Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A Lourdes-i Szűzanyára bízzák a koronavírus áldozatait
  2020-02-13 11:16:40, csütörtök
 
  A Lourdes-i Szűzanyára bízzák a koronavírus áldozatait Ázsia katolikus püspökei
...... ..........


,,Imádkozzunk a Boldogságos Szűz Mária anyai oltalmáért, hogy fékezze meg a vírus gyors terjedését, adjon reményt és bátorságot... Ezekben a tragikus pillanatokban a kereszten haldokló Fia mellett álló Mária legyen a mi anyánk, erőnk oszlopa, reményünk világítótornya, főként az egészségügyi dolgozók számára, akik életüket kockáztatják a fertőzött betegek gyógyítása érdekében."
A Lourdes-i Szűzanya közbenjárásáért esdekelnek, a koronavírus-járvány megszűnését kérik tőle az ázsiai főpásztorok, különösen az ő földrészükön, ahol a legtöbb áldozatot követelte a halálos vírus.
A Fides missziós hírügynökség február 11-i jelentése ismerteti Ázsia püspöki konferenciái szövetségének közleményét, amelyet Charles Maung Bo bíboros, a mianmari Rangun érseke írt alá.
Szűz Mária lourdes-i jelenésének emléknapján, február 11-én imádságra hívták a térség híveit a koronavírus áldozataiért, kiemelten is az ázsiai áldozatokért, hiszen a kontinenst sújtja leginkább a kór. Az ázsiai püspökök üzenetükben emlékeztetnek, hogy a vírus immár a Föld harminc országában megjelent, és a legtöbb áldozatot Kínában követelte. ,,Ebben a válságos időszakban lelkileg közel szeretnénk lenni az áldozatok hozzátartozóihoz és a betegekhez, és imádkozni értük. Az Úrtól kérjük, hogy fogadja be örök békéjébe az elhunytakat, erősítse a családokat és támogassa a kínai közösség elkötelezettségét, mellyel a járvány ellen küzd."
Ázsia valamennyi főpásztorát arra kérik, hogy bízzák a koronavírus áldozatait a Lourdes-i Miasszonyunk pártfogásába. ,,Imádkozzunk a Boldogságos Szűz Mária anyai oltalmáért, hogy fékezze meg a vírus gyors terjedését, adjon reményt és bátorságot. Tegye gyógyító kezét a betegekre és adja meg gyógyulásukat!" Az ázsiai püspökök levele ezzel a fohásszal fejeződik be: ,,Ezekben a tragikus pillanatokban a kereszten haldokló Fia mellett álló Mária legyen a mi anyánk, erőnk oszlopa, reményünk világítótornya, főként az egészségügyi dolgozók számára, akik életüket kockáztatják a fertőzött betegek gyógyítása érdekében."



Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020. február 12.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Hatalmas felvonulást tartottak Nigériában az üldözött .....
  2020-02-13 11:13:50, csütörtök
 
  Hatalmas felvonulást tartottak Nigériában az üldözött keresztényekért
Nigériában tavaly közel 1500 keresztényt öltek meg vallás elleni gyűlöletből; 2019 szenteste tizenegy keresztényt gyilkoltak meg... A CAN nigériai keresztény egyesület arra hívta a különböző keresztény felekezeteket, hogy templomuk környékén tartsanak körmenetet, imádkozva, hogy Isten akadályozza meg a további erőszakot, s hogy nemzetközi segítséget kapjanak a helyzet megoldásához.
A Christian Association of Nigeria (CAN - Nigériai Keresztény Egyesület) január 31-től háromnapos imádságra és böjtre, majd pedig felvonulásra várta a hívőket az afrikai országban az üldözött keresztényekért. Február 3-án körülbelül ötmillió ember vonult ki az utcákra Nigéria-szerte a keresztényeket ért támadások ellen tiltakozva.
A CAN azután hirdette meg a böjtöt és a menetet, hogy január 20-án a Boko Haram tagjai lefejezték az egyesület egyik vezetőjét, Lawan Andimit. De az országban régóta súlyos a helyzet: Az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet jelentése szerint jelenleg Nigéria a legveszélyesebb ország a Krisztus-hívők számára, a fuláni törzsek és a Boko Haram iszlamista szektás mozgalom, valamint az Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartományának támadásai miatt.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferenc pápa üzenetei
  2020-02-13 11:09:58, csütörtök
 
