Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Már igen és még nem
  2020-01-29 19:15:16, szerda
 
  Már igen és még nem

,,Mi közöd hozzánk, Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt meggyötörj minket?" (Máté 8,29)

Amikor az evangéliumokat olvassuk, észrevesszük, hogy senki nem ismeri fel igazán Jézust. Test és vér képtelen felismerni őt. De a démonok tudták, hogy kicsoda ő. Természetfeletti ismeretük volt Jézusról és eljövetele jelentőségéről. Amikor az ördögök meglátták a királyt, hallották, hogy ütött az órájuk, és reszketni kezdtek. Tudták, hogy Isten országa bizonyosan létrejön, mert Jézus már eljött. A Sátán országa pedig megingott.
Az igazi küzdelem Isten országa és a Sátán országa között folyik. Természetesen az emberiség nem valahol középütt van, mint valami semleges fél. Mi vagy az ördög önkéntes áldozatai vagyunk, vagy pedig Isten kegyelmének megmentettjei. De ez semmit nem változtat a tényen, hogy sorsunkról egy szellemi birodalomban döntenek - nélkülünk és felettünk -, még ha ez az igazság sérti is büszkeségünket. Isten Lelke által mi is tudatos résztvevői lehetünk a nagy csatának, de ezt a csatát nem test és vér által vívják, és az nem test és vér ellen folyik.
,,Azért jöttél ide, hogy idő előtt meggyötörj minket?" Láthatóan az ördögök tudják, hogy ítéletük bizonyos, de azt is tudják, hogy az utolsó óra még nem jött el. Áldozataikat át kell adniuk az áldást és gyógyulást hozó Jézusnak. De engedélyt kapnak, hogy a disznónyájba menjenek. Jézus nem azért engedi meg ezt nekik, mert szánalomra indult a démonok iránt. Krisztus a szánalmát az embereknek tartogatja. Azért enged a démonoknak, mert még nem jött el az idő. Később majd a mélységbe veti őket.
Ez az esemény a hívő számára sok tanulsággal bír. Megmutatja, hogy Jézus hatalmasabb, mint a démonok. Ki kell szolgáltatniuk áldozataikat Jézusnak. Ugyanakkor, ami itt történik, azt mutatja, hogy a győzelem részleges. Még nem teljes. Krisztus megengedi nekik, hogy pusztító tevékenységeiket folytassák. A leszámolás végső órája még nem jött el.

Napi gondolat:
Mit mond neked ez a történet Isten országáról?

Andrew Kuyvenhovan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Nem rendül meg"
  2020-01-29 19:09:55, szerda
 
  ,,Isten van benne, nem rendül meg, megsegít Isten virradatkor" ( Zsolt 46,6).

,,Nem rendül meg" - milyen lelkesítő nyilatkozat! Lehetséges-e nekünk, akik annyira könnyen hatása alá kerülünk a földieknek, hogy olyan pontra jussunk, ahol semmi nem idegesíthet minket, vagy nem zavarhatja meg békességünket ? A válasz: igen , és Pál apostol ismerte ezt. Amikor Jeruzsálem felé haladt, a Szentlélek figyelmeztette őt, hogy ,,bilincsek és szorongattatások várnak rá" ( Csel 20,23). Ő mégis diadalmasan ki tudta mondani: ,,De semmivel sem gondolok..." (Csel 20,24)
Pál életében és tapasztalatában már minden megrendült, ami megrendülhetett, és többé nem úgy tekintette életét vagy bármilyen kincsét, mintha valamilyen földi értékük lenne. Ha megengedjük, hogy Isten szerint haladjon az életünk, akkor mi is eljuthatunk ugyanerre a pontra. Ahogy Pál esetében történt, sem a kis ügyek feszültsége vagy szorítása, sem az élet nagy és súlyos megpróbáltatásai nem elég erősek ahhoz, hogy kimozdítsanak minket Isten békességéből, ,,amely minden értelmet felülhalad" (Fil 4,7). Isten ezt a békességét azok örökségének jelenti ki, akik megtanultak csupán Őrá támaszkodni. ,,Aki győz, oszloppá teszem azt az én Istenem templomában, és onnan nem kerül ki többé" ( Jel 3,12). Isten házában mozdíthatatlan oszloppá válni olyan értékes célkitűzés, hogy minden szükséges próbát örömmel elviselnénk azért, hogy oda kerüljünk! (Hannah Whitall Smith )
Amikor Isten egy királyság vagy egy város középpontja, akkor Ő azt olyan erőssé teszi, ,,mint a Sion hegye, amely nem inog meg" (Zsolt 125,1). És amikor Isten a középpontja egy léleknek, jóllehet csapások érik minden oldalról, és azok tombolhatnak, mint a tenger hullámai, belülről állandó a nyugalom. A világ semmit nem adhat, és semmit nem vehet el ebből a békességből. Mi az, ami ma az embereket megrázza, mint faleveleket, a veszély első sejtésére? Egyszerűen az, hogy Isten hiányzik a lélekből, és helyette inkább a világ kerül a szívükbe. ( R.Leighton)
,,Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint a Sion hegye, amely nem inog meg" (Zsolt 125,1). E zsoltárnak van egy skót változata is: amely megerősíti a vérünket, mint a vas:
Kinek Istenben van bizalma,
Úgy áll, mint hegyen Sion vára,
Nem tántorog és soha nem fél,
Olyan szilárd, mint az acél!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 384 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35937 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10441
  • e Hét: 22152
  • e Hónap: 51464
  • e Év: 239266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.