Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Férfi kézilabda E.B. 2020 Január 15.
  2020-01-15 20:39:13, szerda
 
  Szenzációs feltámadással jutott tovább a kézilabda-válogatott az Eb-n
Magyarország - Izland 24:13

Nagyszerű rajtot vett a magyar csapat, Mikler Roland minden lövést védett, ami kaput talált, elöl pedig szépen jöttek a gólok. Hat perc alatt már 3-0-ra vezettünk, de sajnos az izlandi balszélső, Gudjon Sigurdsson elkapta a fonalat és Aron Pálmarssonnal karöltve felhozták a skandinávokat. Ezután ráadásul egy tízperces magyar gólcsend miatt alaposan lemaradtunk az ellenfél mögött. A magyar csapat kapkodni kezdett és támadásban több hibát is vétett, ami Izland ellen nem fért bele. Az első félidő hajrájában már öttel is vezetett az ellenfelünk, de Bóka Bendegúz gyors duplájával 12-9-re olvadt az izlandi előny.
Nehezen indult a második félidő, de Balogh Zsolt rendre megtalálta Bánhidi Bencét, a beálló pedig szépen megszórta az izlandi kaput: hat gólt dobott térfélcsere után. Szerencsére Mikler újra fontos pillanatokban tudott védeni, az izlandiak viszont bele-belebakiztak a támadásokba, így apránként feljöttünk. Nagyon jól jött nekünk az is, hogy eközben a skandináv kapusoknak nem ment igazán a játék. A második félidő derekán már rendre örülhettünk Mikler-védésnek, majd Bánhidi-gólnak.
A skandinávok teljesen megzavarodtak, a mieink közül viszont többen is feljavultak, főleg Szita Zoltán lövései ültek jobban az első játékrészhez képest. Ez annyira demoralizálta Izlandot, hogy a Balogh, Bánhidi duó vezérletével elhúztunk és a hajrára már három gól volt az előny, amire az izlandiak válasza az volt, hogy össze-vissza dobálták a passzokat. Az összezuhanó izlandi csapatot végül hattal verték a magyarok, mindössze hat gólt kapva a második félidőben.
Mikler zseniális mutatót hozott össze, 44%-os hatékonysággal védett, összesen 14-szer akadályozott meg izlandi gólt. Külön szenzációs, hogy a megítélt négy büntetőből egyet sem tudott bedobni az ellenfelünk, ebből egyet Székely Márton fogott meg.

A győzelemmel egyben az is eldőlt, hogy Magyarország csoportelsőként jutott tovább, mögötte pedig Izland kerül a középdöntőbe.

Szenzációs feltámadással jutott Eb-középdöntőbe a kézi válogatott
Szenzációs rajtot vett a magyar csapat, Mikler Roland minden lövést védett, ami kaput talált, elöl pedig szépen jöttek a gólok, hat perc alatt már 3-0-ra vezettünk. Sajnos az izlandi balszélső, Gudjon Sigurdsson elkapta a fonalat és Aron Pálmarssonnal felhozták a skandinávokat, sőt egy tízperces magyar gólcsenddel teljesen átvették a vezetést. Ami nagyobb baj, hogy az irányítást is, a magyar csapat kapkodott és támadásban több hibát is vétett, ami Izland ellen nem fért bele. Az első félidő hajrájában már öttel is vezetett az ellenfelünk, de Bóka Bendegúz gyors duplájával 12-9-re olvast az izlandi előny, ami adott némi reményt a folytatásra.
Nehezen indult a második félidő, de Balogh Zsolt rendre megtalálta Bánhidi Bencét, a beálló pedig szépen megszórta az izlandi kaput. Szerencsére Mikler újra fontos pillanatokban védeni tudott, az izlandiak viszont bele-belebakiztak a támadásokba, így apránként feljöttünk és ami nagyon jól jött nekünk, hogy eközben a skandináv kapusoknak nem ment igazán a játék.
A skandinávok nehezen ocsúdtak föl, a mieink közül viszont többen is feljavultak, főleg Szita Zoltán lövései ültek jobban, ami annyira demoralizálta Izlandot, hogy a Balogh, Bánhidi duó vezérletével elhúztunk és a hajrára már három gól volt az előny, teljesen elbizonytalanodtak az izlandiak, össze-vissza dobálták a passzokat, így a végén kiütésessé vált a mieink sikere

