Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Arcpakolás szódabikarbonáttal
  2020-02-03 23:53:36, hétfő
 
  Tudtad, hogy a szódabikarbóna remekül puhítja a bőrt, így arcpakolásokban is használhatod?

Ha például mézzel kevered össze, és így kened az arcodra, 15 perc után nagyon elégedett leszel az eredménnyel.

Ez a keverék ugyanis segít megszabadulni a pattanásoktól, sötét karikáktól, mitesszerektől, és szép, tiszta lesz tőle a bőröd.

A szódabikarbóna leradírozza az elhalt hámsejteket. Így teszi a bőrt simábbá, tisztábbá és frissebbé már az első használat után. A méz ezután könnyebben fertőtleníti az arcot, megnyugtatja a gyulladt felületet. Ez a maszk remekül ránctalanít, és felfrissíti a sejteket.

Hozzávalók:

4 evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz
1 teáskanál víz
Öntsd a szódabikarbónát egy tiszta üvegedénybe, és keverd hozzá a mézet. Lassan öntsd hozzá vizet. Kend fel a tiszta arcbőrre. 10-15 percig hagyd rajta.

Meleg vízzel mosd le.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Az öngyógyítás ősi maja módszere
  2020-02-03 23:39:31, hétfő
 
  A modern orvostudomány is azt állítja, hogy a betegségek 85%-a pszichoszomatikus eredetű. Azt mondhatjuk, hogy mi magunk hozzuk létre őket. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha arra gondolunk, hogy rosszul érezzük magunkat és beteggé válunk, akkor gondolhatunk arra is, hogy jól érezzük magunkat és akkor egészségesek leszünk. Az egészségünk állapota valójában az elménk hatalma az anyag felett. Minél idősebbek vagyunk annál könnyebb előidézni a betegség-egészség állapotát.
Megtanuljuk felismerni a tüneteket és a betegségek előidézésének mestereivé válunk. Az elmének, az agyunkon keresztül működve végtelen ereje van. A régi maják tudták ezt és megtanulták fegyelmezni magukat, hogy elérhessék céljaikat. Mindennap megjelennek olyan katalizátorok, amik nagyon könnyen képesek létrehozni egy nemes betegséget. A tünetek automatikusan megjelennek a sejtmemória mágiáján keresztül. Betegek leszünk, mert a körülményeink indokolják azt. Mindannyian a szokások teremtményei vagyunk. Ezért önmagunk meggyógyítása, szokásaink és sejtmemóriánk megváltoztatásának a kérdésévé válik. Úgy tűnhet, hogy az erősebb akaratú embereknek sokkal jobb esélyei vannak, de ez nem szükségszerűen van így. A 'gyengébb akaratú' nincs megterhelve merev, beprogramozott mintákkal és készen áll arra, hogy elfogadja a változást a szokásos eljárás előnyei nélkül is. Mindkét lábunk kényelmesen a földön van, mégis könnyen elmozdíthatjuk bármilyen helyzetbe, akaraterőnktől függetlenül. A napi meditáció növeli a nyitott elme kapacitását. A meditáción és a vizsgálódás más formáin keresztül a gyógyításra szoruló egyensúlytalanság azonosíthatóvá válik. Ez nem szükségszerű, de nyilvánvalóan hasznos. Az általános gyógyítás, ellentétben a speciális gyógyítással, nagyon hatékony lehet.

1. lépés: Most vizsgáljuk meg a technikát. Válasszunk olyan helyet és időpontot, amikor legkevésbé zavarnak bennünket. Üljünk vagy álljunk, az utóbbi a javasolt helyzet. Álljunk egy szék vagy valami stabil tárgy mellé, mert egyensúlyvesztés könnyen előfordulhat. Álljunk egyenesen, lazán, mindkét karunk oldalunk mellett. Szemünket csukjuk be. Ne válasszunk sötét szobát vagy fény nélküli területet. Valamilyen fény jelenléte fontos.

2. lépés: Képzeljünk el egy baseballütő méretű smaragdzöld színű fényoszlopot, amely belép a mellkasunkba, egyenesen a szívünkbe. Engedjük, hogy ez az éteri fény keresztülmenjen a szívünkön
egészen a gerincvelőig. Most lássuk, hogy ez a gyógyító/szeretet energia felemelkedik a gerincvelőnkben és belép az agyba. Érezzük, ahogy az agyunk megduzzad ettől az energiától. Érezzük a terjeszkedő nyomást a halántékunknál és a homlokunknál. Töltsük fel teljesen az agyunkat a Teremtőnk szeretetével és gyógyító energiájával kb. két percig.

