Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Hogyan legyünk földi angyalok?
  2020-02-11 19:14:59, kedd
 
  "Az egyéni hit mellett nagyon fontosnak tartom a közösség hitbeli erejét. A betegségem során átéltem azt, hogy többször egy egész templomnyi barátom, munkatársam és a város lakói imádkoztak értem. Ennek olyan megfoghatatlan ereje volt, amitől azt éreztem, hogy erőt kapok. Éreztem, hogy azokon a napokon töltődtem...."
,,2014-ig mindig azt mondtam, hogy a Jóisten a tenyerén hord. Nagyon szép gyermekkorom volt, az Úr szerető férjjel és két gyermekkel ajándékozott meg, a pedagóguspályát választottam, amit mindig is szerettem volna, nem kívánhattam többet magamnak" - mondja Kapturné Bíró Beáta, akinek 25 év után ott kellett hagynia a tanítást súlyos rákbetegsége miatt.
Kapturné Bíró Beáta az egyházmegye fenntartásában működő mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatóhelyettese. 25 évig tanított az iskolában, ám a betegsége miatt jó ideje nem tud dolgozni. A hitéről, betegségéről, küzdelmeiről beszélgetett vele Geréné Sárga Monika, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóapostola, beteglátogató.
- 2014-ben egy rosszindulatú emlődaganatom volt. Éppen tanévnyitóra készültünk augusztusban, amikor ez kiderült. Akkor egy hétig nem tudtam, mi történik körülöttem, egyik orvostól a másikig, egyik vizsgálattól a másikig mentünk. Műtéti beavatkozásra volt szükség, majd kemoterápiát és sugárkezelést kaptam. A küzdelem és a lábadozás egy teljes iskolaévbe került, átértékeltem az életemet, sok mindent másként tettem, és úgy tűnt, teljes a felgyógyulás.
Van egy mondás, ami így szól: a Jóisten annyi terhet mér ránk, amennyit el tudunk viselni. Nagyon sokszor mondtam, hogy én már több terhet nem bírok el. Eddig futotta az erőmből. Nem megy tovább. És még mindig itt vagyok, hordozom a terhem, még mindig próbál a Jóisten. Mi a célja vele? Nem tudom.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Új szív - rock zene a templomba
  2020-02-11 19:12:15, kedd
 
  Képek:saját felvételeim Erdély ország-Madéfalva...Böjte Csaba testvér szentmiséjén...Dal:Pintér Béla-Új szív... Ez a csatorna nonprofit és nem kereskedelmi! Videók tartalmazhat jogvédett anyagokat. Minden védjegy és szerzői tulajdonában maradnak a tulajdonosa
Videó Link
Ajándékban kaptam e filmet megosztom, hogy kezdődjön lendületesen, vidáman a hetünk!!
Megosztom azért is, mert a drága Antal atyával miséztünk a madéfalvi plébánia templomban egy pár évvel ezelőtt.... elteltek az évek, Antal atya már a jó Isten társaságában van és én újból Madéfalvára készülök
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Torba Erik szerezte az első magyar érmet a római birkózó....
  2020-02-11 19:05:24, kedd
 
  Torba Erik szerezte az első magyar érmet a római birkózó-Eb-n
A kötöttfogásúak 63 kilós súlycsoportjában érdekelt Torba Erik bronzérmet, a 77 kg-ban szereplő Lévai Zoltán szerzett a Rómában zajló birkózó-Európa-bajnokság második versenynapján.
A Honvéd birkózója karrierje első felnőtt Európa-bajnoki érmét szerezte, egyúttal a magyar küldöttség első római dobogós helyét szállította.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Miért választotta annyi szent hogy barlangba éljen - remeték
  2020-02-11 17:09:54, kedd
 
