Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A bűnbánat szentsége az újrakezdés lehetősége
  2020-02-24 22:30:14, hétfő
 
  ,,Szerdán kezdődik a nagyböjt, határozzuk el, hogy Krisztus feltámadásának szent ünnepéig elvégezzük a lelki lomtalanítást, belső nagytakarítást, a húsvéti szentgyónásunkat!" (Csaba testvér)
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat huszonnegyedik része A bűnbánat szentsége: Az újrakezdés lehetősége címmel, február 23-án jelent meg.
Jézus Krisztus egyik legnagyobb ajándéka a bűnbánat szentsége, és mégis sokan úgy félnek a gyóntatószéktől, mint az ördög a tömjénfüsttől! Miért irtózunk, félünk a szentgyónástól, holott a mai ember oly sokat beszél a méregtelenítésről, és oly kínosan ügyel arra, hogy külseje tiszta, higiénikus legyen? Miért nem törekszünk a testi tisztaság mellett a lelki tisztaságra is, mikor a legtöbb betegségről világosan megmondják a szakemberek, hogy lelki eredetű?
Szerintem ha tisztában lennénk a szentgyónás új életet adó igazi értékével, akkor papjaink ajtajában hosszú sorokban állnának az emberek, hogy részesüljenek a bűnbánat szentségében.
Szerdán kezdődik a nagyböjt, határozzuk el, hogy Krisztus feltámadásának szent ünnepéig elvégezzük a lelki lomtalanítást, belső nagytakarítást, a húsvéti szentgyónásunkat!

Jézus Krisztus egyik legnagyobb ajándéka, a bűnbánat szentsége, és mégis sokan úgy félnek a gyóntatószéktől mint az ördög a tömjénfüsttől!! Miért irtózunk, félünk a szentgyónástól, holott a mai ember oly sokat beszél a méregtelenítésről és oly kínosan ügyel arra, hogy külseje tiszta, higiénikus legyen? Miért nem törekszünk a testi tisztaság mellett a lelki tisztaságra is, mikor a legtöbb betegségről - világosan megmondják a szakemberek, hogy - lelki eredetűek?!
Szerintem, ha tisztában lennénk a szentgyónás új életet adó igazi értékével, akkor a papjaink ajtajában hosszú sorokban állnának az emberek, hogy részesüljenek a bűnbánat szentségében!!
Szerdán kezdődik a nagyböjt, határozzuk el, hogy Krisztus feltámadásának szent ünnepéig elvégezzük a lelki lomtalanítást, belső nagytakarítást, a húsvéti szentgyónásunkat!!
A bűnbánat útját járva testvéretek,
Csaba testvér. Kereszténytanösvény 2020 február 23

A bűnbánat szentsége: Az újrakezdés lehetősége Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent II. János Pál pápa nagyböjti írásaival
  2020-02-24 22:24:14, hétfő
 
  Ember a tengeren címmel tizenhárom napos nagyböjti online lelki utazásra hív Szent II. János Pál pápa gondolataival egy képzeletbeli vitorláson a Laudetur Kiadó március 6. és 18. között.
...... ............


,,Számos »viszontagságos kalandot« fogsz átélni tizenhárom nap alatt. Egy különleges történet, lelki utazás szereplője leszel, amely segít, hogy átgondold az eddigi életed. Ehhez szempontokat és feladatokat is kapsz" - írják a különleges lelkigyakorlat meghirdetői.
A lelki utazásban fontos szerep jut az utazó pápa, Szent II. János Pál gondolatainak, aki különösen is szerette a természetet, és akinek idén ünnepeljük születése 100. évfordulóját.
Az Ember a tengeren ingyenes nagyböjti utazásra, amely március 6-án kezdődik, .

Forrás és fotó: Laudetur Kiadó - ITT lehet feliratkozni Link
Magyar Kurír

*
Én jelentkeztem
Köszönöm, hogy éltél a lehetőséggel és részt veszel e különleges nagyböjti élményben!
Kedves Utazó!
A megadott email címedre küldtem most egy bemutatkozó levelet és egy rövid leírást, mire is számíthatsz a lelki programban.
Mindenképpen nézd meg, olvasd el!
Ha nem kapnád meg, kérlek jelezd elérhetőségeinken!
Üdvözlettel: Vereb István a Laudetur Közösség és Kiadó vezetője
Ügyfélszolgálat:
iroda@laudetur.hu
70/389-2672
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Szenvedélyesen szerette Istent és a számítógépet
  2020-02-24 22:15:57, hétfő
 
  Boldoggá avatják a 15 évesen elhunyt olasz fiút
,,Mindenki eredetinek születik - mondta Carlo Acutis -, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg." ,,Eredetiként" meghalni Carlo szerint úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz.
...... ........


