Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kamarás Klára : Négyszemközt
  2020-03-02 10:54:48, hétfő
 
 




Kamarás Klára : Négyszemközt


Tudod... Az élet így is, úgy is...
Ki ne mondd...!
Csak szép legyen az út,
és mind bolond,
aki előre kesereg
s azt várja, mikor jön a förgeteg...
mely végleg elsodor...
Most kimondom: temet.
Múlttá tesz minden küzdést, életet.
Megyünk... Megyünk a közös cél felé,
virágok, hantok, koszorúk közé...

Addig talán még lesz néhány tavasz
másnak... s nekünk is, majdnem az.
Ezer göröngyben
botlik meg a láb,
de a kék madár dalol valahol...
Te hallod még?
- Tovább! Tovább!

Remény? Hát persze:
Mindig van remény,
míg tart az út,
pedig végül mindenki odajut...
Tudjuk, hogy nem számít hova
visz el a szent Mihály lova...
Csak míg a saját lábunkon megyünk,
addig fontos: hogyan
botladozunk, és vándorlunk tovább,
egy kicsit sírva, kicsit boldogan...

 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
Ítélkezni a legkönnyebb dolog a világon
  2020-03-02 08:10:27, hétfő
 
 




Ítélkezni a legkönnyebb dolog a világon, és bármit teszel, mindig lesz, aki mást lát majd benned, mint aki vagy. Nem fogsz tudni megfelelni, csupán az idődet vesztegeted. Lesz, akinek útszéli rongy leszel, és lesz, akinek szent, lesz, aki szerint angyal vagy, és lesz, aki átkot lát majd benned. Lesz, akinek a győzelmet jelented, és lesz, akinek gyötrelmet. Mindig lesz. De Te menj tovább az úton, a sajátodon, és ne hallgass arra, aki bánt, hiszen nem neked és nem rólad szól. Azzá lettél, akivé lenned kell, és ezt csak Te értheted. Senki nem érzi, amit Te, senki nem járta végig az utad, senki nem bukott el az akadályaidba, és senki másnak nem fájt úgy, mint neked. Mások vagyunk. Tiszteld a mást, az embert, a múltját, és szeresd azt, akivé vált. Emberek vagyunk, ma, holnap és azután, jelentsen ez bármit.

(Todorovits Rea)


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Egyszer eljön az a pillanat...
  2020-03-02 08:01:13, hétfő
 
 




Egyszer eljön az a pillanat, amikor rájössz, tévúton jártál. Mert azt hitted, a figyelemért küzdened kell, a szeretetért pedig bizonyítanod. Egyszer eljön majd a pillanat, amikor megérted csak a tettek számítanak, mert a szép szavak sokszor üresek. Egyszer eljön a perc, amikor megérted, nem kell jobbnak lenned másnál, elég, ha minden nap jobb vagy a tegnapi önmagadnál. Egyszer megérzed magadban az erőt, hogy visszafordulj és más utat keress, levetve az összes fájdalmad, az álarcot, mellyel mosoly mögé dobtad mindazt, ami gyötör. Ez lesz az a pillanat, amikor megérted, nem kell megfelelned, bizonyítanod, küzdened, vagy megharcolnod. Senkiért.

(Todorovits Rea)

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Soha nem késő
  2020-03-02 07:57:13, hétfő
 
 




Soha nem késő. Nem lehet késő megbocsátani, új útra lépni, vagy azt mondani, sajnálom. Soha nem késő elkezdeni, és soha nem lehet késő befejezni sem. Soha nem késő jobb embernek lenni, annál, aki tegnap voltál, és soha nem késő megtenni azt, amit eddig nem mertél. Soha nem késő, hogy változz, hogy újra megálmodd, és újra megtervezd az életed. Soha nem késő legyőzni önmagad, félelem nélkül élni, megalkuvások nélkül, szabadon levegőt venni. Soha nem késő hálát adni, soha nem késő ölelni, és érezni, hogy tiéd a világ, hiszen a része vagy.

Todorovits Rea)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Nem véletlen, hogy nem nézek híreket
  2020-03-02 07:53:03, hétfő
 
 




Nem véletlen, hogy nem nézek híreket és televíziót sem. Elég csak kilépni az ajtón, hogy azt lássam, ismét pánikban az ország. Ennek hála többet költött az ország élelmiszerre, mint karácsony előtt és több embert sikerült arrébb lökni a lisztes polctól a multiknál, mint tennénk a húsvéti nagybevásárlás idején. Mert félünk. Eddig a bevándorlóktól, most a vírustól és közben tele vagyunk közömbösséggel, irigységgel és frusztrációval. És máris elfelejtjük, hogy adni jó, elfelejtjük, hányan haltak éhen, vagy fagytak halálra ebben az évben, ebben az országban. Azonnal távolinak tűnik a családon belüli erőszak kérdése és csak a láthatatlan vírustól rettegve hiszünk abban, hogy a megvásárolt tíz kilós lisztes szatyor majd segít átvészelni az ínséges időt. De kérdem én, az, aki az utolsó kiló cukrot kitépi a másik kezéből, aki az utolsó konzervet megveszi úgy, hogy tele a kosár ugyanezzel, mit tesz majd, ha meg kell állni, lehajolni, segíteni? Ezzel a hisztivel a multik jártak jól, akik soha nem látott forgalmat bonyolítanak. Ezzel a pánikkal a kamu szájmaszkot áruló "megvéd a Korona vírustól" marketinget nyomó cégek jártak jól. Mert az épp tomboló influenza több emberi életet követelt eddig, ebben az évben, mint az a másik, amelyiktől most rettegni kell. Mert vírus mindig volt, és lesz is. Ami viszont az emberiséget képes lesz elpusztítani, az nem más, mint az ostobaság, az irigység és a gonoszság. Ez ellen kellene valami jó gyógyszer.

(Todorovits Rea)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 939 db bejegyzés
Összes: 13005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2289
  • e Hónap: 19672
  • e Év: 136918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.