Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A gyilkos
  2020-03-02 19:49:31, hétfő
 
  A gyilkos

,,Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek túljártak az eszén, nagy haragra lobbant, elküldte embereit, és megöletett Betlehemben és annak egész környékén minden kétesztendős, és ennél fiatalabb fiúgyermeket." (Mt 2,16)

Senki sem fogta fel az újszülött király teljhatalmát - kivéve az ördögöt. Készséges ügynöke, Heródes révén az ördög mozgásba lendült, hogy gyilkoljon. De Isten gyorsabban mozdult.
Az ördög "embergyilkos volt kezdettől fogva" (Jn 8,44). Sok-sok idővel Heródes előtt az egyiptomi fáraó megpróbálta megölni Isten népének minden fiúgyermekét az ördög ügynökeként. Abban az időben Mózes, Izráel szabadítója megmenekült a tömegmészárlásból. Egyenesen a fáraó palotájában dajkálták, oltalmazták és nevelték. Óh, az Isten humora! És Heródesnek a betlehemi fiúgyermekek elleni támadásából a Megváltó megmenekült. A történelem nem ismétlődött, hanem betelt.
A betlehemi jelenet szívet tépő. Jajgató anyák szorítják magukhoz halott csecsemőiket. Elerőtlenült apák zokognak csendes dühükben. Ki fog bosszút állni Isten népének aljas gyilkosán? És mintha csak egyetlen képbe akarná összesüríteni Isten népének összes fájdalmát az író, Ráhelt juttatja eszünkbe, azt a másik síró anyát, aki a betlehemi úton gyermekszülésben halt meg, és fiát a fájdalom gyermekének nevezte el.
Isten népének története vérrel és könnyekkel van írva. Az ördög támadásait és Isten ítéleteit szenvedik el. Anyáik sírnak , és nem akarnak megvigasztalódni. Hol van a szabadító? De most a vigasztalás igéje hangzik: szárítsátok fel könnyeiteket betlehemi anyák. Bátorság Sion leányai! Dávid városában megszületett Dávid fia. A Megváltó él. Isten eljött, hogy megvívja népének harcát. Az idő betelt.
Lehet, hogy "este szállást vesz a sírás", de "reggelre itt az újjongás"( Zsolt 30,6).
Jézus jön, hogy megszabadítsa népét. És ő magára akarja venni minden fájdalmukat.

Napi gondolat

Gondold végig, hogy "mi az ára" üdvösségednek, majd adj hálát.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A reggel döntően fontos időpontja a napnak
  2020-03-02 19:33:24, hétfő
 
  ,,Légy készen reggelre, és jöjj föl..., és állj elém ott a hegy tetején! De senki se jöjjön fel veled!" (2Móz 34,2-3)

A reggel döntően fontos időpontja a napnak. Sohasem nézhetsz szembe a nappal, amíg nem találkoztál Istennel, és nem tekinthetsz mások szemébe, amíg az Ő szemébe nem néztél. Nem számíthatsz győzelemre, ha csupán a magad erejével indulsz neki a napi feladatoknak.
Minden napot azzal kezdj, hogy először szívednek néhány elmélkedő, csöndes pillanatában
megállsz Isten előtt! Ne találkozz másokkal, még saját családod tagjaival sem addig, amíg
először nem találkoztál életed megtisztelt Társával - Jézus Krisztussal!
Találkozz vele egyedül és rendszeresen, kinyitva tanácsadó Könyvét magad előtt! Aztán kezdd el minden napon rendszeres és különös feladataidat az Ő megújító befolyása és ellenőrzése alatt, minden cselekményeddel kapcsolatosan!

Istennel kezdd munkád,
Ő Ura napodnak,
Tőle kérj időbeosztást,
Terved Őneki add!

Már reggel énekelj,
Együtt a dombokkal,
Friss széllel és tengerekkel,
Meg a madarakkal!

Első legyen Isten,
Ne az embertársad,
Ne lények a földi téren,
Csak Ő, ki mindent ad!

Istennel indulj el,
És kövesd lépését,
Ő vezet Szent Lelkével,
Hogy elérhesd a célt!

Első szavaiddal
Istennel beszélgess,
Aztán dolgozz szorgalommal,
Így napod Övé lesz!

Horatius Bonar

A legtöbbet azok végezték el Isten dicsőségére ebben a világban, akik már kora reggel térdre hulltak Isten előtt. Például Matthew Henry minden reggel a négy-nyolc közti órát a dolgozó szobájában töltötte. Aztán a reggelizés végén következett a családi ima ideje, majd visszatért a szobájába délig. Ebéd után négy óráig írt, és a nap további részét testvérek látogatásával töltötte.
Philip Doddridge az öt órakor meg a hétkor való fölkelés közti különbségre úgy utalt a Family Expositor-ban mint példára. Rájött, hogy ha megnöveli huszonöt százalékkal a munkanapját, az annyi, mintha tíz munkaévet adna az életéhez negyven év alatt.
Adam Clarke Bibliai kommentárja főként a kora reggeli órákban készült. A Barnes' Notes egy népszerű és hasznos kommentár Albert Barnes tollából, a kora reggeli órák gyümölcse volt. Charles Simeon Sketches c. könyve főként reggel négy és nyolc óra között íródott.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1420
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 67595
  • e Év: 186687
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.