Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Keresztút gyűjtemény
  2020-02-10 16:42:16, hétfő
 
  Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
A kereszt állomása Lourdesban
  2020-02-10 16:41:11, hétfő
 
  A kereszt állomása Lourdesban,- X, XI, XII, XIII, XIV. Állomás,Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
A betegek világnapja
  2020-02-10 16:08:45, hétfő
 
  Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első Lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja. A világnap célja, hogy ,,Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését".
.......



- Súlyos betegen térdelve imádkozott a Lordesi Szűzanyához 2004 évben
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Lourdes-i Szűzanya -Betegek világnapja 02.11
  2020-02-10 16:01:51, hétfő
 
  - Krisztus felé a Lourdes-i Miasszonyunk szentélyében Link

- Szűz Mária Lourdes-i jelenése - A betegek világnapja Link
858. február 11-én a Lourdes melletti Massabielle-barlangban a szegény, tanulatlan, tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya.
...... ..........


Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első Lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja. A világnap célja, hogy ,,Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését".
....



- XII. Piusz pápa imája a Lourdes-i Szent Szűzhöz
Anyai szavad hívását követve Lourdes-i Szeplőtelen Szűz, hozzád sietünk az egyszerű barlangnál, ahol kegyes voltál megjelenni, hogy az eltévedteknek az imádság és bűnbánat útját mutasd, és hogy a megpróbáltaknak osztogasd a kegyelmeket és királynői jóságod csodáit. Fogadd szánakozó Királynő dicséretünket és könyörgésünket, amelyeket népek és nemzetek lesújtva a keserűségtől és aggodalomtól bizalommal küldenek Feléd. Ó ragyogó égi Jelenség, űzd el a sötétség és tévedés szellemét a hit világosságával! Ó titkos értelmű Rózsa, üdítsd fel a csüggedt lelkeket a reménység mennyei illatával! Ó az üdvösség vizének kimeríthetetlen Forrása, keltsd életre a kiszáradt szíveket, az isteni szeretet áradatával. Add, hogy általad mindnyájan, kik gyermekeid vagyunk, szenvedéseinkben megerősödjünk, a veszélyekben oltalmat, a küzdelmekben támogatást nyerjünk. Add, hogy szeressük és szolgáljuk a te igen jóságos Jézusodat. Add, hogy kiérdemeljük az örökké tartó örömöket mennyei trónod közelében. Amen.

- Lourdes (ejtsd: Lurd) egy kis mezőváros Délnyugat-Franciaországban, a Pireneusok lábánál fekszik.
Nagyobb kép Link
...... ........... ..............


A város ma jelentős zarándokhely, amely azután alakult ki, hogy egy helyi lánynak, Bernadette Soubirousnak megjelent Szűz Mária. A város egyik látnivalója a várkastélya. Neve az arab Louerda szóból származik, ami rózsát jelent.
A Szűz Mária-tisztelet egyik leghíresebb zarándokhelye. Repülőgéppel könnyen megközelíthető - Pau Pyrénées Repülőtér, Tarbes-Lourdes-Pyrénées Repülőtér -, de sokan a különvonatot választják, ahol lelki felkészüléssel várják az érkezést.
Lourdes városába azok a betegek utaznak főként, akik felépülésüket már nem bízzák gyógyszerekre. Úgy tartják, hogy a Szűz Mária-jelenés helyszínén, a barlangból kifolyó forrásvíz gyógyító hatású. Elsősorban paralízisben, tuberkulózisban, rákban és vakságban szenvedők reménykedhetnek. A csodával határos gyógyulásokat egy 1883-ban alakult Orvostudományi Iroda (CMIL)[2] vizsgálja ki, amely a városban működik.
A római katolikus egyház összesen 68 esetet[3] fogad el csodás gyógyulásnak - amely nem fizikai vagy pszichologikus hatás alatt történt -, amit a víz gyógyító erejének tulajdonítanak. A legutolsó ilyen beteg porckorongsérv miatt lebénult Serge François volt, aki 2002. április 12-én volt a barlangnál, és tartósan meggyógyult.[4]
A zarándokhely területét 2012. október 21-i tetőzéssel elárasztotta a Gap folyó

