Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
utazás
  2019-08-31 19:16:51, szombat
 
  Velence Link

Róma Link
Firenze Link
Budapest Link
Berlin Link
Prága Link
Bécs Link
Salzburg Link
Varsó Link
Moszkva Link
Szentpétervár Link
Tokio Link
Hongkong Link
New York Link
Wshington Link
Chicago Link
San Francisco Link
Los Angeles Link
La Vegas Link
Miami Link
Orlando Link
Dubai Link
London Link
Dublin Link
Párizs Link
Amszterdam Link
Koppenhága Link
Vancouver Link
Toronto Link
Montreal Link
Ottawa Link
Quebec Link
Sao Paulo Link
Rio de Janeiro Link
Syndney Link
Melbourne Link
Brisbane Link
Perth Link
Adelaide Link
Cape Town Link
Mexico City Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
bohókás
  2019-08-27 22:10:37, kedd
 
 



Istenem! Adj egy kis hűvöset!
 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
Regenor diéta
  2019-08-21 20:41:33, szerda
 
  Étrend a RegEnor kúra ideje alatt:

1. RegEnor étrend: a kúra alatt állati zsírral főzzünk, de ne zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak
2. húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, párolva, főzve, rántva) az étrendbe beleillik.
3. kenyérféléket-rozs és a teljes őrlésű a legjobb, de a fehér is megteszi-csak pirítva fogyasszuk, de nem megégetve
4. szalonnát, kolbászt, sonkát sütve, főzve stb. lehet készíteni
5. a levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, habarást ne alkalmazzunk
6. a salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával alkalmanként étkezésenként legalább 15-20 dkg-os adagot.
7. az ételeket csak mérsékelten szabad megsózni
8. rizst, kukoricát, kölest, hajdinát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani
9. levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk
10. krumplit, tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk. A rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
11. sütemények közül csak a jól megsütöttet fogyasszuk, mint pl.: hájas masni, tepertős pogácsa, amelyek át vannak sütve, de nem égettek
12. gyümölcsök közül citromot, grapefruitot korlátozás nélkül, esetleg kivit (1-2 db/nap)
13. édesítőszerek használhatóak tetszés szerint
14. folyadékok:Tisztított vizet, Fordított Ozmozisos szűrt ásványvizet, szódavizet, kristályvizet, forrásvizet, pí-vizet és teákat lehet inni cukor nélkül, citrommal és édesítőszerekkel.

FONTOS:

Minden egyes étkezéshez kell fogyasztani, min. 20 g zsírt vagy szalonnát, ( kb egy jó evőkanálnyi) hogy kinyíljon a Fater Papilla, s beinduljon az epeműködés, beinduljanak azon enzimek, hormonok termelődése, amelyek a betegségek elmulasztásában, a fogyásban segítenek.

A RegEnor kúra ideje alatt tilos fogysztani:

édességet, süteményt
alkoholt

cukrot, cukorféléket, mézet

ecetes vagy erjesztett savanyúságokat

tejet, tejterméket (kefír, joghurt, sajt, vaj, tejföl, stb.)

gyümölcsöt, gyümölcsleveket, üdítőket

olajat, olajos magvakat, margarint

Kenyeret csak pirítva használjon, de ne égesse meg! Így lehet fehér kenyér is, csak az élesztő gombákat kell minimalizálni benne a pirítással.

Kerülje a mesterséges anyagokat, tartalmazó élelmiszereket!

A felvágottakban rengeteg a tartósítószer, a tejszármazék, v. olajos magvak, cukrok (glükóz) tartalma!
Inkább hentestől vásároljon, s kérdezzen rá a beszerzési forrásra.
Halakat ehet (minél zsírosabbat), csak zsírban süsse ki!
Olajos hal fogyasztása tilos! Mert az növényi olajban van!
Mindenféle zöldséget ehet, de ne legyen magas a cukortartalmuk, ill. nagyon rostos legyen!
Savanyított, erjesztett savanyúságokat, zöldséget ne egyen!


Tipp: a töltött káposzta se legyen savanyú káposztából, hanem édesből, s locsolja meg egy kis citromlével, h. savanykás íze legyen!
Jobb, ha magad készíted a salátát, citromlével, kevés sóval, esetleg pici édesítővel, rengeteg eredeti (nem előre összeállított, tartósítószeres, cukros, túlsózott stb.) fűszerrel! Pl.: kömény, rozmaring, gyömbér, szerecsendió, kurkuma, curry, bors, borsikafű, tárkony, zsálya, bazsalikom, kapor, stb.
Figyelje az önteteket, paradicsomkonzervet, ételízesítőket, sok bennük a cukor, akár tejszármazék, mesterséges ízfokozó, stb.!
Minden növényi eredetű zsír, olaj, olajos magvak, avokádó stb. fogyasztása tilos!
A mák fogyasztása is tilos! Csakúgy mint a dióé, vagy manduláé!
Csírák fogyasztása bármennyi mennyiségben lehet, mert az már nem olajos mag, hanem a növény felhasználja a növekedéséhez!
Kávét, teát lehet inni, de tejpor és tej nélkül!Helyettesítőnek a kókusztej rizstej és a zabtej jó.
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Regenor életmód
  2019-08-21 20:35:07, szerda
 
 







Regenor sejt szinten tisztít
Miben segíthet a Reg-Enor (kúra)?

Szabó Sigfrid reflexológus, feltaláló szerint:
Amikor azt mondjuk, hogy a Reg-Enor® bármiben segíthet, akkor mindig egy három elemből álló rendszerről beszélünk. Az alapja természetesen az étrend-kiegészítő folyadék, de kiemelten fontos a fogyasztása alatt, tehát a Reg-Enor kúra idején az ajánlás szerinti étrend, és az életmódváltás, ami nem csupán ételeink megválogatásában jelentkezik, hanem javasolt a fizikai aktivitásban is, amennyire lehetséges. Mozgás nélkül ugyanis hosszú távon nem igazán lehet egészség.

Ezek összessége alapján az mondható, hogy a Reg-Enor® étrend-kiegészítő folyadék (az étrenddel és életmódváltással karöltve) elősegítheti az emésztés megfelelő működését, segíthet a szervezetből a káros lerakódásokat kipucolni, a természetes, öngyógyító folyamatok beindítása által. S igen, mint a példák mutatják, sok esetben akár súlycsökkenés is lehet a komplex folyamat egyik eredménye.