  Katolikus ma oldalon Link

Remeték:
Szent Benedek; Szent Jeromos; Aranyszájú Szent János; Szent Ferenc
"Bement egy barlangba és ott töltötte az éjszakát. S lám az Úr hallatta szavát Így szólt hozzá - Mit csinálsz itt Illés" -1Kor 19,9
*
- Remete magányosan, a világtól elvonultan élő személy. A világtól elvonult ember, aki vezeklés vagy vallásos elmélkedés céljából pusztai (sivatagi) vagy erdei, hegyvidéki (barlang, sziklatető) magányban él. Csendes magányában nemcsak lelkileg, hanem testileg is igyekszik Isten jelenlétébe helyezni magát (teljes önátadás). Később közösségekbe tömörültek, így jöttek létre a szerzetesrendek.
Az első keresztény remeték, az anakhóréták a III-IV. században az egyiptomi sivatagban éltek a szerzetesekéhez hasonló, de lazább közösségben (Remete Szent Antal, Remete Szent Pál). Az aszkézis különféle nemeit gyakorolták.
Átvitt értelemben mondjuk remetének az elvonultan élő, magányt kedvelő embert is

- Remeték élete Link

- Remeték régen és ma Link
Videó Link

- Modern remeték: emberek, aki elhagyták a modern civilizációt Link

- Rendtörténet Link

- Elfoglalt brókerből lett mindennél boldogabb remete videó Link

- Majk a néma remeték otthona videó Link

- Remete Szent Pál videó Link
A 13. századi, egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a Pálos rend névadója
Pál 341-ben halt meg. Később az első szerzetesek, kegyelettel zarándokoltak el a minden remeték fejedelmének és mesterének tartott Pál barlangjához és egyben a sírjához is, hogy ott tegyenek engedelmességi fogadalmat. Ezzel megőrizték annak helyét. A sivatagban Pál teste gyorsan mumifikálódott. Életszentségének híre gyorsan terjedt, és 494-ben I. Geláz pápa szentté avatta. Remete Szent Pál romlatlan állapotban talált tetemét 1169-ben Konstantinápolyba szállították

- Pálos rendek
A pálos rend magyar alapítású férfi szerzetes remete rend amely a mai napig működik (Hivatalos neve: Szent Pál első remete szerzeteseinek rendje; latinul: Ordo Fratrum Sancti Pauli Primi Eremitae, OFSPPE; lengyelül: Zakon ¦więtego Pawła Pierwszego Pustelnika). A rendet Boldog Özséb esztergomi kanonok alapította, amikor 1250-ben egyesítette a Patacs-hegyi és a pilisi remetéket. A rend központja jelenleg a lengyelországi Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban van, a magyar tartomány székhelye pedig Pécsen. Magyar pálos közösségek vannak Budapesten (a Magyarok Nagyasszonya-sziklatemplomban), Márianosztrán és Petőfiszálláson.
A pálosok címere ovális pajzs kék mezejében, zöld talajon álló természetes színű pálmafa, melyhez két oldalról egy-egy természetes színű, sörényes hímoroszlán ágaskodva támaszkodik. A fa tetején nyitott szárnyú, fekete holló, csőrében egy darab kenyér.
- A címer elemei Remete Szent Pál életrajzából valók, amit Szent Jeromos írt. A címer elemeinek elrendezése az évszázadok folyamán változott. Pálmafa: ez táplálta és látta el ruházattal Remete Szent Pált. Holló: csőrében egész cipót tart, így gondoskodott a Mennyei Atya a szent remetéről. Szentírási párhuzama az 1Kir 17,2-6-ban található. Oroszlánok: az életrajz tanúsága szerint Remete Szent Pál sírját két oroszlán ásta ki. Ezt egy középkori himnusz így örökítette meg:
...... .............


,,Bámulj világ, mert halandó
ilyet nem láttál soha,
amilyen Pál temetése
volt s különös gyásztora:
sírját oroszlánok ásták,
amiben majd lent pihen,
szentjein keresztül Isten
századoknak így izén."

