Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 450 
Idézet Luther Márton
  2019-04-30 16:54:52, kedd
 
  ,És azon az éjszakán látás jelenék meg Pálnak: egy macedón férfiú állt előtte, kérvén őt és ezt mondva: Jer által Macedóniába, és légy segítségül nékünk! Mihelyt pedig a látást látta, azonnal igyekezénk elmenni Macedóniába megértvén, hogy oda hívott minket az Úr, hogy azoknak prédikáljuk az evangéliumot." (ApCsel 16,9-10)
Így szokott Isten az övéivel bánni: nem hagyja őket hosszú ideig egy helyen maradni, hanem ide-oda hajszolja őket, nemcsak az ő érdekükben, hogy a hitük kipróbáltassék, hanem mások hasznára is. Így űzte Ábrahámot éhséggel Egyiptomba, hogy ott hasznot hajtson, és némelyeket megvilágosítson Isten igaz ismeretével - amit ő kétségtelenül meg is valósított. Így cselekszik Isten csodálatos módon a földön, apostolokat és prédikátorokat küld azokhoz az emberekhez, akik erre nem is számítottak, ezt nem is remélték; maguk a küldöttek sem tudták, hogy hova fognak megérkezni.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Kapuváron a Missziós kereszt
  2019-04-30 16:50:59, kedd
 
  2019. április 29., hétfő | 15:33
Az Isteni Irgalmasság ünnepének hétvégéjén a rábaközi kisvárosban, Kapuváron kezdte meg győri egyházmegyei zarándokútját a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. A Szent Anna-templomban szentmiséken és imaórákon vették körül a keresztet a hívek
...... .......



...... ........... ......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Még 500 nap és eljön a nap….
  2019-04-30 16:43:23, kedd
 
  ...... ........... ...........


Flashmob május 2-án a Szent István Bazilikánál
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2020. szeptember 13-án veszi kezdetét Budapesten. 500 nappal az esemény nyitánya előtt, 2019. május 2-án a katolikus világtalálkozóra irányítják a figyelmet a szervezők. A Szent István Bazilika előtti lépcsőkön 500 általános-, és középiskolás énekes részvételével flashmob lesz a déli harangszó után. A fiatalok a Kodály Kórusiskolából, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolából, a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnáziumból, a Weiner Leó Katolikus Zeneiskolából és a Pannónia Sacra Katolikus Általános Iskolából érkeznek és egy külön erre az alkalomra íródott dalt fognak előadni.
A közös éneklés 12.00-kor veszi kezdetét a Szent István Bazilika előtt. Érdemes már a déli harangszó előtt megérkezni!
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
A szeretteikkel akarták megünnepelni
  2019-04-30 16:40:17, kedd
 
  A szeretteikkel akarták megünnepelni a Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi jelenlétük 160 évét, ezért hívták össze egykori tanítványaikat, régi és jelenlegi munkatársaikat. Április 27-én a Patrona Hungariae Iskolaközpontban hétszáz vendéggel együtt emlékeztek a múltra és mutatták be jelenüket.
,,Ami összeköt minket" - Jubileumi tanítványtalálkozó az iskolanővéreknél
2019. április 29., hétfő | 11:24
A szeretteikkel együtt kívánták megünnepelni a Boldogasszony Iskolanővérek hazai működésük kezdetének 160. évfordulóját, ezért hívták össze egykori tanítványaikat, régi és jelenlegi munkatársaikat. Április 27-én a Patrona Hungariae Iskolaközpontban hétszáz vendéggel együtt emlékeztek a múltra.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Eredeti, vagy fénymásolt életet élsz?
  2019-04-30 16:32:42, kedd
 
  Kamaszként az életszentség kapujában. Carlo Acutis életének középpontjába helyezte az Eucharisztiát. Informatikai tudását felhasználva 14 évesen létrehozott egy virtuális kiállítást az eucharisztikus csodákról, ami máig is megtekinthető.
Isten a fiatalok szívén is kopog - találkozás Carlo Acutis-szal
...... .......