3. lépés: Most állítsuk meg a bejövő zöld fényt a mellkasunknál. Helyezzük bele gondolatainkat a fejünket nyomó zöld fénybe arról, hogy milyen gyógyulást szeretnénk. Lássuk, ahogy ez az intelligens energia lassan belép a gerincvelőnkbe a koponyaalapnál. Az idegrendszerünket vezetőként használva engedjük a zöld fényt lassan, nagyon lassan, lefelé haladni. Lássuk, ahogy ez a fénykorong
lefelé halad a testen keresztül, akár egy lift. Állítsuk meg a zöld korongot 20-30 másodpercre a test bármely részén, amit kritikusnak tűnik, mint a szív, gyomor stb. Érezzük, hogy a méreganyagok kilökődnek ellazult testünkön keresztül. Érezzük a megtisztulást a zöld gyógyító korong feletti részeken. Érezzük, hogy az elménk ellazul, ahogy a folyamat folytatódik.

4. lépés: Két vagy három perc alatt a zöld korong keresztülhalad az egész testünkön és kilép talpunkon keresztül. A tisztító zöld fény egy kis része kilépett bőrünk pórusain, míg más része az ujjainkból. Az idegrendszerünkön keresztül az egész testünket megtisztítottuk, belülről kifelé, minden méreganyagtól és negatív hatástól. Nyisd ki a szemed. Kapaszkodj a székbe, ha szükséges. Lehet, hogy szédelegsz egy kissé. Állj csendben. Ne mozogj. Gondolkozz! A gyakorlat kb. 5 percet vett igénybe. Ha akarod ismételd meg idáig a gyakorlatot, de kettőnél ne többször! Ha szükséges 12 vagy 24 óra múlva megismételheted ezt a sorozatot.

5. lépés: Öngyógyításunk befejezéseként hozzuk be ismét a szívünkbe a zöld fényt, a gerincvelőhöz és engedjük, hogy a hátunkon felfelé haladva elérje az agyat. Ez alkalommal engedjük, hogy a gyógyító/szeretet energia keresztülmenjen fejünkön és tetejéről forrásként felfelé folyjon. Szikrázó zöld fényként csendesen lefolyik testünk körül, szeretet kupolát alkotva, maradj benne és oszd meg a többi emberi lénnyel is, beleértve a növényeket, állatokat, akik ki vannak téve a te mozgó gyógyító/szeretet energiádnak és a környezetedben vannak. Itasd át magadat és a kupoládon belül mindent, egyetlen végtelen Teremtőnk zöld fényével.
Végezetül oszd meg gyógyító/szeretet energiáidat Föld Anyánkkal, egy fényoszlopot alkotva, aminek mérete megegyezik a kupolád átmérőjével- és behatol a földköpenyig, kb. 600 kilóméterre lefelé. Mikor valahova mész mindig vidd magaddal a kupolát és a zöld fényoszlopot, amivel gyógyító/szeretet energiát adsz kimerült Föld Anyánknak bármerre is jársz. Ez a felelőssége/kötelessége mindazoknak, akik azt választották ebben az inkarnációjukban, hogy pozitív módon szolgálják a mi egyetlen végtelen Teremtőnket.
A Nagy Szellem áldása legyen rajtatok!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A központi idegrendszer reakciója a toxinokra
  2020-02-03 23:19:59, hétfő
 
  Kutatások bizonyítják, hogy a központi idegrendszerre ható vegyi anyagok megzavarják az endokrin és metabolikus rendszerek és a szervek közötti kommunikációt. A bélrendszerben lévő baktériumok több száz olyan neurokémiai anyagot termelnek, amelyet az agy az alapvető fiziológiai folyamatok, valamint a mentális folyamatok, például a tanulás, a memória és a hangulat szabályozására használ. A bélbaktériumok a test szerotonintartalmának 95 százalékát termelik, ami mint tudjuk, befolyással van a hangulatra.

Nézzük milyen anyagok hatnak negatívan a központi idegrendszerre?
Az egyik ilyen anyag a koffein, amely vitathatatlanul stimuláns hatást fejt ki a központi idegrendszerre. Serkenti az agyat, fokozza az adrenalinkiválasztást és fokozza a pulzusszámot is. Azonban ez mellékvese-fáradtságot okozhat. A koffein kimeríti a test B-vitamin-készletét, amelyre viszont szüksége van a megfelelő agy és idegrendszer működéshez, illetve a táplálék energiává való alakításához.