  ,,Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek." (Mt 5,4) Bölcs és boldog az az ember, aki befogadja a szeretettel együtt érkező fájdalmat, mert megkapja a Szentlélek vigasztalását, Isten gyengédségét, mely megbocsát és helyrehoz.

Mindannyiunk szívét megkeményíti valami. A gyógyír a szív keménységére az emlékezés: az Úr áldásainak felidézése. Ez megőrzi nyitottnak és hűségesnek a szívünket.

Az életet nem azért kaptuk, hogy elássuk, hanem hogy éljük; nem azért, hogy megtartsuk magunknak, hanem hogy elajándékozzuk. Aki Jézussal van, az tudja, hogy az élet birtoklásának a titka nem más, mint hogy elajándékozzuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
116 éves néni - 76 éve kulcsolja kezeit imára
  2020-02-13 11:04:40, csütörtök
 
  ...... .............


A 116 éves francia Lucille Randon, azaz André szerzetesnővér Európa legidősebb és a világ második legidősebb embere. Február 11-én ünnepelte születésnapját. Vértesaljai László jegyzetét szerkesztve közöljük.
Lucille Randon 1904. február 11-én született Avignon közelében, Alès kisvárosában. A római pápát akkor X. Piusznak hívták, a Vatikáni Rádió még nem létezett és még sok egyéb dolog sem.
Lucille ikertestvére, Lydie alig egyéves korában ,,elment", így valamiként az élet Urától megkapta az ő részét is az évekből. Szülei nem kereszteltették meg Lucile-t.
Tizenkét éves korában Marseille-be került, és egy ottani özvegy orvos három árva lányának lett dajkája. 1920-ban - fogalma sem lehetett, hogy mi történik Magyarországgal - Versailles-ban a Peugeot családnál lett nevelőlány, majd 19 évesen került Párizsba, és a Notre Dame du Cénacle-ban megérintette Isten ujja.
Katekumen lett, megkeresztelkedett, egyúttal elsőáldozóként fogadta Jézust szívébe. Húsz évvel később megint megérintette Isten ujja, és 1944-ben megkezdte a Filles de la Charité közösség noviciátusát. A gyógyvizéről híres Vichy egyik kórházába került, ahol rendjének árvaháza van, és huszonnyolc éven át negyven árvának volt gondozója és mindenese. 1963-ban éjszakás nővérnek küldték La Baume-d'Hostun-ba, ahonnan hetvenöt éves korában került idősek otthonába.
(...) André nővér negyvenegy évvel ezelőtt, 1979-ben került egy otthonba; 2009-ben vitték Toulonba. ,,Rosszul látok, rosszul hallok, nem mennek a lábaim..." - mondja, kezében tartva a rózsafűzért, imára összefűzött ujjakkal. Igen, 1944 óta, hetvenhat éve kulcsolja kezeit imára. Meglehet, ez a titka az életének. Annak a száztizenhat évnek.
Isten éltesse, André nővér!


Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020. február 13.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Lehetséges a templom „beimádkozása
  2020-02-13 10:58:21, csütörtök
 
  Rekollekció Fábry Kornéllal Győrben 2020. február 12
...... .............