Járhat együtt komoly számítógépes tudás és mély istenkapcsolat? Kamaszkorban is? Igen! A mindössze 15 évet élt Carlo Acutis méltó példája ennek.
A számítógép világa napjainkra - különböző szinteken ugyan -, de mindannyiunk számára hétköznapi valósággá vált. Az Alfáktól egészen a Veteránokig. Kezeljük a Word szövegszerkesztőt, szörfölünk a Google keresőjét használva és online levelezünk. Neten rendeljük az ebédet és ott veszünk színházjegyet is. A gyerekek között is egyre gyakoribb a számítógép és az internet használata. Sokan tanulnak programozást, és otthonosan mozognak az informatika mélyebb rétegeiben, rendkívül könnyedén dolgoznak fel komolyabb problémákat is.
Carlo Acutis zseni volt az informatika területén, már kiskamasz korától kezdve. A hozzá közel álló és informatikához értő felnőttek azt állították, egyetemi szintű informatikai tudással rendelkezett. Programozott, filmeket vágott, honlapot készített, képregényeket animált. De Carlo nem csupán ebben volt különleges. Keresztény életet élt, olyat, amelyet felnőttként is kevesen. 2006-ban, 15 évesen három nap alatt elvitte egy gyors lefolyású leukémia, de spirituális öröksége máig is sokak számára sorsfordító. Naponta járt szentmisére, elsőáldozásától kezdve egyet sem hagyott ki. Édesanyja megosztotta, hogy még az utazásaik során is az foglalkoztatta, hogy merre van a legközelebbi templom. A misék előtt vagy után a tabernákulum előtt imádkozott. Szűz Máriával is szoros kapcsolatban állt, a rózsafüzér mindennapi imaeszköze volt. Az Eucharisztiáról azt vallotta, hogy országút számára a mennyországba. Mély és aktív hitélete mellett az átlagos kamaszok életét élte. Sok barát vette körbe, különleges bölcsességét tisztelték és elfogadták, mert érezték, hogy a szívéből jön. Fontosnak tartotta, hogy másokon is segítsen, hajléktalanokat, rászorulókat támogatott
Carlo élete a mai napig sok fiatalt inspirál. Megalapították Carlo Acutis barátainak társaságát, ahova olyan fiatalok tartoznak, akik szoros kapcsolatban álltak az olasz fiúval, vagy az életükre valamilyen módon hatással volt. Antonio elmondta, hogy mielőtt találkozott volna Carloval, rutinszerűen élte spirituális életét. Eljárt templomba, részt vett a plébánia életében, ezek a tevékenységek megszokások voltak számára. De 2008-ban, amikor megismerte Carlo életét, megváltozott benne valami. Egy pohár hideg víz miatt súlyos gyomorproblémákkal küzdött, ami miatt hónapokig beteg volt. Ekkor találkozott álmában Carlóval. Azóta életének részévé vált. Rosanna számára - aki szintén tagja ennek a csapatnak - Carlo egyik mondata jelentett sokat: szomorúság az, amikor magadra nézel, boldogság az, amikor Istenre. Rájött, hogy plébániáján való részvétele ellenére mindig magára figyel, önmagát és problémáit helyezi a középpontba. Carlo megtanította neki, hogy kisebb és nagyobb nehézségekkel is lehet boldog életet élni. Egyszerűen csak Istenre kell tekinteni. Diletta és Veronica kiemelték, hogy példamutató az olasz fiú mérhetetlen Istenbe vetett bizalma, és megmutatta, hogy az életszentség az ő korosztályuk számára is elérhető. Carlo elkezdett járni egy utat, amelyet most nekünk folytatni kell - mondta Antonio.
Az olasz fiú életének középpontjába helyezte az Eucharisztiát. Informatikai tudását felhasználva 14 évesen létrehozott egy virtuális kiállítást az eucharisztikus csodákról, ami máig is megtekinthető Link. Két és fél év alatt szüleivel ellátogatott az összes csoda helyszínére. Betegségében szenvedéseit a pápáért és az egyházért ajánlotta fel. Sírhelye - kérésének megfelelően - Assisiben található, abban a városban, amire mindig azt mondta: a hely, ahol boldogabb vagyok. Szentté avatási eljárása folyamatosan zajlik. A milánói érsek fogalmazta meg, hogy Carlo bensőséges hite bizonyíték arra, hogy Isten a fiatalok szívén is kopog.
Ne fénymásolt életet élj, ne más életét próbáld meg élni. Éld a saját, egyedi missziódat, hiszen annak betöltésére vagy meghívva!