A gluténtartalmú termékek negatív hatást gyakorolnak a jó bélbaktériumokra, az immunrendszerre, az emésztőrendszerre és az idegrendszerre, ami hatással van az agysejtekre.

Az alkohol csökkent majdnem minden agyi funkciót, összehúzza az agyszövetet, összezsugorítja az agyat és elpusztítja az agysejteket. Még az egyensúlyra és a légzésre is negatívan hat.

A pszichológiai stressz és a cukros ételek, amelyek megint csak növelik a belső feszültséget, befolyásolják az immunrendszert, ami hatással van a központi idegrendszer működésére.

Az élelmiszerekben található peszticidek megzavarhatják a központi idegrendszer működését. Ezek a peszticidek a testben gyulladást generálnak, illetve neurotoxicitás okoznak, aminek köze lehet az Alzheimer-kór kialakulásához is.

Mit tehet, hogy javítsa az egészségét? Csak kevés gyógyszert vegyen magához. Ha nem muszáj, ne szedjen gyógyszereket, mert rengeteg a mellékhatásuk. Fogyasszon antioxidánsokban gazdag ételeket. Ezek közé tartoznak a színes bogyós gyümölcsök, a zöldségek, a gyümölcsök. A zöld leveles zöldségek, például a spenót és a kelkáposzta is gazdag antioxidánsokban. A cékla nagyon jó hatással van a szívre és a központi egészségre.

Igyon sok folyadékot, amely elsősorban tiszta víz és gyógytea legyen. A víz létfontosságú a központi idegrendszer számára. A kevés víz fogyasztása elősegítheti az idő előtti öregedést.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az oolong tea védelmező hatásairól
  2020-02-03 23:14:59, hétfő
 
 



A tea és a kávé jól ismert elmestimuláns, amely javítja a mentális éberséget és energiát kölcsönöz nekünk. Egy tanulmány szerint a rendszeres teafogyasztás növelheti a kognitív teljesítményt, azonban a kávé nincs ilyen pozitív hatással a kognitív funkciókra.

Az egyik legegészségesebbnek számító tea az oolong tea, amelyben megtalálható a theanin, azaz egy természetes aminosav, amely egy erős pszichovédő tulajdonsággal rendelkezik. Amellett, hogy ellazítja az elmét, gátolja a kortizol, vagyis a stresszhormon túltermelését anélkül, hogy álmosságot okozna.

A stressz és a szorongás megnövelheti a vérnyomásszintet a központi idegrendszer stimulálásával. A theanin és a koffein is csökkenti a stressz-szintet, azonban a theanin sokkal jobban teljesített, mint a koffein.

Az oolong tea fitokemikáliái - növényi anyagai - antioxidánsként hatnak. Semlegesítik a szervezetben lévő szabad gyököket, ezzel akadályozva meg az oxidatív stressz kialakulását.

Az oolong tea koffeint is tartalmaz. A koffein egyéb forrásai a tea, a kávé, egyes üdítőitalok, az energiaital vagy a csokoládé. A bevitt koffein kis idő elteltével emeli a hangulatot, fokozza a koncentrációt és az éberséget, illetve csökkenti a fáradtságot.

Az oolong tea véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Egyes hozzáértők szerint a csontritkulással és a fogszuvasodással szemben is védelmet élvezhetünk általa. Koszorúér-betegségben szenvedőknél az oolong tea megakadályozza az ateroszklerózis terjedését, ami a szívbetegség velejárója. Az oolong tea az érszűkület kialakulásának megelőzésében is segítséget nyújthat. Ez a tea csökkenti a zsíranyagcsere kockázatát, a trigliceridek kezdeti emelkedését és a koleszterinszint emelkedését is. Az oolong tea megakadályozhatja a sejtek halálát a szívizomszövetekben.

Ennek a teának a rendszeres fogyasztása elősegíti a szervezet hőtermelését, amit termogenezisnek neveznek, ez viszont fenntartja vagy növeli az anyagcserét. Ez a folyamat pedig kedvezhet azon személyeknek, akik testsúlycsökkenésre vágynak. A tea rendszeres fogyasztása csökkenti az új zsírsejtek termelését és elősegíti a szervezetben a gyorsabb zsírégetést is. A tea tehát elősegíti a testsúlycsökkenést és az elhízással párhuzamosan kialakuló gyulladást is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fekete és zöld tea jótékony hatásairól
  2020-02-03 23:09:27, hétfő
 
 



Jelenleg is folynak a kutatások és a viták azzal kapcsolatban, hogy a fekete vagy a zöld tea egészségesebb, hiszen mindkettő tartalmaz antioxidánsokat és értékes tápanyagokat. Azonban ennek ellenére is van különbség a két tea között. A zöld tea fiatal tealevelekből készül, a színe zöld, az íze kellemes és aromás. Míg a fekete tea idősebb, nagyobb leveleket is tartalmazhat, és robosztus, kesernyés ízvilággal rendelkezik.