Ferenc pápa február 21-én jóváhagyta annak a dekrétumnak a közzétételét, amely elismeri a Carlo Acutis közbenjárására történt csodát. A 2006-ban, 15 éves korában leukémiában meghalt olasz fiú élete példává vált sokak számára.
Carlo 1991-ben született Londonban, ahol szülei dolgoztak akkoriban. Hétéves korában különleges engedéllyel lett elsőáldozó, kamaszkorában is mindennap járt misére, imádkozta a rózsafüzért. Ugyanakkor mindenki, aki ismerte Carlót, azt mondta róla, olyan volt, mint bárki más, egy mai kamasz. Jómódú milánói család elsőszülött gyermeke, a jezsuiták által fenntartott humán gimnáziumba járt, mielőtt megbetegedett volna. Napjai tanulással, plébániai programokkal, biciklizéssel és a számítógép iránti szenvedéllyel teltek: programozott, filmet vágott, weboldalakat hozott létre, képregényeket tervezett. Éppen a világhálónak köszönhető, hogy Carlo híre jóval túllépte baráti köre határait. Történetét és lelki örökségét ma már az egész világon ismerik, a Fülöp-szigetektől a Zöld-foki-szigetekig, Brazíliától Kínáig.
Mindemellett mélyen hívő volt, mindennap szentáldozáshoz járult - ,,ez az országút a mennyországba" - mondta. Tizenegy éves kora körül megkérték, legyen a hitoktató segítője, később maga is tartott hittanórákat. Az eucharisztikus csodákat bemutató virtuális múzeumát tizenegy évesen kezdte készíteni, akkoriban jegyezte föl: ,,Minél többször járulunk szentáldozáshoz, annál inkább hasonlatossá válunk Jézushoz, és már itt a földön megízleljük a mennyországot." Arra kérte szüleit, vigyék el minden eucharisztikus csoda helyszínére - ez a terve két és fél esztendő alatt valósult meg. 136, az Egyház által elismert eucharisztikus csodát választott be virtuális múzeumába, az interneten elérhető gyűjtemény mellett minikiállítások elkészítésében is közreműködött, melyek bejárták a világot. Azért találta ki a kiállítást, hogy hatékony eszköz legyen arra, hogy felrázza a lelkiismeretet, felébressze az embereket, akik rutinként élik meg az Eucharisztiát.
Carlo Acutis példája ma is sokakat lelkesít, különösen a tizenéveseket, akik még bizonytalanok benne, vajon lehetnek-e egyszerre szentek, átlagosak és egyediek. ,,Mindenki eredetinek születik - mondta Carlo -, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg." ,,Eredetiként" meghalni Carlo szerint úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz. Bár imádságos életet élt, Carlo nagyon is 21. századi tizenéves volt, szerteágazó érdeklődéssel, mindig találva időt az önkénteskedésre. ,,A végtelen kell hogy legyen a célunk, nem a véges - fogalmazott. - A végtelen a szülőföldünk. Időtlen idők óta várnak minket a mennyországban."
Dario Edoardo Viganò, a szentszéki Kommunikációs Titkárság prefektusa szerint ő lehetne az úgynevezett ,,cybernauták" védőszentje, az internet patrónusa.
Carlo 2006. október 12-én halt meg a monzai kórházban a leukémia egy különlegesen agresszív formájában, amely három nap alatt végzett vele. Szenvedéseit az Egyházért és a pápáért ajánlotta fel, édesanyjának pedig ezt mondogatta: ,,Azzá válok, aki már most vagyok Isten gondolataiban." Földi maradványai kívánságának megfelelően Assisi temetőjében nyugszanak. Ferenc pápa 2018. július 5-én kelt dekrétumában elismerte hősies erényeit és Isten tiszteletreméltó szolgájának nyilvánította.
Sokan tulajdonítják csodás gyógyulásukat a 15 évesen meghalt Carlo Acutis közbenjárásának. A boldoggá avatáshoz elismert csoda 2013-ban történt, egy súlyos hasnyálmirigy-betegségben szenvedő brazil kisfiú gyógyult meg a közbenjárására.


