Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Vidám Szüret - Március
  2019-02-28 11:09:19, csütörtök
 
  Link

"Erősítsétek a lankadt kezeket, és szilárdítsátok a tántorgó térdeket. Mondjátok a remegő szívűeknek: legyetek erősek, ne féljetek!...Ő jő, és megszabadít titeket! " Ézs.:35:3 Link
 
 
0 komment , kategória:  Vidám szüret  
Kőhegyi Dániel‎: Egy szelet tavasz
  2019-02-27 09:57:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Célba érés
  2019-02-26 18:31:45, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erősítsd a hitedet! (3)
  2019-02-25 11:08:50, hétfő
 
  ,,Ha félek is, benned bízom!" (Zsoltárok 56:4)

A hit olyan, mint az izmaink - a gondok talán megterhelik, de végeredményben erősítik azt. Dávid megértette ezt az igazságot. Ellenségei folyton üldözték. Bár Sámuel próféta már felkente őt Izráel királyává, a trónt még Saul birtokolta.

Dávid azonban ahelyett, hogy hitét vesztette volna, továbbra is bízott Isten ígéretében, és kijelentette: ,,Tudjátok meg, hogy az Úr csodákat tesz hívével! Meghallgat az Úr, ha hozzá kiáltok." (Zsoltárok 4:4).

Amikor a filiszteusok fogságába került, így imádkozott: ,,Ellenségeim szüntelenül bosszút lihegnek, sokan támadnak rám kevélyen. Ha félek is, benned bízom!" (Zsoltárok 56:3-4).

Amikor egy barlangban bujkált Saul féltékeny haragja elől, azt mondta: ,,szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem" (Zsoltárok 57:2).

A harmadik században Nolai Szent Félix üldözői elől menekülve egy barlangban rejtőzött el. Történetesen egy pók hálót szőtt a barlang szűk bejáratába, ettől az úgy nézett ki, mintha hónapok óta nem járt volna ott senki, így az üldözők továbbmentek.

Amikor Félix újra előjött a napvilágra, kijelentette: ,,Istennel a pókháló is fal, Isten nélkül a fal is csak pókháló." Jézus azt mondta, hogy az életben gondjaink lesznek, az emberek csalódást fognak okozni, sőt, te magad is csalódni fogsz önmagadban.

Néha olyan dolgok miatt kerülsz egy barlangba, amit te tettél, máskor olyan körülmények miatt, melyek felett nincs hatalmad. De mivel Isten veled van, bátran mondhatod: ,,Ha félek is, benned bízom!"

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Aranyosi Ervin: Nyugtasd meg lelkedet!
  2019-02-24 23:36:58, vasárnap
 
  Megbántottak? Lépj túl rajta,
ne mérgezze lelkedet!
Engedd el és ne vidd tovább
bánatodat, terhedet!
Gondold végig, kit is mérgez,
a harag, az indulat?

Emelkedj a bántás fölé,
védjen meg az öntudat!
Belemenni a játszmába,
az csak neked ártana,
energiád megcsappanna,
és az egód játszana.
Csatázni és háborúzni,
erről szól ma a világ!
Ne engedd a gyűlölködést
ilyen könnyen hatni rád!

Bocsáss meg a másik félnek,
és nem is kell tudnia!
Teremts békét a lelkedben,
a fénybe kell jutnia.
Saját dühöd téged bánt csak,
s ha nyugalmad nem leled,
haragoddal a szívedből
kiürül a szeretet.

Gondolj arra, aki bántott,
ennél többet nem tudott,
ennél jobbra nem képes még,
ha ily döntésre jutott.
Nem számít, hogy más mit gondol,
te csak érezd jól magad,
ne zárd harag ketrecébe
lelkedben a madarat.
Kalitkában nem tud szállni,
megbénul a képzelet,
bocsáss meg és éld nyugodtan,
boldogan az életed.

Szabadítsd fel önmagadat,
engedd el azt, ami fáj,
ne lehessen teremtésnek
harag és düh, akadály!
Szabadítsd fel a lelkedet,
tisztítsa meg szeretet.
Hidd el, ez a legtöbb,
amit Isten érted tehetett!

Engedd el, tanulj belőle,
s az utadon lépj tovább,
fordítsd fejed a fény felé,
s inkább éld meg a csodát!

Hiteles EMBER

Hiteles ember, az aki a szó és a tett egysége szerint él. A hiteles emberek bizalmat ébresztenek: társaságukban átélhetjük, hogy milyen az, amikor valaki rendben van önmagával.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Erősítsd a hitedet! (2)
  2019-02-24 16:50:39, vasárnap
 
  ,,Nektek nem is kell majd harcolnotok, csak veszteg állnotok és néznetek, hogyan szabadít meg benneteket az Úr." (2Krónikák 20:17)

Ha kételkedsz Istenben, csalódást okozol neki, mert ő jobbat érdemel. Ezért arra kell törekedned, hogy erősítsd a hitedet, mert a hit tiszteli Istent, és Isten megtiszteli a hitet. Problémáknak álcázott lehetőségeket fog küldeni a hited erősítésére.

