Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Székely karácsony videón
  2020-01-02 23:48:43, csütörtök
 
  Videó Link
Áldott Boldog Új Esztendőt az Irodalmi Klub minden tagjának és családjának! Szabó Anti - hívő társam

"Hóba temetkezett csíki havasokon
Áron egymagában, fönn a Madarason
Uram, fohászkodik, Fiad megszületett.
Karácsony este van, hogyha megteheted

Te, aki rendezed ezt a nagy világot,
Juttass nekünk is egy kicsi boldogságot.
Hallottalak Áron, de nem mondottad kinek.
A népemnek, Uram, szegény székelyeknek.

Az Úr kicsit hallgat, majd így szól:
Áron jókedvemben kaptál,
legyen úgy, nem bánom,
de még mielőtt a kérést teljesíteném
valamit meg kéne magyarázni nékem.

Én a székelyekről hallottam eleget,
mondtak már rólatok hideget, meleget.
Tudom, hívők vagytok, sokat imádkoztok,
de szidásomban is világelsők vagytok.

Hallom, magatokat székelyeknek valljátok,
s kiválasztott népem neveit hordjátok
Áron, Ábel, Mózes, Dániel és Dávid,
az egész Biblia egész Ábrahámig,

Ha jól meggondolom, szinte már
úgy vélem, hogy Csicsó Názáret s Ditró Jeruzsálem.
Aztán, ha jól értem magyar a beszéded,
s mégis a székelyek boldogságát kéred.
Miféle náció, mert a nyelve magyar?

Ó, Uram, szólt Áron, hisz a székely is magyar
Csak egy kicsivel több,
Úgy legalább három vagy négy fertályfokkal.
Ott álltak a fenyők keményen vigyázva,
gyertyák pislákoltak ezer csíki házban,
megkondult Csíksomlyó Máriás harangja.

Szelíd korholással szólott az úr hangja:
Jól van Áron fiam, és most tartsunk rendet,
Ez a kicsivel több megmagyaráz mindent.
Én megértettelek, és most érts meg Te is,
Kicsit ezért több a szenvedéstek is."
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Népi újévköszöntő rigmus Háromszékről
  2020-01-02 23:43:47, csütörtök
 
  "Itt az új év, új jót hozzon,
Régi jónktól meg ne fosszon.
Ha meg új jót mégsem hozhat,
Vigye el a régi rosszat! -
Boldog Új Évet, Isten Áldásával"
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Fejlesztéssel kezdtük az évet!
  2020-01-02 23:14:16, csütörtök
 
  Fejlesztéssel kezdtük az évet! Ma Gazdagréten, az esti mise után, remek tv-s kollégám, Cseke Csizmadia segítségével újragondoltuk a kántormikrofont.
Az eredmény:
- arányos, kerek hangzás,
- apró, szinte észrevehetetlen mikrofon, ideális magasságra fixen bekötve,
- eggyel kevesebb állvány, sokkal több mozgástér, és:
- egy szemtelenül elégedett orgonista
...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Bécs Újévi koncert 2020 01.01
  2020-01-02 22:56:09, csütörtök
 
  A Bécsi Filharmonikusok minden évben újévi koncertet adnak a Musikverein Aranytermében. A koncertet az egész világ figyelemmel kíséri, és együtt ünnepli az új év első napját.
A világ valószínűleg leghíresebb koncertjét több mint 90 országban közvetítik televízión, milliós közönség számára. Ahhoz, hogy a koncerten Bécsben élőben jelen lehessünk, egy kis szerencsére is szükség van, mert a jegyeket a hatalmas érdeklődés miatt kisorsolják.
Lenyűgöző Strauss dallamok
A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje csokorba gyűjti minden jónak a legjavát: Már a Strauss dinasztia és kortársai örömteli és lendületes, de néha elmélkedő és elgondolkodtató szerzeményeiből összeállított zenei program is biztosítja, hogy jó hangulatban lépjünk be a még nagyon fiatal új esztendőbe. Magas művészi színvonalú előadásban csendül fel a legbécsibb zene, amelyet zeneszerző valaha írt, a keringőtől a polkáig.
Bécs zenei nagykövetei
A zenészek a nemzetközi top zenekarok ligájában a legjobbak közé számítanak: ők a Bécsi Filharmonikusok. Karmestereiket is a világklasszisok között tartják számon. Minden évben más dirigenst hívnak meg erre az alkalomra: az elmúlt években vezényelt többek között Christian Thielemann (2019), Andris Nelsons (2020), és Riccardo Muti (2021).
Az újévi koncert helyszíne a Musikverein, amely a zenebarátok számára a klasszikus zene bécsi központja. A Nagytermet Aranyteremként is ismerik. Nemcsak a világ egyik legszebb terme, az akusztikája is egyik legjobb a világon. Az újévi koncertre az ókori példaképet követő, historizáló stílusban megépített terem csodaszép virágdíszbe borul. Az oszlopok, a kariatídák, az oromzati domborművek azt sugallják, hogy ezen a helyen templomot emeltek a zenének.
...... ........



