Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Velence - Olaszországban
  2020-01-24 23:54:01, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Rózsás - ágas torta
  2020-01-24 23:52:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Piros-fehérrózsás torta
  2020-01-24 23:51:31, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Valetta Máltán
  2020-01-24 23:48:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Széchenyi lánchíd - Budapest
  2020-01-24 23:46:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Svedagon pagoda Mianmarban
  2020-01-24 23:45:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Boldogsághozó illatok
  2020-01-24 23:43:14, péntek
 
  Bizonyára Ön is megtapasztalta már, hogy ha beleszagol a levegőbe és rossz illatot érez, akkor még a közérzete is másabb lesz. A kellemes illatok pedig szinte simogatják a lelkünket, amellett hogy a hangulatunkra is pozitív hatást gyakorolnak. Kutatások során illatokat teszteltek, hogy megállapítsák melyik illat milyen hatást gyakorol az emberre.

A fenyőnek nagyon kellemes illata van. Szinte mindenkinek az év egyik legszebb ünnepe, a karácsony jut róla eszébe. A fenyő illata segít a stressz csökkentésében, de a szorongást is oldja, illetve a depresszió tüneteit is csökkenteni tudja.

A citrusos gyümölcsöknek nemcsak jó illatuk van, hanem nagyon egészségesek is. A citrusos illat növeli az éberséget, energiát is biztosít a szervezetnek, illetve a stressz csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Miért jó érzés egy olyan udvar mellett elhaladni, ahol éppen nyírják a füvet? Azért, mert a levágott fűnek is nagyon kellemes illata van, emellett nyugodttá is tesz, és az embert átjárja az öröm. Lehet, hogy azért érezzük ezt, mert például az első tavaszi fűnyírás eszünkbe juttatja, hogy vége van a hideg, komor téli hónapoknak és ilyenkor már mindenki a nyárra, a napsütésre és a jó időre koncentrál.

A virágok illata is pozitív érzéseket indít el az emberekben. A levendula illata például elűzi a depressziót, a jázmin pedig hangulatfokozó hatással bír.

A rozmaring is kellemes illattal rendelkezik. Ezt a fűszernövényt használhatjuk sütés és főzés során, de gyógyteát is készíthetünk belőle. Kutatások igazolják, hogy a rozmaring-illóolaj az aromaterápiában növeli a memóriát és a koncentráló képességet. Egy másik kutatás során pedig bebizonyosodott, hogy a rozmaring illata segít lenyugodni és kisimítani a lelki ráncokat.

A borsmenta illata is emelheti a hangulatot és serkentőleg hat a testre és a lélekre egyaránt. Sportolóknál javítani tudja a sportteljesítményt, ráadásul ez a gyógynövény a légzésre is pozitív hatást gyakorol.

A rózsa illatáról mindenkinek a szeretet és a szerelem jut eszébe. Nem véletlenül. A rózsa kissé édeskés illata szintén jó hatással van a lélekre, kiegyensúlyozó szerepe már évszázadokkal ezelőtt sem volt kétséges.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az emberi test jelzései ha vitaminhiány alakul ki
  2020-01-24 23:40:53, péntek
 
  A testünkbe ugyan nem látunk bele, pedig nagyon sokféle folyamat megy benne végbe, amiről jó lenne, ha időben információt szereznénk. Azonban a testünk szemmel látható jelzéseket is lead, hogy a segítségünkre legyen abban, hogy időben cselekedjünk és a komoly betegségektől megóvjuk magunkat.

Ha azt tapasztalja, hogy száraz a fejbőre, vagyis korpásodása van, annak az lehet az oka, hogy nem jut elég egészséges zsírhoz a szervezete. Az esszenciális zsírsavak - mint az omega-3 zsírsav is - elengedhetetlenek testünk egészséges működéséhez. Ezért nagyon fontos, hogy hetente 2-3 alkalommal hal kerüljön az asztalunkra. De az alfa-linolénsav (ALA) fogyasztása is nagyon fontos. Ebben pedig a dió bővelkedik.

Az egészséges haj egyik építőköve a biotin, de a folsav hiánya is okozhat vékony, töredezett hajszálakat. Folsav leginkább a gabonafélékben, illetve a zöld leveles zöldségekben található.

Az őszülés egy teljesen természetes folyamat része, viszont a korai őszülés a rézhiány egyik jele is lehet. A réz gazdag forrása a kagyló és a gomba.

Ha fekélyszerű elváltozások vannak a szájban, az a B12-vitamin hiányára utalhat. Ez a vitamin megtalálható a sovány húsokban és a tojásban.

Ha krónikusan alacsony a D-vitamin-szintje, akkor az D-vitamin-hiányra utalhat. A D-vitamint tejtermékekkel viheti be a szervezetébe, de ez a vitamin megtalálható még a gombában vagy a szardíniában. Napfényvitaminnak is nevezik, hiszen napfény hatására termelődik az emberi szervezetben.

Ha gyakran vannak kék foltok a bőrén, az C-vitamin-hiány jele lehet. C-vitamin hiányában meggyengülnek a hajszálerek és törékennyé válnak. A stressz és a dohányzás is C-vitamint von el a szervezetből. C-vitaminban gazdagok a citrusfélék, a paprika, a paradicsom, a homoktövis vagy a csipkebogyó.

Az izomgörcsöket okozhatja az is, ha nincs elegendő magnézium vagy kalcium a szervezetünkben. Magnéziumban gazdag táplálékok: avokádó, banán, tökmag. Kalcium pedig a tejben és a tejtermékekben található.