Mi lehet manapság a fő problémaforrás?
Sajnos, sok olyan anyagot fogyasztunk, amelyek tartósítószereket tartalmaznak, rengeteg a készétel a menünkben, a nyers táplálék helyett az úgynevezett feldolgozott élelmiszer. Tény, hogy gyakran veszünk magunkhoz olyan eledelt, amelyek az indokoltnál több cukrot, finomított szénhidrátot tartalmaznak. S az is lehet, hogy a mértékkel van gond, hiszen ezeket mértéktelenül fogyasztjuk. Tudományos körökben is elfogadott nézet, hogy a modern kor táplálkozása erősen túlterheli a kiválasztószerveket, hosszabb távon csökkentve a természetes regeneráció esélyét, így sok esetben a szervezetnek már nincs válasza. Mindehhez hozzájárul a mozgásszegény életmód, a stressz, a pihenés hiánya, amik csak fokozhatják az előbb-utóbb kialakuló gondokat, tüneteket. Manapság tipikusak azok a betegségek, melyek alapjai a rossz emésztés, az anyagcsere-zavar, a túlsúly.

Hogyan lehet jó válasz a Reg-Enor?
Újra hangsúlyozzuk: egy kúra, tehát egy rendszer, egy életmódváltás részeként, melyben fontos szerepet kap az ételeink tudatos megválasztása.

Találjunk vissza nagyszüleink, dédanyáink, ükapáink étkezési szokásaihoz! Nem afféle városi legenda, hogy az előző generációk sokkal egészségesebben, tudatosabban éltek. Persze, igaz, hogy ,,lassúbb" volt a világ, mások voltak a teendők, de miért felejtenénk el végleg azt, ami akkor működött? Ami évszázadokon keresztül bevált, az ma is érvényes lehet. Ráadásul az ízlésünk nem veszett el útközben: ma is nagyon népszerűek a ,,magyaros" étrend alkotóelemei. Tanuljunk meg újra ,,hagyományosan" enni, és még koplalnunk sem kell a Reg-Enor kúra ideje alatt! Mindez változatos, kiegyensúlyozott étrendet jelent, a régen megszokott alapanyagokat előtérbe helyezve, s a kúra ideje alatt elhagyva bizonyos dolgokat.
Ha komolyan gondoljuk a váltást, olyan finomságokat fogyasszunk, amelyek nem erjednek/rothadnak az emésztőrendszerünkben, szemben a magas cukortartalmú ételekkel. Ez utóbbiak ugyanis nagyban hozzájárulhatnak a fentebb részletezett, számunkra negatív folyamatok kialakulásához. S ki örülne annak, ha szembesülnie kellene azokkal az új, a modern korban megjelenő és teret nyerő fogalmakkal, mint gombásodás, savasodás?
Segítsük a szervezet megtisztulását a lerakódott, pangó, idegen anyagoktól. Minden, ami már nem a szervezetbe való, az terheli az egész rendszert, így közvetetten hozzájárulhat a problémák kialakulásához. Ne feledjük, amíg az akár egészséges kiválasztórendszerünknek ezekkel kell küzdenie, s egyre nagyobb mértékben, előbb-utóbb elérhetnek egy szintet, ahol már nem lehet válaszuk. Ha viszont segítjük az emésztést, a kiválasztást, akkor esélyt adunk magunknak arra, hogy könnyebben távozhassanak az esetlegesen gyulladást okozó anyagok.
Támogassuk, erősítsük az immunrendszert! A fentiek tükrében ez nem lehet meglepő, de azért érdemes újra leírni, mert egészséges immunrendszerrel nagyobb valószínűséggel kerülhetők el vagy kezelhetők a civilizációs ártalmak.
Kezdjünk el mozogni! Az életmódváltás lényege része a fizikai aktivitás, még akkor is, ha ez az elején nehézségekbe ütközhet. Szinte bármi jó, ami egy kicsit kimozdítja a szervezetet a holtpontról, s később ez az erő- és energiaállapot fényében fokozható.

A Reg-Enor a kulcs

Mint látható, folyamatosan egy hármas rendszerről beszélünk. Nagyon lényeges eleme a kúrának az étrend helyes megválasztása (ezekhez bőségesen adunk tanácsokat az ÉTRENDI JAVASLATOK menüpontban) és nem megkerülhető a mozgásszegény állapot elhagyása. De a kulcs a Reg-Enor! Az elmúlt évtized sok tízezernyi tapasztalata szerint a termék úgy működik, mint egy kulcs a motorhoz. Azaz: beindítja és mozgásban tartja a folyamatokat, amelyek a vágyott siker alapfeltételei. De az is igaz, hiába a termék, ha a kúra ideje alatt nem javasolt ételeket fogyasztjuk... S aki a kisujját sem mozdítja meg, csak várja a változást, az is csalódhat. A kúra tehát nem csak termékből áll, viszont az megkerülhetetlen.

Mit tartalmaz maga a folyadék?

A Reg-Enor tartalmaz például C-vitamint, melynek felbecsülhetetlen szerepét ma már talán szükségtelen bemutatni.
A grapefruitmag-kivonat a népgyógyászatban régóta ismert komponensei szintén jelentős szerepet tölthetnek be.
A Reg-Enorban vannak még poli- és oligopeptidek, amelyeknek fontos szerepük lehet: előbbiekben ugyanis rengeteg aminosav megtalálható, mely egyre ismertebb fogalom a laikusok számára is, így szerepüket felesleges hangsúlyozni.
Alapjaiban ez egy tejfehérje oldat, s az évszázados népi megfigyeléseket nem érdemes sutba dobni...
Várható tapasztalatok:

Ne lepődjünk meg, ha a Reg-Enor fogyasztásakor akár egy hét múlva színesebbé válik a vizelet, inkább örömmel nyugtázzuk, hogy a három elemből álló kúra hatásaként beindulhatott az erőteljesebb kiválasztás, melynek már számunkra is látható jelei vannak. S a tapasztalatok szerint ez egyre inkább kívülről is megfigyelhető lehet, amikor a test kezd átalakulni egy türelemmel, de koplalás nélkül végzett kúra hatására...
Bármilyen szintű jel, átalakulás, eredmény akár már egy-két hét elteltével is észlelhető a visszajelzések szerint, de a kúra ettől persze tovább tart. (Ld. a KÚRA MENETE részben.)
Ha a Reg-Enor segítségével képzelik el a változást az életükben és betartják az étrendi előírást, akkor az evés öröme jórészt megmaradhat, viszont a jótékony hatások is jelentkezhetnek! Gondoljuk csak el: beindulhat a szervezet, távozhatnak számunkra már haszontalan anyagok, felszabadíthatjuk a kiválasztószerveket, kiegyensúlyozott étrendet követünk, nem csoda, ha rengetegen arról számolnak be, hogy könnyebbnek érzik magukat! És ez érvényes akkor is, amikor a szobamérlegre lépnek... Az elhízás vagy kórós soványság egyik oka lehet a kutatások szerint az emésztőrendszer rossz működése. A Reg-Enor kúra egy jó válasz lehet!
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Regenor-Krill olaj
  2019-08-21 20:33:05, szerda
 
 



Krill olaj
KRILL OLAJ, Lehetséges alkalmazási területek:


Koleszterin-, vérnyomás-, gyulladáscsökkentő
Az agy jelzőanyagainak serkentése depressziónál (alacsony Serotoninszint), szenvedélybetegségnél vagy hiperaktivitásnál (alacsony Dopaminszint), a kognitív funkciók és a járás- és beszédközpontok javulása
Elvonókúra (nikotin, drog)
Reuma/ arthritis
Hyperkoleszterin/Hyperlipoprotein-betegségek
Érbetegség, arteriosklerosis, szélütés
Szívinfarktus
Diabetes
Szívritmuszavarok
Neurodermitis
Allergiák
Collitis Ulcerosa, Morbus Crohn
Migrének
PMS (praemenstruelles szindróma, hat mind a 10 szindrómára, tanulmányok bizonyítják)
Rák, tumor képződés
Psoriaris
Parkinson
Sclerosis multiplex
Kényszeres asztma
Depresszió
Karpalis alagútszindróma
Makula degenerációja, szürke hályog
Kisbabák látás- és kognitív képessége

A Krill olaj Több, mint 48-szor erősebb antioxidáns, mint az Omega-3 halolaj
Krill olaj - halolajak helyett. Krill rákok (Euphasia Superba) kivonata, amely Omega-3-6-9 zsírsavakat és astaxantint tartalmaz különösen tiszta formában.

A krill apró, garnélarák-szerű héjas tengeri rákféle, amely a hideg vizű óceánokat, elsősorban az Antarktisz környékét népesíti be. Alighanem ez a legkevésbé kihasznált biomassza a földön, hasznosítása viszonylag nemrég kezdődött. Kiemelkedő antioxidáns aktivitással, előnyös omega 3-6-9 zsírsav aránnyal (15:1:6) rendelkezik (a klasszikus halolaj omega 3-6 aránya 3:1), kolint tartalmaz. Foszfolipid formája egyedi, a világ egyetlen nem növényi eredetű flavonoidját is tartalmazza. Ez a forma biológiailag nagymértékben hasznosíthatóvá teszi az összetevőket az agy és a sejtmembránok számára, védve működésüket. Összetevői javítják az életminőséget, az általános, fizikai, mentális és érzelmi egészség fenntartását, erősítik az immunrendszert, serkentik az erőnlétet, valamint javítják az ízületek általános mozgékonyságát és védik a bőrt.

A krill olaj számos jótékony hatása ismert:

Fokozza az agyi, idegrendszeri teljesítményt, növeli a koncentrációs képességet, javítja a mentális és érzelmi funkciókat
Segíti a szív és a máj megfelelő működését
Javíthatja a vércukor értékeket
Támogatja a csontok, ízületek épségének megőrzését (mozgásszervi fájdalmak csökkentése, gyulladáscsökkentés, ízületi merevség csökkentése, csont károsodás megelőzése
Enyhíti a pre-menstruációs syndroma (PMS) tüneteit (fájdalom csökkentés)
Támogatja az immunrendszert
Hatékony bőrvédő (javítja a hidratáltságot, csökkenti a ráncok mélységét, lassítja a bőr öregedését)
Több, mint háromszázszor erősebb, mint az A- és E-vitamin
Több, mint 48-szor erősebb, mint az Omega-3 halolaj
Nagy tisztaságú, nem tartalmaz nehézfémeket és - szabadalmaztatott gyártási eljárásnak köszönhetően - más szennyeződéseket, ill. oldószer- vagy tartósítószer-maradványokat sem.
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Regenor-gumi vitaminok
  2019-08-21 20:31:24, szerda
 
 



Finomak és hasznosak? Igen, ezek az új gumivitaminjaink!
Szívesen nassolna valamit folyamatosan? Ráadásul olyat, ami a szervezete számára tele van hasznos alkotóelemekkel? Bár, választani igazából fölösleges. Úgyis helye van mindnek az étrend-kiegészítőink között, legyen az C- és D-vitamin, speciális vitaminkomplex kicsiknek és nagyoknak, alvást segítő finomság - vagy az igazi különlegesség, az ,,édesség" a hajnak! 45 napi adag minden dobozban - kellemes torkoskodást!

Vitaminok, édességként
Közkívánatra került a Biocom hálózatába számos gumis formában kapható, élvezeti cikként is fogyasztható vitamin. Közös ismertetőjegyük, hogy gluténmentesek, viszont tele vannak a testünk számára fontos alkotóelemekkel. Persze, némi cukrot tartalmaznak (ezért az ilyen jellegű betegségben szenvedők figyeljenek rá), ám mindenképpen ,,megéri" az a pici cukorbevitel, mert izgalmas a kivitel (rágható gumi formátum) - és finom, tartalmas a végeredmény!