A kereszt állomása Lourdesban,- X, XI, XII, XIII, XIV. Állomás,Link

- Igenaptár oldalon Link

*

- A lourdes-i Szent Szűz 70. csodájaként ismerték el a francia szerzetesnővér gyógyulását
A lourdes-i Szűzanya közbenjárására egy francia apáca, Bernadette Moriau több éve fennálló, súlyos bénulásos betegségéből gyógyult meg. Az Egyház elismerte a csodát, jelentette be Jacques Benoît-Gonnin, a Beauvais-i Egyházmegye püspöke február 11-én, a Mária-jelenések 160. évfordulóján Lourdes-ban.
...... .........


A hetvenkilenc éves Bernadette Moriau gyógyulása az Egyház által elismert 70. lourdes-i csoda. A nővér a 1960-as évek végétől úgynevezett lófarok szindrómában (cauda equina syndroma) szenvedett, amelyet az ágyéki idegek gerincvelőből kilépő és lófarokra emlékeztető gyökeinek sérülése okoz. A betegséget az ágyéki idegnyalábok funkcióvesztése kíséri, amelynek következtében Bernadette 1987-től deréktól lefelé megbénult és járóképtelenné vált.
A Sacré Coeur nővér gyógyulása 2008. július 11-én történt, de csak ma, Szűz Mária lourdes-i jelenésének emléknapján, a betegek világnapján ismerték el hivatalosan is csodaként. Az ünnepélyes bejelentést Jacques Benoît-Gonnin beauvais-i püspök tette meg a lourdes-i a kegyhelyen, a jelenések 160. évfordulóján.
Bernadette Moriau tanúságtételében elmondta, hogy 2008-ban az orvosa egy egyházmegyei zarándoklatra hívta Lourdes-ba. Mióta megbetegedett, nem járt a kegyhelyen. ,,A barlangnál titokzatos módon éreztem a Szűzanya és a kis Bernadette jelenlétét (...) Sohasem imádkoztam a gyógyulásomért, hanem csupán a szívem bűnbánatáért, hogy legyen erőm betegként folytatni az utamat" - fogalmazott visszaemlékezésében a szerzetesnővér.
Amikor hazatért az Amienstől mintegy ötven kilométerre fekvő Bresles városkájában található közösségébe, akkor történt mindaz, amit most a hetvenedik lourdes-i csodaként ismer el a Katolikus Egyház. Július 11-én a közösség kápolnájában, imádságában visszagondolt a zarándoklatra és arra, amikor a kegyhelyen a betegek szentségének felvétele után a jelenések helyszínén tartózkodott. Miután a kápolnából visszatért a szobájába, úgy érezte, valaki szólítja őt, és azt kéri tőle, hogy szabaduljon meg minden segédeszköztől, amely a mozgását segíti. Hitére támaszkodva engedelmeskedett ennek a hívásnak, majd minden segítség nélkül felállt a kerekesszékből, és járni kezdett. A csodát az őt kísérő nővérek tanúsága is megerősíti. Ezt követően az orvosa elküldte Lourdes-ba, az évente ülésező nemzetközi orvosi bizottság elé, ahol a nővér egészségi állapotát különböző szakorvosi vizsgálatok során ellenőrizték, és részletesen áttanulmányozták a betegségét tanúsító korábbi kórházi iratokat. Ezután megkezdődött a csoda elismerésének eljárása. Az orvosi testület 2016. novemberi ülésén kinyilvánította, hogy Bernadette Moriau gyógyulása az orvostudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázhatatlan. Ezt követően elindult az eljárás egyházmegyei szakasza, melynek eredményeként a szerzetesnővér gyógyulását az Egyház 2018. február 11-én csodaként ismerte el.
Jacques Benoît-Gonnin püspök a csoda elismeréséről szólva a Le Figaro című francia napilapnak úgy nyilatkozott: a csoda az Egyház szemében az Úristen cselekedete, amely mindig róla és az emberekkel kapcsolatos terveiről árul el valamit.

