Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Májméregtelenítés pitypanggyök
  2020-03-17 21:38:27, kedd
 
 



Sok ember gondol gyomként a pitypangra, amely csak elcsúfítja a pázsitot, pedig a pitypang gyökere, levele és maga a szirom is sok egészségügyi előnyt kínál számunkra. Például ez a természeti kincs segíthet bennünket megvédeni a csontritkulástól, az Alzheimer-kórtól, a cukorbetegségtől és akár még a rákos megbetegedésektől is. A régebbi korokban a pitypangot használták a húgyhólyag és a húgyutak egészségének javítására, a máj egészségi állapotának fenntartására, de epekő és sárgaság kezelésére is alkalmazták.

A pitypang természetes vizelethajtóként is működik és májvédő hatással is rendelkezik. Egereken végzett kísérletek igazolják, hogy ez a gyógynövény, pontosabban a gyökeréből készült kivonat segített kiküszöbölni az alkohol okozta májkárosodást és segített megtisztítani a vérüket a felhalmozódott toxinoktól is. Ez nagyon hasznos lehet a mai világban, amikor is sok szennyező anyag kerül a szervezetünkbe, ami óriási terhet ró a májra.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a pitypangból készült tea hatásos lehet emlőrák és prosztatarák esetén, illetve csökkenteni képes a kemoterápia kellemetlen mellékhatásait. A pitypangkivonatokban lévő vegyületek a ráksejtek halálát is elő tudják segíteni, miközben az egészséges sejteket érintetlenül hagyják.

A pitypang fontos tápanyagokkal látja el az emberi szervezetet, amelyek fellendítik, megerősítik az immunrendszert. Pozitívan hat az anyagcserére, vagyis elősegíti a hatékony zsírégetést, ezzel támogatva meg a hatékony és az eredményes fogyást.

Mielőtt a pitypangleveleket vagy a gyökeret begyűjtené, győződjön meg róla, hogy tiszta helyről származnak-e. Utak mentén, vegyszerezett környékről soha se szedjen semmilyen gyógynövényt. A pitypangnak csak a zsenge levelei ízletesek, az idősebb levelek meglehetősen keserűek.

A pitypang leveleinek vizelethajtó hatása van, vagyis segítenek a szervezetből a felesleges víz kivezetésében, ami viszont csökkenti a vérnyomást és segít enyhíteni a májproblémákat.

A pitypangleveleknek alacsony a kalóriatartalmuk, azonban sok rostot tartalmaznak, és vitaminokkal, antioxidánsokkal és mikrotápanyagokkal vannak tele. A levelek gazdagok béta-karotinban, pektinben, vasban, kalciumban, magnéziumban, vasban, tiaminban, riboflavinban és C-vitaminban. Flavonoidtartalma - lutein és zeaxantin - is kiemelkedő, amely védelmezi a retinát az UV-sugaraktól, illetve segíthet megakadályozni az életkorral összefüggő makuladegenerációt.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gyógító pitypang
  2020-03-17 21:31:11, kedd
 
 



A természetben előforduló egyik legszebb tavaszi gyógynövény a pitypang. Szirmai napsárgán virítanak és csodálatosak, amikor beterítik a zöld gyepet. Azonban ennek a gyógynövénynek nem csupán a szépségében gyönyörködhetünk, hanem a gyógyító erejében is, hiszen nagyon sokféle betegséget orvosol és több egészségügyi gondot is megelőzhetünk a segítségével.

A pitypang tele van értékes tápanyagokkal, vagyis vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ez a gyógynövény nemcsak a máj méregtelenítésében vesz részt, hanem eredményesen kezel fertőzéseket, de hasznát vehetjük izomfájdalom esetén is, illetve ha egy természetes hatású vízhajtót keresünk, akkor mindig gondoljunk arra, hogy a pitypang még ebben is mennyire verhetetlen.

A gyógynövény gyökere segíthet az inzulinszint és a vércukorszint szabályozásában, illetve a vérzsírok szintjét is csökkenteni tudja. A gyermekláncfű tele van antioxidáns vitaminokkal, így nagyon hatásos lehet abban, hogy kicsit fellendítsük az immunrendszerünket, ami nagyon jól jön tavasszal, hiszen télen sokféle kórokozó kering a levegőben.