Gummy Hair Vitamin - édesség a hajnak
Hallott már olyanról, hogy valakinek egyre kevesebb a haja, de nem a fodrász ollói miatt? Netán Önt is érinti (már) ez a probléma? Jó hírünk van: a Gummy Hair Vitamin csupa olyan összetevőt tartalmaz, ami a hajnak kifejezetten jót tesz. Egyrészt tele van vitaminnal, melyek közül nem egy az ajánlott napi bevitelt sokszorosan meghaladó mennyiségben igyekszik segíteni a gond megoldásában. A rengeteg A-vitamin mellett C-, D-, E-, B6- és B12-vitamin is van a termékben, s persze folsav a jód és a cink mellett. És elképesztően rengeteg Biotin! A Biotin, amit a ,,haj vitaminjának" is neveznek (de a bőrének is jót fog tenni). A cseresznyés ízesítésű készítmény eteti magát, szinte önuralom kell, hogy ne faljuk fel egyszerre az egész dobozzal, ami egyébként szintén másfél havi adagot tartalmaz, két darabonként kínálva az 5000 mcg (!) Biotint. A gluténmentes és némi cukrot is tartalmazó készítmény egy olyan étrend-kiegészítő, amely pótolhatja mindazt a hajápolás területén, ami a mindennapi táplálékunkból kimaradt a rohanás közben. Röviden: trendi, fincsi és jó! Legyen mindig belőle a táskánkban, menők leszünk vele...

C-vitamin gumis kivitelben
A Gummy Vitamin C minden adagja (két darab) 250 mg C-vitamint tartalmaz, ami a napi ajánlott mennyiség többszöröse. Akár cukorka (édesség) helyett is fogyasztható, miközben rengeteg hasznos C-vitamint viszünk be vele! A narancsos zamatú finomság bár a doboz szerint felnőtteknek szóló termék, de nem kérdés, hogy a kicsik nagy kedvence is lehet...

D-vitamin gumis formában
Mondani sem kell, mennyire fontos a szervezetnek (a fiatalnak is!) a D-vitamin, egyre több tanulmány jelenik meg mértékadó portálokon, komoly szakemberektől arról, hogy mekkora gondokat okozhat a hiánya... Ez a termék 2000 IU-t (nemzetközi egységet) tartalmaz a D3-vitaminból, ha egyszerre kettőt kapunk be belőle. És mindez örömmel megtehető, hiszen a barack, a mangó és az eper íze keveredik benne - igazi nyalánkság. Pillanatokig tart elrágcsálni élvezeti cikként, és közben segítettünk a szervezetnek a D-vitamin bevitelben. Gummy Vitamin-D3: igazi nyer-nyer helyzet!

Gummy Multi Vitamin: nagyoknak
Ki az, aki szeret kicsit nassolni? És aki szeretné, hogy mindez még az egészségét is szolgálja, a vitaminok bevitelével? A gluténmentes Gummy Multi Vitamin termékkel mindkettő elérhető! Képzeljük el magunkat, amikor például ebéd után vagy lefekvés előtt jólesne valami édesség... Ilyenkor bátran nyúlhatunk ehhez a ,,gumicukorhoz" - a narancs, a cseresznye és az eper ízeinek keveréke igazi örömforrás, és persze bemegy vele a szervezetbe a ,,lényeg" is: nem kevés A-, C-, D-, B6-, B12-vitamin, ezt a sort folytatva folsav és biotin (mind a napi ajánlott mennyiség környékén), és még jód és cink és még... érdemes böngészni a címkét.

Kids Gummy Bears: kicsiknek
,,Edd meg gyermekem, mert ez jót tesz Neked"! Kedves szülők, ugye próbálkoztak már ehhez hasonló mondatokkal, amikor valami egészségeset próbáltak ,,belediktálni" a csemetébe? Mostantól sokkal egyszerűbb a megoldás: a Biocom gumicukorhoz hasonlító termékét egyszerűen ,,követelni" fogják. Így nem beadni, hanem eldugni lesz nehéz... Érthető, hiszen a cseresznye, eper, citrom, narancs és szőlő ízesítésű termékek valóban kínáltatják magukat - közkívánatra került a hálózatba ez a minimális cukrot is tartalmazó, ,,macis" finomság. Amiből viszont sokat tartalmaz (figyelembe véve a korosztályos adagolást és a napi ajánlott bevitelt is), azok a vitaminok. A-, C-, D-, B6-, B12-vitamin, folsav és biotin is fontos gyermekinknek - a számukra készített Kids Gummy Bears multivitamin és ásványi anyag formulánál csak arra kell odafigyelni, hogy mindig legyen otthon egy tartalék dobozzal...

Gumicukros Melatonin
Hogyan lehet a legkönnyebben édes álomba merülni? Ha előtte megkönnyítjük a lefekvést egy kis hasznos édességgel, ami az éjjeli pihenést segíti... A kérdés különösen aktuális akkor, ha valaki álmatlanságban szenved, nehezen tud elaludni, vagy a kakasoknál is korábban ébred. Egyes felmérések szerint idősebb korban három emberből kettőt sújt ez a gond - lehet, hogy évei számától függetlenül Ön is közéjük tartozik, vagy hallott már ismeretségi körében erről? S a megoldás? Lehet, hogy a tengerentúlról érkező termékben van, ami nem más, mint a melatonin (az ,,alvási ciklust irányító hormon"), melyről azt tartják, javítja az alvás minőségét és erősíti az immunrendszert. Az eperízű termék két darabonként 5 mg-ot tartalmaz belőle. A Melatonin Gummies: jó éjszakát-finomság a jó alváshoz!
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Regenor-Kurkuma
  2019-08-21 20:30:25, szerda
 
 



Turmeric: a kurkuma csodája
Sok területen lehet jótékony hatása

A Turmericnek számos megbetegedés esetén lehetséges jótékony hatása. Talán nincs is olyan ember, akinek ne nyújthatna valamilyen szintű segítséget a gyulladásos folyamatok leküzdésében, az immunrendszer erősítésében, a máj regenerálódásában, a veseműködés, az anyagcsere folyamatok javításában, bőrbetegségekben, és még sorolhatnánk. Emellett óvatosan megfogalmazható: a Turmeric akár a daganatos betegségek megelőzésénél és a már abban szenvedők életminőségének javításánál is fontos lehet.

Ismerkedjünk meg termékünk alapanyagával, a kurkumával!

