Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Az óra jár
  2019-04-29 12:17:54, hétfő
 
  Az óra jár. Nem késik, nem siet.
Egyforma percet oszt mindenkinek.
Egy könyörtelen nagy fogaskerék,
hajtja az idő ősi intelmét.
Ha visszanézek : volt e pillanat,
felelőtlenül eldobott hanyag,
mit visszaszivnék ha lehetne még,
ó, de sok mindent újra kezdenék.

Az óra jár, pontos és ketyeg.
Mire használtam föl a perceket ?
Jaj, hányszor nem feleltem roszra jót !
Tékozoltam az örökké valót...
Fut a perc. Nem jön vissza egy se már.
Az óra pontos...
S egyszer majd lejár.

Barsy Irma költeménye.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Locsoló versikék
  2019-04-22 14:09:55, hétfő
 
  Szép Húsvét ünnepén,
locsoljon a kánya,
ezt a vén boszorkát,
Bedobom a kádba.

Én kis kertész legény vagyok,
locsolgatni járogatok,
Ha nem adnak garazst,
Levágom a csupasznyakú kakast.

Zöld a moha,
Zöld a páfrány,
Meglocsolhatlak e ?
Ta házisárkány.

Zöld erdőben jártam,
Száraz ágat láttam,
Száraz ágon csörgö kigyó,
meglocsollak te vén szipirtyó.

E szép ajton bekopogok,
Ha nem bánják locsolgatok,
öntök asszonyt lányával,
Várok piros tojást párjával,
Ha pedig sajnáljátok,
Azonnal börig áztok,
Drága kölni helyet,
Vizet öntök rátok.

Én ma már nem teszek veszek,
Egész nap csak sonkát eszek,
Nyuszikával piálgatok,
Kellemes Húsvétot Kivánnok.

Zöld erdőben jártam,
részeg nyúszit találtam,
le akart itatni,
leültem vele sörözni,
Sokat ittunk,
de nem eleget,
Hozzál sört
de nem keveset,
És akkor megöntözlek.

Locsolni jöttem, nem titkolom,
Szép szokás ez úgy gondolom.
Múljon vizemtől a téli álom,
Én most bizony ezt kivánnom.
Ha a hatása múlik is esztendőre,
Igérem, én itt leszek jövöre.
S nem adom az illendőre,
Locsolok ezért nyakra-főre.

Nadrágomban a locsolom,
nincsen dúgó benne,
Ha én ezt elővenném,
nagy nevetés lenne.
Tövig lejártam a lábam,
Éppen ezért meg is dagadt,
Az idén locsold meg te magad.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden ünnep
  2019-04-21 05:51:29, vasárnap
 
  Minden ünnep egy alkalom, hogy gondoljunk szeretteinkre,l barátjainkra és kivánnjuk nekik a legjobbakat a világon.
Ünnepet köszöntünk, szólnak a harangok, melyek azt hirdetik Jézus feltámadott.
Kellemes Húsvétot Kivánnok mindenkinek szeretettel. ( a locsolóviz számotokra, hölgyek, ott van a fűrdőkádban)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsvéti üzenet
  2019-04-21 05:40:19, vasárnap
 
  És lásátok, Isten betartotta igéretét

A világon sok üres sir van, mert mindig voltak és lesznek sirrablók. De a világon csak két üres sir van, amelyik nem azért üres, mert kirabolták, hanem azért, mert aki benne feküdt, az feltámadt, illetve mennybe vitték. Mindkét üres sir Jeruzsálemben van : a Szent Sir-bazilikában van, az Úr Jézus üres sirja, ahonnan húsvétvasárnap feltámadt. A Kedron-völgyében van Szűz Máris sirja, ahova temették, de Szent Fia testével-lelkével a mennybe vitte.
Az üres sir ma is a feltámadást hirdeti. Olyan világos bizonyiték volt az üres sir, hogy szent Péter a püspöki beszédben úgy hivatkozik rá, mint Jeruzsálemben közismert tényre. Ezért hiresztelte el a "Főtanács", hogy tanitványai ellopták Jézus holttestét, mert az üres sir tényét nem lehetett letagadni.
Húsvétvasárnap hajnalban a kenetvivő szent asszonyok jelentik az apostoloknak, hogy üresen találták a sirt. Szent Péter és Szent János a sirhoz rohant. A halotti lepedő és az arcot takaró izadságkendő szépen összehajtva a sirban volt. János látta és hitt. Ha a holttestet ellopták volna, a tolvajoknak nem lett volna ideje lefejteni a holttestre száradt véres halotti leplet. Külömben is a lepel úgy volt összehajtva, mint temetéskor, csak a test hiányzott belőle. Tehát a leplek bizonyitották, hogy a megdicsőült test föltámadáskor már nem ismerte a kiterjedést, és csak kiszált a halotti lepelből, amely igy lelapult. Ezért van nagy valószinűsége a turini halotti lepel hitelességének.
Amikor a világ keresztényeivel boldogan énekeljük : "Krisztus feltámadt", szálljunk lélekben Jeruzsálembe az üres sirhoz. Adjunk hálát a Feltámadottnak, hogy kereszthalálával megváltott bennünket, és feltámadásával megnyitotta számunkra az üdvösség kapúját, utját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyszombat
  2019-04-20 05:54:33, szombat
 
