Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A kvercetin és a vírusfertőzések
  2020-03-18 09:07:35, szerda
 
 



Az influenza okozhat olyan klasszikus tüneteket, mint tüsszögés, köhögés, ízületi fájdalmak, láz. Évente több millió ember esik áldozatul az influenzának, ami napokig ágyba kényszeríti az embert. A megfelelő, vagyis az egészséges táplálkozás elősegítheti, hogy megússzuk ezt a betegséget. Az egészséges táplálkozásba az olyan élelmiszerek is beletartoznak, amelyek kvercetint tartalmaznak.

A kvercetin megtalálható a zöldségekben és a gyümölcsökben. A kvercetin erősíti az immunrendszert és megakadályozza a vírusok replikációs folyamatát. Számos tanulmány számolt be arról, hogy a kvercetin megakadályozza a vírusos fertőzések kialakulását, különösen annak kezdeti szakaszában.

A megerőltető sport elősegíti a szervezetben az az oxidatív stressz kialakulását, illetve a stresszhormonok felszabadulását. Egy vizsgálatba aktív sportolókat vontak be. A csoport egyes tagjainak csak placebót adtak, míg a csoport más tagjainak kvercetinkiegészítőt. A kvercetint kapó egyének szervezetében nem voltak olyan mértékű ,,károsodások", mint a placebót szedő társaiknál, illetve az immunrendszerük még meg is erősödött, így nem kellett tartaniuk a vírusok által okozott fertőzésektől sem.

A kvercetin nem minden esetben segít a vírusfertőzések megelőzésében, de jelentősen lecsökkenti annak lefolyását. Ez azért is lényeges, mert így nem alakul ki az influenzára oly jellemző szövődmény, ami nagyon hasznos lehet például az idősebb emberek számára, akik gyakran nem az influenza miatt, hanem annak szövődményeibe halnak bele.

A kvercetin ezen kívül nem gyakorol negatív hatást az emberi szervezetre, hiszen egy teljesen természetes növényi vegyület, így mellékhatással sem kell számolni.

A kvercetin tehát legfőképpen zöldségekben és gyümölcsökben található meg. Például az almában, a piros szőlőben, a cseresznyében és a zöld leveles zöldségekben. A kvercetin megtalálható még a zöld teában és a kakaóban is. Mivel a kvercetin a gyümölcs héjában található meg, így érdemes például az almát is hámozatlanul fogyasztani.

A kvercetin még a herpeszvírussal is eredményesen veszi fel a harcot, de a hepatitisz B és C típusával szemben is eredményesnek bizonyult a vizsgálatok során.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Öregedésgátló szérum és szemránckrém házilag
  2020-03-18 09:00:41, szerda
 
  Az öregedésgátló krémek és szérumok meglehetősen drágák és még az egészségünkre káros vegyi anyagokat is tartalmazhatnak. A bolti kozmetikumok helyett készítsen öregedésgátló szérumot, amely a bőr számára fontos tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, emellett pedig nemcsak felélénkíti a bőrt, de hidratáltságot is biztosít és segít a fiatalos megjelenés megőrzésében is.

Az öregedésgátló szérum hozzávalói:

fél evőkanál jojobaolaj
fél evőkanál ligetszépeolaj
fél evőkanál gránátalmaolaj
15 csepp E-vitamin-olaj
20 csepp levendulaolaj
10 csepp sárgarépaolaj

Elkészítése:
Nincs más dolga, csak kimérni, aztán összekeverni a szérum összetevőit. Töltse az összekevert olajokat egy sötét tégelybe és tárolja hűtőszekrényben. Reggel és este egy alapos arctisztítást követően kenje be ezzel az olajjal az arcát, a nyakát és a dekoltázsát.

Ahogy múlik az idő és elkezdünk öregedni, elsőként talán az arcunk és a nyakunk bőre kezd el ráncosodni. A bőrünk az idő múlásával veszít rugalmasságából és nemcsak ráncok jelennek meg rajta, de szárazzá is válhat. A hölgyek leginkább a szemek környékén megjelenő szarkalábakról rettegnek. Azonban házilag szemránckrémet is keverhetünk, amely nemcsak a ráncok, hanem a szarkalábak megjelenését is késlelteti. A lentebb olvasható szemránckrém receptje többek között tömjénolajat és sheavajat is tartalmaz.

A bőr öregedése egy összetett biológiai folyamat, mely több tényező hatása következtében kezd el öregedni. Azonban ha valakinek az arca idő előtt kezd el öregedni, ennek több oka is lehet. Ilyen például a genetika, a sejtek metabolizmusa, a hormon- és anyagcsere-zavarok, a vegyi anyagok, a levegő szennyezettsége, a szervezetben felgyülemlett méreganyagok, a mértéktelen alkoholfogyasztás és a dohányzás. Ezek a tényezők együttesen, de külön-külön is a bőrréteg progresszív változásához vezethetnek, vagyis a bőr megváltozását okozzák, különösen a napfénynek kitett területeken.

Bármilyen természetes bőrápolás alapja az egészséges, sima, hibátlan és rugalmas bőr elérése. Mivel a természetes olajok tiszták és nem tartalmaznak mérgező összetevőket, biztonságosak és nagyon hatékonyak. Ez a szemránckrém segít megtartani a bőr nedvességtartalmát, így csökkentve a ráncok kialakulását. Az esszenciális olajok tele vannak értékes tápanyagokkal, amelyek lehetővé teszik a sejtek regenerálódását.