A gyógynövény gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így segíthet a húgyúti fertőzések megelőzésében, de gyomorrontáskor is számíthatunk rá, illetve az arthritis tüneteit is enyhíteni tudja.

A régebbi korokban sokféle betegség kezelésére és enyhítésére használták a pitypangot. Kezeltek vele vesebetegséget, duzzanatot, bőrproblémákat, sőt ennek a gyógynövénynek a segítségével nyugtatták meg az ideges gyomrot is.

A pitypang olyan értések vitaminokat tartalmaz, mint A-, C- és K- vitamin. Ezek a vitaminok nemcsak az egészséges immunrendszert tudják biztosítani, de segítenek fenntartani a csontok egészségét is és még a normális véralvadás szabályozásában is aktívan részt vesznek.

Hogyan lehet használni ezt a gyógynövényt? A gyökerét meg lehet sütni, le lehet darálni és egy egészséges kávéalternatívaként lehet használni. A friss, zsenge levelet hozzá lehet adni salátákhoz, illetve egyéb nyersen fogyasztott ételekhez, de pikáns ízt kölcsönöz a leveseknek és a szendvicseknek is. Természetesen a pitypangtea és a pitypangméz sem ismeretlen azok számára, akik megpróbálják kiaknázni ennek a gyógynövénynek az áldásos hatásait.

A parlagfűallergiában szenvedők bánjanak óvatosan ezzel a gyógynövénnyel, mivel allergiás reakciót válthat ki, illetve antibiotikumok vagy más gyógyszerek szedésekor kérdezze meg gyógyszerészét a pitypang fogyasztásával kapcsolatban!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Komoly szövődményekkel járhat a perifériás érbetegség
  2020-03-17 21:26:05, kedd
 
  A perifériás érbetegségnek két típusa létezik: a funkcionális és a szerves. A funkcionális az a típus, amely nem okoz fizikai károsodást az erek szerkezetében, azonban okozhat fájdalmat és görcsöket, jelezve, hogy probléma van az erek működésében. A szerves perifériás érbetegség akkor fordul elő, ha ténylegesen megváltozik az erek szerkezete, például megsérül vagy begyullad valami miatt.

A perifériás artériás betegség nem más, mint amikor a zsírmolekulák beépülnek az erekbe, ezzel gátolva a hatékony véráramlást, ami perifériás artériás betegséget okoz. Ez egy specifikus plakk-képződő állapot, amelyet ateroszklerózisnak neveznek.

A perifériás érbetegség gyakran okozza az erek szűkülését. Leggyakrabban a karok, a lábak és olyan belső szervek érintettek, mint a vesék. Például a lábakban jelentkező érszűkület fájdalmat okozhat mozgás alatt és után, mivel a láb nem jut elegendő vérhez. A perifériás érbetegség azért is nagyon veszélyes, mivel ez megnöveli a szívkoszorúér-betegség, a stroke és a szívroham kialakulásának a kockázatát.

Akinek valamilyen perifériás érbetegsége van, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, hogy az alább leírt természetes gyógymód kiegészítőket alkalmazhatja-e. Amennyiben még nem súlyos, előrehaladott az állapota, csupán a rizikófaktorok nagyok, akkor hagyjon fel minden káros szenvedéllyel és alkalmazza, fogadja meg az alábbi tanácsokat.

Naponta mozogjon legalább fél órát. Ez lehet valamilyen, a lábat nem túlzottan igénybe vevő sport, például kerékpározás, séta vagy úszás.

Térjen át az egészséges étrendre, csak kevés telített zsírban gazdag ételt fogyasszon. Ha más betegsége is van, és valamilyen diétát kell követnie, szintén beszéljen a kezelőorvosával, hogy milyen diétát javasol.

Ha cukorbetegségben szenved vagy magas a koleszterinszintje, illetve a vérnyomása, szintén egyeztessen a kezelőorvosával, hogyan és milyen módon javíthat az állapotán. Hiszen ezek mind-mind lelassítják a perifériás betegség progresszióját.

Egyes gyógyszerek szűkíthetik az ereket és csökkenthetik a véráramlást. Ha valamilyen új gyógyszert kap, mindenképpen olvassa el a betegtájékoztatót.