Csodák listája .Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Abban hiszünk, hogy Isten reményt és jövőt ad nekünk.
  2019-04-30 10:02:15, kedd
 
  ,,Abban hiszünk, hogy Isten reményt és jövőt ad nekünk. Bármi lesz holnap, akkor is, mégis van értelme és van jövője az itteni életnek. Pontos jövőképet nem rajzolhatunk, de reményképet igen."
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szent Adalbert püspök és vértanú
  2019-04-30 09:42:17, kedd
 
  Szent Adalbert püspök és vértanú (Esztergom-Bp: FŐÜNNEP) 04.30
Szent Adalbertre emlékezünk liturgikus emléknapján, április 23-án. A vértanú püspök 994-995-ben járt Magyarországon, ő keresztelte és bérmálta meg Szent Istvánt. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentje.
Magyar kurír oldalon Link

- 2019. április 30., kedd | 9:01
Szent Adalbertre, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentjére emlékezünk. A vértanú püspök 994-995-ben járt Magyarországon, ő keresztelte és bérmálta meg Szent Istvánt. Ünnepe április 23-án van, ami ebben az évben húsvét nyolcadára esett, ezért emléknapját idén áthelyezték április 30-ára.
A békére és kiengesztelődésre törekvő püspök 994-995-ben Magyarországon térített. Ő keresztelte és bérmálta meg többek között Szent Istvánt.
...... .............


Istenünk, te vértanúdat, Szent Adalbert (Béla) püspököt szenvedései jutalmául szentjeid sorába emelted. Add, kérünk, hogy példája nyomán eljuthassunk az örök hazába. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent V. Piusz pápa - Igenaptár oldalon 04.30
  2019-04-30 09:37:14, kedd
 
  ...... ........... ......


SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit.
Testvéreim!
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit. Az intézőktől csak azt kívánják, hogy hűségesek legyenek.
A magam részéről nem törődöm azzal, hogy ti vagy más emberi bíróság hogyan ítélkezik fölöttem, hiszen én még önmagam felett sem ítélkezem. Nem érzem ugyan magam semmiben sem bűnösnek, de ez még nem jelenti azt, hogy igaz vagyok: az Úr mond fölöttem ítéletet.
Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, amíg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és feltárja a szívek szándékait. Akkor mindenki megkapja az elismerést Istentől.
Ez az Isten igéje. 1Kor 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Legeltesd bárányaimat! Legeltesd juhaimat!
Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: ,,Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Péter így szólt: ,,Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek!" Erre Jézus azt mondta neki: ,,Legeltesd bárányaimat!"
Aztán újra megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz te engem?" Ő azt felelte: ,,Igen, Uram, tudod, hogy szeretlek!" Erre azt mondta neki: ,,Legeltesd juhaimat!"
Majd harmadszor is megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: ,,Szeretsz engem?", és ezt válaszolta: ,,Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!" Jézus pedig ismét ezt mondta: ,,Legeltesd juhaimat!"
Ezek az evangélium igéi. Jn 21,15-17
*
- Wikipedia oldalon Link
Szent V. Piusz (Pius), eredeti nevén: Antonio (az egyházban Michele) Ghislieri (Bosco Marengo, 1504. január 17. - Róma, 1572. május 1.) a 225. római pápa 1566-tól haláláig.
A domonkos rendből az egyház élére megválasztott V. Piusz tekinthető annak az egyházfőnek,

- Katolikus oldalon Link
Istenünk, ki Szent Pius pápát a hit védelmére és a liturgia megújitására választottad, kérünk, add meg az ő közbenjárására, hogy eleven hittel és tevékeny szeretettel vegyünk részt misztériumaidban!

