Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Karácsonyi Szilas beat mise - Szent Gellért-templom
  2020-01-24 22:39:46, péntek
 
  2020.01.04 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szentmise a Sziklatemplomból – P. Puskás R. Antal 01.2
  2020-01-24 22:38:33, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Csaba testvér elmélkedése a születésnapján - 2020
  2020-01-24 22:23:38, péntek
 
  61 szülinapomon kedves gyerekeinknek, a kollégáknak, a támogató barátainknak ezt az elmélkedést tartottam a dévai templomban!Szeretettel köszönöm, hogy értünk is imádkozol!
Őszinte hálával, Csaba testvér

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Köszönöm Csaba testvérnek
  2020-01-24 22:20:04, péntek
 
  Márius, a szászvárosi hajdani diákunk. meglepett egy versel, amiből egy rap dalt születik!! Isten fizesse gyermekeink hálás szeretetét!!
Facebook oldali videó Link
Szívre nagyon megható őszinte vallomás.

Éneklés- Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Két szamárral és három gyerekkel zarándokolt......
  2020-01-24 22:14:12, péntek
 
  Hitre, az akadályok leküzdésére szerették volna tanítani gyermekeiket és arra, hogy elégedjenek meg annyival, amennyi éppen szükséges.
Két szamárral és három gyerekkel zarándokolt a Vatikánig egy francia család
...... .......


Nyolc hónapon át tartott a francia orvos házaspár útja három kisgyermekkel Lourdes-on, Assisin keresztül Rómába. Hitre, az akadályok leküzdésére szerették volna tanítani gyermekeiket, és arra, hogy elégedjenek meg annyival, amennyi éppen szükséges.
hirdetés
Elise Marie Naturel és Nils Payelle gyalog indult el Bordeaux-ból Rómába három kisgyermekkel, két teherhordó szamár kíséretében. Elmentek a lourdes-i barlangba, a karácsonyt Assisiben töltötték, január közepén érkeztek Rómába, ahol Szent Péter sírja előtt imádkoztak.
Szerettek volna minél több időt szentelni gyermekeiknek, akik közül Martin hat-, Loup négy-, Augustin kétéves; ezért erre az időre felfüggesztették tevékenységüket a kórházban, ahol dolgoztak. Nem volt náluk tablet és okostelefon, együtt játszottak, énekeltek a gyerekekkel, vagy éppen velük együtt tanulták értékelni a csendet, illetve a gyerekek is részt vettek a sok feladatban, amelyek elvégzésére a mindennapokban szükség volt, és együtt imádkoztak.
Nyáron indultak el, és télen érkeztek meg, megküzdöttek a nappal, az esővel, a széllel, a hideggel. Bejárták a Via Francigenát, ami északról dél felé halad Európa központi részén, az angol Canterbury városát érintve elsőként.
,,Nincs ebben semmi hősies - mondták el a L'Osservatore Romano riporterének -, meg kellett takarítani egy kis pénzt az útra, hostelekben, plébániákon, kempingekben aludtunk. Az utca iskolájába járattuk a gyerekeinket, az élet szépségére tanítottuk őket, és arra, hogy figyelmesen tudják hallgatni Istent és a többi embert."
Január 17-én érkeztek Rómába, éppen akkor, amikor Szent Antal apát ünnepén megáldották az állatokat, így ,,megköszönték a szamaraiknak is, hogy alázatosan viselték a fáradságot, és ezzel ők is az élet mestereinek bizonyultak a család számára".



Forrás és fotó: Aleteia Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Műkorcsolya Európa-bajnokság Páros szabadprogram 2020
  2020-01-24 22:08:19, péntek
 
  A magyar páros 10. helyen végeztek
...... ........... ..........


Orosz páros
...... ........... ........... .......



...... ..........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Kolozsvár, szentmise a ferences templomban. 01.26
  2020-01-24 21:59:55, péntek
 
  Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervező bizottságának sajtóreferensével Zsuffa Tündével és néhány munkatársával, útra kelünk Erdélyben és meglátogatunk néhány helységet. Vendégeink azért jönnek, hogy beszéljenek a mi Urunk Jézus Krisztus áldott szentségi jelenlétéről az Oltáriszentségről, és annak tiszteletére szervezett budapesti nagy találkozóról. 2020 szeptember derekán szervezett találkozóra mindannyiunkat szeretnének meghívni. Sőt azt szeretnék, hogy az idén elsőáldozásra készülő gyerekek Budapesten járuljanak első szentáldozásukhoz. Fontos lenne tudni, hogy körülbelül hányan lennének akik az idén Budapesten akarnak elsőáldozók lenni? Hányan készülünk az Eucharisztikus Kongresszus találkozójára?
Kedves vendégeink, minden információt a Kongresszussal kapcsolatosan megosztanak velünk a szentmisék végén, ezért is nagy-nagy szeretettel hívlak, várlak, gyertek, hogy imádkozzunk együtt, jó testvérekként találkozzunk.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Elindult haza az első jeladós fehér gólya
  2020-01-24 21:50:39, péntek
 
  Elindult haza az első jeladós fehér gólya - te is követheted az útját
...... .........


