Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A cigányság úgy tudja: a magyarok is ingyen jutnak lakáshoz
  2020-02-06 12:56:43, csütörtök
 
  A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYSÁG ÚGY TUDJA, HOGY A MAGYAROK IS KIUTALÁSSAL=ingyen JUTHATTAK LAKÁSOKHOZ 1990 ELŐTT ÉS UTÁN!

EZ ÓRIÁSI TÉVHIT, MERT az 1960-as évek végére a MAGYAROKNAK MÁR NEM JUTOTT - az 1945 UTÁN A POLGÁRSÁGTÓL ELRABLOTT - úgynevezett ,,TÁRSADALMI TULAJDONBA" VETT TANÁCSI BÉRLAKÁSOKBÓL!

Az történt, hogy mire az 1945 után született ifjaknak (az 1960-as évek végére családalapító korba kerültek) meg kellett vásárolni a házgyári panelekből épült lakásokat. Azonban, mint minden, ez is KÁDERFÜGGŐ volt! Azt is a FÜGGETLENÍTETT vállalati (üzemi, intézményi) KISZ- PÁRT és SZAKSZERVEZETI bizottságok vezetői döntötték el, hogy ki vásárolhat 30 éves törlesztő részletre OTP (banki) hitelből lakást! A fővárosban még külön követelmény volt (a házaspár legalább egyik tagjának) az 5 éves állandóra bejelentett lakhatósággal való rendelkezés. ,,Megtelt ugyanis Budapest"... Kelendőek lettek a fővárosi ifjú férfiak és nők a vidékiek számára. A lakásvásárlás reményében még a kényszer-házasságra is képesek voltak ezek az akkori vidéki fiatalok! Hiszen, a lakásvásárlási szerződés megkötése előtt be kellett mutatni a házassági anyakönyvi kivonatot, és, ha még nem volt gyermekük, akkor alá kellett írni legalább 2 gyermek vállalásáról szóló szerződést, valamint a lakás vásárlási árának 30 %-át készpénzben.

Mit jelentett ez akkor, amikor egy szakmunkásnak átlag 2.000,- Ft volt a havi (teljesítmény)bére?! Ebből nem lehetett takarékoskodni!!! Mindenképpen szükség volt a napi 8 órai hivatalos munkahelyi munkavégzésen TÚLI MUNKÁVAL MEGSZEREZHETŐ JÖVEDELEMRE! ISMERTEM OLYAN PÁLYAKEZDŐ ORVOS HÁZASPÁRT, AKIK MOSÓKONYHÁBAN LAKTAK ALBÉRLETBEN 2 KISGYEREKKEL ÉS NEM KAPTAK LEHETŐSÉGET A LAKÁSVÁSÁRLÁSRA!

MINDEN CIGÁNYNAK ÉS NEM CIGÁNYNAK MEG KELL TUDNIA VÉGRE, HOGY ez a KOROSZTÁLY - az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS IDEJÉN napi 16 órát dolgozott azért, hogy be tudjon fizetni egy OTP értékesítésű "öröklakás" nevezetű betonkalodára!!!! Ez, az 1969-től az 1970-es évek MUNKÁS-FIATALJAIRA volt érvényes.
Éppen ezért, ideje, hogy MEGTUDJA AZ UTÓKOR (MAGYAROK ÉS CIGÁNYOK) AZ 1970-ES ÉVEK IFJÚSÁGÁNAK RÁMENT AZ EGÉSZ ÉLETE ARRA, HOGY EGYÁLTALÁN LAKJON VALAHOL!!!!

Az ily-módon megnehezített otthonhoz-jutás és családalapítás miatt el lehetett érni, hogy NE tudja sem MINŐSÉGILEG, sem MENNYISÉGILEG REPRODUKÁLNI ÖNMAGÁT A MAGYARSÁG!
1.) Magyarország speciális helyzetbe került ebben a tekintetben mert:
- míg a magyar arra kényszerült, hogy lemondjon az utódok világra hozataláról - nehogy elveszítse társadalmi státuszát és ezzel a MINŐSÉGI REPRODUKCIÓ lehetőségét;
2.) - addig a cigányságot oly módon segélyezték, hogy önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁBÓL biztosított volt (legalább 6 gyermek életre-hívásával) a család MUNKA-NÉLKÜLI MEGÉLHETÉSE!

