Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
  2019-11-06 13:24:29, szerda
 
  Hozzávalók 4 személyre:
1 biocitrom
600 g érett, magvaváló szilva
150 g kristálycukor
1 dl félédes fehérbor
kisujjnyi fahéj
4 szegfűszeg
1 tasak vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek. pirított mandulaforgács
néhány mentalevél vagy -bóbita

1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem szilvát félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, kimagozzuk, vékony kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), azonnal felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, fedő nélkül felforraljuk (könnyen kifut!). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, és legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt kettévágjuk/elnegyedeljük és kimagozzuk a félretett szilvaszemeket. A tejszínt felverjük, felét lazán belekeverjük a levesbe, csészékbe vagy tálkákba szedjük. Tetejüket a maradék tejszínhabból kanyarított-formázott habgaluskákkkal, az elfelezett/negyedelt szilvával, néhány csipet pirított mandulaforgáccsal és mentalevélkékkel díszítjük.

Tippek:
- A kész levest néhány evőkanál jó minőségű szilvapálinkával is bolondíthatjuk.
- Mandula helyett készíthetjük pisztáciával, fenyőmaggal is.








Fotó: Hemző Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illatos, tejszínes szilvaleves
  2019-11-06 13:18:18, szerda
 
  Olyan finom, hogy akár desszert is lehetne
Az intenzív ízű szilvaleves vaníliás pudingporral habarva finom sűrű, selymes lesz.





Ez az egyik legzamatosabb gyümölcsleves, a szilva mellé a fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező. A tejszíntől pedig fantasztikusan krémes lesz. Használd ki, hogy a következő hetekben friss szilvából is elkészítheted, azután pedig bátran használj hozzá befőttet vagy mirelit gyümölcsöt.

Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók:
60 dkg szilva
10 dkg cukor
2 dl tejszín
2 evőkanál pudingpor
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra, és rakd egy lábosba. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel. Reszeld hozzá a citrom héját, és facsarj hozzá a levéből egy-két teáskanállal. Főzd a forrástól számítva tíz percig.



Közben dolgozd simára a tejszínt a pudingporral, és adj hozzá két-három evőkanál főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós a habarás. A levest húzd le a tűzről, majd lassan kevergetve öntsd hozzá a tejszínes elegyet. Hagyd, hogy rottyanjon egyet. Kóstold meg, ha nem elég édes, rakj még bele cukrot. Hűtsd meg, és tejszínhabbal díszítve vagy fagyival tálald
femina .hu oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Márton-Napi
  2019-11-06 11:33:01, szerda
 
  KACSA - LIBAMÁJSZELETEK SÜLT ALMÁVAL

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
50 dkg hízott kacsamáj /vagy libamáj/
50 dkg alma
10 dkg vaj
2 dl Tokaji Szamorodni /vagy édes bor/
1 csokor petrezselyem

liszt
bors

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A megtisztított, megmosott és leszáritott májat egyforma szeletekre vágjuk. Kés lapjával kissé megformázzuk, lapítjuk.

A vajat serpenyőben felhevítjük, majd a májszeleteket pirosra sütjük, fordításkor ügyelve arra, hogy a máj egyben maradjon. A megsült májat kivesszük és melegen tartjuk.

Ezen a zsiradékon sütjük meg a kicsutkázott és gerezdekre vágott almákat.

A sült almákat kivesszük, majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.

Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májszeleteket, díszítjük a sült almával, meglocsoljuk kevés mártással, majd tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 84
  • e Hét: 636
  • e Hónap: 12023
  • e Év: 49771
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.