Bővebben Link

- Magyar Pálos rend Link

- A Magyar Pálos rend Sziklatemplom_Budapest Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Interjú Erdő Péter bíborossal
  2020-02-11 12:35:23, kedd
 
  77 blog oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Betegek világnapja - Kalkuttai Teréz anya
  2020-02-11 12:32:13, kedd
 
  "Ezen ünnepélyes világnap kezdetén örömmel és csodálattal tekintek Indiában Kalkuttai Teréz anyára, úgy mint az irgalmasság példaképére, aki a szegények és a betegek számára megtapasztalhatóvá tette Isten szeretetét. Ahogyan a szentté avatásán mondtam: ,,Teréz anya egész létezésével az isteni irgalmasság nagylelkű szétosztója volt, aki mindenkinek a szolgálatára állt az emberi élet befogadása és védelmezése által, legyen szó a meg nem született vagy a magára hagyott és kiselejtezett életről. (...) Lehajolt a teljesen legyengült, az út szélén meghalni hagyott emberekhez, elismerte Istentől kapott méltóságukat. Felemelte hangját a világ hatalmasai előtt, hogy ismerjék be vétkességüket az épp általuk teremtett szegénységből fakadó bűncselekményekben. A bűncselekményekben! Számára az irgalmasság volt az a »só«, amely megízesítette minden tettét, és az a »fény«, amely beragyogta mindazok sötétségét, akiknek már könnyük sem maradt, hogy sírjanak szegénységük és szenvedésük miatt. Az ő missziója a városok és az emberi létezés peremterületein úgy áll ma is előttünk, mint beszédes tanúságtétel Istennek a szegények legszegényebbjeihez való közelségéről." (Homília, 2016. szeptember 4.).  
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Hét fohász a szabadulásért
  2020-02-11 12:28:40, kedd
 
  - Oltalomkérés
Mennyei Atyánk, teremtő Urunk, mindenható örök Isten: hittel imádlak téged, és kérlek Egyszülött Fiad, Jézus Krisztus nevében, vonj engem és egész környezetemet, szeretteimet, a rám bízottakat, ismerőseimet, szomszédaimat, közel- s távollévőket Jézus vérének oltalma alá.
- Imaszándék
Teljes bizalommal fordulok hozzád: hagyjon el engem a sötétség fejedelme és minden tisztátalan lélek; távozzék tőlem minden ellenséges hatalom, minden démoni erő, minden romboló szellem; Jézus nevében távozzék tőlem a sátán minden angyala, minden ártó befolyás, minden gonosz fejedelemség és hatalmasság.
- Csapásmérés
Jézus dicsőséges neve elől meneküljön minden démoni lélek; Jézus megváltó vére adjon nekem szabadulást minden ördögi befolyástól, minden lázadó angyaltól, minden behatolásától a pokolnak, a kárhozat lelkeinek mindenfajta tevékenységétől, a bukott angyalok minden elnyomó hatalmától, a destruktív szellemek minden erőszakosságától, a tisztátalan erők minden sötétségétől, a sátán minden kötelékétől - Jézus megváltó vére teremtsen szabadulást!
- A nagy változás
Jézus föltámadásának ragyogó világossága töltsön el engem; a Szentlélek újjáteremtő ereje járjon át engem; a szentség kenete hasson át; az isteni szeretet gyönyörűsége vegyen birtokba; ne maradjon bennem esélye a gonosznak; meneküljön a kígyó, meneküljön az emberiség vádlója, meneküljön a sárkány, az ősi kísértő, a mélység angyala, a torz intelligencia, a hazugság atyja; vonuljon vissza az ordító oroszlán, amely körüljár, keresve, akit elnyeljen; bukjék a mélybe e világ istene, a kezdettől fogva gyilkos, a kárhozat fejedelme; fusson a sátán és minden szolgája, minden romlott és megrontó szellem, a hamisságnak minden angyala; jöjjön a fény, jöjjön az isteni erő; jöjjön a megfeszített Jézus vérének oltalma, jöjjön a föltámadt Jézus mennyei dicsősége, jöjjön az Atya és a Fiú Lelke, a dicsőség Lelke, a szentség Lelke, az erő, a szeretet és a józanság Lelke, jöjjön és vegye át a hatalmat felettem, az üdvözítő Jézus csodálatos nevében.
- Hitvallás:
Mennyei Atyánk, köszönöm, hogy meghallgatod ezt a kérést, a szabadító Jézus dicsőséges nevében.
- Hálaadás:
Köszönöm, hogy szabaddá teszel Jézusnak, a mi főpapunknak és áldozati bárányunknak szentséges nevében; Jézus gyönyörű nevében, aki békességünk és gyógyulásunk.
- Hogyan tovább:
Vegyél körül oltalmaddal: Jézus szent vére oltalmazzon engem, Szentlelked oltalmazzon engem, a Boldogságos Szűz és az üdvözült lelkek imája oltalmazzon engem, Szent Mihály és a mennyei seregek oltalmazzanak engem; gyógyítsd meg lelkem sebeit gyöngéd jóságoddal, hogy a hit pajzsa megvédjen az ellenség támadásaival szemben, és Isten gyermekeinek szabadságában, örvendező szeretetben szolgálhassak neked, embertársaim javára és a Te örök dicsőségedre. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
A betegek szentsége nem utolsó kenet - Győr
  2020-02-11 12:24:04, kedd
 