Ebből is világosan kiderül, hogy GENERÁCIÓK MARADTAK KI A MAGYAR CSALÁDOKBAN! Pontosan azért, mert a segélyezésből megélő és önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁRA szoktatott cigányság segélyét is a MUNKAVÁLLALÓ magyarságnak kellett évtizedekig megtermelnie.

A 2010-es választásokat követően "reformprogrammal" próbálták ezt a folyamatot megállítani. A segélyhez jutást különböző feltételekhez kötötték/kötik.
- Ezek közül a legfontosabb, hogy csakis azok a szülők (legyen az cigány, vagy magyar) részesülhettek a családtámogatásból, akik bölcsődébe, óvodába és iskolába járatják gyermekeiket!
- Ez: egyfelől előnyt jelent a cigányság felzárkóztatásában - anélkül, hogy a szegregáció vádjával megvádolná az EU Magyarországot!
- Másfelől, viszont a jó szülő-gyermek kapcsolatban nagy törést jelent a magyarság számára... Valósággal az 1950-es években elkezdett erőszakos KOLLEKTIVIZÁLÁSI törekvéseket idézi.
- Arról nem is beszélve, hogy nincsenek megteremtve annak feltételei, hogy fogadóképes ÓVODÁK, ISKOLÁK álljanak rendelkezésre - megfelelő férőhelyekkel és körülményekkel! Gondoljunk csak a szocialistának sulykolt baloldalinak hazudott kormányok iskolabezárásos és vasútmegszüntető rendelkezéseire!!!!

Most, ismét rendeletileg és törvényekkel KÉNYSZERHELYZETBE került a magyarság, a családi élet rovására. Ez azért is tragikus, mert a családi minőség társadalmi minőséget is jelent.
- Ismét az a cél, hogy minél előbb bevonják a magyarságot a társadalmi munkamegosztásba a szakmunkásképzés erőltetésével már 14 éves kortól... mint az 1950-es években! Csakhogy, akkor voltak munkahelyi TANMŰHELYEK! Most, meg nincsenek!

A FELNŐTTKÉPZÉSBEN, pedig nem voltak képesek 30 éven keresztül megszervezni az ELADHATÓ ISMERETEK INGYENES OKTATÁSÁT!
Már régen a közoktatás részévé kellett volna tenni a felnőttképzést, illetve átképzést! Mert pontosan a legrászorultabbak nem képesek megfizetni a tanfolyami díjakat. Miközben a RENDSZER-VÁLTOZTATÁSKOR első dolguk volt felszámolni az un. esti és levelező iskolákat!
A munkanélküliek tanfolyamain is illene differenciálni a képzési anyagot! Ne ültessék már egy padba a diplomás munkanélkülit az analfabétával!!!
Főleg akkor, ha az a tanfolyam az írás-olvasás és számolás alapvető műveleteire korlátozódik! Mindezt azért, mert retteg a hatalom attól hogy az EU megvádolhatja őket a szegregációval!!!

30 éves lemaradást kellene megszüntetni azzal, hogy MEGSZERVEZZÉK a TÁVOKTATÁS RENDSZERÉT is... ingyenesen lehetőleg, hogy az esetleg GYED-en, GYES-en lévő kismama (kispapa) minél zavartalanabbul vissza tudjon térni a "munkaerő piacra"... eladható szakmai ismereteket tudjon szerezni anélkül hogy magára hagyná gyermekeit.
Az interneten keresztül ez nem okozna gondot!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 199
  • e Hét: 358
  • e Hónap: 2603
  • e Év: 34333
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.