Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Miként szeressünk
  2019-08-27 17:28:59, kedd
 
  Kéri a Biblia
" Krisztus lakjék a szivetekben, s gyökeret verjetek és alapot vessetek a szeretetben " A boldogságunk forrása a szivünk mélyén rejtőzködő Isten, aki maga a szeretet. A keresztény ember akkor lesz igazán boldog, ha megtanul helyesen szeretni.
A szeretet tanitása lelkünkre köti : Ne szeressünk se szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal. Jól szeretni annak sikerül, aki ajándékká teszi az életét mások számára.
Amit a szeretet megérint, azt széppé és tetszővé változtatja. Lépjünk ki a középszerűségből és félúton ne álljunk meg.
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent. Aki nem szeret, az nem ismeri Istent. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten, és szeretete tökéletes lesz bennünk. A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet.
Aki Istent szereti, szeresse testvérét is ! Ez a világ elmúlik kivánságaival együtt. Győzzük le a gonoszt, legyünk erősek és váltsuk tettekre álmainkat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lelkiségi
  2019-08-25 11:54:26, vasárnap
 
  A szeretet, a jó, és a boldogság

A szeretetet ha gyakoroljuk és egész szivünkkel tesszük a jót, akkor a szeretet állandóan növekszik bennünk. Szeretni annyit tesz, mint a jót akarni és tenni másoknak. A szeretetből végzett jócselekedetek által lelkünk Istennel egyesül. A másoknak nyújtott szeretet által gazdagodunk és ezt a kincset magunkkal visszük az örökkévalóságba. Jól tudjuk, hogy a boldogságot pénzzel nem lehet megvásárolni.
Erre figyelmeztett Vörösmarty a Merengőhöz c. versében :
" Nézd a világot, annyi milliója,
S köztük valódi boldog oly kevés...
Mi az, mi embert boldoggá tehetné ?
Kincs, hir, gyönyör? Legyen bár mint özön,
A telhetetlen elmerülhet benne,
S nem fogja tudni, hogy van szivöröm.
Ne nézz, ne nézz hát vágyaid távolába :
Egész világ nem a mi birtokunk,
Amennyit a sziv felfoghat magába
Sajátunknak csak annyit mondhatunk. "
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Lelkiségi
  2019-08-23 17:21:30, péntek
 
  Karl Rahner -mondta
" A mi Krisztuslevelünk legyen Krisztus élettörténetének egy lapja ". Krisztus az egyházban tovább él. Te az egyház tagja vagy. Bened is élni akar."

Mit kell tennem ?
Jézus nekünk mondja : Hozzátok intézett szavam "LÉLEK ÉS ÉLET". Mi nem csak jól és hosszú ideig, hanem öröké szeretnénk élni.
Lélek.-ha valakiről azt mondják, lelketlen, az szánalmas. Elindulás: Jóságos emberségeteket ismerje meg mindenki. Ezt be kell gyakorolnunk. Nagy tettekre ritkán adódik alkalom. Apró, szeretetből végzett jócseléekedetekre sokszor. Tudatosan gyakorolni kell.

Vörösmarty mondja : "SZÓLJ,GONDOLKODJ, TÉGY JÓT, S MINDEN SZÓ, GONDOLAT ÉS TETT, TISZTA TÜKÖRKÉNT FOG VISSZAMOSOLYOGNI RÁD".
De Váczi M. is tudatja irásában : " NEM ELÉG A JÓRA VÁGYNI,
A JÓT AKARNI IS KELL.
NEM ELÉG A JÓT AKARNI,
A JÓT TENNI,-TENNI KELL "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szentháromság ünnepe
  2019-08-20 15:48:14, kedd
 
 
Imádság a Szentháromsághoz

Atyaisten, Fiúisten, Szentlélekisten !
Titkod oly nagy,
hogy sosem értem egészen, mégis végy be engem
háromságos életedbe !

Éljek
a te szeretetedből,
szeretetedben,
szeretetedért.