  Az élni akarás szentsége.
A Lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én tartja az Egyház a betegek világnapját. Ebből az alkalomból a naphoz köthetően a templomokban együtt imádkozunk a betegekkel és a papok kiszolgáltatják a betegek szentségét. Bognár Istvánnak, a győri szeminárium spirituálisának írását adjuk közre.
A betegség és a szenvedés embersorsunk kikerülhetetlen velejárói, életünk legsúlyosabb megpróbáltatásai. Még akkor is, ha jó egészségnek örvendünk, megvan a lehetőségünk arra, hogy megbetegedjünk, mert mindnyájan magunkban hordjuk valamilyen közeli vagy távoli betegség csíráját vagy veszélyét. A szenvedések elől senki sem futhat el, a betegség soha nem kér bebocsátást: leggyakrabban váratlanul és felkészületlenül ér bennünket.
Az evangéliumok tanúsága szerint az Úr Jézus - amerre csak járt -, mindenhol jót tett, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Különös szeretettel fordult feléjük, idejének nagy részét a betegekre szánta. Az Egyház Jézustól kapott és kiemelten fontos küldetése ma is, hogy ápolja, gyógyítsa és megerősítse a betegeket. A betegek szentségének kiszolgáltatásával a szenvedő ember betegségét Isten előtt éli meg. Az a cél, hogy értelmet adjon a betegségnek, hogy azt az üdvösség pozitív tapasztalatává alakítsa át, enyhülést adjon, kieszközölje a gyógyulást és felajánlja a bocsánatot.
Amikor a beteg elhagyatva érzi magát, s talán úgy gondolja, hogy még az Isten is elhagyta őt, a pap Krisztus és Egyházának képviseletében kifejezi, hogy Isten soha, de soha nem hagy el bennünket. Látogatása Isten szerető gondoskodásának a kifejezése. A látogatás alkalmával - Szent Jakab apostol utasítását követve - a beteget megkenik olajjal (vö. Jak 5,14-16). A gyógyulást célzó és jelző megkenést kíséri az Egyház imája, könyörgése a beteg felgyógyulásáért.
A betegek szentségének célja az egész ember gyógyítása, talpra állítása. Persze, ez nem jelenti azt, hogy úgy hat, mint a testi orvosság és azt sem, hogy csodás, azonnal észlelhető hatása van.
A betegek kenetének szentségi hatásáról van szó, mely megadja az erőt, hogy egy súlyos betegség kísértéseit leküzdjük, de erősíti bennünk a gyógyulás reményét is. Ez a kegyelmi megerősítés talpra állítja a hívő embert, ami akár a testi egészség visszaállításában is jelentkezhet. Ha a beteg meggyógyul, ez a gyógyulás jele lesz annak a gyógyulásnak és talpra állításnak, amiben része lesz majd halála után a feltámadásban.
Végezetül fontosnak látjuk külön hangsúlyozni, hogy a betegek szentsége nem utolsó kenet, nem csupán a haldoklók megerősítésére szolgál: az élők szentsége, az élni akarás szentsége, mely a többi szentséghez hasonlóan a földi zarándokútját járó ember életét, életkedvét erősíti. A kenetet hozó pap pedig nem a halál angyala, hanem Jézusnak, a Betegek Orvosának képviselője, aki a Szentlélek kegyelmét közli, hogy a kegyelem szabadítsa meg a beteget bűneitől, üdvözítse és erősítse meg jóságosan.
Álljon itt befejezésül mindannyiunk megerősítésére az a pár sor, amit Teilhard de Chardin jezsuita tudós írt évekig ágyhoz kötötten szenvedő nővérének: ,,Margit nővérem! Miközben én átadtam magam a világmindenség pozitív erőinek, te mozdulatlanul, ágyhoz szegezve, lelked mélyén nagy-nagy csöndben alakítod át fénnyé a világ legszörnyűbb árnyait. Mondd csak, mit gondolhat Teremtő Istenünk: kettőnk közül melyiknek jutott nagyszerűbb szerep?"