Újévi koncert - szabadtéren
Két lehetőségünk is van arra, hogy Bécsben az újévi koncertet szabadtéren, élőben és ingyenesen hallgassuk meg: a Rathausplatzon megrendezett újévi ünnepségen, valamint a Bécsi Állami Operaház előtt az Oper live am Platz (élő operaközvetítések a téren) keretében.

/Sajnos videó nincs az Interneten/
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Ünnepi újévi koncert - 2019. január 27
  2020-01-02 22:35:26, csütörtök
 
  Videó Link
Témája vallásos
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Újévi nyitány 2020- Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
  2020-01-02 22:32:26, csütörtök
 
  2020.01.01. 100 perc, 2020
Különleges újévi koncertre készül 2020-ban az M5 csatorna a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a 145 éves budapesti Zeneakadémia. Január elsején Európa egyik legszebb koncerthelyszínén, a Zeneakadémia Nagytermében hagyományteremtő szándékkal valósul meg ez a frissességet sugárzó és újjászületést sugalló hangverseny. Az új álmok és ígéretek időszakának tekintett évkezdet közös ünneplésére a szervezők eltérő generációkhoz tartozó, más-más stílusban és műfajban alkotó zeneszerzők remekműveit tűzték műsorra; egyebek mellett Liszt egyik magyar rapszódiája, Rossini A tolvaj szarka című operájának nyitánya, Berlioz Római karneválja, Brahms két magyar tánca, valamint ifj. Johann Strauss Éljen a magyar című polkája is elhangzik majd.

Újévi Nyitány 2020
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenye
Vez.: Vásáry Tamás, Rajna Martin
Km.: Kovács Gergely (zongora), Pálfalvi Tamás (trombita), Oláh Vilmos (hegedű), Fejérvári János (mélyhegedű), Devich Gergely (gordonka), Nyujtó Zsanett (klarinét), Berki Sándor (kürt)
1. Ludwig van Beethoven: István király - Nyitány, 2. Liszt Ferenc: XV. magyar rapszódia (Kovács), 3. Gioacchino Rossini: A tolvaj szarka - Nyitány, 4. Hector Berlioz: Római karnevál - Nyitány (Rajna), 5. Liszt Ferenc: Mefisztó keringő no. 1, 6. Telemann: D-dúr koncertszonáta TWV 44:1 - II. III. tétel, 7. Dohnányi Ernő: Szextett op. 37 - IV. tétel (Kovács, Oláh, Fejérvári, Devich, Nyujtó, Berki), 8. Johannes Brahms: VI. magyar tánc, 9. Johann Strauss: Éljen a magyar! - gyorspolka op. 332, ráadás: Johannes Brahms: V. magyar tánc.

MTV videó Link amíg le nem törlődik.
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Kőszegi Marika újévi képei
  2020-01-02 11:53:01, csütörtök
 
 













 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Áder János Újévi köszöntője 2020 01.01
  2020-01-02 11:48:36, csütörtök
 