Szentlelked működjék
általam, bennem
és belőlem.

Tölts el egészen,
te légy a kezdet és a vég,
számomra minden,
Háromegy Isten !
Most és mindörökké.
Amen


Elsi Schindler irása.

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A Szentháromság dicsőitése
  2019-08-17 14:12:53, szombat
 
  Keresztvetés

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.
Keresztet vetünk és egyszerüen mondjuk : Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
Mi köze a kereszt jelének a három isteni személyhez ? Hisz ez az Emberfia jele, aki emberré lett, értünk megfeszitették. A Fiúban és általa van velünk az Isten. Isten belsőleg hozzánk közelit a Szentlélekben.
Általa van az Atya a Fiúban, s a Fiú az Atyában. És Isten velünk.
Amikor keresztet vetünk, kezünkkel először fejünket érintjük : ez azt jelenti, hogy Isten a mi Atyánk, aki senkitől sem származik. Azután ujjainkal a testünket érintjük : ez jelenti a Fiú, a mi Urunkat, aki az Atyától született és alászállt a szent Szűzanya méhébe. Azután tenyerünket az egyik, majd a másik vállunkra tesszük : ez jelenti a Szentlelket, aki az Atyától és a Fiútól származik.És ha a kezünket ismét összetesszük, ez azt jelképezi, hogy a három személy egy lényegű.
És végül, ha szánkkal a feszületet megcsókoljuk, ezzel azt mondjuk : Jézusban, a mi Üdvözitőnkbenn és Megváltónkban lakik az Atya, a Fiú és a Szentlélek, az Egy Isten, a mi teremtőnk és Urunk.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az őszinteség a cél
  2019-08-14 11:30:10, szerda
 
  Olyan gyakran történik meg velem,hogy már kezdem azt hinni : egyenesen az ördögtől ered. Leülök imádkozni vagy gondolkodni, elmélkedni és megcsörren a telefon. Ki a csudának jut eszébe ilyen reggel korán felhivni ? Hisz szabadság van ! Vagy máskor meghallom, hogy csepeg a vizcsap. Ez megint elromlót ! Na ennek a napnak is befellegzett. Azt hiszem, hogy csak én tudok mindent egyedül megoldani. Szabadság van ...
Nem érdekel senki és semmi. Másnap mikor újra elkezdem napomat, nem zavar meg semmi, ekkor a gondolataim kalandoznak el, hogy minnél messzebbre tereljenek eredeti szándélomtól.,
Amikor elkezdenék magamba beszélni, imádkozni Istenhez, azonnal ezernyi tényező állja utamat. Az ördög a legkülömbféle indokokkal próbál eltériteni szándékomtól, én pedig fölállok és meg is feledkezek az egészről.
Azt gondolom amig ki nem békülünk haragosainkal, rendbe nem hozzuk megromlott kapcsolatainkat, stb., meg sem érdemeljük, hogy imádkozhassunk Istenhez !. Tároló amit nem üresitünk meg, azt nem lehet megtölteni sem !!.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2019-08-10 14:02:18, szombat
 
  Vakációs ima

Olyan szünidőtől, amely elpuhit, amely henyélésben telik,
Amelyben az értelem és a sziv számára semmi nem terem,
Uram, ments meg engem.
Olyan naptól, amely isten nélkül kezdődik, amely Istentől
távol végződik,
Uram ments meg engem.
A lustálkodástól, a léha szorakozástól, amely gyengiti
önuralmamat és fogékonnyá tesz a rosszra,
Uram ments meg engem.
A pénz könnyelmű tékozlásától, minden meggondolatlanságtól,
amely másokat kisértésba vihetne vagy bosszanthana,
Uram ments meg engem
Uram Jézus Krisztus.
Nagyon örülök a vakációnak. Sokat várok tőle : örömet, pihenést, felüdülést.
Adj nyitot szemet, hogy meglássam a világ szépségét !
Adj nyitott fület, hogy meghaljam a hivásodat. Tölts el örömöddel !
Engedd, hogy minél többet izleljek meg világod gazdagságából.
Vigyázz rám minden utamon, hogy a szünidő erősitsen, gazdagitson.
Ámen.