Ügyeljen a lábaira és a körmeire. Kenje a bőrét megfelelő ápoló krémmel, ne hagyja, hogy a bőre kiszáradjon, kirepedezzen. A körömgombát is kezelni szükséges.

Kerülje a hideget! A hideg összehúzza az ereket és a tüneteket rosszabbá teheti. Ha kint tartózkodik, öltözzön fel melegen.

Az L-arginin kiegészítő is nagyon hasznos, hiszen segíthet a szöveti funkciók javításában.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Fagyos kezek és lábak
  2020-03-17 21:23:18, kedd
 
  Télen egyértelmű, hogy hideg lesz a kezünk, ha kesztyű nélkül megyünk ki a szabadba. Sok ember azonban a lakásban is hajlamos fázni, és vannak olyan személyek - főként hölgyek -, akik még a nyári hőségben is gyakran vacognak és hideg a kezük és a lábuk is.

A gyakori fázásnak a vashiányos vérszegénység lehet az egyik oka. A vas a vérben oxigént szállít, viszont ha alacsony a vas szintje, ez negatívan befolyásolja a vérkeringést. A táplálkozás módosításával sokat tehetünk, hogy pótoljuk a szervezetben a vasat. Vasban gazdag táplálékok: hús, zöld leveles zöldségek és a hüvelyesek. Azonban a vas felszívódásához C-vitaminra is szükség van, így arról is érdemes gondoskodni.

A B12-vitamin hiánya is okozhat vérszegénységet, de ennek a vitaminnak a hiánya is oka lehet, ha valakinek állandóan hidegek a végtagjai, ha nincs elegendő energiája, illetve a gyakran bizsereg és zsibbad a keze és a lába. A B12-vitamin megtalálható többek között a tojásban, a sajtban és a joghurtban.

A pajzsmirigyfunkciók felborulása miatt is érezhetjük jégcsapnak a kezünket. Ha hajhullást és székrekedést is tapasztal és még nincs diagnosztizálva a betegsége, akkor feltétlenül látogasson el a háziorvosához, aki fölírhat hormonvizsgálatot, hogy kiderüljön, a pajzsmirigye okozza-e a kéz és a láb hűvösségét.

Ha valaki sokat fogyott az utóbbi időben, az is okozhat ilyen tüneteket. A testünkön lévő zsírszövet mintegy szigetelőként működik. Nyilván nem az a megoldás, hogy újra visszahízza a leadott kilókat, hanem hogy ,,melegítő" ételeket fogyasszon. Például gyömbért, ánizst, chilit, fokhagymát, koriandert, köményt és fahéjat.

Ha nem alszik eleget, krónikus fáradtság is kialakulhat. A krónikus fáradtság lassítja az anyagcserét, ami szintén okozhatja a kéz és a láb hidegségét.

Amennyiben valaki folyamatosan dehidratált, vagyis nem iszik elegendő folyadékot, akkor szintén lassulhat a keringése. Óránként legalább 2-3 dl víz fogyasztása javasolt, hogy megfelelően működjön a keringésünk.

Cukorbetegeknél gyakran alakul ki perifériás neuropátia, és ez szintén okozhat zavart a keringésben, ami hideg végtagokat eredményez.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Gyógyító arcolajok
  2020-03-17 21:20:36, kedd
 
 



Az olajok nagy részét használhatjuk bőrápolásra is, hiszen csodálatos ápoló és hidratáló hatással rendelkeznek. A legtöbb olaj finomítja a pórusokat, csökkenti a ráncokat, fokozza az arc tónusát, és még a pattanás, illetve az apróbb bőrhibák eltüntetésében is verhetetlenek.

Az egyik legcsodálatosabb olaj a csipkebogyóolaj. Ez az olaj gazdag forrása a béta-karotinnak, a retinolsavnak, és az esszenciális zsírsavaknak, amelyek mind-mind elengedhetetlenek a bőr egészségének fenntartása szempontjából. A csipkebogyóolaj tápláló hatással rendelkezik. Minden bőrtípusra használható, mégis az érett és a dehidratált bőrön mutat leglátványosabb változásokat.

A tökmagolaj gazdag forrása a cinknek és az E-vitaminnak. Az E-vitamin egy kiváló antioxidáns vitamin, amely eredményesen harcol a szabad gyökök, így a bőrben zajló öregedési folyamatok ellen is. Ez az olaj is nagyon hatásos az érett és dehidratált bőrre, de a pattanásokkal is könnyedén elbánik.

