Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Sacra Corona teljes film - Magyar történelmi film, 2001
  2020-02-07 16:45:44, péntek
 
  Videó Link Lejátszási idő 2 óra

A magyar államiság első évszázadát pogány lázadások, az idegenek elleni harc és az utódlásért folytatott küzdelem jellemzi. Az István király által létrehozott fiatal, keresztény államot a megszűnés fenyegeti. László királyra várt a feladat, hogy az ország békéjét és egységét megteremtse. A Sacra Corona című film Szent László király korát és a Szent Korona kialakulásának történelmi időszakát mutatja be.
A filmet rendezte, Koltay Gábor
- A film története az 1046-os évben indul. Az első képsorokon Gellért püspököt látjuk, amint egy paptársával, Mór atyával (a még I. István által kinevezett pécsi püspökkel) együtt halad a magyar vidéken, amikor magyar pogány lázadók támadnak rájuk, és megölik Gellértet.

- Wikipedia oldalon Link

Látható lesz TV adásban Február 9-én, 18:25-től az M5-ön!
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Gyász a Spanyol király kupa rangadóján
  2020-02-07 16:39:20, péntek
 
  Kiesett a nyolcad döntő mérkőzései: A Villarreal, a Valencia és a Real Madrid után a Barcelona is búcsúzott a Király-kupa negyeddöntőjében, miután a katalánok a 93. percben esett góllal vereséget szenvedtek az Athletic Bilbao otthonában.
Az elődöntő sorsolását pénteken rendezik, az első meccseket jövő szerdán, a visszavágókat március 4-én játsszák. A fináléra április 18-án kerül sor Sevillában.


Eredmény,
Király-kupa, negyeddöntő:
Athletic Bilbao - Barcelona 1-0 (0-0)

korábban:
Real Madrid - Real Sociedad 3-4 (0-1)

kedden játszották:
Granada CF - Valencia CF 2-1 (1-1)

szerdán játszották:
Mirandés (II.) - Villarreal 4-2 (2-1)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Cristiano Ronaldo 70 meccs alatt jutot el 50 gólig .....
  2020-02-07 16:33:16, péntek
 
  Cristiano Ronaldo 70 meccs alatt jutott el 50 gólig a Juventusban.
- Cristiano Ronaldo 2018 nyarán szerződött a Real Madridtól a Juventus együtteséhez, így jelenleg a második szezonját tölti az olasz klubnál. Minden sorozatot figyelembe véve eddig 70 mérkőzésen lépett pályára a torinóiaknál és 50 gólt szerzett. A 35 esztendős klasszisnál gyorsabban csak egy ember tudott 50 gólig jutni amikor Olaszországba szerződött. A Daily Mail közzé tett egy tízes listát arról, kik, milyen gyorsan jutottak el az 50 gólig.
Cristiano Ronaldo a második a már említett mutatójával, de ha csak a bajnokságot nézzük, ott is szédületes számokat produkál, 50 meccsen 40 gólnál jár. A jelenlegi szezonban zsinórban kilenc bajnokin talált be.
- Nála csak egy hatékonyabb játékos volt, Andrij Sevcsenko már első szezonjában 29 gólt szerzett, így nem meglepő, hogy ő is már a második évében eljutott az ötvenig. Ehhez 69 meccsre volt szüksége. A hét év alatt 296 Milan-mezben lejátszott meccsén összesen 175 gólig jutott.

- Az argentin Gonzalo Higuainnak 96 meccs kellett a Napoliban az 50 gólhoz, pedig a 2015/16-os szezonban 36 góllal a liga gólkirálya is lett. A brazil Adrianonak három csapat színeiben (Inter, Fiorentina, Parma) jött össze 95 meccsen az 50 találat.
- A bosnyák Edin Dzeko ötödik szezonját kezdte az AS Romában, és eddig csak kétszer nem jutott el legalább tíz gólig. Már több mint 100 gólt szerzett a rómaiaknál, az első 50-hez 92 meccsre volt szüksége. A franci David Trezeguet 86 meccs alatt jutott el félszáz gólig, összesen 171 góllal zárta olaszországi karrierjét, a 2001-02-es szezonban az év Serie A játékosának választották.
Az argentin Gabriel Batistuta amellett, hogy 85 meccsen jutott el az 50 gólig, egy különös rekordot is megdöntött a Fiorentina színeiben. Az 1994-95-es szezon elején 11 bajnokin sorozatban betalált, erre előtte senki nem volt képes Olaszországban. Az egyik legjobb csatárnak tekintik, aki valaha Olaszországban játszott.
- Michel Platini az egyetlen, aki nem csatárként, hanem középpályásként került fel a listára. A Juventus színeiben 84 meccsen érte el az 50 gólt. A Juve történetének egyik legjobb játékosa, amit jól mutat, hogy háromszor is (1983, 1984, 1985) elnyerte az Aranylabdát.
- A holland Marco van Basten is háromszoros aranylabdás (1989, 1990, 1991), róla ugyanaz mondható el, mint Platiniről, csak ő a Milan történelmének felejthetetlen alakja. Az 50 gólhoz 83 meccsre volt szüksége. A dobogó harmadik fokán a brazil Ronaldo található, aki ugyan öt évet játszott az Interben, de ebből közel két szezont kihagyott sérülés miatt. 1997-ben világrekordnak számító 13,2 millió fontért vették a Barcelonától, és 77 meccs alatt jött össze neki az 50 gól. Van Basten és Batistuta mellett őt tartják a Serie A valaha volt három legjobb támadójának.
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
XXI. Béke bajnok Szent Anna
  2020-02-07 16:27:02, péntek
 
