Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Szép napot!
  2020-03-13 23:32:19, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idő
  2020-03-13 23:12:42, péntek
 
 



Az ember sosem szűnik meg fiatalnak érezni magát. Lehet, hogy elkezdesz dolgozni, lesz férjed és saját házad, de ez az egész felnőttség csak színjáték. Mindannyian úgy teszünk, mintha felnőttünk volna. Tudod, melyik a legkegyetlenebb tárgy, amit valaha feltaláltak? (...) A tükör. Mert megtöri az illúziót.

Tommy Wallach
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Képzelet
  2020-03-13 22:53:11, péntek
 
 



Ne kergess álmot, mert azzal nem oldod meg a helyzetedet, csak keserűséget élesztgetsz szívedben, mert elfog a türelmetlenség. (...) A fantáziálás: menekülés a valóság elől.

Szakonyi Károly

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Lélek
  2020-03-13 22:29:33, péntek
 
 



A becsvágy, a siker hajszolása, a hatalomvágy okozzák a legtöbb bajt az emberi lélekben. Ha aztán ezek a vágyak kielégülnek, az erőszakhoz, hatalmaskodáshoz vezet. Ha meg nem elégülnek ki - nos, az az igazán rossz, hát erről sokat tudnának mondani a különböző ideggyógyintézetek orvosai! Ezek mind tele vannak olyan emberi lényekkel, akik nem tudták elviselni a középszerűséget, jelentéktelenséget s azt, hogy nem volt semmi befolyásuk a dolgok menetére. Ezért aztán elmenekültek a valóság elől, egyúttal örökre ki is zárva magukat a való életből.

Agatha Christie





 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
C vitamin
  2020-03-13 22:19:59, péntek
 
 



Az aszkorbinsavként is ismert szer a leghatékonyabb immunerősítőként kering a köztudatban.
Nátha idején a legtöbben valószínűleg narancslével vagy táplálék-kiegészítőkkel igyekeznek feltölteni C-vitamin-raktáraikat. Pedig sajnos ez a módszer nem igazán alkalmas a megfázás kivédésére, és még kevesebb bizonyíték van arra, hogy a COVID-19 betegséget okozó SARS-CoV-2-t távol tartja - írja a Live Science tudományos portál alapján az Origo.

Az aszkorbinsavként is ismert C-vitamin a leghatékonyabb immunerősítőként kering a köztudatban. Különösen akkortól kezdtek csodaszerként tekinteni rá, amikor Linus Pauling Nobel-díjas kémikus könyvsorozatot publikált a nagy dózisú C-vitamin nátha-, valamint daganatellenes hatásáról.

Az 1970-ben született meglehetősen merész elméletet azonban később sorra cáfolták a különböző tanulmányok, habár egy 2013-as kutatássorozat megerősítette, hogy a nátha időtartamát a C-vitamin-tartalmú készítmények lerövidíthetik. A vizsgálat során eltérő korcsoportú és hátterű alanyoknak napi 200 mg-nyi C-vitamint kellett beszedniük; kiderült, a készítmény hatására a felnőttek 8 százalékkal, gyermekek 14 százalékkal hamarabb gyógyultak ki a megfázásból.

Ugyan néhány komolyabb fizikai megterhelésnek kitett csoportnál (katonák, professzionális futók) valóban volt némi betegségmegelőző hatása a vitaminnak, az általános népességet nem védte meg a vírustól.

Hasonlóképpen arra sincs semmilyen bizonyíték, hogy a C-vitamin gátolná a koronavírussal való fertőződést.

Ha vannak is előnyök, azok nagyon csekélyek

nyilatkozta dr. William Schaffner, a Vanderbilt Egyetem Orvostudományi Központjának megelőző orvoslással és fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője a New York Times magazinnak.

Ha az aszkorbinsav nem is csodafegyver, a COVID-19-ben szenvedő betegeken még segíthet. A vuhani Zhongnan Hospital kutatói el is indítottak egy vizsgálatot ezzel kapcsolatban:

a koronavírussal fertőzöttek napi szinten rendkívül magas dózisban (12 g) kapnak a vitaminból (a napi ajánlott mennyiség férfiaknál 90 mg, míg nőknél 75 mg), miközben folyamatosan monitorozzák állapotuk alakulását. Egyelőre nincsenek előzetes eredmények sem, ezekre szeptemberig várni kell.

Ha nem is mindent gyógyító aduász, a megfelelő C-vitamin-bevitel elengedhetetlen szervezetünk egészséges működéséhez.