Fűszerből gyógynövény

A kurkuma (Curcuma longa, angol nevén: turmeric, népiesen: indiai sáfrány) fűszer és gyógynövény. Hazája Ázsia, Kína és az indiai szigetek. Évelő, lágyszárú, 1 m nagyságot is elérő növény. Dél-Kelet Ázsiában vadon nő. Mintegy 5000 éve használják a népi gyógyászatban. Európában Linné 1753-ban fedezte fel: Curcuma longának nevezte el. A gyömbérfélékhez tartozik, sárga gyömbérnek is nevezik. A kurkumának a gyökerét hasznosítják: forralják, szárítják, majd őrlik. A készterméket sárga színű por formájában használják. Nálunk fűszernövényként ismert. A fűszert a sárga színű, méregmentes festékanyaga, a kurkumin adja, ami 5%-ban fordul elő. A kurkumin hydrophob (víztaszító) jellegű, nehezen felszívódó, ezért az 5% hatóanyagból kb. csak a fele szívódik fel, és még így is hatásos. A Worcester-mártás és a curry, mustár fűszerkeverékek alkotórésze. A kurkuma nem csupán fűszerként, festékanyagként és dísznövényként is közkedvelt (thai tulipán).

Kurkuma: az egyik legfontosabb

Gyógyhatása csak az utóbbi évtizedben vált ismertté, főleg ízületi betegségekben. India: a hagyományos gyógyászatban több ezer éves múltú ájurvédában a legfontosabb gyógyító szer. Indonéziában jamu néven ismerik. Minden gyógynövények királynője, több, mint kétmilliárd ember használja naponta. Japánban, Kínában a leghatásosabb máj-méregtelenítőként használják. A nyugati szakirodalom szerint az egyik legfontosabb gyógynövény a Földön.

Biocom: töményen, bioperinnel

A Biocom Turmeric 95%-s kurkumin kivonatot tartalmaz, tehát rendkívül tömény kurkumin tartalmú. A kurkumin egy polifenol, ami sok gyümölcsben, zöldségben megtalálható. (Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas professzor a polifenolok hatásaival komoly kutatómunkát végzett.) A kurkumin erős antioxidáns, mint bioflavonoid, hatékony gyulladáscsökkentő, antimikrobás, immunstimuláló vegyület. Ehhez van hozzáadva még a szükséges mennyiségben bioperin (bors), ami minden anyag (így a kurkumin) felszívódását 60%-al emeli meg. Ezáltal nagyon hatásos lett Turmeric.

A kurkuma, mint fűszer

A kurkuma a curry alapja, enyhén borsos, kesernyés ízű, illatában hasonlít a mustárhoz, így mustár készítéséhez is használják. A keleti konyha fűszere, az indiai, perzsa, vietnami, libanoni és thai konyha használja leggyakrabban, leginkább por formájában, de friss kurkumával is ízesítenek leveseket. Az élelmiszeripar színezésre használja, főként tejtermékeknél, fagylaltoknál, kekszeknél, sőt, az ipari csirkék bőrét is kurkumával ,,csinálják" szép tanyasi sárgára.

A kurkuma a népgyógyászatban

A szakirodalom szerint az indiaiak emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen használták. Zsíros ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tehet, redukálhatja a gyomorsav termelést. Jótékony hatású lehet felfúvódás és bélgörcsök esetén, elősegítheti a méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből. A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására - gátolhatja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkentheti a trombózisveszélyt. Indiában a nők arcmosásra is használják, csodálatos aranyló fényt ad az arcbőrnek. Mivel a kollagén termelődést fokozza, ezért ízületi fájdalmak ellen hatásos lehet. Fájdalomcsillapításra forró tejbe teszik a kurkuma port, így isszák meg, vagy használják külsőleg. Kígyómarás, pókcsípés ellen is hatásos lehet. Bőrsérülés, égés, sebek kezelésére közvetlenül használják. Mézben oldva köhögés, hurutos lerakódás ellen lehet hatásos. Májbetegségekben, májtisztításra, hepatitisz ellen is alkalmazták már.

A kurkuma gyógyászati célú alkalmazása

Több, mint ötezer éves múltra tekint vissza a kurkuma gyógyászati célú alkalmazása Indiában. Az igazi gyógyászati célú alkalmazás Bharat Aggarwal indiai, amerikai professzor nevéhez fűződik. 1981-89-ig többféle gyógynövényt, de elsősorban a hazájában termő kurkuma hatását vizsgálta az USA-ban. Megállapította, hogy a kurkumin gátolhatja a különböző ráksejtek osztódását és szétvándorlását. További vizsgálatok szerint a kurkumin akár hatásos lehet hasnyálmirigy-gyulladás, az ízületi gyulladások, a bélhurut, az allergia, vagy a nátha kezelésére, emellett ígéretesnek tűnik a cukorbetegség, egyes autoimmun betegségek, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére is.

Tudományosan vizsgálva

A kurkuminról tudományos vizsgálatok során bizonyították, hogy sok hagyományos, kemoterápiás szerekkel és a monoclonális antitestekkel is szinergikus hatást fejt ki, vagyis egymás gyógyhatását erősítik.

A kurkuma olyan sok támadáspontú szer, amely olcsó, és hatásos lehet számos betegség megelőzésében és kezelésében.
Napi 8 g mennyiség még nem okoz mellékhatásokat.
A kurkuma első terápiás felhasználása 1937-ben történt, amikor is epehólyag gyulladásos betegeket sikeresen kezeltek vele.
250 mg- 500 mg standardizált kurkuma kivonat akár jelentősen csökkentheti számos rettegett betegség kockázatát és elősegítheti az egészséges agyműködést
A kurkuma ígéretes szer, ezt jelzi, hogy 2012-ig 67 klinikai vizsgálat zajlott le, és 35 van folyamatban.
A tudományos kutatások továbbra is folytatódnak.
A Tumeric lehetséges, javasolt adagolása:

Napi adag: 2×1 vagy 1×2, + Krill olaj.
Szezonálisan: minden tavasszal 3 hónapig 2×1 kapszula és 2×1 Krill olaj.
Ízületekre: 3 hónapig 2×1+ 2×1 Krill olaj.
Kemo-, sugárkezelés alatt: 2×2 kapsz és nagy adag C-vitamin (10 g is lehet).
Figyelem! Terhességben vetélést okozhat, fokozza a méh összehúzódást, de szülés után már ajánlatos. Véralvadás gátlókkal együtt (aszpirin, warfarin, stb.) vérzésveszély miatt orvossal konzultálni. Fokhagymával, gyömbérrel, angelika fűvel, gingko bilobával együtt nem ajánlott.
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Regenor-Circuline-keringésjavítás
  2019-08-21 20:29:24, szerda
 