Forrás: Hitvallás, a Győri Egyházmegye lapja (2004. december)
Magyar Kurír 2020. február 11
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Hedvig Lévai: Medjugore_A szeretet iskolája - vallásos
  2020-02-11 12:19:27, kedd
 
  Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja,
könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején.
Hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől,
mindenkor dicsőséges és áldott Szűz.
Mi asszonyunk, mi közbenjárónk, mi szószólónk,
engeszteld meg nekünk szent Fiadat,
ajánlj minket szent Fiadnak,
mutass be minket szent Fiadnak.
Ámen.

Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya!
Keservét a búnak, bajnak eloszlatni van hatalmad.
Hol már ember nem segíthet, a te erőd nem törik meg.
Hő imáját gyermekidnek nem, te soha nem veted meg.
Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy anya vagy!
Most segíts meg Mária, Ó irgalmas Szűzanya.
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Béres József, a Béres-csepp feltalálója.
  2020-02-11 12:14:40, kedd
 
  Száz évvel ezelőtt, 1920. február 7-én született Záhonyban Béres József, a Béres-csepp feltalálója.
Kuruzslással vádolták, az utókor mégis a kutatót igazolta - Saját magán használta először a kísérleti fázisban lévő szert.
...... ..........


A később Széchenyi-díjjal elismert kutató előbb Kecskeméten tanult kertészetet, majd miután sebesülten visszatért a frontról, 1948-ban fejezte be gimnáziumi tanulmányait, amelyeket a második világháború miatt volt kénytelen félbehagyni. Később agrármérnöki diplomát szerzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, majd általános élettanból és agro-biokémiából dokorált.
Az MTI portréja szerint 1964-től a Nyírségi Mezőgazdasági Kísérleti Intézet tudományos munkatársa­ként dolgozott. Kutatásait később az emberi szervezetre is alkalmazta, ennek eredményeként állította össze a nyomelemeket és ásványi anyagokat komplex formában tartalmazó cseppjeit, amelyek az immunrendszer erősítését, a betegségek megelőzését, illetve a betegség utáni felépülést szolgálják.
2002-ben Széchenyi-díjat kapott és átvehette a Köztársaság Elnökének Érdemérmét is. Utolsó éveiben a Béres-vállalatcsoport elnökeként, visszavonultan élt Kisvárdán. Rövid betegség után, 2006. március 26-án hunyt el, nyolcvanhat éves korában. Emlékét egyebek mellett mellszobor őrzi az Orvostörténeti Múzeumban.

Forrás: Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.