Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Ma meggyújtjuk az első Adventi gyertyát
  2019-12-01 20:13:20, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT 1  
Adventkor.. Adventi Fények kigyúlnak, a szívekbe meghittség
  2019-12-01 20:06:51, vasárnap
 
 

Adventkor..

Adventi Fények kigyúlnak,
a szívekbe meghittséget hoznak,
a szeretet apró lángja Mennyországként
tündököl a szíveknek oltárában.

Advent csendesedni hív,
lágyan kéri, befelé nézz,
szíved oltárára, mert Ő
minden szeretetnek, örömnek forrása.

Advent arra hív, hogy lassulj,
csendesedjél, egész évben, ha
nem leléd, szíved Mennyei hangját,
a rohanás zajától nem észlelnéd.

Most megtehetnéd, hogy a kis
szív suttogását felismernéd,
a Mennyország ragyogását,
magadban megleléd.

Minden más lesz Adventkor,
lágyabb, csendesebb, békésebb, simogatóbb,
fürödj meg ebbe a Szeretetbe,
Adventnek ez az üzenete.

Középpontod lágy éneke,
téged hív, halld e édes zenét,
menj be szívednek ragyogó Mennyei
világába, tárd szélesre kapuit.

Hogy e ragyogó Fényt mindenki lássa,
szeretete minden embert átjárja,
lágy mosollyal, kedvességgel vígasztalja,
Adventkor felcsendül egy ének.

A legszebb ének, a szív Szeretetével,
zengő ének, a Megváltó Fény Gyermekének
születéséről zenélnek.

Czibere Anita verse..

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Egy gyertya ég
  2019-12-01 19:11:47, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT 1  
Csata Ernő: Advent Jöjj el, várva várt lelkek vigasza
  2019-12-01 19:10:15, vasárnap
 
  Csata Ernő: Advent

Jöjj el, várva várt
lelkek vigasza,
szeretni vágyás,
konok szívekbe
irgalom, megbocsátás.
Jöjj el közénk,
magasztos égi áldás,
ajkakon viruló
örömkiáltás.
Sűrű ködbe burkolt,
gyűlölet,
sötét vakság,
ne kisérts,
most
a gyertyaláng
értünk, bennünk,
velünk lobog,
amíg,
millió szív
a nagy csodáért
dobog.



 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Ma első gyertya gyújtás az Adventi koszorún
  2019-12-01 19:06:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT 1  
Pilinszky János a „várakozás szentségéről”
  2019-12-01 18:55:53, vasárnap
 
  Pilinszky János a ,,várakozás szentségéről"

A költő 1975 decemberében íródott soraival kívánunk áldott adventet, áldott várakozást.

A várakozás szentségéről

Mire is várakozunk ádvent idején? Jézus születésére, arra, hogy a teremtett világban maga a teremtő Isten is testet öltsön. Arra várakozunk, ami már réges-rég megtörtént.

Ez a magatartás, ez a várakozás nem új. A felületen az ember köznapi életét mindenkor könyörtelenül meghatározza az idő három - múlt, jelen és jövő -, látszatra összebékíthetetlen fázisa. A felületen igen. De nem a mélyben. Ott, a mélyben mindig is tudta az emberiség, hogy tér és idő mechanikus határait képes elmosni a minőség, a jóság, a szépség és az igazság ereje. Elég, ha a nagy drámákra vagy a nagy zeneművekre gondolunk, melyek titokzatos módon attól nagyok, hogy többek közt alkalmat adnak arra is, hogy a jövőre emlékezzünk és a múltra várakozzunk.

A minőség ideje időtlen. Mikor Bach passióját hallgatjuk: honnét szól ez a zene? A múltból? A jelenből? A jövőből? Egy bizonyos: mérhetetlenül több, mint kegyeletes megemlékezés, és sokkalta több, mint reménykedő utópia. Egyszerre szól mindenfelől.

Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk. Persze, erről a várakozásról és erről a vágyódásról csak dadogva tudunk beszélni. Annál is inkább, mivel Isten valóban megtestesült közöttünk, vállalva a lét minden egyéb súlyát és megosztottságát. És mégis, túl idő és tér vastörvényén, melynek - megszületvén Betlehemben - maga a teremtő Isten is készséggel és véghetetlen önátadással vetette alá magát. Ádvent idején mi arra várakozunk és az után vágyhatunk: ami megtörtént, és akit kétezer esztendeje jól-rosszul a kezünk között tartunk. Vágyódunk utána és várakozunk rá, azzal, hogy Isten beleszületett az időbe, módunkban áll kiemelkedni az időből.

Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.

(Új Ember, 1975. december 14.)



 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Advent időszaka: Szabadítsd fel lelked a terhek alól!
  2019-12-01 18:35:07, vasárnap
 
  Advent időszaka: Szabadítsd fel lelked a terhek alól!

Advent időszaka mindig óriási hatással van életünkre. A legnagyobb rohanás közepette is vágyunk a lecsendesedésre, a lélek békéjére. Átértékeljük életünket.
Még a szkeptikus emberek is észreveszik, hogy ilyenkor vágynak jónak lenni. Igénylik azt, hogy fontosak legyenek.

A 2019-es évben is gyors és nehéz energiák működtek, vegyes érzéseket keltve az emberekben. Mélyen belül azt érezzük, hogy békére, nyugalomra, lecsendesedésre vágyunk, harmóniában önmagunkkal. Ugyanakkor felzaklatják lelkünket a múltból felbukkanó emberek és "újra meg újra" ismétlődő események. Fáradtan rogyunk össze és kérdezzük: "Vajon mit kell még tanulnom? Mire akar rávilágítani a helyzetem?"

Embertársaink most a legmélyebb félelmeinkkel szembesítenek bennünket. Ha rettegsz a magánytól, akkor eltávolodnak Tőled, magadra hagynak, hogy legyen lehetőséged megbékélni ezzel. Hogy meg tudj bírkózni a félelemmel, szembe tudj nézni saját démonjaiddal, és végre megszabadulj tőlük. Méghozzá úgy, hogy barátságot köttök. Elfogadod a helyzetet, amiben vagy, hiszen tudod, hogy Te alakítottad a sorsod, s pontosan erre van szükséged a fejlődéshez.

Ha nem tudsz elfogadni, mindig csak adsz, akkor most szembesülsz azzal, hogy kihasználnak. Rá kell döbbenned, mi az, amivel eddig nem voltál hajlandó szembenézni. Ha rettegsz a szegénységtől, megfosztanak fontos dolgoktól. Ha nem tudsz kiállni magadért, akkor olyan váratlan szituációkat állítanak eléd, amelyben gyakorolhatod. Mindezt csupán azért, hogy megbarátkozz félelmeiddel és szélnek ereszd őket. Aki most ellenáll a változásnak, kemény heteket fog megélni. Aki tiltakozik, azt elkezdi vonszolni, löködni a sors.

A félelem kaput nyit a sötétségnek. Aki fél, azt könnyen befolyásolják, manipulálják.
Ha hajlandó vagy megválni a félelmeidtől, egy csodás teremtő időszak következhet. Akkor már Te határozod meg a sorsodat, nem a politika, a környezet, a család, a barátok. Egyedül TE!

Ebben az időszakban érdemes egy szál fehér gyertyával időt szánni magunkra (akár minden vasárnap), és elgondolkodni azon, hogy a közelmúlt eseményei milyen félelmeket aktiváltak lelkemben. Eldönteni, mit akarunk szélnek ereszteni. Ha ezzel szembesülünk, tudni fogjuk, hogyan változtassunk életünkön.

Ne függj senkitől! Ez egy magányos időszak. Mindenki a saját feladataival van elfoglalva, és ez így van jól.
Ne feledd, minden megoldott feladat erősebbé tesz.

Minél magasabbra mászol a hegyen, annál több mindent látsz, ami a völgyből láthatatlan. Ha bátor vagy, megnyílik a világ, rálátsz majd a megoldásokra. Ha most szembenézel a félelmeiddel, elengeded őket, akkor legyőzted önmagad, s ezáltal a világot. Magad mögött hagyod több ezer élet fájdalmát. Kipipálhatsz számtalan karmikus leckét. Ez a gyors energia lehetővé teszi. Használd ki ezt az időszakot, hogy belépj egy olyan kapun, ami elvezet ahhoz a valódi életedhez, ahol lételemed az öröm és a boldogság.