 



Értisztítás, keringésjavítás - Circuline
Circuline. A Biocom aktív tagságának, természetgyógyászainak körében fogalommá vált a kifejezés, hiszen tapasztalataik szerint egy kimagaslóan jó összetételű és hatékony készítményről van szó az érhálózat védelmére, s a meszesedés ellen. (Legfrissebb tapasztalat a Kincskereső rovatban: eltünedező lila erek a térdhajlatban. S ugyanott olvasható a többi is, röviden...) A korábban csepp, hónapok óta pedig kapszula formájában kapható termék összetevői kapcsán böngészésre indultunk. Kíváncsiak voltunk: mi minden alkotja ezt a megújult, és alkotóelemeit tekintve még komplexebb étrend-kiegészítőt? Az alábbiakban a világháló és természetgyógyászok segítségével összeszedett információkat találjuk a Circuline beltartalmáról. Mint majd olvasható, egyáltalán nem véletlenek a ragyogó visszajelzések. Szinte önmagukban is ,,ütősek" az egyes anyagok, hát még így, együttesen, szinergiában...

Összetevők: galagonya (Crataegus oxyacantha) virágos ágvég, gyömbér (Zingiber officinale) gyökér-kivonat, zselatin, L-arginin aminosav, szúrós csodabogyó (Ruscus aculeatus) gyökér-kivonat, cayenne bors (Capsicum annuum) terméspor, vadgesztenye (Aesculus hippocastanum) mag-kivonat, niacin (B-3 Vitamin), csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát), narancs gyümölcs-kivonat, rizsliszt.

Általánosságban mindezek mondhatók el a végső, lehetséges hatás kapcsán, hivatalosan feltételes módban:

- visszaállíthatja, illetve megőrizheti az érfal rugalmasságát,
- védheti az érfalat a meszesedéstől,
- szabályozhatja a vérnyomást, ezzel is kímélve a keringési rendszert,
- optimalizálhatja a koleszterinszintet,
- az inzulin rezisztencia csökkentésével, a gyulladási faktort is csökkenti

És most nézzük az összetevőket, részletesen! Azaz: mi minden lehetséges, előnyös hatásuk van?
xc1

Niacin (B-3 Vitamin)
Vérnyomáscsökkentő, értágító, keringés javító hatású. Segíthet a gyomorégés enyhítésében, valamint enyhítheti a gyomorsav-hiányt, a gyomorsav termelésének ösztönzésével. Elengedhetetlen a szervezet energiatermeléséhez. Csökkentheti az agresszivitást.

L-Arginine
Aminosav, ami meggátolhatja az öregedés elsődleges folyamatait, így növelve a várható élettartamot. Segíti az erek rugalmasságát, ezért azok könnyebben tágulnak, több vért és tápanyagot képesek szállítani az izmokba. Csökkentheti a magas vérnyomást, javíthatja a vérkeringést. Fokozza az immunrendszer működését. Csökkentheti a koleszterin szintet, és az inzulin rezisztenciát, javíthatja a vércukor szintet.

Szúrós csodabogyó (Ruscus aculeatus)
A gyökértörzsből tömény kivonatot készítenek, melyből trombózisgátló, vénás keringést javító és lábszárfekély ellenes gyógyszereket készítenek. Növeli a vénák falának tónusát, csökkenti az erek falának áteresztőképességét. Ödéma, nehéz lábérzés, fájdalom, zsibbadás esetén is segítség lehet. Vizelet, illetve hashajtó. (Belsőleg alkalmazva mellékhatásként hányinger jelentkezhet.)

Cayenne-i bors
Tágíthatja a vérereket és élénkítheti a vérkeringést. Segítheti a véráramlást, szabályozhatja a vérnyomást. Javíthatja a szabadgyökök által okozott sérüléseket. Segítheti az emésztést, ezáltal hatékony fogyókúra esetén.

Gyömbér gyökér kivonat
A koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében és a szívinfarktust kiváltó belső vérrögképződés megelőzésében is segíthet, hatásos növényi véralvadásgátló.

Galagonya kivonat
A tágíthatja a verőereket, köztük a koszorúeret is, csökkentheti a vérnyomást.

Fokozhatja a szívizomzat teljesítményét. Fokozhatja a koszorúserek keringését, ezáltal javíthatja a szívizomzat vérellátását, és növelheti a szív oxigénhiány-toleranciáját - így segíthet az angina pectorison, amelynek oka, hogy a szívizom oxigénigénye meghaladja a koszorúserek által biztosított oxigénmennyiséget. Javíthatja az erek állapotát, enyhe vérnyomáscsökkentő és enyhe nyugtató hatású lehet.

Közönséges vadgesztenye
Jótékony hatással lehet a vénákra, erősítheti az érfalakat, megakadályozhatja a vérrögképződést, csökkentheti a gyulladást. Gyulladáscsökkentő, perifériás keringést javító, a vénás erek rugalmasságát növelő, illetve a kapillárisok áteresztő képességet csökkentő, illetve értágító hatása miatt több betegség kezelésének kiegészítője is lehet.

Sweet Orange kivonat
Jótékony hatású lehet a vénás betegségek tüneteire (nehéz láb-érzés, diszkomfort, viszketés, lábikragörcs, fájdalom és ödéma).
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Regenor-Kindervit italpor
  2019-08-21 20:28:17, szerda
 
 



Kindervit, a gyermekek és felnőttek kedvenc vitaminos italpora!
Ínycsiklandó, tele van egészséggel, magunkkal vihetjük egész nap a vizünkben - mi lehet az? A válasz: a Kindervit, narancsos és trópusi gyümölcs ízű, cukormentes, multivitamin étrend-kiegészítő italpor édesítőszerekkel, felnőttek és gyerekek számára! Ezzel a lényeget le is írtuk, de a nagyon bőséges beltartalom ismertetése miatt még érdemes tovább olvasni.Mindkettőt kérem!
Trópusi gyümölcsös és narancsos. Volt, aki erre, volt, aki arra szavazott a nagy termékteszten, amikor közel ezren kóstolták meg a Biocom két, exkluzív termékét március elején a tavaszi találkozón, Budapesten. De sokan voltak olyanok is, akik mindkettőt egyszerre akarták. Ez a szép benne: nem kell választani.