Forrás: Aleteia; Avvenire; Agensir
Fotó: Aleteia, Avvenire
Magyar Kurír

- Az internet védőszentje lehet a tizenöt évesen elhunyt Carlo Acutis
Az olasz katolikus televíziócsatorna, a Tv2000 március 20-i műsorát Carlo Acutisnak szentelte, annak a 2006-ban, tizenöt éves korában leukémiában elhunyt milánói fiúnak, akinek boldoggáavatási ügye már a szentszéki szakaszába lépett, és akit az internet leendő védőszentjeként emlegetnek.
A hétfői adás szokásos reggeli műsorának vendége Carlo édesanyja, Antonia Salzano volt, késő este, 22.45-től pedig levetítették a szent életű fiúról szóló Országút a mennyországba - Carlo Acutis és az Eucharisztia című dokumentumfilmet, melyet Matteo Ceccarelli rendezett.
Mindenki, aki ismerte Carlót, azt mondta róla, olyan volt, mint bárki más, egy mai kamasz. Jómódú milánói család elsőszülött gyermeke, a jezsuiták által fenntartott humán gimnáziumba járt, mielőtt megbetegedett volna. Napjai tanulással, helyi programokkal, biciklizéssel és a számítógép iránti szenvedéllyel teltek: programozott, filmet vágott, weboldalakat hozott létre, képregényeket tervezett. Mindemellett mélyen hívő volt, mindennap szentáldozáshoz járult - ,,ez az országút a mennyországba" - mondta.
A leukémia agresszív formája lett úrrá rajta, három nap alatt végzett vele. Tavaly novemberben zárult boldoggá avatási ügyének egyházmegyei szakasza, jelenleg a Szentszék vizsgálja a dokumentumokat.
Dario Edoardo Viganò, a szentszéki Kommunikációs Titkárság prefektusa kifejezte reményét, hogy ő lehetne az úgynevezett ,,cybernauták" védőszentje, hiszen szinte mindennek van már patrónusa, csak az internetnek nincs.
Éppen a világhálónak köszönhető, hogy Carlo híre jóval túllépte baráti köre határait. Történetét és lelki örökségét ma már az egész világon ismerik, a Fülöp-szigetektől a Zöld-fokig, Brazíliától Kínáig - főként az eucharisztikus csodákról készült virtuális múzeumának köszönhetően Link. Földi maradványai kívánságának megfelelően Assisi temetőjében nyugszanak.


Forrás: Agensir.it; Tv2000.it
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Csaba testvérrel - Szent Mátyás apostol ünnepe
  2020-02-24 21:59:38, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Volt apám, volt anyám Hazánkért
  2020-02-24 21:58:10, hétfő
 
  100 ÉVES A MAGYAR GYÁSZ - TRIANON!
Mihályfalvi János videója Link

Volt apám, volt anyám,
Volt Istenem, volt hazám.
Volt bölcsőm, lesz szemfedőm,
Volt csókom, volt szeretőm.

Elvették az életem,
Mi maradt, az is sérelem,
Egy emberöltő s így vagyok,
Adtam, semmit nem kapok.

Nem kellek én senkinek,
Az ördögé lett mindenem.
Tiszta szívvel gyónom én,
Hitem, még van remény.

Kinevetnek, gúnyolnak,
Magyarként meghurcolnak.
Mint fű kisarjad megterem,
Élet nő a szívemen.

Kinevetnek, gúnyolnak,
Magyarként meghurcolnak.
Ezerkilencszázhúsz után
Van, még sincs hazám.


Ilona Péterné Koncz videója Link

Mccloud Allison videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Köszönöm | Jesus Fellowship Songs - vallásos
  2020-02-24 21:41:25, hétfő
 
  Videó Link
Magyar felirattal
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Egy hajú virág
  2020-02-24 12:11:53, hétfő
 
  ...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Hóvirág
  2020-02-24 12:10:53, hétfő
 
  ...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Sáfrány virágok
  2020-02-24 12:09:26, hétfő
 
  ...... ............



...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Tél temető virágok
  2020-02-24 12:07:44, hétfő
 
  ...... ........... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1812
  • e Hét: 12874
  • e Hónap: 25550
  • e Év: 259297
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.