  2016. dec. 19 - Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ferenc pápa üzenete 02.04
  2020-02-07 16:23:43, péntek
 
  Testvérek, azokban a pillanatokban, amikor távol érezzük magunkat Istentől, jó volna, ha meghallanánk szívünkben ezt a hangot: ,,Gyermekem, mit teszel? Kérlek, ne öld meg magad. Én meghaltam érted."  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mise függő lettem -tanulság tétel
  2020-02-07 16:20:39, péntek
 
  EGY ALKOHOLISTA OLVASÓNK MEGTÉRÉSE
Őszinte és nagyon fontos írással tisztelt meg bennünket egyik olvasónk, aki alkoholfüggőségéből épül fel - immáron Isten segítségével is. A kényes témára való tekintettel név nélkül osztjuk meg történetét.
- ,,Misefüggő" lettem, de ezt egy cseppet sem bánom. Sőt, eljutottam odáig, hogy letérdeltem. Én, aki vaskalaposan utasítottam el az alázatosság minden megnyilvánulását. Ekkor is potyogtak a könnyeim, de ezek már a hála könnyei voltak. Öt és fél évre volt szükségem ahhoz, hogy ,,Isten-élményem" legyen és végre helyre tudjam ezt tenni abban a felépülési programban, amely Istenre alapozza a józanság megtartását. Bátran használom most már a szót:
Isten vitt el a templomba, kijelölte számomra a helyes irányt és megmutatta mi a következő lépés a felépülésemben!

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Balog Miklós: Gyógyíts meg, Uram...! - vallásos
  2020-02-07 16:18:13, péntek
 
  "Mert ezt mondja az Úr: Veszedelmes a te sebed,
gyógyíthatatlan a te sérülésed. Senki nincsen, aki
megítélje a te ügyedet, hogy bekösse sebedet,
orvosságok és balzsam nincsenek számodra.

Elfelejtkezett rólad minden szeretőd, és nem keres
téged: mert megvertelek ellenséges veréssel,
kegyetlen ostorozással a te bűnödnek sokaságáért,
és hogy eláradtak a te vétkeid. Miért kiáltozol a te
sebeid miatt? Veszedelmes a te sérülésed? A te
bűnöd sokaságáért és vétkeidnek eláradásáért
cselekedtem ezeket veled..." (Jeremiás 30,12-15)

Gyógyíthatatlan sebbe verve vérzek.
E rút seb rossz szívem sajgó sebe.
Agyonsebezték bűnök és a vétkek,
s Uram, Te mondtad, hogy nincs gyógyszere.

Sok szeretőmnek ostora ver engem,
bűnök szerelme. S most érzem, mit ad.
Uram, nagyon fáj most a lélek bennem,
ezért kiáltozom sebem miatt...!

Elönt sok bűnöm; nyújtsd mentő kezed,
hisz rólam más mind megfeledkezett!
Tudom, hogy próbád romlásom miatt van,
s kérésem, ó, tudom, hogy jogtalan,
de csak Te tudsz segíteni ma rajtam.
Gyógyíts meg hát, ó, gyógyíts meg, Uram!

Forrás: TVN blog Kovács Kálmán
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Lekörözte a világot a 15 éves magyar fiú madárfotója
  2020-02-07 16:11:45, péntek
 
  Az Év Madárfotója a Tánc a jégen címet viseli
...... .......