Báró lehet a legkorábban visszatérő gólyánk és most az is kiderült, hogy ennek mi az oka.
Elindult Magyarországra Izraelből a Báró nevű jeladós fehér gólya, amely társai közül valószínűleg a legkorábban tér vissza Magyarországra minden évben.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerint Báró már Törökország felett repül. Fajtársai többnyire csak március végén, április elején jelennek meg a magyarországi fészkeiknél, ám Báró gyakran már február végén megérkezik. A hazatérés pillanatát a te is megnézheted a madár fészkét figyelő webkamerán keresztül ITT.
A szakemberek egészen tavalyig nem tudták, hogy mi áll a gólya viselkedésének hátterében. 2016 tavaszán aztán sikerült műholdas jeladóval megjelölni a madarat, aminek köszönhetően kiderült, hogy Báró nem a hazai állomány fő telelőterületére, Szudánba és Csádba, hanem csupán Kis-Ázsiába, Izrael térségébe vonul.
Ez a rövidítés jelentős, sok ezer kilométeres megtakarítást jelent, ezért tud Báró - a többieknél jelentősen nagyobb kockázatot is vállalva - korábban megérkezni Magyarországra.
Az idei korai indulás jelentős kihívásokkal indult Báró számára. A madarat az Anatóliai-fennsíkon a magyarországi viszonyokat idéző hideg, nappal is tartós fagyok fogadták. Ennek ellenére jól halad és a hétvégén valószínűleg el is éri Európát. Báró útját egy folyamatosan frissített térképen lehet nyomon követni ITT. Sajnos a megadott linken nem volt weboldal
A legtávolabb telelő két magyar fehér gólya eközben még mindig jó hatezer kilométerrel délebbre, Mozambik és a Dél-Afrikai Köztársaság szavannáin telel.
- Néhány érdekesség a madarak vonulásáról
A madarak vonulása - egyetlen faj esetében - sem köthető sem ősszel, sem tavasszal egy adott időponthoz. A madárvonulás mindössze egy hónapig, júliusban szünetel csak Magyarországon, mivel a legkésőbb érkező halvány gezék csak június elején-közepén érnek haza, miközben a legkorábbi indulók, például a fehér gólyák, már augusztusban megkezdik az őszi vonulást.
A február azért különösen fontos a magyarországi madárállományok szempontjából, mert a hosszú távú vonulók többsége ekkor kezdi meg a végső felkészülést a hosszú hazaútra. A gyűrűzési adatokból azt is tudják a szakemberek, hogy a fecskék esetében - és gyaníthatóan a többi fajnál is - a legerősebb szuper hímek indulnak el a legkorábban, így nekik jutnak a legjobb fészkelőterületek - írta az MTI.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Megszentségtelenítettek egy indiai templomot
  2020-01-24 21:41:06, péntek
 
  Peter Machado bengalurui érsek azt kérte a hívektől, hogy tartsanak egynapos szentségimádást, miután január 20-án éjjel Kengeriben megszentségtelenítették az Assisi Szent Ferencről elnevezett templomot.
...... ......


A főpásztor azt kérte a Karnataka állambeli főegyházmegye plébánosaitól és káplánjaitól, hogy január 24-én minden templomban és rendházban helyezzék ki az Oltáriszentséget legalább 12 órán keresztül.
A Bengaluru nyugati részén fekvő Kengeri városnegyed templomának vezetői január 21-én, a történtek után feljelentést tettek a rendőrségen. Állításuk szerint a templomból semmilyen értéktárgyat nem tulajdonítottak el. Az istentiszteleti helyen belül működő térfigyelő kamera felvételein azonban azonosítható egy személy, aki a szolgálati ajtón lépett be a templomba. ,,A férfi kinyitotta a szentségtartót, és a cibóriumból kidobálta a megszentelt ostyákat" - nyilatkozta Bernard Blasius Moras nyugalmazott bengalurui érsek a UcaNews hírügynökségnek. Moras érsek több pappal együtt azonnal a templomba sietett, miután értesült az incidensről.
,,A rendőrség nyomoz az ügyben, és az első jelentésből úgy tűnik, hogy rablási kísérletről van szó" - hangsúlyozta Machado érsek. Megdöbbenésének és fájdalmának adott hangot Krisztus teste megszentségtelenítése miatt. Ez a gesztus nagy aggodalmat váltott ki a plébánia hívei között és megsértette a főegyházmegye katolikusainak vallási érzését.


Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Rövid pályás gyors korcsolya E.B. 01.24
  2020-01-24 21:34:03, péntek
 
  Forrás: M4 sport oldal
Szinte hibátlan magyar szereplést hozott a rövid pályás gyors korcsolya Európa-bajnokság első, pénteki napja a debreceni Főnix Csarnokban.
Az egyéni versenyekben a maximális, hatfős versenyzői létszámmal indulhattak a magyarok, a délelőtti programban pedig az 500 és az 1500 méteres távokon mérték össze tudásukat a kontinens legjobbjaival. Először a nők leghosszabb távjának selejtezőjét rendezték, itt mindhárom hazai induló, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és az ausztrál születésű, első Eb-jén szereplő Lockett Deanna is elődöntőbe jutott.
A sprinttávon is jól szerepeltek a magyarok, egyedül Bácskai búcsúja adott okot némi szomorúságra, de a maga 20 évével legfiatalabb magyar versenyző nehéz futamba került és ahogy Bánhidi Ákos csapatvezető elmondta, nem is éppen a sprinttáv az erőssége. A szakember külön örült Lockett továbbjutásának, mert neki sem fekszik igazán a legrövidebb táv.
Délután az 1000 méteres versenyek során aztán Bácskai javított, társaihoz hasonlóan ő is negyeddöntőbe jutott, így ő két, a többiek három távon folytathatják a szereplést.
A nap zárószámaként váltóban voltak érdekeltek a magyarok, ott Jászapáti és Lockett mellett Sziliczei-Németh Rebeka és Kónya Zsófia alkotta együttes a hollandok mögött második helyen ért célba, ezzel továbbjutott.
"Annak ellenére, hogy a második legjobb idővel jutottak tovább, a lányok több váltástechnikai hibát elkövettek, ezeket ki kell javítani, mert másodperceket jelenthet, ha nem égetnek el felesleges energiát a hibákkal" - értékelt Bánhidi, aki szerint a szombati elődöntőben szép kis "csörte" lesz a franciákkal a fináléba kerülésért. A futamban még az erősebb, egyúttal címvédő holland, és a gyengébbnek vélt cseh négyes lesz.
A férfiaknál magyar szempontból a nők versenyéhez hasonlóan alakult a nap: a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang minden futamukat megnyerve magabiztosan jutottak tovább minden távon, míg a harmadik egyéni induló, Krueger Cole 500 méteren 24 ezredmásodperccel maradt le a negyeddöntőről. Az amerikai születésű gyorskorcsolyázó a két hosszabb távon ugyanakkor jól versenyzett és ott készülhet a folytatásra.
A nap zárásaként az olimpiai bajnok magyar váltó Varnyú Alex, Krueger Cole, Krueger John-Henry, Liu Shaoang összeállításban, vagyis Liu Shaolin nélkül felállva is magabiztosan, utcahossznyi előnnyel ért célba és jutott elődöntőbe.
"A váltóban nem derült ki, mit is tudunk, mert kihullottak az ellenfelek. A fiúk elmondása szerint szétmállott a jég. Az volt a célunk, hogy 80 százalékos teljesítménnyel, kockáztatás nélkül is magabiztosan továbblépjünk, végül kifizetődő volt ez a taktika" - mondta Bánhidi.
A program végén a magyar versenyzők szinte kivétel nélkül kiemelték, a hangulat már most nagyszerű volt a Főnix Csarnokban, még a világkupákon sem tapasztalták, hogy már a pénteki selejtező alkalmával ennyi néző biztassa őket a lelátókon. A csarnokkal kapcsolatban elmondták, hogy elég hideg van, ugyanakkor a jég kevésbé puha és az állapota lassabban romlik, mintha melegebb lenne.

Szombaton az 500 és az 1500 méter versenyeit, illetve a váltók elődöntőit rendezik, vasárnap pedig az 1000 méter végcsatározásaira, a 3000 méteres szuperdöntőre és a staféták fináléira kerül sor.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.