Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Keresztúti templomunkban - 03.20
  2020-03-20 18:34:10, péntek
 
  Youtube oldalra nem kerül fel a mai szentmise.
Képet az Apostol TV adásról készítettem

......



...... ........... ........... .....



...... ........... ..........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
A tömeges megbetegedések küszöbén állunk
  2020-03-20 17:29:07, péntek
 
  Sokan megszegik a hatósági karantént, már 50-nél többször bírságoltak. A katonák egyre több feladatot kapnak. Müller Cecília ismertette a legújabb adatokat: 85-en fertőzöttek, ami 12 fővel több, mint tegnap. Ketten pedig elhunytak, így már három a halálos áldozatok száma. Mindkét áldozat idős férfi volt, akik krónikus betegségekben szenvedtek, tehát a kockázati csoportba tartoztak. Karanténban 116 személy van, a mintavételek száma pedig 3007.
Az idősek, a 65 év felettiek maradjanak otthonukban! - kérte az országos tisztifőorvos. Hozzátette: a fiatalabbak is veszélyben vannak, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.
Maradj otthon!
A fiatalok 80 százalékánál ugyan enyhe lefolyású a betegség, de ugyanúgy terjeszthetik azt, ezért a tisztifőorvos őket is megkérte, hogy ne menjenek közösségbe. A külföldről hazatérőket pedig önkéntes karanténban maradásra kérte Müller Cecília, ugyanis már világjárvány van, tehát mindegy, ki honnan jött haza. Aki pedig beteggel került kapcsolatba, vagy fertőzött területről érkezett, arra hatósági karantén vár.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Eddig az alábbi magyarországi sportesemények maradtak el
  2020-03-20 17:23:29, péntek
 
  Eddig az alábbi magyarországi sportesemények maradtak el a koronavírus miatt.
A koronavírus-járvány miatt több jelentős nemzetközi sporteseményt töröltek, illetve halasztottak el az elmúlt három hétben. Azokat vettük sorrendbe, melyeket Magyarországon rendeztek volna.
Nagyobb kép Link
...... ........... ............


A felsorolásba nem vettük bele a csapatsportok nemzetközi sorozatainak felfüggesztése miatt elmaradt vagy elmaradó mérkőzéseket, amelyek férfi vízilabdában, női és férfi kézilabdában több magyar együttest is érintenek.

március 11. - A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elhalasztotta a budapesti európai olimpiai kvalifikációs birkózóversenyt, melyet a BOK Csarnokban március 19. és 22. között rendeztek volna meg. Az MBSZ ugyanakkor kifejezte szándékát a viadal későbbi, április-májusi megrendezésére.

március 11. - A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elhalasztotta a budapesti Fed Kupa-döntőt. A magyar szövetség (MTSZ) közlése szerint az ITF illetékes csoportja már február eleje óta vizsgálta a koronavírus hatásait, és ennek tükrében döntött az április 14. és 19. közötti időpont megváltoztatásáról.

március 11. - A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) döntött: nem rendezi meg március 20. és 22. között a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupát. A nemzetközi szövetség (FIE) egy nappal később jelentette be, hogy a következő 30 napra tervezett valamennyi nemzetközi versenyt elhalasztotta.

március 12. - A férfi tenisztornákat szervező ATP hat hétre felfüggesztette a versenysorozatot, így a budapesti férfi viadal, az április 20-26-ra kiírt Hungarian Open is elmarad.

március 13. - A túraautó-világkupa (WTCR) és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Hungaroringre tervezett közös szezonnyitó versenyhétvégéje közül csak az utóbbit pótolhatják, miután a WTCR pénteken közölte, hogy nem lesz lehetőség a koronavírus-járvány miatt törölt magyarországi esemény megrendezésére egy későbbi időpontban sem. A két sorozat idénynyitó eseményére április 24-26-án került volna sor a mogyoródi Forma-1-es pályán. A kamion Eb Hungaroringre tervezett versenyhétvégéjének megrendezésére a június 13-14-i időpontot javasolták.

március 13. - Nem rendezik meg Magyarországon a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny idei első három szakaszát május 9. és 11. között. Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos elmondta, a Giro d'Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a verseny rajtja Magyarországon nem rendezhető meg. Később a szervezők bejelentették, hogy az egész versenyt elhalasztják.