így, ebben a formában, ilyen gazdag összetevőkkel és ízekben kizárólag a Biocom hálózat tagjainak, fogyasztóinak készült! Szinte garantált, hogy aki egyszer megízlelte, nem is fog másra gondolni, csak a béta karotin miatt színében is vonzó termékre...

Bőséges beltartalom
S hogy mi rejtezik a kellemes külső, a finom íz és a vidám csomagolás mögött? Például a napi, hivatalos, sokak által nem elégségesnek tartott C-vitamin extra adagja: 1605 mg (azaz 2006 százaléknyi!) az egy mérőkanálnyi porban. Emellett jócskán a napi előírtnál többet tartalmaz (de a túladagolás esélye nélkül) a B-vitaminok több verziójából (ezek közül csak egy a folsav), aztán például E- és D2-vitaminból, de a benne lévő cink, jód és szelén is sokat tesz azért, hogy nagyot lépjünk előre a hasznos anyagok pótlásában.

Babának, anyának, apának
S hogy miért vannak a címben a felnőttek is, noha a termék neve (Kindervit) a fiatalabb korosztályra utal? Mert a vitaminokra nekik is szükségük van, mert számukra is kedvező az összetétel, s mert úgysem tudják megállni a kóstolást, mikor a gyermeküknek egész napra bekeverik... (És garantáltan retró érzésük lesz: úgy isszák majd, mint a korabeli ABC-k kasszájánál árult pezsgős italport hajdanán.)

Egészségesen édes
S mielőtt megijednénk a cukortól: a Kindervit az eritrittől és a picike szukralóztól finom, így bátran tervezhetnek vele azok is, akik diétáznak, fogyókúráznak és vigyázni szeretnének gyermekük egészségére. Hiszen éppen ezért született! Nincs más teendő, mint a mérőkanállal adagolható 6,3 g port feloldani 200 ml hideg vízben. Íme, a Biocom-üdítő, mely tiszta vízbe keverve akár egész napra élménnyé változtathatja a folyadékpótlást!
Jó egészséget, kellemes üdítőzést!
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
Regenor-MSM-C-vitamin
  2019-08-21 20:27:00, szerda
 
 



Msm c vitamin italpor
C VITAMIN MSM-EL - FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, GYULLADÁSGÁTLÓ KÉNVEGYÜLETTEL (MSM) GYOMORSAV TÚLTENGÉSRE
NEM TESZ FÜGGŐVÉ!!!
Az MSM tartalma miatt a legfontosabb szer az allergia megelőzésében az antihisztamin hatóanyag megjelenése óta, ami 40 évvel ezelőtt volt. Az MSM segít kontrollálni a elsavasodást és gyomorégést természetes úton.

Ajánlott adagolás: naponta ½ adagolókanál (2,75 g / 1/2 kanál) por. Keverje el a port gyümölcslében vagy vízben és úgy fogyassza el.

Összetevők: L-aszkorbinsav, MSM (metil-szulfonil-metán), természetes citrom aroma, édesítőszer (szukralóz).

Biocom MSM C összetétele
SZAKCIKK:

SZAKCIKK A BIOCOM MSM C ITALPOR FELHASZNÁLÁSÁRÓL ÉS ALKALMAZÁSÁRÓL
(HATÓANYAG SZAKÉRTŐK- leírása alapján):
Mi az MSM?
Az MSM egy természetben előforduló tápanyag, kén vegyület, megtalálható a normál emberi és más gerinces táplálékban és jelen van minden élő szervezetben. A kén az emberi testben legnagyobb mennyiségben előforduló elemek között a nyolcadik. Nagy múltja van a gyógyítás terén. Az emberiség évszázadokon át áztatta magát kénben gazdag, ásványi hévizekben, hogy meggyógyítsa különböző betegségeit. Míg a kén természetes gyulladáscsökkentő hatása egy sor egészségügyi problémánál, mint arthritis, izom és ízületi fájdalom, segítséget nyújtott, még mindig nem volt ismert igazán, hogyan működik a kén a testben.

Az MSM köre az óceánban kezdődik, ahol a planktonok, ezek a mikroszkopikus növények kén vegyületet bocsájtanak ki. Ezek a sók az óceán vizében nagyon illékony vegyületeké alakulnak át, dimethil-sulfiddá (DMS), amely a vízből gáz formájában távozik. A DMS felszáll a felsőbb légkörbe, ott ózon és ultraibolya sugárzás hatására MSM-mé alakul. Az MSM a DMS teljesen természetes forrásából származik, ami az erdei fenyőfából ered. A DMS kétszeres oxidációja során jön létre az MSM, annál sokkal jobban oldódik vízben, és eső formájában tér vissza a földre. A földön a növények az MSM-et a gyökerükön keresztül veszik fel és koncentrálják. Az MSM és a benne található kén beépül a növény struktúrájába. A növény anyagcseréje során visszakerülnek a kénvegyületek a tengerbe.

Miért van szükségünk MSM-re?
MSM VEGYULET
Az MSM és a hozzá kapcsolódó vegyületek 85%-át teszik ki az élő szervezetben található kénnek. Sok kutató úgy vélekedik, hogy a kén súlyosan elhanyagolt ásványi tápanyag, ami elengedhetetlen szerepet játszik az emberi táplálkozásban. Majdnem mindenki a mai modern társadalomban MSM hiányos, és az idő előrehaladtával ez a hiány csak fokozódik. Az MSM legnagyobb előfordulása a tejben van, természetes előfordulása a friss gyümölcsben, zöldségben, tengeri élőlényekben, húsban. A baj az, hogy a melegítés és feldolgozás csökkenti az MSM tartalmat. A hagyma, fokhagyma, spárga, káposzta, kelbimbó magas kéntartalmú ételek, még több van a pirospaprikában és a tojásban. Az ételfeldolgozás, mint mosás főzés szintén csökkenti az MSM szintet.

Az MSM hatásai:
Annak ellenére, hogy az MSM-et gyakran úgy jellemzik mint az ízületi gyulladás (osteoarthritis) áttörő gyógyítója, az előnyei jóval túlmutatnak a krónikus betegségek kezelésén. Valójában az atléták és a fitness rajongók kezdték el eredményesen használni mint fájdalomcsökkentés, sérülések utáni érzékenység, gyulladásgátlás, izomgörcs, ízületi túlfeszítés.