Február 10-én, hétfőn papi rekollekció keretében Veres András győri megyéspüspök szentmisét mutatott be a Győri Egyházmegye papságával a Brenner János Hittudományi Főiskola kápolnájában. A szentbeszédet Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára mondta, ő tartotta a rekollekciós elmélkedéseket is.
A szentmise elején a főpásztor köszöntötte a paptestvéreket a felújított szemináriumban.
- Fábry Kornél prédikációjában személyes tanúságtételét osztotta meg a hallgatósággal. Elsőként gyermekkoráról és családi hátteréről beszélt. Ötgyermekes katolikus családban nőtt fel, ahová negyedik gyermekként született. Szülei nem csupán vallásosak, de hívők is voltak. Azonban a példaértékű, vallásos neveltetésben részesülő gyermek életében is eljön az a pillanat, amikor meg kell térnie. Fábry Kornél húszévesen bérmálkozott, és huszonkét évesen tért meg. Addig is rendszeresen járt templomba hívő keresztényként, mégis valamiféle hiányt érzett a lelkében. Egy nap az Apostolok cselekedeteit kezdte olvasni. Ennek hatására hitében egyre inkább erősödött és mélyült, hiszen az Újszövetség e könyve különösen közel hozza az olvasóhoz a krisztusi valóságot.
Jézus maga ígérte, hogy csodák és gyógyulások történnek az emberekkel. De hol vannak a csodák? Hol vannak a gyógyulások? E kérdéseket tettem fel akkoriban. És keresni kezdtem a választ. Így jutottam el a Szentlélek-szeminárium lelkigyakorlatára, amely által megújult az imaéletem, és amely hatására életgyónást is végeztem. Arra van szükség, hogy jellé váljunk - hívta fel a figyelmet a NEK főtitkára -, hogy lássák mások is Isten jelenlétét rajtunk. Látható legyen, hogy Isten szeretetében élünk, mozgunk és vagyunk, az örömhírt visszük másokhoz!
Attól a lelkigyakorlattól kezdve Kornél atya életének irányítását a Szentlélek vette át, és egy csodasorozat indult útjára, imájára betegek gyógyultak meg. Megtérésének legnagyobb ajándéka pedig maga Jézus volt, akinél nagyobbat nem kaphatunk. E ráeszmélés pillanatától Fábry Kornél naponta szentáldozáshoz járult.
...... ........... .....


Mesélt a NEK főtitkára arról a kilencvennapos szentáldozásáról is, amelyet egy nem hívő rokonának megtéréséért ajánlott fel. Isten kegyelméből a halálos ágyán a rokon végül meggyónt, megáldozott, és a betegek szentségét is felvette.
Kornél atya számos példát hozott arra, hogy mennyire fontos az embereket a szentségimádáson keresztül Jézushoz engedni. Hangsúlyozta: az Eucharisztia jelenlétében csodák történnek. Egy hely, a templom ,,beimádkozása" nagyon is lehetséges. Az állandó szentségimádásnak kegyelmi ereje van, amely hatással van az emberre. A szentmise a középpont, de a személyes imát nagymértékben segíti a Jézussal töltött idő, a szentségimádás.
,,Kívánom, hogy minél többen tapasztalják meg a napi szentáldozás kegyelmét. Töltsön be minket nap mint nap az a szeretet, amelyet Jézus ad az Oltáriszentségben" - zárta szentbeszédét a NEK főtitkára.


Forrás: Győri Egyházmegye
Fotó: Ács Tamás
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Váncza István 5. lett a ómai birkózó Európa-bajnokságon.
  2020-02-13 10:40:54, csütörtök
 