A Bird Photographer of the Year (BPOTY) nemzetközi fotópályázatán idén a 15 éves fiatal magyar fiú, Koncz-Bisztricz Tamás nyerte el az Év Ifjú Madárfotósa címet és ezzel a kategória aranyérmét.
A pályázatra 63 országból 13 500 fotót küldtek be, amelyeket az előválogatás során kategóriánként egy 20-45 képes ,,Shorlist"-re szűkítettek, majd ezekből kerültek ki az arany, ezüst, bronz helyezettek, plusz 2-2 képet emelt még ki a zsűri magas elismeréssel, írja a Turista Magazin.
A negyedik alkalommal meghirdetett verseny díjátadóját idén is a Birdfair szervezet nagyszabású, háromnapos fesztiváljának a keretében rendezték meg augusztus 17-én az angliai Rutland Vízi Rezervátumban. A három nap csak a madarakról szólt, hisz a rendezvény célja az is, hogy felhívja az emberek figyelmét a világ vadon élő madarainak sokszínűségére és védelmére.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Fel kell szabadítsuk magunkat a harag, a gyűlölet terhe alól
  2020-02-07 15:58:07, péntek
 
  Mekkora terrorista bujkál bennem??
A gyerekeinkkel megvitattuk, hogy jogos felháborodásból szabad-e letérni a szeretet útjáról?! Ki a terrorista? Mitől lehet valaki terroristává? Nem bujkál -e ott bennünket egy másokat elítélő, másoknak fájdalmat okozó gyilkos? Vajon mi magunk a környezetünkben élő emberekre mint erőszakos, követelőző, másokat manipuláló különcök nehezedünk-e rá? Vajon ők mit mondanának, milyen jegyet adnának az én békémre, béke teremtő jelenlétemre? Vagy mint terroristát milyen fokozatra osztanának be?!
Kérdezzük meg őket, lássuk, milyennek látnak bennünket a körülöttünk élők?!Lám - lám szélsőséges helyzetben még a szeretett tanítvány János sem riadna vissza egy falú elpusztításától: Jézust és a tanítványait egyik faluban "nem fogadták be, mert zarándokúton volt Jeruzsálem felé. Ennek láttára tanítványai, Jakab és János fölháborodtak: ,,Uram, hívjuk le rájuk az istennyilát, hogy föleméssze őket?" De ő hozzájuk fordult és megfeddte őket. (,,Nem tudjátok, milyen szellem van bennetek. Az Emberfia nem azért jött, hogy lelkeket pusztítson, hanem hogy megmentsen.") Ezután más faluba mentek." Lukács 9, 52

Szeretettel osztom meg a dévai gyerekeinknek tartott 2020 február 5-i elmélkedést, Csaba testvér
Videó .Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
II. János Pál pápa vízkereszti homíliája Erdő Péter .....
  2020-02-07 15:53:30, péntek
 
  II. János Pál pápa vízkereszti homíliája Erdő Péter és Veres András püspökké szentelésekor
Magyar kurír 2020. január 7.,
Húsz évvel ezelőtt, 2000. január 6-án különleges vízkereszti misét mutatott be II. János Pál pápa a Szent Péter-bazilikában: az Úr megjelenésének ünnepén ugyanis régi szokás szerint püspököket szentelt, köztük két magyar püspököt, Veres Andrást és Erdő Pétert.
...... ........... ..........


A Szentatya akkori homíliájának fordítását adjuk most közre, melyet első alkalommal olvashatunk magyarul.

1. ,,Kelj fel, és tündökölj, Jeruzsálem, mert elérkezett világosságod, és az Úr dicsősége felragyogott feletted!" (Iz 60,1).
Izajás próféta a jövő felé fordítja tekintetét. Nem annyira a profán jövőt nézi. A Lélek által megvilágosítva az idők teljessége felé, Isten tervének a messiási időben való beteljesedése felé veti pillantását.
A próféta jövendölése a szent városra vonatkozik, melyet tündöklőnek lát: ,,Még sötétség borítja a földet, és homály a nemzeteket, de feletted ott ragyog az Úr, és dicsősége megnyilvánul rajtad" (Iz 60,2). Pontosan ez történt Isten Igéjének megtestesülésével. Vele ,,a világba jött az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít" (Jn 1,9). Mostantól valamennyiünk sorsa attól függ, hogy elfogadjuk-e vagy elutasítjuk ezt a világosságot: ezen a világosságon múlik ugyanis az emberek élete (vö. Jn 1,4).