A gránátalmamag-olaj is nagyon jót tesz az arc bőrének, hiszen tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatással is rendelkezik. Egyik csodálatos hatása, hogy segíti a kollagéntermelést, ami a kor előrehaladtával csökken a szervezetünkben és emiatt lesz petyhüdt az arcbőr, vagyis jelentősen veszít a feszességéből. Ez az olaj tehát fokozza a bőr rugalmasságát és elősegíti a sejtek megújulását.

A hibiszkuszolaj tápanyagokban rendkívül gazdag, tartalmaz antioxidánsokat, legfőképpen E-vitaminban gazdag, de az esszenciális zsírsavak is megtalálhatók benne. A hibiszkuszolaj elősegíti, hogy a bőr megőrizze a nedvességtartalmát, mindemellett javítja a bőr rugalmasságát és csökkenti a ráncok és a finom vonalak megjelenését.

A feketeköménymag-olaj enyhíti a bőr gyulladását és elősegíti annak gyógyulását. Csökkenti a bőr faggyútermelését és eredményesen képes az arcbőr pórusait is megtisztítani. Ha pattanásos az arcbőre, bátran használja ezt az olajat. Ne felejtsen el bőrpróbát végezni, mert az olaj bőrirritációt okozhat.

A teafaolaj erőteljes antiszeptikus és gombaellenes hatással rendelkezik, ami nagyon hatásos az akné ellen.

A marulaolaj nagyszerűen hidratálja az arcbőrt, ideális a száraz és az öregedő arcbőr mindennapos ápolására.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A stressz testileg és lelkileg is megbetegít
  2020-03-17 21:09:20, kedd
 
  A mai rohanó világban a stressz szinte minden ember életében jelen van. Ez azért nem jó, mert a stressz először csak aprócska tüneteket, kellemetlenségeket okoz. Kezdetben a lelket betegíti meg, majd hamarosan a testi tünetek is jelentkezni fognak. Mégis milyen jelek és tünetek esetén gyanakodhatunk arra, hogy a stressz nagy szerepet kap az életünkben?

A csalánkiütés egy ilyen jel lehet. Amikor a stressz állandósul, akkor ez az immunrendszert is alaposan legyengíti, de azért megpróbál harcolni a testet és lelket legyengítő stresszel. Hisztamin szabadul fel a szervezetben és ilyenkor megjelenik egy allergiás reakció, ami akár csalánkiütés formájában is megmutatkozhat. Amikor stressz hatására legyengül az immunrendszer, olyan környezeti hatások vagy kozmetikai szerek is okozhatnak irritációt, amelyek korábban nem. Pirosodást okozhat egy régebben gondot nem okozó tusfürdő, de a hideg vagy a meleg időjárás és az a mosópor is, amitől korábban semmilyen bajunk sem volt.

Stressz hatására kortizol hormon szabadul fel a szervezetben, ez pedig negatív hatással lesz a vércukorszintre, ami ingadozhat, éppen úgy, mint a testsúlyunk. Ezért van az, hogy valaki stressz hatására hízik, más pedig lesoványodik.

Ha gyakran fáj a feje, lehet, hogy a stressz okozza. Stressz hatására az agyi erek összehúzódnak és az idegsejtek közötti kommunikáció is sérül, ezért alakulhat ki akár krónikus fejfájás is. Nem beszélve arról, hogy stressz hatására megfeszülnek a nyaki és a vállizmok, ami szintén okozhat kellemetlen és szűnni nem akaró fejfájást.

A stressz hasi fájdalmat is okozhat, vagyis az emésztőrendszer is megbetegedhet. Az agy és a bélrendszer szorosan kapcsolódik egymáshoz. Azért van az, hogy egyes élelmiszerekre érzékeny személyeknél nemcsak hasfájás alakul ki - például gluténérzékenység esetén -, hanem fejfájás is. És a stressz nemcsak gyomorfájást indukálhat, hanem migrénes fejfájást is.