A házi szemránckrém összetevői:
10 csepp tömjénillóolaj
1 evőkanál tiszta Aloe vera gél
1 evőkanál finomítatlan sheavaj
1 evőkanál finomítatlan kókuszolaj
fél teáskanál E-vitamin-olaj
Elkészítése:

Vízgőz fölött olvassza fel a kókuszolajat és a sheavajat. Várja meg, míg lehűl, majd adja hozzá a többi összetevőt. Öntse az egészet egy tégelybe és tárolja hűtőszekrényben. Kenje be a szem környéki részt ezzel a krémmel reggel is és este is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Arcmaszkok készítése otthon
  2020-03-18 08:57:16, szerda
 
  Többféle arctípus létezik, van száraz, zsíros, vízhiányos, érett, kombinált. Mi magunk is készíthetünk maszkot az arcunkra, így legalább tudni fogjuk, hogy az semmilyen káros anyagot nem tartalmaz.

Vízhiányos bőrre sheavajból és jojobaolajból készíthet maszkot. Vízgőz fölött melegítsen meg 1-2 evőkanálnyi sheavajat, majd adjon hozzá egy teáskanálnyi jojobaolajat. Amikor az elegy lehűlt, akkor egy alapos arctisztítást követően vigye fel az arcára. A sheavaj zsírsavakban és E-vitaminban gazdag, amelyek természetes hidratáló és bőrvédő hatással rendelkeznek. Ez a kettős fokozza a kollagéntermelést és csökkenti a gyulladást is.

A zsíros arcbőr nagyon jól tolerálja a tojásfehérje és a zabpehely kettősét. Őröljön meg egy evőkanálnyi zabpelyhet, majd ezt keverje össze egy habbá vert tojásfehérjével. Kenje az arcára, majd negyedórás hatóidőt követően mossa le.

Az öreg, érett arcbőrre is van egy nagyon jó maszk, amely csodákat képes művelni. Turmixoljon le fél csésze sárgabarackot, majd keverje össze negyed csésze meleg vízzel és egy evőkanálnyi nyers, termelői mézzel. Keverje össze alaposan az összetevőket, majd készítsen belőle maszkot. Hagyja az arcán 20 percig, majd mossa azt le. A sárgabarackban sok A-vitamin van, ami egy fontos öregedésgátló vitamin, a méz pedig antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

Ha száraz a bőre, keverjen össze egy tojássárgáját két evőkanál kókuszolajjal, 1 teáskanál olívaolajjal és egy teáskanál mézzel. Amikor elkészült a maszk, vigye fel egyenletesen az arcára. Hagyja hatni 20 percig, majd bő, langyos vízzel mossa azt le. Ez egy nagyon jó hidratáló maszk. A tojás értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, a méz kitűnő antibakteriális hatással rendelkezik, a kétféle olajnak pedig hidratáló hatása van, így a bőre rugalmas, puha és ragyogó lesz.

Ha szeretné, hogy a bőre fiatalos és egészséges kinézetet öltsön, akkor semmi másra nincs szüksége, csak egyetlenegy tojásra. Verjen fel egy tojást és maszkszerűen vigye fel az arcára. A tojás luteint is tartalmaz, amely hidratálja a bőrt és rugalmassá teszi azt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Száraz bőr ellen
  2020-03-18 08:53:41, szerda
 
 



Száraz bőr ellen joghurt, olívaolaj, méz és kókuszolaj:

Az emberek többféle bőrtípussal rendelkeznek. A száraz bőrt akár genetikailag is lehet örökölni, de a környezeti tényezők és az életmódbeli szokások is meghatározzák, hogy kinek milyen bőrtípusa van. Léteznek olyan bőrbetegségek, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör, amelyek nem feltétlenül öröklött, hanem szerzett bőrbetegségek.

A száraz bőr hatással lehet az életminőségre, hiszen ha valakinek állandóan viszket a bőre, akkor nehezen tud koncentrálni a munkahelyén vagy az iskolában.

A száraz bőr egyik hatékony és természetes gyógymódja az extraszűz olívaolaj lehet. Már pár csepp olívaolaj is hidratáló hatású lehet, de nagyon fontos, hogy mindig csak extraszűz olívaolajat használjon. Az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz és kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkezik, amely hatékonyan nyugtatja és gyógyítja az érzékeny és extra száraz bőrt is.

A szűz kókuszolaj hatékonyan gyógyítja az atópiás dermatitisz nevű bőrbetegséget, ami nemcsak száraz, de pikkelyes bőrt is okozhat. Egy kutatásba ebben a bőrbetegségben szenvedő betegeket vontak be. A kókuszolajos kezelés 8 hétig tartott. A vizsgálatban részt vevők bőre nagyon sokat javult ezen idő alatt, amely kezelést a vizsgálat lezártával is folytatták a vizsgálatban részt vevő személyek.

A méz antimikrobiális és antioxidáns hatással rendelkezik. Hozzáértők szerint nyers biomézzel lehet csak kezelni a száraz bőrt, amelyet legalább 10 percig szükséges a kényes testrészen hagyni, aztán alaposan, bő vízzel kell azt lemosni.

Tej hozzáadásával egy pihentető és nyugtató fürdőt is készíthet magának az, aki száraz bőrrel rendelkezik. A tej nyugtató hatása a benne található tejsavnak köszönhető. Adjon egy liter nyers tejet a fürdővízéhez, és relaxáljon legalább 20 percet, majd egy gyors zuhanyt követően hidratálja a megszokott módon a bőrét.

A natúr joghurtot is be lehet vonni a bőrápolásba, hiszen gyulladáscsökkentő hatása révén alaposan megnyugtatja a bőrt.

Hogyan alkalmazza?
Vigye fel vékony rétegben a joghurtot a kezelendő bőrfelületre. Hagyja a bőrén legalább tíz percig,
majd mossa azt le.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3587
  • e Hét: 9943
  • e Hónap: 23692
  • e Év: 228393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.