Régóta tartó, minden ideget felörlő karmikus kapcsolatok záródnak le, és szívmelengető találkozásokban lehet részünk.

Már nincs vissza sok ebből az évből, és ha most tudatosan dolgozol magadon, végre egy kellemesebb időszak következik majd. Rengeteg új lehetőséget kínál az élet, Te pedig válogathatsz.

Ha beleragadsz a régi mintáidba, melyeknek eddig is rabja voltál, azt jelenti, feladtad a boldogság keresését. Hidd el, az élet precízen mutatja, hol tartasz önmagad elfogadásával, szeretetével. Az egész életed ezen múlik. Nem azért jöttél a Földre, hogy másokat szolgálj, hanem azért, hogy önmagad tedd boldoggá. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha nem másokért élsz, hanem megkeresed azokat az embereket, akik elősegítik a fejlődésed. Nem visszahúznak maguk mellé, hanem inspirálnak a haladásra.

A küldetésed az, hogy bábból pillangóvá válj! Ne mástól várd a megváltást, csak döntsd el, hogy szárnyalni fogsz. Légy bátor! Itt az idő! Szabadítsd fel magad!

Csodaszép, adventi időszakot kívánok Nektek!

Guzsik-Mohácsi Viktória



 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Advent 1
  2019-12-01 18:14:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT 1  
Az első tánc ma a hit lángja. Hinni. Amikor hiszed, lesz...
  2019-12-01 16:33:52, vasárnap
 
  Az első tánc ma a hit lángja.
Hinni.
Amikor hiszed, lesz alkalom meggyújtani majd mind a négyet. Lesz erőd átvészelni azt, ami most oly nehéznek tűnik. Amikor hiszed lesz erőd túllépni, átlépni vagy meglépni azt, amit a holnap tartogat. Hiszed, hogy van erő még a szíved mélyén, és nem hagy magadra, ha úgy érzed majd, nem megy tovább. Hinni, hogy ami ma fáj, majd leplet terít rá az éj, és holnap végre mosollyal ébredsz. Hinni abban, hogy van út, van esély, van még lépés, számtalan, a boldogság felé. Hinni abban, hogy egyszer majd benned is hisznek, annyira, mint te magadban. Hogy az út, amire rálépsz jó irányba visz majd. Hinni. A szerelemben, a magány édes csendjében, a zajban, a kacajban, vagy egyetlen hópihében, a fahéj illatú mézeskalács boldogságban, Istenben, a holnapban, vagy a pillanatban, de leginkább önmagadban. Máskülönben elvesztél. (Todorovits Rea)

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT 1  
Megérkezett december, hideg volt a reggel!
  2019-12-01 10:50:58, vasárnap
 
 

Megérkezett december, hideg volt a reggel!
De ennek itt az ideje, csak karácsonykor hó essen!
Most még a nap kicsit kisüt, hogy a mi kedvünk boldogabb legyen!
De nem szomorkodom, hogy december lett!
Hiszen így szép az élet, hogy múlnak a napok, telnek a hónapok!
Néha megállok, a tavaszt így várom!
Várom a megújulást, de várom most a havat is hozzá!
Várom, hogy hó is essen mert vidámság lesz én érzem!
Tudom sokan nem szeretik a telet, mert akkor zord, kopár minden!
De nem igaz, nézd meg mennyire szép olyankor is minden!
Emlékszem gyerekként a domboldalon szánkóztunk sokat, mennyi kacagás volt, mennyi jó móka!
Kint voltunk róttuk a köröket, ki csúszik a szánkóval sokkal messzebbre!
Ezeket a pillanatokat várom újra decemberben!

Legyen vidám, boldog pillanatban mindenkinek így decemberben
Lona





 
 
0 komment , kategória:  December  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 3944 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1199
  • e Hét: 2657
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 209603
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.