  Videó Link

Áder János: Felelősek vagyunk a teremtett világért
Nincs teljes, egészséges emberi élet a természet egészsége, teljessége nélkül - mondta a köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében. Áder János mindannyiunk személyes felelősségének nevezte a teremtett világ megőrzését. - Észre kellene venni, hogy ha bajban van a természet, annak részeként az emberiség is bajban van - figyelmeztetett az államfő, egyben hozzáfűzte: ezért nem a természetet, hanem a saját természetünket kell legyőzni.
Áder János a klímaváltozás magyarországi hatásairól szólva kiszáradó patakokról, őshonos növények eltűnéséről, éretlenül megperzselődő termésről beszélt, mondván: a pannon táj sem mentes a változások következményeitől, ami befolyásolja életünket, jövőnket. - A káros hatások útlevél nélkül közlekednek az egész Földön - fogalmazott, hangsúlyozva: a légkör közös, a vizeink egymásba folynak. Az államfő Petőfi Sándort, Radnóti Miklóst, Szabó Magdát és Kányádi Sándort idézve szólt a szülőföld szépségeiről és megóvásának szükségességéről. Utalva ezzel arra, hogy a számunkra ismerős táj éppúgy hozzátartozik ehhez a vidékhez, mint ahogyan mi, magyarok is. Majd úgy folytatta, ma már az a kérdés: lesz-e még ez a táj ugyanígy hazája az utánunk jövőknek. - Meg tudjuk-e őrizni és továbbadni úgy, ahogy kaptuk? Lesz-e ugyanolyan tápláló terménye és a terménynek ismerős íze? Vagy a jelenlegi lesz az a nemzedék, amely - alig egyetlen emberöltő alatt - elherdálja évezredes, évmilliós örökségét? - sorolta a kérdéseket a köztársasági elnök.
- Becsüljük meg a tájat, amit örököltünk. Őrizzük meg mindazt, amitől hazánk nekünk legszebb a világon. Miért ne lehetne ebben nemzeti közmegegyezés? Rajtunk múlik. Boldog új évet, Magyarország! Boldog új évet, magyarok! - zárta gondolatait Áder János köztársasági elnök újévi köszöntő beszédében. Az államfő által elmondottakat ezúttal is Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista fordította jelnyelvre.
Forrás: Magyar nemzet

24. hu oldalon Link

Áder János: Nem a természetet, hanem a saját természetünket kell legyőzni Link

MTV videó Link amíg le nem törlődik
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Kiderült, hova lett Zámbó Jimmy hajkoronája
  2020-01-02 11:44:01, csütörtök
 
  ,,Amióta az eszemet tudom, édesapámnak mindig hosszú, göndör haja volt. Reggelente az volt az első dolga, hogy a fürdőszobában beállítsa a haját a stílfésűvel. Jól emlékszem, hogyan csinálta. Lehajolt, előredobta a haját, és apró, pici mozdulatokkal feltupírozta. Főleg hátul, ott, ahol egy baleset miatt ritkábbak voltak a fürtjei" - emlékezett édesapja hajápolási szokásaira Zámbó Krisztián. Hozzátette, Jimmy az ő hajára is nagyon vigyázott, és sírt, amikor egyszer dacból levágatta.
...... ......


,,Nehéz erről beszélni, mert a halálakor na­gyobb bajunk is volt annál, mint hogy arról diskuráljunk, mi lett apu hajával - mondta a lapnak Zámbó Krisztián, Jimmy legidősebb fia. - Persze az elmúlt közel két évtizedben én is olvastam különböző pletykákat, hogy özvegyénél, Editnél van, meg le sem vágták neki, de az igazság az, hogy az életmentő műtétje során valóban leborotválták a haját, és eltemettük mellé. Örökre a sírba vitte magával, és ez így is van rendjén, hiszem, hogy sohasem akart volna megválni tőle."
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Nehéz ipar ez a pápaság.
  2020-01-02 11:38:07, csütörtök
 
  A pillanat, amikor Ferenc pápa karját megrángatták, és ő leverte magáról a nő kezét.
Videó Link
Hiába, a pápa is csak ember.
Ferenc pápa szokásához téren a Szent Péter téren köszöntötte híveit újév alkalmából. Szépen kezet fogott mindenkivel, akik a kordonhoz préselődve vártak rá, aztán sarkon fordult, ám néhány várakozó szerette volna, ha még őket is érinti, ezért megragadták a karját.
A pápa ezt nem viselte jól, visszahúzta a kezét, és rá is ütött párszor az őt szorító nő karjára, majd az arcán látható diszkomfortérzettel haladt tovább biztonsági őrei gyűrűjében.

- Majd Ferenc pápa bocsánatot kért a nőtől, akinek ráütött a kezére.
,,Gyakran megesik, hogy elveszítjük az önuralmunkat. Velem is. Bocsánatot kérek a tegnap mutatott rossz példáért."
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.