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Női vízilabda E.B. mérkőzések eredményei 01.15
  2020-01-15 20:32:24, szerda
 
  - Magyar - Oroszország 9:8
A magyar csapat megőrizte százszázalékos mérlegét és továbbra is jó esélye van, hogy csoportelsőként lépjen tovább.. A házigazda magyar női vízilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását a Duna Arénában zajló Európa-bajnokság A csoportjából, miután a harmadik fordulóban - százszázalékos mérlegét megőrizve - 9-8-ra legyőzte szerdán az orosz csapatot.
A magyar válogatott pénteken az ugyancsak százszázalékos görögökkel találkozik, majd vasárnap a pont nélkül álló szerbek ellen zárja a csoportkört. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
Magyarország-Oroszország 9-8 (4-3, 2-0, 2-3, 1-2)
Duna Aréna, v.: Dervieux (francia), Wengenroth (svájci)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Leimeter, Gyöngyössy, Vályi, Szilágyi, Illés 1-1, illetve Gorbunova 3, Karimova 2, Tyimofejeva, Bersnyeva, Szerzsantova
Magyarország:
Kasó - Vályi, Keszthelyi, Gurisatti, Parkes, Máté, Garda - cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus)
Bíró Attila együttese a horvátokat 25-6-ra, a szlovákokat pedig 20-2-re győzte le, és az oroszok is két sikerrel hangoltak a szerdai csoport rangadóra.

*
- Francia - Német 17:5

- Spanyol - Izland 18:2

- Görögország - Szlovákia 18:2

- Szerbia - Horvátország 8:9

- Hollandia - Olaszország 10:4

A csoport állása:
1. Görögország 9 pont (62-12),
2. Magyarország 9 (54-16),
3. Oroszország 6,
4. Horvátország 3,
5. Szerbia 0 (17-62),
6. Szlovákia 0 (6-69)

A magyar csapat további programja:
péntek:
Magyarország-Görögország 19.00
vasárnap:
Magyarország-Szerbia 19.00
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Valahol Tetőled távol...
  2020-01-15 16:17:47, szerda
 
  I. Világháborús katonadal alapján feldolgozás
Dalszöveg:

Nem látlak én Téged többé
Soha, sohasem!
És Te sem látod, hogy érted
Könnyes a szemem...
|: Nevemet hiába mondod,
Könnyedet hiába ontod;
Harcok mezején,
Valahol Tetőled távol,
Ott, ahol senki sem gyászol,
Ott halok meg én... :|

Nem lesz egy tenyérnyi hely sem
Puszta síromon,
Elesett katonák teste
Lesz a vánkosom;
|: Ahová le fognak tenni,
Síromra nem borul senki,
Senki, aki él...
Tavasz sem fakaszt rám zöldet,
Elfújja rólam a földet
Messze majd a szél... :|

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Bésame Mucho - André Rieu
  2020-01-15 16:12:12, szerda
 
  "Nélküled ősz van és nincs többé nyár" részlet: Szeretlek én c. dalból

Videó Link

Dal teljes szövege:
Szeretlek én, jöjj vissza hozzám!
Szeretném lázasan csókolni újra a szád!
Úgy sír a nótám!
Nélküled borongós ősz van és nincs többé nyár!

Elvitted tőlem az álmaimat, pedig az élet csak gyertyaláng!
Lassan felőrlöd a vágyaimat, mire felébredsz késő lesz már!

Szeretlek én, jöjj vissza hozzám!
Jó volna becézni csókolni újra a szád!
Úgy sír a nótám!
Nélküled borongós ősz van és nincs többé nyár!