A vizsgálatok során megállapításra került, hogy a fekete tea antioxidáns-tartalma valamivel kisebb, mint a zöld teának. Az antioxidánsoknak a szabad gyökök semlegesítésében van kitüntetett szerepük, vagyis a szabad gyökök okozta károkat akadályozzák meg. Ellenben a fekete teában több koffein van. A zöld teának sokkal nagyobb a C-vitamin-tartalma is, de még mindig kevesebb van ebből a vitaminból benne, mint a citrusfélékben. A vizsgálatok során arra derült fény, hogy egy csésze zöld tea 436 mg, míg egy csésze fekete tea 239 mg C-vitamint tartalmaz. A zöld tea ezen kívül B-vitaminokat, magnéziumot és mangánt is tartalmaz.

A fogyást mindkét tea megtámogatja és a szív egészségére is jó hatással vannak. A zöld tea esetében a vizsgálatban részt vevő személyeknél nagyobb testsúly- és testzsírcsökkenést mértek, de a fekete tea sem okozott csalódást, ugyanis csökkentette a derékbőséget, a testtömegindexet és a zsigeri zsírt is. Nagy a valószínűsége annak is, hogy a zöld tea és a fekete tea rendszeres fogyasztása néminemű védelmet nyújt a daganatos megbetegedésekkel szemben. És mindkettő szerepet játszik a csontok és a fogak megerősítésében, a szívroham, a szívbetegségek, az érrendszeri problémák és a magas koleszterin megelőzésében. A zöld teában lévő antioxidánsok szerepet játszanak a koszorúér-betegség megelőzésében. Mindkét tea csökkenti a koleszterin- és a trigliceridszintet. Mindkét tea sok flavonoidot tartalmaz, amelyek segítenek megakadályozni a plakk lerakódást az artériákban, és nagy szerepük van a szív egészségének megőrzésében.

A zöld tea a fogínybetegségekkel szemben is eredményesen veszi fel a harcot, erősíti a fogakat és megakadályozza a fogvesztést. A fekete tea pedig a fogszuvasodást gátolhatja meg, pontosabban a szuvasodást okozó baktériumokat pusztítja el eredményesen. Emiatt a tulajdonságuk miatt sem szabad semmilyen édesítőszerrel megédesítenünk ezt a két teát.

A zöld és a fekete teában lévő antioxidáns polifenolok a rák megelőzésében is szerepet játszhatnak. Hiszen semlegesítik a szabad gyököket a szervezetben, védik a sejteket a DNS-károsodástól, megakadályozzák a tumorsejtek osztódását, okozhatják a tumorsejtek halálát és olyan specifikus enzimeket tartalmaznak - kiváltképp a zöld tea -, amelyek megakadályozzák a daganat fejlődését.

Akármelyik tea mellett is teszi le a voksát, a teát mindig ízesítés nélkül fogyassza, hiszen pozitív hatásait is sokkal jobban ki tudja fejteni, mintha mézzel, citromlével locsolnánk meg. Ez a két tea mindenképpen jó kávéalternatíva is lehet, hiszen koffeint ezek a teák is tartalmaznak, így élénkítő hatásukat is megtapasztalhatjuk. Habár - mint említettem - a fekete teában több a koffein, mint a zöld teában. Azonban mindkét tea jóval kevesebb koffeint tartalmaz, mint például egy csésze fekete kávé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A rooibostea ( afrikai vörös tea)csökkenti a gyulladást
  2020-02-03 22:36:24, hétfő
 
 



Az afrikai vörös tea, más néven a rooibostea az egyik legegészségesebb a világon. Ez a tea csökkenti a gyulladás szintjét a szervezetben, így nagyon előnyös lehet azok számára, akik autoimmun betegségben, különösen ízületi gyulladásban szenvednek.

A rooibostea antioxidáns polifenolokkal van tele, amelyek védelmet jelentnek a káros hatású szabad gyökökkel szemben, amelyeknek szintén gyulladást okozó hatásuk van. A gyulladás olyan betegségeket generálhat, mint szívbetegség, cukorbetegség vagy rákos megbetegedés.