  HÚSVÉTI VIGILIA

Mély csend és nyugalom lengi át nagyszombatot. Az Anyaszentegyház Krisztus sirjánál időzik. Ez a csend valahogy másabb, mint nagypéntek csendje. Olyan, mint amikor egy nagy fájdalomra, veszteségre aludtunk egyet. Ott van még a fájdalom, és a könny sem száradt fel az arcunkról, de valami más érzés kerit hatalmába.
A remény és a hit táplálja bennünk ezt az érzést, és azt sugják szivünk fülébe, hogy nem lehet csak ennyi, hogy ez csak egy szünet, amit a halál iktatott közbe, és nekünk ezt a szünetet meg kell tapasztalni, ebbe bele kell menni, mert jó ha belemegyünk. Senki közülünk, aki e földre születet, nem kerülheti el ezt a szünetet. Ezért jól teszed, ha ezen a napon odatérdelsz Krisztus koporsójához..
Úgy fekszik ott, mint aki befejezte munkáját és most megpihent. A munkát értem, érted végezte el az Atya akarata iránti engedelmességből. Nem lehet nem hinni az itt fekvő Krisztusban, aki a halálban is eggyé vált velem, és értem is megizlelte a halált.
Jézus sirja mellett nem vagy egyedül. Ott van Máriis, a fájdalmas anya, aki áthidalja és összekapcsolja nagypéntek fájdalmát és a húsvét éjszaka örömét. Amikor az apostolok hite teljesen összeomlik, Ő akkor is hisz. Ő hitt abban amit az Úr mondott neki. Akit méhében hordozott, erősebb a halálnál, a te halálodnál is.
Az Úr ezt neked is mondta ! Hiszed ezt ?
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Nagypéntek
  2019-04-19 04:10:12, péntek
 
  Üljetek le és gondoljatok saját élettöténetetekre, az áldásokra, a bajokra, a kegyelmekre, a bűnökre, mindenre....
Igen a mi bűneinkért szúrták át, a mi gonoszságainkért törték össze, a mi békességünkért érte utol a büntetés, az ő sebei szereztek nekünk gyógyulást !
Nyudtalanitó ez a bibliai gondolat, mert egy bűntelen hagyja magát halálra kinozni, anélkül, hogy visszaütne, és minden erőszakot magára vesz, hogy megtörje az erőszak hatalmát. Az általánosan elterjedt törvény, miszerint az erőszak erőszakot szül, itt a békés és ártatlan szolga személyében abszurddá válik.
A vétkes felismeri és elismeri vétkességét, és ezzel elkezdődik a változás. Saját bűnös magatartásának felismerése az első lépés a helyzet megváltozásában. A megbocsátás megszünteti a jogtalanságot, a gonoszból igaz lesz, az elnyomóból sorstárs, ellenségből barát. Ám senki sem képes ilyen felismerésre önmaga erejéből. Szüksége van egy külső indittatásra, Jézus kereszthalálára !