március 13. - A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor ebben az időpontban Győrött sem a kvalifikációs tornára, amelyen a magyar mellett - amelynek a Montenegró elleni Eb-selejtezője is elmaradt - az orosz, a szerb és a kazah válogatott vett volna részt. A pótlás lehetséges időpontjának júniust jelölték meg.

március 16. - Az idén nem rendezik meg a hagyományos budapesti kick-box világkupát, amelyre május 8-10-én került volna sor a BOK Csarnokban.

március 17. - Az UEFA a tagországokkal történt egyeztetést követően úgy döntött, hogy a jövő évre halasztja a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot, amelynek 11 másik várossal együtt Budapest is a házigazdája.

március 17. - A hazai kerékpárszövetség a május 13. és 17. közé kiírt Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt halasztotta el, tervek szerint októberre.

március 20. - A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN elhalasztotta a budapesti kontinensviadalt. Az úszók, szinkronúszók, nyílt vízi úszók és műugrók május 11-24-re tervezett versenyét augusztus 17. és 30. között rendeznék meg.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Elhalasztották a budapesti vizes Európa-bajnokságot
  2020-03-20 17:20:00, péntek
 
  A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) elhalasztotta a budapesti kontinensviadalt..
A LEN pénteki közleménye szerint az úszók, szinkronúszók, nyílt vízi úszók és műugrók május 11-24-re tervezett versenyét augusztus 17. és 30. között rendeznék meg.
Paolo Barelli, a LEN elnöke jelezte, a magyarországi szervezőkkel megállapodtak, május végén, június elején tárgyalnak arról, hogy az új időpontban sor kerülhet-e az eseményre.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Budapest továbbra is elkötelezett az Európa-bajnokság mellett, a kontinensviadal - amelyet 1926-ban éppen a magyar fővárosban rendeztek meg először - minden szezon egyik csúcspontja.
Hozzátette, türelmesnek kell lenni és fontos, hogy az európai helyzet rendeződjön, ugyanis az Eb elképzelhetetlen a szurkolók nélkül, akik rendre megtöltik a Duna Arénát, az általuk létrehozott varázslatos légkör pedig a védjegye lett a budapesti versenyeknek.
Szabó Tünde megjegyezte, a vizes sportok képviselőit rendkívül komolyan sújtotta a koronavírus-járvány, ugyanis a korlátozott medencehasználat miatt nem tudnak megfelelően felkészülni.
Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke szerint helyes döntés elhalasztani az Eb-t.
,,Nem volt kérdés, hogy el kell halasztani az Európa-bajnokságot, és azt gondolom, ez egy nagyon helyes döntés volt, hiszen több mint tizenötezer ember érkezett volna a kontinens ötvenhat országából. Nem lehet veszélyeztetni senkinek az egészségét" - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a Magyar Úszó Szövetség elnöke.
Hozzátette, amennyiben az olimpiát megrendezik, akkor is sor kerülhet az Európa-bajnokságra, ugyanakkor kicsit elhamarkodottnak tartja az új időpont pontos megjelölését, mivel az európai helyzetnek először rendeződnie kell. A versenyzők helyzetéről szólva megjegyezte, megvannak a tervek arra, hogy a válogatott úszók milyen körülmények között és hogyan folytathatják felkészülésüket, amelynek célja továbbra is a tokiói szereplés.
A LEN a tervek szerint a masters Európa-bajnokságot - amely eredetileg május 24-én kezdődött volna - is megrendezné, ennek időpontját később jelentik be.
A jegyvásárlását mindaddig felfüggesztik, amíg nincs meg a versenyek új dátuma. Ekkor a korábban az eseményre jegyet váltott belépők az új menetrend szerint lesznek érvényesek, így például az eredetileg a május 16-i (szombat) úszódöntőkre szóló jegyek a módosított időpont hatodik versenynapjának úszódöntőire, ugyanazon versenyszámokra, ugyanazon szektor/sor/székszámra lesznek felhasználhatóak.
Mindazon jegytulajdonosoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak majd ellátogatni az új időpontra kijelölt versenyekre, az esemény hivatalos jegyértékesítő partnere, az Eventim visszatéríti a jegyek (banki jutalékkal csökkentett) árát. Ezen igényüket a végleges dátum kihirdetését és a jegyértékesítés újraindítását követően a jegyvásárlók az info@tex.hu elérhetőségen tudják majd jelezni.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Péntek esti szentmise Déváról 03.20
  2020-03-20 17:00:09, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Még mindig nagyon sok idős embert látni a tömegközlekedési e
  2020-03-20 15:02:51, péntek
 