A stressz elnyomja az immunrendszert, így az nehezen tud csak megküzdeni a betolakodó kórokozókkal. Azonban nemcsak a megfázást könnyebb elkapni stressz esetén, hanem a hosszú távú stresszhatás komolyabb betegségek okozója is lehet.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Gyógyítsd magad a nap erejével!
  2020-03-17 11:58:39, kedd
 
  Gyógyítsd magad a nap erejével! Számos betegség gyógyítható vagy enyhíthető, ha megfogadod ezeket a tanácsokat!

A régi népi gyógyászat fontos részét képezte a különböző betegségek természeti elemekkel való kezelése. A tűz, a víz, a föld és a levegő elemet számos eljárás formájában alkalmazták. A víz elem gyógyhatásait például fürdők, borogatások, leöntések révén aknázták ki, a levegő elemét légzőgyakorlatok révén vették fel tudatosan, a föld elemmel pedig többek között agyagpakolások révén gyógyítottak. A tűz elem felvétele a nap segítségével történt - ezt nevezzük helioterápiának. A napfürdőzés eredete már az ókorba visszanyúlik, áldásos hatásait Hérodotosz és Plinius is méltatta, Hippokratész pedig lelkes híve volt a napfürdőzésnek.

,,A Nap az az éltető erő, az az ősorvosság, amely mindenek felett való, amely mindenki által hozzáférhető, és amelyet recept nélkül bárki megkaphat." (Dr. Bucsányi Gyula)

A napfény élettani hatásai
1. A napfény fokozza a bőrlégzést, ezzel segíti a szervezet méregtelenedését.
2. A nap hője által kiváltott izzadás tovább fokozza a káros anyagok távozását, és a fölösleges víztől is megszabadít.
3. Az izzadás által megindított nagyobb anyagcsere-forgalom növeli a test ellenálló képességét.
4. A napsugárzásnak fertőtlenítő, baktériumölő hatása is van.
5. A napfürdő jó hatással van a gyógyuló sebekre, gyorsítja a regenerációt.
6. A napfény hatására a bőrben D-vitamin keletkezik, mely az anyagcserében és a csontfejlődésben is komoly szerepet játszik.
7. A nap melege tágító hatású az erekre, így görcsoldóként is kiváló.
8. A napfény javítja a vérkeringést és a szívműködést.
9. A napfényes hónapokban gyorsabban nőnek a gyerekek, mivel a napfény ingerli a hipofízist.
10. Mindezeken kívül a napsütés derűssé tesz, oldja a szorongásokat, csökkenti a félelmeket és a depressziót. A nyári hónapokban kevesebb öngyilkosság történik.

Hogyan napfürdőzzünk?
Kerüljük a túlzott napozást, melynek során ,,megégnek“ a bőr alatti rétegekben felhalmozódott méreganyagok. A napsugárzás erős tisztító hatása miatt csak fokozatosan szabad hozzászoktatni bőrünket a közvetlen napfényhez. Nagyon sok bőrrák és mirigyrák kialakulása vezethető vissza a helytelen táplálkozás mellett a mértéktelen napozásra.
Kerüljük a napsütés mesterséges pótlását! A Nap utánozhatatlan. A ,,műfények" általában csökkentik az életerőt, különösen a szolárium. Vannak gyógykezelésre alkalmas lámpák (kvarc-, infra-, bioptron), de ezek sem pótolhatják a nap természetes fényét és melegét.

A napfürdő helyének megválasztásánál vegyük figyelembe a tengerszinttől való távolságot. Nagy magasságokban, hegy tetején erősebbek a napsugarak, tisztábban érik a földet, ezért a napfürdő is hatékonyabb. A napsütés erejét befolyásolja a felhőzet, az atmoszféra ózontartalma, a környezet fényvisszaverő képességének eltérései (hó, vékony ködréteg).

A napfürdőzés idejét a nap ereje szempontjából határozzuk meg. Tavasztól őszig kerüljük a déli órákat. Ilyenkor a legjobb reggel (10 óra előtt) és késő délután (16 óra után) tartózkodni a napon.
A napfürdőzések előtt feltétlenül mossuk le a testünket, vagy dörzsöljük át vizes, durva frottírtörülközővel. A bőrtisztításhoz növényi alapú szappant vagy tusfürdőt használjunk. Az alapos dörzsölés vérbőséget okoz, így a méreganyagok könnyebben tudnak az izzadással távozni. Ezután kenjük be magunkat vékonyan hidegen sajtolt mandulaolajjal (vagy bármilyen hidegen sajtolt olajjal). Az olaj javítja a bőr fényáteresztő képességét, így a mélyebb szövetek is részesülnek a napozás csodás hatásából.