,
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Családi
  2019-08-07 16:23:22, szerda
 
  Szünidő : rabság avagy szabadság
Minden évszaknak megvan a maga szépsége, mégis talán a nyár az, amelyet oly nagyon várunk, ki ezért, ki azért, de legfőképpen a meleg, napos idő eljöveteléért. Ez a vágyakozás a gyermekek szempontjából nyilván teljes más vonatkozásban mutatkozik meg, ugyanis végre eljön a várva várt nyári szünidő, három hónap, amely alatt atz tehetnek, amihez csak kedvük van, nincs korán kelés, nincs iskola vagy szabadságot korlátozó házi feladat...Látszolag ez fenséges, ugyanakkor gondolatba ejtő is : mi történik ezen a nem is annyira rövid idő alatt ?
A szülők egy része nyáron is ugyanúgy dolgozik, mint az év többi részében, tehát a legjobb belátása szerint kell, hogy megoldja a gyermekei felügyeletét. Sajnos nagyon sok olyan fiatal is van, aki nem tud mihez kezdeni a szabadidejével, szabadságával, egész nap csak játszik, s ami ebben a leghátrányosabb, hogy a négy fal közt ül, egy gép képernyőjére meredve.
Egyre inkább ritkulnak a személyi kapcsolatok, melyeknek a minősége teljesen más, mint az online környezetben szert tett barátságoknak, s már nem is tudunk igazán örülni egy jó bulinak vagy nem is tudjuk már, hogyan viseékedjünk egy társaságban.
Ekkor merül fel benünk : Vajon tényleg boldog-e a gyermekünk ? Látjuk ugyan rajta, hogy boldog, amikor eljátszik a tabletjén, de amikor biciklitúrára hivjuk vagy arra kérjük, tartson velünk rokonlátogatásra, vajon boldogan eljön velünk ?
Meggondolandó, hogyan és mifelé irányitjuk gyermekeinket, főleg amikor nincs kötött program, mikor nem kell időben elérni valahova. Eszközöket kell adnunk a kezükbe,illetve példát mutassunk nekik, mert ha látják azt, hogy több időt eltöltünk a szabadban, délutánként, valószinű, hoigy ő is velünk fog tartani egyszer, vagy ha látja, hogy könyvet olvasva töltjük szabadidőnket, előbb-utobb ezen a téren is nyomdokainkba lép majd.
Mi, gondos figyelmet kell szenteljünk annak, hogy mit teszünk gyermekeink számára fontossá. Mindig igyekezzünk kiemelni gyermekeink tehetségeit, bátoritsuk őket saját képességeik továbbfejlesztésében, vezessük rá őket a tudás szépségére, s nem utolsó sorban foglalkozzunk a lelki világukkal is. Ily módon vakációtól vagy iskolaidőtől függetlenül boldogok lesznek, mert mindennek örülni tudnak, s nem teherként fogják majd fel a nehézségeket sem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együtt a hitben
  2019-08-04 11:33:43, vasárnap
 