Magyar kurír 2018. február 11
Forrás és fotó: EVZ.ro; La Croix

*
- Danila Castelli csodálatos gyógyulása Lourdes-ban
...... .........


Danila Castelli gyógyulása az orvosok által is elismert 69. csoda, amely Lourdes-ban történt, és amit tudományosan nem lehet megmagyarázni.
Az 1946-ban született olasz Danila Castelli, egy nőgyógyász szakorvos felesége és négy gyermek édesanyja betegségének első, legérezhetőbb tünete a magas vérnyomás volt, ami éles, gyakran visszatérő rohamokban jelentkező fájdalmakat okozott. 34 éves korában, 1989. május 4-én a lourdes-i szentélybe zarándokolt. Miután megmártózott a medence vizében, megmagyarázhatatlan módon hirtelen nagyon jól érezte magát. Meggyógyult ott, ahol Szűz Mária 1858-ban megjelent Bernadette Soubirous-nak.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Trianoni események 100 éve
  2020-02-10 15:45:41, hétfő
 
  Mihályfalvi János videója Link  
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Állandódiakónus-jelöltek akolitussá avatása Budapesten
  2020-02-10 13:26:16, hétfő
 
  Az akolitusok szolgálata szorosan kötődik az Egyház életének csúcspontjához és forrásához, az Eucharisztiához. Nekik arra kell törekedniük, hogy ezentúl még inkább, mint korábban a szeretet szentsége szerint formálják saját életüket, és másoknak is feltárják ,,Isten minden egyes ember iránti végtelen szeretetét" (SC 1)
Cserháti Ferenc Esztergom-budapesti segédpüspök február 19-én, az évközi 5. vasárnap a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban akolitussá avatta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye négy állandódiakónus-jelöltjét. A jelöltek lektorrá avatására 2019. novemberében került sor Pünkösdfürdőn.
Erdő Péter bíboros, prímás megbízásából Cserháti Ferenc püspök a vasárnap este fél hétkor kezdődött ünnepi szentmisében akolitussá avatta Matlári Gergelyt, Nyulassy Zoltánt, Spala Tamást és Zarka Dénest, az Esztergom Budapesti-Főegyházmegye másodéves állandódiakónus-jelöltjeit. Az akolitus a liturgiában a diakónus segítője, az oltár körül teljesít szolgálatot. Feladata a szentmiséken való áldoztatás, valamint a szent edények purifikálása (megtisztítása). Ezenkívül az Oltáriszentség elvitele betegek és idősek részére otthonukba és kórházakba.
Az evangélium felolvasása után Füzes Ádám, az Esztergom-budapesti fő egyházmegyei állandó diakónusok referense mutatta be a jelölteket. Ezt követően Cserháti Ferenc homíliát mondott, melyet az alábbiakban teljes terjedelmében közreadunk.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Farsang - Dávid király egyenesen dalokat szerzett
  2020-02-10 13:19:50, hétfő
 
  A jókedv, a derű a tánc nem ellensége Istennek!! Dávid király egyenesen dalokat szerzett és maga is táncolt az Úr előtt, mikor a frigyláda bevonult Jeruzsálembe! A felesége is megbotránkozott ezen, de a nagy király, kit az Újszövetség népe is szentnek tart inkább szakít a feleségével, de jókedvű énekes, táncos természetét nem tagadja meg!!
Farsang van! Merem, tudom víg dalban, táncban kimutatni örömömet, hálámat Teremtőm iránt, amiért megajándékozott a létemmel, szerető családommal, barátaimmal és mindazzal, mi ragyogó szépséggel körülvesz e gyönyörű világban!! A megváltott emberként, örvendező szívvel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szíves téli kép - nagyon szép
  2020-02-10 13:17:36, hétfő
 