Link

 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Február elseje óta
  2020-03-13 21:03:33, péntek
 
 



Február elseje óta a hazai börtönökben 270 800 darab védőmaszkot gyártottak, és adtak át a kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, közölte az Index kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A BVOP közlése szerint a szájmaszkokat korábban nettó 7 forint 50 filléres egységáron értékesítették, jelenleg a megnövekedett kereslet és az alapanyag árának emelkedése miatt nettó 62 forint 50 fillér áron szállítják. Ez az ár messze elmarad a kereskedelmi forgalomba lévő szájmaszkok jelenlegi árától.
Olvasóink és a megkérdezett gyógyszertárak beszámolója szerint hihetetlenül megdrágultak a koronavírus járvány idejére az orvosi szájmaszkok, már ha egyáltalán lehet kapni őket. A járvány előtt a patikákban átlagosan 50 forintért lehetett megvenni egy egyszerű, papírból készült sebészi maszkot, ez ma 600-800 forintba kerül.

Az nem biztos, hogy a patikákban kapható maszkokat mind a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) cége gyártja, elképzelhető, hogy ezeket más forrásból szerzik be. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetésekor azt mondta: 120 ezer, már megrendelt maszk áll Hamburgban, mert a németek teljes exporttilalmat rendeltek el, és nem engedik ki a szállítmányt az országból.

Fertőtlenítőszerrel tisztít egy autóbuszt a Miskolci Közlekedési Vállalat munkatársa a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Miskolcon 2020. március 10-én.
Fertőtlenítőszerrel tisztít egy autóbuszt a Miskolci Közlekedési Vállalat munkatársa a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében Miskolcon 2020. március 10-én.
Fotó: Vajda János / MTI
A szájmaszkok egy részét a börtönökben készítik, ezért megkerestük kérdéseinkkel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát. Válaszuk szerint az Adorján-Tex Kft. a büntetés-végrehajtási szervezet gazdasági társaságaként a koronavírus elleni védekezést koordináló Operatív Törzs feladat-meghatározása alapján kezdte meg az egészségügyi védőmaszkok gyártását.

"Ezt a feladatot a büntetés-végrehajtási szervezet 2020. február 1-je óta folyamatosan végzi, amelynek keretében közel 300 ezer - pontosan 270 800 - darab védőmaszkot már átadott az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak." Ezen felül, több egészségügyi intézmény és kórház is rendelt tőlük maszkot. A maszkok gyártása és kiszállítása folyamatos.

Az árakra vonatkozó kérdésünke a következő válasz érkezett:

A kezdeti, februári megrendelések időpontjában az Adorján-Tex Kft. által gyártott védőmaszkok darabonkénti egységára nettó 7 forint 50 fillér volt, később azonban a koronavírus megjelenése által generált - világméretű - alapanyaghiány és kereslet értelemszerűen megnövelte az előállítási költségeket, ezért jelenleg nettó 62 forint 50 fillérért történik az értékesítés.

Az előállítási ár tehát nyolcszorosára emelkedett. A BVOP azt írja: az Adorján-Tex Kft. az alapanyag beszerzési árának növekedésére figyelemmel arányos mértékben emelte a szájmaszkok egységárát. Ez messze elmarad a kereskedelmi forgalomba lévő szájmaszkok jelenlegi árától.

Korábban Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azzal indokolta az áremelést, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek három műszakban készítik a maszkokat.

Link

 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Szivárvány, vagy valami más,
  2020-03-13 00:49:23, péntek
 
 



John Cure

Szivárvány, vagy valami más,
egy fájdalmas szívdobbanás,
fény az éjjeli sötétben,
vágy a szerelem ölében,
te vagy nekem.

Bájos arc a víz tükrében,
kedves dallam a zenében,
egy fojtó, forró lélegzet,
csendben lopakodó végzet,
te vagy nekem.

Szívemhez simuló lélek,
bennem ébredő új élet,
ereimben pulzáló vér,
simogató tavaszi szél,
te vagy nekem.

Szűnni nem akaró érzés,
válasz nélkül maradt kérdés,
egy ki nem mondott vallomás,
délibáb, vagy valami más,
te vagy nekem.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A figyelem az elme egy szűk
  2020-03-13 00:38:22, péntek
 
 



A figyelem az elme egy szűk csatornáján át áramlik, mi pedig meglehetősen szűkmarkúan bánunk ezzel a keskeny sávszélességgel. Az erőforrások oroszlánrészét arra fordítjuk, amire éppen koncentrálni akarunk az adott pillanatban. Ám miközben próbáljuk ezen a dolgon tartani a figyelmünket, a koncentrációnk elkerülhetetlenül elkezd alábbhagyni, elménk pedig elkalandozik más gondolatok felé. A meditáció azonban szembemegy ezzel a mentális tehetetlenséggel.

Daniel Goleman

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 4393
  • e Hónap: 7487
  • e Év: 75252
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.