba. Ez is nagy öröm ideje lesz!

De tágabb értelemben jogosan vonatkoztathatjuk ezt az Igét az Úr Jézus Gyülekezetének az elragadtatására is. Ekkor majd minden kor hívőinek teste feltámad, felébreszti őket Uruk hívása, az arkangyal szava és Isten harsonái. Az akkor élő hívők pedig egyik pillanatról a másikra elváltoznak és csatlakoznak a feltámadottakhoz, amikor azok felvitetnek, hogy találkozzanak az Úrral a levegőégben. És akkor kezdődik a nagy ünnepi bevonulás az atyai házba.

Lehetséges, hogy az útvonalat angyali seregek szegélyezik majd. A menet élén maga a Megváltó halad, a halál és a sír fölött aratott dicsőséges győzelme sugárzik belőle. Azután jön a megváltottak serege, minden népből és nyelvből, nemzetből és törzsből. Számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer lesz, és mindnyájan tökéletes összhangban éneklik: ,,Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás" (Jel 5,12).

A sereg minden egyes tagja Isten csodálatos kegyelmének győzelmi jele. Mindegyikük megváltatott a bűnből és szégyenből, és új teremtménnyé lett Jézus Krisztusban. Lesznek köztük, akik súlyosan megszenvedtek hitükért, lesznek, akik áldozatul adták életüket Megváltójukért! De akkor a sebek és csonkolások jelei eltűnnek, és a szentek mind halhatatlan, megdicsőült testet kapnak!

Ott lesznek az Úr szeretett tanítványai, Péter, Jakab, János és Pál. Ott vonul Luther, John Wesley, John Knox és Kálvin. De ők sem lesznek feltűnőbbek, mint Istennek azok a rejtett emberei, akiket itt a földön nem ismertek, de a mennyben jól ismernek.

És bevonulnak a szentek a királyi palotába. A gondok és a sóhajtások mindörökre elmúltak, és örökös öröm vár rájuk. A hit látássá lett, és a reménység elnyerte a rég vágyott beteljesedést. A hívő emberek boldogan köszöntik egymást. Túláradó öröm uralkodik mindenütt És mindnyájan félő tisztelettel álmélkodnak azon a kegyelmen, amely a bűn mélységéből a dicsőség ily nagy magaslataira emelte őket.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Parancsolat
  2019-11-06 12:09:11, szerda
 
  ,,Ne kívánd a te felebarátodnak házát. - És ne kívánd a te felebarátodnak feleségét; se szolgáját, se szolgálóeányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a te felebarátodé." (2Móz 20,17; 5Móz 5,21)


Ez a két parancsolat megtiltja még a gerjedelmet és a legyőzhetetlen kívánságot is, amely természetünkben rejtőzik, sőt, a gonosz gondolatok gyökerét is. Tehát a hatodik és hetedik parancsolat megtiltja a szív fellobanását, a test tagjainak jelzéseit, a száj szavait és a gonosz test cselekedeteit, magukat az első rezdüléseket is, a gerjedelemmel és a gyökérrel - mint azok eredetével - együtt. Mert nekünk, mielőtt a mennyek országába mennénk, oly tisztákká kell lennünk, hogy ne legyenek már bennünk a gonosz rezdülések, sem a gyökér, amely a gonoszra hajlik, hanem a test és lélek tökéletesen egészséges legyen, hogy minden szenvedélytől szabadok legyünk. Azonban ez ebben az életben nem következik be, és nem is áll a mi hatalmunkban. Mert ugyan ki dicsekedhetne azzal, hogy tiszta szíve van? Ki képes kioltani az élvezet rettenetes tüzét, amely mélyen a tagjaiban rejtőzik, úgyhogy még szent Pál is panaszkodik a test törvénye és a bűn törvénye miatt (Róm 7)? Mi megzabolázzuk a fülünket, a szemünket és minden érzékünket belülről és kívülről, hogy ne uralkodjék a bűn bennünk, de a gonosz élvezetet senki sem tudja lecsillapítani. Ezért adatott ez a két parancsolat, amelyet egyetlen ember sem képes, bármily szent legyen, valamelyest betölteni. A kegyesek minden más parancsolatot betöltenek, mert visszaszorítják a gonosz cselekedeteket, szavakat és fellobanásokat, de e két parancsolat alapján kárhozottak maradnak és szegény bűnösök, mivel semmit sem tudnak e kettőből betartani, mert bennük gyökerezik a test gonosz kívánsága és a mások dolgai iránti sóvárgás. Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül (Róm 3,23).

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 533 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1434
  • e Hónap: 11845
  • e Év: 130937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.