  A gyönyörködés nemes szép ajándékáért imádkozom Uram!! A Te egyik neved SZÉPSÉG! Add, hogy meglássam a szépet, e zaklatott világban megpihenve gyönyörködni tudjak szeretteimben, családomban, az engem körülvevő Tőled ajándékba kapott gyönyörűséges szép világban!
Csodáidban álmélkodva, nagy nagy hálával a szívemben, Csaba t.
"Kinek-kinek az a szép, ami az ő szívét meg nyítja
(Gárdonyi Géza)

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Szent Skolasztika szűz 02.10
  2020-02-10 13:00:18, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon:
OLVASMÁNY az Énekek Énekéből
Erős a szerelem, mint a halál.
Tégy engem mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Mert a szerelem erős, mint a halál, könyörtelen a féltékenység, mint az alvilág. Nyila tüzes nyíl, az Úrnak lángja.
Tengernyi víz sem olthatja el a szerelmet, egész folyamok sem tudnák elsodorni. Ha valaki háza egész vagyonát felkínálná is a szerelemért, azt is kevesellnék!
Ez az Isten igéje. Én 8,6-7

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézust egy Márta nevű asszony vendégül látta; Mária a jobbik részt választotta.
Abban az időben: Jézus és tanítványai betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához és hallgatta szavait.
Márta meg sürgött-forgott a sok házi dologban. Egyszer csak megállt: ,,Uram - méltatlankodott -, nem törődöl vele, hogy nővérem egyedül hagy szolgálni? Szólj neki, hogy segítsen nekem."
Az Úr azonban így válaszolt: ,,Márta, Márta, te sok mindennel törődöl, és téged sok minden nyugtalanít, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszíti el soha."
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,38-42

*
- Magyar kurír oldalon
...... ........... ..........


Szent Skolasztikára, Szent Benedek nővérére emlékezünk liturgikus emléknapján, február 10-én.
Skolasztika az umbriai Nursiában (ma Norcia) született 480 körül. Fivérével együtt Istennek szentelte életét, és követte testvérét Montecassinóba, ahol 547 körül halt meg. Egy Nápolyban talált, márványba vésett naptár szerint Skolasztikát február 10-én temették el. Rómában a 12. század óta tartják ünnepét ezen a napon.
Életét csak Nagy Szent Gergely Benedekről írt életrajzából ismerjük. A testvérek Nursiából, a Szabin-hegyvidék városából származtak, jómódú szülők gyermekei voltak. Benedek a tanulmányainak, majd a szerzetesi életnek szentelte magát, és így megtalálta a maga válaszát kora problémáira, Skolasztika pedig teljesen a felebaráti szeretet gyakorlásának élt az öregek és a betegek szolgálatában. Hű és áldozatos társa lett fivérének. Megértette az eszményekért folytatott küzdelmeit, segített neki túljutni csalódásain, és imádságával támogatta munkáját.
...... .............


Szent Skolasztika szűz emlékezetét ünnepelve kérünk, Istenünk, hogy példáját követve szívünk tiszta szeretetével szolgáljunk neked, és elnyerjük örök szereteted boldogító ajándékát. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2020. február 10.
  2020-02-10 12:54:09, hétfő
 
  Jézus megközelíthető, elérhető, jelenléte gyógyít, ez segíti őt abban, hogy összegyűjtse Isten népét. A tanítványok pedig a Mesternek ezt a munkamódszerét folytatják húsvét után, ebből az erejéből részesülnek, ahogy az Apostolok cselekedeteiben olvassuk: ,,Még a betegeket is kivitték az utcára, hordágyra fektették őket, hogy ha Péter arra megy, legalább az árnyéka érje egyiket-másikat" (ApCsel 5,15). Ruha és árnyék. Jézus a szentségi színekbe öltözködve gyógyítja az embert, ami egyben világosságának kiáradása. Minden hitünk által vezérelt jó cselekedettel emberi formát adunk Isten jóságának, ugyanakkor visszautalunk arra a belénk, ránk áradó Fényre, aki minden jónak forrása.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.