Az afrikai vörös tea nagyon gazdag egy antioxidáns vitaminban, vagyis C-vitaminban. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, javítja a szív egészségét, csökkenti a vérnyomást, jó hatással van a memóriára és csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatát.

Az afrikai vörös tea olyan bioflavonoidokban gazdag, mint a kvercetin vagy a rutin. Ezek a vegyületek blokkolják az allergiát okozó hisztamin felszabadulását, így csökkentve az allergiára oly jellemző tüneteket, mint például a könnyező szem vagy a köhögés.

A rooibostea öregedésgátló hatással is rendelkezik. A teában található antioxidánsok lassítják a sejtek öregedési folyamatait, így ez a tea nagyon jó választás lehet a test öregedési folyamatainak a lassítására.

Az afrikai vörös tea antibakteriális hatással is rendelkezik, valamint nagyon gazdag különféle vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például vas, mangán, magnézium, cink, kalcium, D-vitamin és kálium. A rooibostea a benne található tápanyagoknak köszönhetően segíthet megszüntetni a bőr rendellenességeit is.

Ez a tea a súlytöbblettől is segíthet megszabadulni. De nemcsak az ideális testsúlyt érhetjük el általa, hanem hatására jobban fogunk aludni és csökkenhet a krónikus fáradtság is.

Az afrikai vörös tea tartalmaz egy olyan flavonoidot is, amely csökkenti a vércukorszintet, így nyújtva védelmet a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben.

Ez a tea csakúgy, mint a zöld tea, nem tartalmaz koffeint, viszont értékes tanninokat igen. Csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, viszont megnöveli a HDL-koleszterinét, így csökkentve a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Egye feltételezések szerint a teában lévő antioxidánsok elpusztítják a rákos sejteket és megakadályozzák a tumor növekedését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Öregedésgátlás - természetes táplálékokkal
  2020-02-03 22:31:48, hétfő
 
  Az öregedés egy természetes folyamat. Nem kell tartani tőle. Ha valaki egészséges életmódot folytat, biztos lehet benne, hogy kevesebb lesz az esélye a különféle testi, szellemi és mentális betegségeknek. Az öregedési folyamatokat nemcsak a testi betegségek gyorsíthatják meg, hanem az érzelmi jólét hiányát vagy annak alacsony szintjét is eredményezhetik.

A kutatások azt bizonyították be, hogy létezik egy olyan természetes, növényekben előforduló vegyület, amely akár meg is hosszabbíthatja az életünket. Ennek a vegyületnek nem más a neve, mint kvercetin.

A kvercetin a flavonoidok csoportjába tartozik. Ez a növényi pigment erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, de antioxidáns hatása is vitathatatlan. A kvercetin nemcsak a szervezetben kialakuló gyulladással harcol eredményesen, hanem segít megelőzni a szívbetegségeket, védelmet jelent az idegsejtek számára, javítja a memóriát és fokozza a tanulási képességeket. A memória és a tanulási képességek javulása pedig az olyan betegségek kialakulását előzhetik meg, mint Alzheimer-kór, de más neurodegeneratív betegségek kialakulása ellen is védelmet élvezhetünk általa.

A kvercetin elősegíti az egészséges sejtek termelődését, és védelmet jelenthet a káros sejtek kialakulása és azok elszaporodása ellen. Sajnos a szervezetben kialakuló gyulladás nemcsak az olyan betegség kialakulásának kedvez, mint rákos megbetegedés, hanem az öregedési folyamatokat is felgyorsítja.

A kvercetin csökkenteni tudja a szervezetben kialakuló gyulladást, mindemellett elősegíti az egészséges sejtek működését és lassítja a sejtek öregedési folyamatait.

A kvercetint is jobb természetes formában bevinni a szervezetbe. Milyen táplálékokban található meg ez az egészséges növényi vegyület? Többek között a szőlőben, a vörös hagymában, a zöld teában, az almában, a kapribogyóban, az olívaolajban, a gyöngyhagymában, a padlizsánban, a zellerben, a paradicsomban és a bogyós gyümölcsökben.

Az öregedési folyamatok késleltetésében nagy szerepe van az életmódnak. Az egészséges életmódba nemcsak az egészséges táplálkozás tartozik bele, hanem az aktív életmód, vagyis a rendszeres testmozgás, a napi 2-3 liternyi folyadékfogyasztás, a napi 7-8 óra alvás, a dohányzás abbahagyása és az alkoholfogyasztás minimalizálása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2707
  • e Hét: 4845
  • e Hónap: 36331
  • e Év: 241032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.