  Együtt az úton

Együtt a hitben, együtt az úton. Menni, tenni, meg nem állni. Együtt erősebbek vagyunk, együtt többet tudunk csinálni. Együtt járni szeretetben, hitben, munkában. Együtt fejlődni az Úrban, együtt nőni a hitben, együtt dolgozni egy jövőért, egy jobb világért.
Történelmi esemény volt, hogy országunkba érkezett Ferenc pápa. Szent II.János Pál pápa nem jutott el Csiksomlyóra, csak Bukarestbe. Húsz évre rá Ferenc pápának sikerült.
Mi is elzarándokoltunk Csiksomlyóra, voltak kik kiskocsikkal, kik buszokkal, kik vonatal, kik gyalogosan jöttek el oda, ahova minden évben több mint százezer ember zarándokol el a pünkösdi búcsú alkalmával. Külföldről is nagyon sokan érkeztek erre az alkalomra. A rossz idő ellenére is senki sem rettent el az úttól, mindenki bizalommal tekintett a pápával való találkozásra. Nem fordultunk vissza , hanem mentünk tovább, talán vezetett valami vagy valaki minket.
Helyet kerestünk, közel a frissen készitett székely kapuhoz, amelyen ez a felirat volt olvasható :"Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér, ne légy hűtlen soha ! A pápa látogatásának alkalmából 2019.jún.1 "
Az idei zarándoklat Erdély öröksége, azonban egyúttal tiszteletben tartja a román és a magyar vallási szokásokat is. Ezen a zarándoklaton más felekezetek hivei is részt vettek, és ez a párbeszéd az egység és a testvériség jele. Nem szabad elfeledni vagy tagadni a múlt összetett és szomorú eseményeit. Ne a múltat nézzük, hanem azt, ami ránk vár, a jövőt, hisz a zarándoklat annyit jelent , hogy hiszünk az Urban, aki hozzánk jön és közöttünk van.
Járjunk együtt, higgyünk, tegyünk együtt. A Szentatya aranyrózsát ajándékozott a csiksomlyói Szűzanyának. Az ötszáz éves kegyszobrot a pápai misére kivitték a kegytemplomból az oltárhoz. Jelenleg ez az egyetlenpápai aranyrózsa a Kárpát-medencében. Az aranyrózsa az öröm és a szeretet szimbóluma.
Három napot töltött Ferenc pápa Romániában, érkezése előtt mindenütt rettentő időjárás,eső, szél volt, és Ő bárhová érkezett, kisütött a nap. Mennyei jel : igenis velünk az Isten.
Lehet együtt járni. Egység, testvériség, kinyujtott kezek, pozitivan tekinteni egymásra, nem megszólni a másikat..... Mindnyájunknak vannak hibái. De ha együtt járunk, a hibákat tegyük félre.
Ferenc pápa közzétett búcsúüzenete :" Mindannyiótokat Szűz Máriára bizlak és imádkozom, hogy Ő a hit útján vezessen benneteket."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te Deum
  2019-08-01 17:05:09, csütörtök
 
  Sik Sándor : Te Deum

Téged Isten dicsérlek
és hálát adok mindenért.

Hogy megvolt mindig a mindennapim
és nem gyűjtöttem másnapra valót,
hála legyen.

Hogy mindig jutott két garasom adni,
és magamnak nem kellett kéregetnem,
hála legyen.

Hogy értenem adatott másokat,
és nem kellett sirnom, hogy megértsenek,
hála legyen.

Hogy sirókkal sirni jól esett,
és nem nevettem minden nevetővel,
hála legyen.

Hogy megmutattál mindent, ami szép
és megmutattál mindent ,ami rút,
hála legyen.

Hogy boldoggá tett minden, ami szép
és ami rút, nem tett bodogtalanná,
hála legyen

Hogy sohasem féltem a szeretettől
és szerethettem, akik nem szerettek,
hála legyen.

Hogy akik szerettek, szépen szerettek,
és hogy nem kellett nem szépen
szeretnem,
hála legyen.

Hogy amim nem volt, nem kivántam,
és sohasem volt elég, aki voltam,
hála legyen.

Hogy ember lehettem akkor is,
mikor az emberek nem akartak
emberek lenni,
hála legyen.

Hogy megtarthattam a hitet,
és megfuthattam a kicsik futását,
és futva futhatok az Érkező elé,
s tán nem kell a városba mennem
a lámpásomba olajért,
hála legyen !

Hogy tegnap azt mondhattam : úgy
legyen !
és ma is kiálthatom :úgy legyen !
és holnap és holnapután és azután is
akarom énekelni : úgy legyen !
hála legyen, Uram !
hála legyen.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 102
  • e Hónap: 473
  • e Év: 10379
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.