Ha gyakran küzd székrekedéssel, akkor lehet, hogy kevés rostot fogyaszt. Azonban a normális széklet fenntartásában még a magnézium is szerepet játszik. Rostban gazdag táplálékok például a hüvelyesek, mint a borsó, a bab vagy a lencse.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Rostdús ételek
  2020-01-24 23:37:29, péntek
 
  A brokkoli egy szupertáplálék, hiszen tartalmaz egy szulforafán nevű vegyületet, amely antioxidáns hatással rendelkezik. De rákellenes tulajdonságairól is szólnak a tanulmányok, így nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszuk ezt a keresztesvirágú zöldséget. A brokkoli sok rostot is tartalmaz, amelynek az emésztésben van kitüntetett szerepe. A rostok, a rostos táplálékok könnyedén eltelítenek, ezért kevesebbet fogunk enni, így pedig a nem kívánt testsúlynövekedést és a hízást is el tudjuk kerülni. A brokkoli tehát egy rostban gazdag táplálék, de vannak olyan ételek, amely még a brokkolinál is sokkal több rostot tartalmaznak.

A chiamag is bővelkedik rostban, emellett sok antioxidánst, kalciumot és omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Egy csészényi avokádó körülbelül 10 gramm rostot tartalmaz. A benne lévő rost csökkenti a koleszterinszintet és az olyan betegségek kockázatát is, mint rákos megbetegedés vagy szívbetegség, de a vércukorszint szabályozásában is kitüntetett szerepet játszik.

A makadámdió is sok rostot tartalmaz és nagyon egészséges, hiszen tele van egészséges zsírokkal.

Aki szeretné a rostbevitelt megnövelni, fogyasszon fekete vagy kék áfonyát. Ez a gyümölcs C-vitaminban is rendkívül gazdag és sok antioxidáns vegyület megtalálható benne, amelyek csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát.

Az élelmi rost egyik leggazdagabb forrása a korpa. A korpával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztásával elkerülhetők az emésztőrendszert érintő megbetegedések.

A zöldborsó alacsony zsírtartalommal rendelkezik, viszont nagyon sok rostot tartalmaz. A zöldborsó egy hüvelyes növény, amely gazdag növényi fehérjében. A növényi fehérje sokkal egészségesebb, mint az állati fehérje és a szervezetet sem terheli meg annyira, mint az állati eredetű termékek.

A bab és a borsó is kiváló forrása a rostnak. A legegészségesebb a csicseriborsó, amelyből akár házilag is készíthetünk humuszt, amelyet akár pirítóssal is fogyaszthatunk, de saláták mellé is tökéletes választás.

A zab is sok rostot tartalmaz. Ha otthon készíti a kenyeret vagy a péksüteményt, használjon teljes kiőrlésű gabonákat, mert ezek a gabonák sok rostot tartalmaznak, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, így jelentősen lecsökkentik a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Ezeket ne együk elalvás előtt
  2020-01-24 23:35:00, péntek
 
  Étkezés után legalább 2-3 óráig nem lenne szabad elaludni, ugyanis ha alvás előtt vacsorázunk, akkor szervezetünk az emésztéssel fog éjszaka foglalkozni és nem azzal, hogy a testünket és az agyunkat regenerálja, illetve kijavítsa az aznapi ,,hibákat".

Léteznek olyan ételek, amelyeket este kifejezetten tiltólistára kellene tenni, mert nagyon megzavarják a nyugodt, pihentető alvást. Az egyik ilyen a sült burgonya és a zsíros ételek, amelyek emésztése nagyon sok időt vesz igénybe. Ha ilyen és ehhez hasonló ételeket vacsorázik, nem csoda, ha csak forgolódik az ágyában és nem tud elaludni.

A fűszeres, csípős ételeket is jobb elkerülni, mert nagyon irritálják a gyomrot, és ez elősegíti a gyomorégés kialakulását, ami szintén nem biztosítja a pihentető alvást. A fűszeres ételek elősegítik a hisztamin felszabadulását, ami aztán éberséget biztosít, márpedig éjszaka a legkevésbé arra van szükségünk, hogy éberek legyünk.

A hozzáértők szerint esténként megengedett ugyan 1-1,5 dl vörösbor, de ennél több már megzavarja a szervezetet, hiszen a májra ezzel feladat hárul, próbálja a szervezetből kiszűrni a méreganyagokat, ez pedig a szívre is terhet ró, megemeli a vérnyomást, így pedig nem olyan könnyű elaludni.

A csokoládéfogyasztás is tilos lefekvés előtt, hiszen koffeint tartalmaz, ami felpörget, és ez szintén nem segít az elalvásban.

A vízfogyasztás nagyon egészséges, azonban éjszakára ebből sem jó sokat inni, hiszen a folyamatos fürdőszobába járkálás is megnehezíti az elalvást, sőt meg is szakíthatja az alvás ritmusát. Inkább igyon napközben elosztva elegendő folyadékot, minthogy este akarja azt bepótolni.

Mint ahogyan a csokoládé, úgy a kávé is koffeint tartalmaz, így kávét se igyon már délután 2-3 óra után. Ha mégis nagyon megkívánja késő délután a kávét, akkor fogyasszon el egy csésze koffeinmentes gabonakávét, ami egy nagyon egészséges kávéalternatíva.

A sportolók rendszeresen fogyasztanak olyan turmixitalokat, amelyek tartalmazhatnak koffeint. Ha Ön is fogyaszt edzés után ilyen italt, mindig nézze meg az összetevők listájában, hogy az tartalmaz-e koffeint.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2186
  • e Hét: 12300
  • e Hónap: 26049
  • e Év: 230750
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.