Nagypéntek

Gyászt öltött magára az egész természet,
midön Jézus Krisztus értünk elenyészett.
Könnyeket sirt vala,
napfénylő arca homályba borúlva.
Harmadnapra kinyilt a sir szája,
kilépet belőle az élők Királya.
Ezzel mutatta meg, lesz még feltámadás,
lesz még az életben örök nyugalmazás.
Kedves Keresztények, örvendjetek tehát,
töltsétek békében e Szent Húsvét napját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Higgyünk Jézusban, fogadjuk el életünket olyannak, amilyen
  2019-04-18 11:09:41, csütörtök
 
  Isten épp azt teszi, amit nem várnának el tőle. Térdre borul az apostolok lábához és szolgálja őket. Az isteni szeretet meghaladja az emberi szeretetet. Krisztus élete önátadás, az atya akaratát teljesitve. Az isteni gesztus emberi logikával közelitve megdöbbentő, talán megbotránkoztató.
Apró szeretetgesztus, amely értéktelennek tűnik. Olyan gesztus, amelyen az ember megdöbben, aztán talán megébred és követi a szolgálat példáját. Ez a gesztus felboritja az emberi mentalitást és az isteni logikába vezeti be. Jézus tette által ezt üzeni : Én tiieket szolgállak. Példát mutattam nektek,hogy ti is ezt tegyétek . Mindvégig szerette őket (Jn13,1)
Csütörtök este :
Az utolsó vacsora
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
[c] Nagyszerda[/c]
  2019-04-17 14:00:55, szerda
 
  Az elmúlt napok evangéliumait olvasva feltűnik, hogy a húsvét előtti napok felgyorsulnak, ma már az utolsó vacsora termében, találjuk magunkat. Jézus megjövendöli apostolainak, hogy egy valaki elárulja őt. Sziven ütött az árulóra utaló jel : Aki velem egyszerre nyúl a tálba...
Egyszerre nyúlni az embertársammal a tálba : figyelmetlenség, szeretetlenség... Gyakran megtörténik velünk, mégis oly jelentéktelennek tekintjük, pedig kapcsolataink, szeretetkapcsolataink alapja : figyelni a másikra, szerető figyelemmel kisérni napjait, életét, anélkül, hogy irányitanám, elébe vágnék.
Egyszerre nyúlni Istennel a tálba: elébe helyezem magam, a saját akaratomat, elképzelésemet erőltetem rá másokra, erőltetem rá Istenre. Ő pedig szeliden megengedi, hogy elébe nyjúljak...
Átadja a finom falatot is a tálból...Önmagát is táplálékul adja, hogy életem legyen, az pedig bőségben legyen. Én pedig harminc ezüstért elárulom... Többször is....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2019-04-16 18:15:47, kedd
 
  NAGYKEDD Minden napnak-különösen is a szent idő napjainak- megvan a maga értelme, szépsége, kudarca és haszna. Életünk során részünk van szenvedésben, bánatban, csüggedésben, de örömben is.
Ha a Messiásnak szenvednie kellett, akkor nekünk is kell, nem mentesülhetünk alóla. Nehézségeink tengerében ott van a fény is, a frltámadás. A világ fiaival szemben nekünk a feltámadás gyermekeinek kell lennünk ! Isten-gyermekségünkhöz hozzátartozik a vele való szoros kapcsolat, a segitségkérés és a hála.
Az Atya jól ismer benünket, hiszen már az anyaméhben ő formált minket és küldetést adott : minden nap jobbá, igazabbá és szebbé válni.
Akarok ma Istenre IGEN-t mondani ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyhétfő
  2019-04-15 10:47:18, hétfő
 
  Nézd Jézust : ez a szemlélés vezet be a nagyhét és a szent három nap titkába. Őt szemlélve minden a helyére kerül és elnyeri értelmét.
Ma is Máriától kell tanulnunk, aki újra példát ad nekünk, hogyan figyeljünk az egy szükségesre. Az ő ingyenes, pazarlóan nagylelkű szeretete méltó egyedül ahhoz a túláradó tékozló szeretethez, amelyet Isten Fia irántunk tanósitott. Az Ő csendes háttébe húzódó, ugyanakkor ünnepet rendező lelkülete illik ahhoz a misztériumhoz amelynek megünneplésére készülünk. S az ő tiszteletteljes, alázatos hódolata jár annak, aki áldozat lett értünk, hogy elvegy bűneinket.
Ez a néhány nap lelkigyartorlat. Olyan lélekkel kell készülnöm rá, mintha földi életem utolsó húsvétját ünnepelném. Félre kell tennem a legnemesebb ügyeket, legfontosabb feladatokat is,, szememet Jézusra akarom irányitani, szemlélni akarom Őt.
Igy talán azt is észreveszem, amikor a kinzások közepette rám tekint, mint egykor Péterre, aki ettől a pillanattól ujjászülletett a bűnbánat könnyeiben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 75
  • e Hónap: 446
  • e Év: 10352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.