Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Nyuszi füles
  2019-12-08 15:55:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyermekek 2.  
Emlékkép
  2019-12-08 15:50:13, vasárnap
 
  Egy nő életében azok a legszebb évek,
melyekben úgy dönt, hogy élvezi az életet





 
 
0 komment , kategória:  Nőkről 2.  
Különleges
  2019-12-08 15:43:21, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok 1.  
Négy gyertya
  2019-12-08 15:02:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 4.  
Emberi sors
  2019-12-08 14:53:55, vasárnap
 
  Gerő Sándor

Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

Szép gyermekkor már csak távoli álom.
Remeg a kéz, s a lépés tétova.
Hátadra sújt a kínok ostora.
Fogy a remény, s gyűlnek a bajok,
Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

De ki ma ifjú, ne feledje el,
Felette is elsuhannak az évek,
És egyre halkul a vidám ének.
Sóhajjá válnak zengő dallamok,
Kik lélekben ifjak, csak azok boldogok.





 
 
0 komment , kategória:  Versek 3.  
Mézes grízes krémes
  2019-12-08 09:33:31, vasárnap
 
  A tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes
krémhez keverjük.

Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Töviskoszorú
  2019-12-08 09:15:58, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Ne íjesztgess
  2019-12-08 09:14:41, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Animált GIF 1.  
Béka tánc a vízen
  2019-12-08 09:09:12, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Animált GIF 1.  
Sajt reszelés
  2019-12-08 09:04:36, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Animált GIF 1.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 348 db bejegyzés
e év: 4376 db bejegyzés
Összes: 34570 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 417
  • e Hét: 1763
  • e Hónap: 11147
  • e Év: 143701
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.