  Váncza István kiegyenlített, látványos akciókat hozó küzdelemben kikapott a bronzmérkőzésen, így az ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában, a római birkózó Európa-bajnokságon.
A világversenyen most debütáló Váncza jól birkózott az Eb-n, kedden az azeri Islambek Dadovot és a lengyel Roman Pacurkowskit is legyőzte, majd a negyeddöntőben nem bírt az orosz Nazir Abdulajevvvel. Utóbbi elődöntős sikerével a magyar birkózó a vigaszágon kapott újabb esélyt, amivel szerdán élni tudott, a bolgár Dejvid Dimitrovot technikai tussal verte, így este bronzért mérkőzhetett Karen Aszlanyannal.
Aktívan kezdett az örmény ellen, akit megintettek, majd Váncza egy dobásra két pontot kapott (3-0). Az első szakaszban már nem változott az eredmény, a második elején viszont a magyar birkózót intették, Aszlanyan pedig kiemelte, azután pedig eldobta őt, amiért négy pontot kapott (3-5). A nagy értékű akció miatt különösen nehéz helyzetbe került a magyar, mert az egyenlítés nem ért volna számára sikert. Emiatt nagyon ment előre, egy gyors akcióját azonban ellenfele megkontrázta (3-7). Egyre fogyott az idő, már csak kilenc másodperc volt hátra, amikor az FTC junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmese két pontért levitte Aszlanyant (5-7), utána viszont már nem volt esélye értékelhető akciót végrehajtani. Aszlanyan pályafutása harmadik Eb-bronzát nyerte.

- A kötöttfogású szakág Váncza ötödik helye mellett három éremmel fejezte be szereplését. Kedden Lévai Zoltán (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) második, Torba Erik (63 kg) pedig harmadik lett.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Elhunyt Wichmann Tamás 72 éves korában
  2020-02-13 10:35:48, csütörtök
 
  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában szerdán elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója.
Pár héttel korábban kapta az ÉLETMŰ díjat
...... ..............



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Karol – Az ember, aki pápa lett
  2020-02-13 10:27:54, csütörtök
 
  - Magyar kurír 2007. december 31
A kétrészes, több mint háromórás film Karol Wojty³a életét meséli el, bemutatva az egyetemista korától 1978-ig, pápává választásáig terjedő, csaknem negyven esztendőt.
Itt olvasható Link

Magyar kurír oldalon: 2009. október 3
A több mint háromórás film, Giacomo Battiato mély és érzelmekben gazdag alkotása II. János Pál pápaságának történetét meséli el, 1978. október 22-ei beiktatásától kezdődően 2005. április 2-án bekövetkezett haláláig.Láthatjuk mély emberségét, azt a toleranciát és megértést, amit a más vallások követői iránt tanúsított. Hatalmas lelkiereje, szellemének tisztasága még ellenfeleit is bámulatra késztette. Ez a film a lengyel Karol Wojty³a személyében egy olyan pápát mutat be, aki egyik legfőbb feladatának tekintette, hogy hirdesse az evangéliumok üzenetét, és eljuttassa azt minden emberhez. II. János Pál megszemélyesítője a filmben honfitársa, Piotr Adamczyk.
...... ........... ..............




 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Karol el Papa el Hombre film - vallásos
  2020-02-13 10:26:24, csütörtök
 
  2012.01.09 Videó Link Lejátszási idő 3 óra

Lengyel -Olasz film dráma
Krakkó, 1939. A németek támadása megindul a város ellen. A lakosság menekül, szeretné elérni a lengyel hadsereg által még ellenőrzött vonalakat. A menetben ott van a fiatal egyetemista Karol Vojtyla is, aki elhatározta, hogy maga is fegyvert fog a támadók ellen. Szerelme, Hanja a családjával Vadovicébe menekül. De már nincs hova menni. A menetet német repülők sorozatlövései tarolják le. Karol és Hanja sorstársaikkal együtt napról napra élik meg a megszállás iszonyatát, a kegyetlenkedéseket, a nyomort, a kiszolgáltatottságot. Karol minden erejével azt keresi, miként találhatna kivezető utat a mély kétségbeeséséből.

- Az új pápa megdöbbenti környezetét mély emberségével, és azzal a toleranciával és megértéssel, amit a más vallásokat követők iránt tanúsít. Nem marad Rómában, hanem utazni kezd, hogy Ázsia és Latin-Amerika híveihez is elvigye vígasztaló üzenetét. Annál is inkább megrázza a keresztény világot a hír: egy bolgár férfi merényletet követett el a pápa ellen.

-
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Credo III (...et incarnatus est...) - Énekkar előadása
  2020-02-13 10:11:14, csütörtök
 
  2020.01.21 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.