Az állati zsiradékból előállított kenőcsök, szintetikus anyagok ugyanakkor megrekesztik a fényt a bőr felületénél, ezért használatuk kerülendő.
A napfürdő utáni bőrtisztítást is olajozással zárjuk. A napfürdő során folyamatosan mozogjunk, változtassunk testhelyzetet, hogy minden testfelületet egyaránt érjen a levegő és a napfény. A napfürdő időtartama öt perctől két óráig tarthat. Hosszabb napozás esetén fél óránként mossuk le a testünket. A napozás előtt és után se fogyasszunk nehéz ételeket. Teli hassal nem javasolt a napfürdőzés, várjuk meg, míg az ételek legalább a gyomorból kiürülnek (minimum két óra). A napon egyáltalán ne együnk és ne aludjunk.

Létezik részleges és teljes napfürdő.
A részleges napfürdő során csupán egy bizonyos testrészünket tesszük ki a napfény hatásának. A legtöbb betegség esetén a beteg testrész napoztatása gyógyító hatású. A teljes napfürdő esetén a fejet és a köldököt mindig fedjük le. Ha nem sétálunk közben, akkor tiszta lepedőre vagy törülközőre feküdjünk, mert a talaj pora vagy a homok eltömítheti a bőrpórusokat. A teljes napfürdő esetén, ha nem konkrét betegség ellen szeretnénk bevetni a nap erejét, a napárnyékkal egy vonalba feküdjünk, lábbal a Nap felé. Természetesen forogni kell, minden oldalon ugyanannyi időt tartózkodjunk.

Az egészséges embernek hetente egyszer-kétszer javasolt nap- és légfürdőt vennie. A napfürdő célja sohasem lehet a barnulás, sőt ellenkezőleg, inkább arra kellene törekedni, hogy minél hosszabb idő alatt barnuljon csak le az ember.

A napfürdő javallatai
Minden fertőző betegség kezelésénél és műtétek előtt ajánlott, mert az ellenállóképesség fokozódása a napfürdő egyik következménye. A napsugárzás fertőtlenítő hatása miatt a bőrbetegségek többsége gyógyul a napfürdőzés következtében. A napfény tompítja a bőr túlzott immunreakcióját. Már az is segít, hogy melegben az ember kevesebb ruhadarabot visel, így a bőrt több levegő és napfény éri. A ruhák alatt a bőrön gombák és baktériumok milliói tanyáznak, a levegő- és a napfényhiány kedvez a tenyészésüknek.
A hajhullás külsődleges kezelésében is a paraziták pusztítása és a bőr anyagcseréjének a növelése áll a középpontban; a napfény mindkettőt elősegíti.

A nap méregtelenítő hatása miatt nagyon hatásos gyógyszer köszvény és reuma esetén, ahol a húgysavkristályok felhalmozódása okozza a legtöbb problémát. Mivel a napfény növeli az anyagcsere-forgalmat, így hízást és fogyást egyaránt eredményezhet, a normális testsúlyt állítja helyre.
A napfény jótékony hatású a női bajok esetén is. Fájdalomcsillapítólag hat, csökkenti a menstruációs görcsöt, a fehérfolyást és a hüvelyi fertőzést.

Ellenjavallott viszont a napozás magas láz, súlyos idegrendszeri problémák esetén, illetve az akut májgyulladásban, gyomor- és nyombélfekélyben szenvedőknek. Érdemes továbbá vigyázniuk a magas vérnyomásban, nyirokrendszeri, szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, az érzékeny bőrűeknek, a nagyobb és/vagy sok anyajeggyel rendelkezőknek, illetve betegség utáni lábadozás idején. A felsorolt esetekben a napozás kezdetben csak világos színű ruhában, mezítláb javasolt.
Újítsuk meg a napfürdőzést, használjuk természetes, szelíd gyógymódként egészségünk megőrzésére! Hiszen ahogyan a mondás is tartja:
,,Ahova a Nap belép, az orvos nem lép be."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1091
  • e Hét: 4669
  • e Hónap: 24531
  • e Év: 200406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.