  Még mindig nagyon sok idős embert látni a tömegközlekedési eszközökön, az utcákon.
Ha a magyar emberek nem értik meg azt az üzenetet, amit közvetítünk feléjük, akkor önmagában a hatóságoknak nincs esélyük megakadályozni a járvány terjedését.

2020.03.18 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Keresztút és szentmise Csíksomlyó 03.20
  2020-03-20 14:47:25, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Somogyi Sándor atya gyémántmiséje 03.19
  2020-03-20 14:25:35, péntek
 
  Szent József templom Budapest
Videó Link

...... ........... ......



Somogyi Sándor atya Született Szegeden, 1937. február 7., szentelték Budapesten, 1960. március 19. Egyházi beosztás nélkül 1960-92, közben szabadságvesztés 1965-66, és 1970-74, kisegítő lelkész Bp.-Józsefvárosban 1992-2012.
Nyugállományban 2012. augusztus 1-től.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Google kézmosás videón
  2020-03-20 14:14:44, péntek
 
  Videó Link

Semmelweis Ignác előtt tiszteleg ma a Google, hiszen ő terjesztette el a kézmosást.
A mai napon a világszerte nagy hatású magyar orvos, Semmelweis Ignác előtt tiszteleg a Google. A kereső főoldalán látható különleges logó időzítése kétszeresen is aktuális. Egyrészt Semmelweist 173 éve ezen a napon nevezték ki a bécsi közkórház szülészeti klinikájának vezető professzorává, másrészt ő jött rá elsőként, hogy a kézmosással jelentősen csökkenthető a betegségek terjedése.
Az 1818. július 1-jén, Budán született Semmelweis a bécsi egyetemre jelentkezett, hogy orvosdoktori diplomát és szülészmesteri oklevelet szerezzen. A 19. században, amikor megkezdte munkáját a bécsi közkórházban, egy titokzatos és ismeretlen fertőzés, a gyermekágyi láz okozott kiugróan magas halálozási rátákat a szülészeti osztályok fiatal anyái között Európa-szerte.
Semmelweis nagy elhivatottsággal kereste ennek okát. Alapos vizsgálat után rájött, hogy a kór egy fertőzés következménye, és a fertőzést az orvos keze terjeszti a korábbi műtétek és boncolások után az anyákra. Kötelezte az orvosi személyzetet, hogy mossanak kezet a betegek vizsgálata előtt, melynek eredményeként a fertőzések száma zuhanni kezdett az osztályán.
- Sajnos kezdetben kollégái közül sokan szkeptikusak voltak Semmelweis elgondolásával kapcsolatban. Higiéniai ajánlásait széles körben csak évtizedekkel később érvényesítették. Bár a kórházakban a megfelelő kézmosás, sőt bemosakodás alapvető gyakorlat, a mindennapokban sajnos a legtöbbeknek fogalmuk sincs róla: 95-97% esély van rá, hogy eddig ön is rosszul mosott kezet. Pedig az éppen tomboló koronavírus-járványnak is ez lenne az egyik legfontosabb megelőzési módja.
Kép linkje Link
...... ........... .......


Manapság Semmelweist úgy említik, mint "a fertőzés elleni küzdelem atyját", akinek nemcsak a szülészet, hanem maga az orvosi szakma forradalmasítása is köszönhető. Nemzedékek figyelmét hívta fel arra, hogy a kézmosás az egyik leghatékonyabb módszer a betegségek terjedésének megakadályozására.
Videó Link

Forrás: Hvg 2020.03.20
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Hogyan kerülhetünk közelebb Isten országához?
  2020-03-20 14:08:21, péntek
 
  Nagyböjti ráhangoló: 2020.03.20 videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.