Tapasztalatok mutatják, hogy az MSM gyakran annyira hatásos fájdalomcsillapító, hogy az orvosok csökkenteni tudják a felírt gyógyszerek mennyiségét. A végeredmény, a fájdalommentesség kevesebb vagy megszűnő mellékhatásai, ami pedig gyakran előfordul a fájdalomcsökkentő gyógyszereknél. Fontos megjegyezni, hogy az MSM a testben is természetesen előforduló kén vegyület, nem hasonló a szervetlen szulfidokhoz, szulfitokhoz és szulfátokhoz, amikre sokan allergiások.

Másik nagyon fontos tulajdonsága a természetes egészség megőrzésében az MSM-nek, hogy kitűnő allergia megelőző. Sokak szerint a legfontosabb szer az allergia megelőzésében az antihisztamin hatóanyag megjelenése óta, ami 40 évvel ezelőtt volt. Azok az emberek, akik szedik az MSM-et, nem szenvednek a szokásos szemégéstől, orrfolyástól, rekedtségtől, ami a pollen, por allergia állandó velejárója.

Az MSM-nek van antiparazita hatása is. A két leggyakoribb, béltraktusban előforduló parazitát vizsgáltuk. A Giardia egy parazita fertőzés a vékonybélben, ami a tápanyagok elégtelen felszívódását eredményezi. Ez a leggyakoribb oka a víz által okozott hasmenésnek. Nagyon sok nő szenved trichomonas parazita által okozott élesztő-betegségben, aminek a tünetei a viszketés és a bűzös elszíneződött folyás.

Az MSM segít kontrollálni a elsavasodást és gyomorégést természetes úton. Sajnos sokan, akik gyógyszert szedtek a probléma megoldására, még rontottak is a helyzeten azzal, hogy függővé váltak tőle. MSM egy olyan táplálékkiegészítő, amely jobb eredményeket mutatott azzal, hogy stabilizálta az emésztési folyamatokat.

A termék fogyasztása javasolt vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, fogamzásgátló tabletta szedés) esetén, valamint betegség után, az immunrendszer erősítésére.

A C VITAMIN HATÁSA - Története:
Szent-Györgyi Albert biokémikus az 1930-as években izolálta a C-vitamint, amelyet eredetileg hexuronsavnak nevezett el. Munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el.

Hatásai:

C-vitamin a kollagén előállításához szükséges, ami a kötőszövetek fő proteinje
Alapvetően szükséges az izmok, inak, artériák, csontok és a bőr karbantartásához.
Alapvetően szükséges a kollagént előállító enzimek működéséhez.
A dopamin hidroxilációja a noradrenalin neurotranszmitteréhez C-vitamint igényel.
Szükséges a karnitin előállításához. A karnitin alacsony szintje fáradtsággal és izomgyengeséggel kapcsolódik össze.
Különféle peptidhormonok aktiválásához C-vitamintól függő enzim szükséges.
Számos további enzimnek C-vitaminra van szüksége; ezek az enzimek több élettani folyamatot befolyásolnak. köztük az epe kiválasztását, és a májban a mérgek és a karcinogének lebontását.
Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből, ha ugyanannál az étkezésnél veszik be.
Segíti a sebgyógyulást és a megfázásból való felépülést.
Javítja az immunrendszer működését.
Csökkenti a rák- és szívbetegség kialakulásának kockázatát (legalább napi 200 mg fogyasztása esetén).
Csökkenti a koleszterinszintet.
Csökkenti a magas vérnyomást (sportolással, testsúlycsökkentéssel, dohányzás abbahagyásával együtt alkalmazva).
Fogínygyulladás, fogínyvérzés csökkentése (gingivitisz).
Parkinson-kór előrehaladásának csökkentése a kezdeti stádiumban, nagy adagolású C-vitaminnal.
A C-vitamin sok más betegségben segíthet: epehólyag gyulladás, herpesz, ekcéma, májgyulladás, krónikus fáradtság szindróma, stb.
Mérése:

A vérplazmában és a fehérvérsejtben mérhető, elfogadható szintje 17 mmol/l fölötti, 11 mmol/l alatt C-vitamin-hiányról beszélünk.

Hiánya:

Abban a népcsoportban fordul elő, ahol hosszabb ideig nem fogyasztanak zöldséget és gyümölcsöt. A C-vitamin-hiány jellemzői: a kötőszövet abnormális működése (beleértve a lassú sebgyógyulást), gyengeség, fáradtság, vérző íny, sérült, vérző bőr; a hiánybetegség neve skorbut. Dohányosok szervezetében akár 40%-kal kevesebb C-vitamin található, számukra az ajánlott adag napi 1000 mg, ez már védelmet nyújthat a gégerák és nyelőcsőrák ellen.

Túladagolás:

Napi 2000-10 000 mg bevétele túlzásnak számít, bár a skorbut és a megfázás tüneteit gyorsan enyhíti. Ekkora adag hasmenést okozhat és hosszabb távon megnőhet bizonyos fajta vesekő kialakulásának kockázata.[7] A fölösleges C-vitamin oxálsav formájában ürül ki a szervezetből, ami alkotóeleme az egyik fajta húgykőnek. Ha valaki ekkora adagot akar szedni, fokozatosan kell növelnie az adagolást, hogy a szervezete hozzászokjon.

Mellékhatások más gyógyszerekkel:

Nagy mennyiségű C-vitamin szedése befolyásolhatja a vércukor és a kalcium-oxalát értékét a vizeletben, a vér mennyiségét a székletben és a hemoglobinszintet a vérben, ezért tervezett laborvizsgálat előtt érdemes a C-vitamin mennyiségét csökkenteni a vizsgálat előtt néhány nappal, hogy az ne befolyásolja az eredményt. Cukorbetegség, allergia, asztma, stressz, alkoholfogyasztás, idős kor, terhesség, rendszeres aszpirin, fogamzásgátló tabletta, antibiotikum, kortizon szedés többszörösére növeli a C-vitamin-igényt.
 
 
0 komment , kategória:  REGENOR életmód és diéta  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 114 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 180
  • e Hét: 275
  • e Hónap: 1487
  • e Év: 29710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.