Amikor Jób elveszítette egészségét, gazdagságát és gyermekeit, akkor azt olvassuk róla a Bibliában, hogy a földre esve leborult, és Istent dicsőítette (ld. Jób 1:20-21). Jób nem a körülményei miatt dicsőítette Istent, hanem azok ellenére. Figyelj meg két dolgot, amit tett:

1) Felnézett. Elismerte, hogy Istennek joga van mindenről dönteni. Bízott Isten szeretetteljes jellemében, és hitte, hogy végeredményben azt fogja tenni, ami számára a legjobb. Neked is ezt kell tenned!

2) Meghallgatta, amit mondtak neki. Felismerte, hogy a megpróbáltatás ideje egyben a tanulás ideje, ezért kijelentette: ,,ő tudja, milyen úton járok: ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok" (Jób 23:10).

Ahogy az aranyat is tűzben tisztítják, hogy kiégjen belőle a salakanyag, Jób is bízott abban, hogy a megpróbáltatás tüze által Isten a lehető legjobbat fogja kihozni belőle. Könnyű volt ez számára? Nem. Szeretnénk az ismerősbe kapaszkodni, és vissza akarunk térni a múlt biztonságába, bár tudjuk, hogy Isten nem ezt szánja nekünk.

Félünk attól, hogy a kanyar után meglepetések és nehézségek várnak ránk, ezért szeretnénk levágni az utat és elmenekülni. De ha ezt tesszük, rövidzárlat keletkezik Isten életünkre vonatkozó tervében.

Mit kellene tehát tenned? Állj meg szilárdan a hitben: ,,álljatok veszteg, és lássátok az Úrnak szabadítását rajtatok" (2Krónikák 20:17 Károli). Bármin mégy át mostanában, ne feledd, hogy Isten veled van!

Bob Gass Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erősítsd a hitedet! (1)
  2019-02-23 20:29:40, szombat
 
  ,,Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek." (Zsidók 11:2)

,,A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek." (Zsidók 11:1-2).

A zsidókhoz írt levél 11. részében felsorolt hithősök nem voltak tökéletes emberek távolról sem. Nóé hitt Istenben, megépítette a bárkát, és megmentette a családját. De nem sokkal azután, hogy kijött a bárkából, leitta magát.

Ábrahámot úgy ismerték, mint aki ,,Isten barátja", de hazudott és a feleségét is veszélybe sodorta azért, hogy a saját életét mentse.

Amikor Isten azt mondta Sárának, hogy kilencven éves korában fiút fog szülni, Sára nevetett -- valószínűleg te is nevettél volna.

És mi a helyzet Józseffel? Börtönviselt rabszolga volt, mégis Egyiptom kormányzója lett. Vagy ott van Ráháb, a prostituált; valószínűleg nem engednénk, hogy a gyülekezetünk énekkarában énekeljen, Isten mégis a hithősök közé sorolja.

Na, és Jákób? Aki kijátszotta a bátyját és rászedte az apósát, hogy meggazdagodhasson? Te kötnél üzletet ilyen emberrel? Aztán ott volt Dávid király, aki egy nőügy miatt gyilkosságra vetemedett és közbotrányt okozott.

Még Gedeon és Sámuel, a két nagy lelki ember is kudarcot vallott a gyermeknevelésben, mert fiaik letértek a helyes útról.

Mindannyian éppen olyan emberek voltak, mint te. Ingadoztak, megtántorodtak, hibáztak és kudarcokat éltek át. Csak azért tettek szert hírnévre, mert hittek Istenben, és Isten megjutalmazta hitüket -- és ezt megteszi veled is, ha hiszel, ha megbízol benne.

Erősítsd a hitedet! (1)
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Összetartozás - Bizalom - Szeretet
  2019-02-22 22:15:13, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
A Tízparancsolat
  2019-02-21 19:11:55, csütörtök
 
  Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket:

Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.

1 Ne legyen más istened rajtam kívül!

2 Ne csinálj magadnak semmiféle istenszobrot azoknak a képmására, amik fenn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az ÚR, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok! Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem.

De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolataimat.

3 Ne mondd ki hiába Istenednek, az ÚRnak a nevét, mert nem hagyja az ÚR büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!

4 Emlékezzél meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt!

Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat!

De a hetedik nap a te Istenednek, az ÚRnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon, se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálód, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény.

Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta és megszentelte az ÚR a nyugalom napját.

5 Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked!

6 Ne ölj!

7 Ne paráználkodj!

8 Ne lopj!

9 Ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen!

10 Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a felebarátodé!

A Tízparancsolat 2Móz 20,1-17.
Link Link Lélekhangoló



36 évvel ezelőtt 30 évesen 4. gyermekünk született!
Hála és dicsőség Istennek!




 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Válaszok az élet nagy kérdéseire
  2019-02-20 21:13:07, szerda
 
  "Létezik-e Isten? Ha tudni akarod, kutass Jézus Krisztus után. A Biblia azt mondja, hogy ,,úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."János 3,16

Bár megtehetné, Isten nem kényszerít minket arra, hogy higgyünk benne. Ehelyett rengeteg utalást adott a létezéséről ahhoz, hogy önként válaszoljunk neki. Csak néhány ezek közül a Föld és a Nap tökéletes távolsága, a víz egyedülálló kémiai tulajdonságai, az emberi agy, a DNS, az Istent ismerő és erről tanúságot tevő emberek, a szívünket és elménket folyamatosan foglalkoztató gondolat, hogy van-e Isten, illetve Istennek az a vágya, hogy Jézus Krisztuson keresztül megismerjük őt."

Every Student
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 398 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 870
  • e Hónap: 6031
  • e Év: 55596
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.