2. A karácsonykor felragyogott fény ma kitágítja sugarának körét: ez Isten megjelenésének fénye. Ma már nemcsak a betlehemi pásztorok látják és követik, hanem a bölcsek is, akik keletről indulva Jeruzsálembe mentek, hogy imádják a született királyt (vö. Mt 2,1-2). A bölcsek a nemzetek, melyek útnak indulnak az isteni fény felé.
Ma az Egyház ezt az üdvözítő megjelentést ünnepli, a Máté-evangéliumban található leírását hallgatja meg. A bölcsek híres története, akik keletről jöttek, és keresték azt, akinek meg kellett születnie, a népi jámborságot is mindig is megihlette, s így a a bölcsek a betlehem elhagyhatatlan alakjaivá váltak.
A megjelenés egy esemény, ugyanakkor szimbólum is. Az evangélista részletesen leírja az eseményt, a szimbolikus jelentés viszont csak fokozatosan tárult fel, lassanként, ahogy az esemény az Egyház elmélkedésének és liturgikus ünneplésének tárgyává vált.

3. Kétezer év elteltével, bárhol ünnepeljük is a vízkeresztet, az Úr megjelenésének ünnepét, az egyházi közösség ebből az értékes liturgikus és lelkiségi hagyományból mindig új szempontokat merít reflexiójához.
Itt, Rómában, ezt a misztériumot azzal a szokással ünnepeljük, amelyhez pápaságom kezdetétől hű akartam maradni, hogy új püspököket szentelünk. E hagyománynak magától értődő teológiai és lelkipásztori ékesszólása van, és ma örömmel bevezetjük a harmadik évezredbe.
Kedves testvérek, akiket hamarosan felszentelünk, ti különféle nemzetekből származtok, és annak az Egyháznak az egyetemességét jelenítitek meg, amely most az üdvösségünkért emberré lett Igét imádja. Így beteljesülnek a válaszos zsoltár szavai: Hódoljon előtted, Istenem, a föld minden nemzete!
Liturgikus közösségünk egyedülálló módon kifejezi az Egyháznak ezt a katolikus jellegét, köszönhetően nektek is, kedves kiválasztott püspökök. Joggal gondolhatjuk, hogy ott gyülekeznek körülöttetek a hívek a világ sok részéből, akikhez az apostolok utódaiként küldetést kaptok.

4. Némelyetek apostoli nunciusi feladatkört lát majd el: te, Józef Wesołowski Bolíviában; te, Giacomo Guido Ottonello Panamában; te, George Panikulam Hondurasban; és te, Alberto Bottari de Castello Gambiában, Guineában, Libériában és Sierra Leonéban. Ezekben az országokban a pápa képviselői lesztek, a helyi egyházakat és a népek valódi emberi haladását szolgáljátok majd.
Te, Ivo Baldi, a huarazi egyházmegyét vezeted majd Peruban. Te, Gabriel Mbilingi, Lwena segédpüspöke leszel Angolában, te pedig, David Laurin Ricken, cheyenne-i segédpüspök az Amerikai Egyesült Államokban.
A püspöki felszentelés erősítsen és szilárdítson meg téged, Anton Cosa, Moldova apostoli adminisztrátori szolgálatában, és téged, Giuseppe Pasotto, mint kaukázusi apostoli adminisztrátort.
Te, Veres András, az egri érsek segédpüspöke leszel Magyarországon; te pedig, Erdő Péter, a székesfehérvári püspök segédpüspöke.
Ami téged illet, Franco Croci, te továbbra is a Szentszék Gazdasági Ügyei Felügyelőségének titkári feladatkörét töltöd be.
Állandóan emlékezzetek e nap kegyelmére! Krisztus világossága ragyogjon mindig szívetekben és pásztori szolgálatotokban!

5. A mai liturgia örömre buzdít bennünket. Ennek oka: a fény, amely a karácsonyi csillaggal felragyogott, hogy a keleti bölcseket Betlehembe vezesse, továbbra is ugyanerre az útra irányítja az egész világ népeit és nemzeteit.
Mondjunk köszönetet azokért a férfiakért és nőkért, akik az elmúlt kétezer évben végigjárták a hitnek ezt az útját! Dicsérjük Krisztust, a Lumen gentiumot [a népek világosságát], aki vezette és továbbra is vezeti a népeket a történelem útján!
Bizalommal forduljunk kérésünkkel hozzá, az idők Urához, aki Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól! Ne szűnjön meg ragyogni csillaga, a vízkereszt csillaga, szívünkben, és jelezze a harmadik évezredben az embereknek és a népeknek az igazság, a szeretet és a béke útját! Ámen.

Munkatársaink és minden kedves Olvasónk nevében az Úr gazdag áldását kérjük Erdő Péter bíboros, prímás és Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke életére és szolgálatára - Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett Bennük!
Kuzmányi István főszerkesztő

Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Győri Egyházmegye, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.