Úgy sír a nótám!
Nélküled borongós ősz van és nincs többé nyár!

Nélküled borongós ősz van és nincs többé nyár!

- Záray Márta előadásban videó Link

- Szeretlek én, jöjj vissza hozzám - Gattyán István harmonika videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Ave Maria - André Rieu & Mirusia
  2020-01-15 16:06:17, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
André Rieu - My Way (Live at Radio City Music Hall, New York
  2020-01-15 16:04:39, szerda
 
  Videó Link

- André Léon Marie Nicolas Rieu (Maastricht, 1949. október 1. -) holland karmester, hegedűművész és zeneszerző.
Hatgyermekes klasszikus zenész családból származik, édesapja a Lipcsei Opera igazgatója volt, emellett évekig dirigálta a Limburgi Szimfonikus Zenekart. Rieu hegedülni már ötéves korától tanult. 1968-tól 1973-ig a liège-i, majd a maastrichti konzervatóriumok növendéke volt, és Herman Krebberstől vett magánórákat. A brüsszeli zeneakadémián 1974-ben diplomázott.
1981-ben Richard Strauss Elektráját vezényelte Ute Trekel-Burckhardt, Sigrid Kehl és Rolf Apreck főszereplésével, a Sferisterio szabadtéri színházban, az olaszországi Maceratában.
Az 1990-es évek közepétől kezdve utazza be a világot Johann Strauss Orchestra nevű zenekarával, amely mára mintegy 45 muzsikusból áll.
Nős, felesége Marjorie Kochmann, akivel még egyetemi tanulmányai alatt házasodott össze, 1975-ben. Két fiuk van, Marc (1979) és Pierre (1981).
Diszkográfia itt olvasható Link

- André Rieu 2017. június 16-án visszatért Budapestre Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Wieslawa Dudkowiak - ACCORDION Full Album CD/DVD
  2020-01-15 15:47:51, szerda
 
  Videó Link  
 
1 komment , kategória:  kedvenc videóm  
he Lonely Shepherd - André Rieu & Gheorghe Zamfir
  2020-01-15 15:41:29, szerda
 
  Népszerű dallamok hangzanak el a videón

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Véget ért a hátfájdalmak kora!
  2020-01-15 15:35:22, szerda
 
  Egy magyar professzor áttörő kezelése azonnal megszünteti a fájdalmat és 28 nap alatt az ízületek és a gerinc teljesítőképességét 100%-osan helyrehozza.
Vajon az új kezelés segít az emberiségnek egyszer és mindenkorra megszabadulni a gerincproblémáktól? Kiemelkedő reumatológus, neurológus és fizikoterápiás szakemberek egyöntetűen állítják, hogy igen. Az egy magyar férfi által kidolgozott természetes biomágneses övvel egy régóta várt áttörés jött létre a gerinc épségéért vívott harcban.
Már több mint 14 ezren estek át a kezelésen, szüntették meg fájdalmukat és nyerték vissza gerincük teljes egészségét 28 nap alatt. Hatására már nem szednek tablettákat, nem hagyják ott a gatyájukat is hatástalan terápiákra és nem ácsorognak sorokban az orvosnál, nem könyörögnek segítségért. A kezelés mindössze 28 nap alatt még azoknak is lehetővé tette a normális élethez való visszatérést, akik súlyos elváltozásokkal, gyulladásokkal és fájdalommal rendelkeztek és már nem volt reményük abban, hogy elkerülhetik a tolószéket. Hogy lehet ez?
Válasz itt olvasható Link

*
- 28 nap múlva elfelejted, hogy valaha is fájt a gerinced - a hatás független orvosi tesztekkel igazolt.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Sólyom a Hargitán
  2020-01-15 10:28:41, szerda
 
  Könnycsepp hulljon a hősökért,kik halhatatlanok...a Hargitán.
markoska66 videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.