- Network vándorúton oldalon Link

- 16. Szent V. Piusz pápa - Domonkosnővérek oldalon Link

- Saját TVN blogomba Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Notre-Dame-tűz után: ki fizet, ha leég egy magyar katedrális
  2019-04-30 08:59:28, kedd
 
  2019. április 29., hétfő | 13:57
A Portfolio gazdasági portál cikkének szerzője a magyar székesegyházak jogi helyzetének és egy esetleges hazai káreseményt követő helyzet biztosítási lehetőségeinek járt utána.
...... .....


A felbecsülhetetlen eszmei veszteségen túl súlyos eurómilliárdokba kerülhet a francia államnak és a jótékony adakozóknak a párizsi Notre-Dame várhatóan hosszú évekig tartó újjáépítése. Mint kiderült ugyanis, az épületre nem volt vagyonbiztosítása a tulajdonos francia államnak, a felújítását végző kivitelezők pedig szerény felelősségbiztosítással rendelkeztek. Az eset apropóján adja magát a kérdés: ki állná a számlát, ha egy magyar székesegyházat vagy más jelentős egyházi épületet érne hasonlóan súlyos tűzvész? Mint kiderült, a notre-dame-i tűzvésznek a magyar biztosítási piac számára is van tanulsága, aminek az esztergomi bazilika közelgő négy évig tartó felújítása ad különös aktualitást.
Legnagyobb számosságuk miatt a hazai katolikus templomok helyzetének jártunk utána. Mint megtudtuk, két szempontból is eltér e templomok biztosítotti státusza a párizsi Notre-Dame-étól:
- Az állam és egyház szigorú szétválasztását képviselő Franciaországgal ellentétben a liturgikus célra használt templomok egyházi tulajdonban állnak Magyarországon, így biztosításuk megteremtése nem állami feladat. Tulajdonosi szempontból volt korábban néhány kivétel, de például 1999-ben a Mátyás-templom, 2001-ben pedig a Szent István-bazilika is egyházi tulajdonba került a korábbi állami tulajdonból.
- A római katolikus és görög katolikus egyházmegyék templomaira és egyéb ingatlanjaira is vagyonbiztosítási keretszerződéssel rendelkezik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, amit közel negyed évszázada a Generali Biztosítóval kötöttek, és ötévente (legutóbb 2017-ben) újratárgyalják, megújítják.
Megkérdeztük a Generali vállalatbiztosítási üzletágának igazgatóját, Sinkó Ferencet, aki elmondta: a biztosított egyházi ingatlanok között természetesen nem csak templomok találhatók, alapvetően két fő csoportba sorolhatók:
- egyrészt a liturgikus célokat szolgáló épületek, templomok, valamint minden egyéb az egyházmegyék tulajdonában álló ingatlan, amelyek biztosítottságát az említett keretszerződés garantálja.
- másrészt a férfi- és női szerzetesrendek tulajdonában álló ingatlanok (túlnyomórészt rendházak, iskolák, óvodák és szociális intézmények), amelyekre nem vonatkozik a keretszerződés, de az egyházi együttműködés révén ezeket is nagy számban a Generali biztosítja.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel például önálló szerződése van a társaságnak, de más oktatási és szociális intézményeknél, illetve egyházaknál, vallási egyesületeknél a biztosítási piac más szereplői is megtalálhatók szolgáltatóként.

Az írás teljes terjedelmében ITT érhető el. Link


Forrás: Portfolio.hu
Fotó: Mudrák Attila/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Magyar Kurír

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Dolláreső Kárpátalján - Történelmi videó
  2019-04-30 08:53:42, kedd
 
  ,,Így égette ki a zsidó Rosenthal a római katolikus templom Jézus Krisztus kínszenvedését bemutató keresztútját. Ökumené? Vallásközi párbeszéd? Nem annyira a szavak dolga ez, hanem a szívé."
Nagy örömmel adjuk közre a Zatykó Lászlóval készült videósorozat hatodik, befejező részét. A ferences szerzetes a Kárpátalján töltött éveiről mesél.
Műsorvezető: Szerdahelyi Csongor

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 450 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.