Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Romániában- Déván nagy hó esett 03.23
  2020-03-23 18:22:18, hétfő
 
  Böjte Csaba testvér küldte a Facebook oldalon
Nagyobb méretben látszik, KLIIKK a képre!
...... .........



...... ......



...... .......



...... .........



...... .......



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Vidám kiscicák
  2020-03-23 17:49:27, hétfő
 
  Végre a felújítás után (Windows 10 telepítése) a számító gépemen helyre állt a rend.
Minden programot, amit szoktam használni már a gépemen van
Hamarjában, örömömben szerkesztettem egy képet. No nem csili-viliset, mert az nekem nem tetszik
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Segesvári gyerekeink Isten áldása legyen rajtatok..
  2020-03-23 17:24:01, hétfő
 
  Mindig öröm a jó hír!! Házaink elszigetelődnek egymástól, már csak telefonon, interneten tudjuk tartani egymással a kapcsolatot. Köszönöm a gyerekek, kollégák jelentkezését!! Segesvári gyerekeink Isten áldása legyen rajtatok.... köszönet a versért, a dalért!! Szeretettel, Csaba t.

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Jézus vakcinája: beoltva az igazsággal
  2020-03-23 17:17:55, hétfő
 
  Az igazi örömhír ebben az egész világot érintő válságos helyzetben (is), hogy az igazodási pont mindenki számára adott. Ez az igazodási pont Jézus.
Extrém helyzetben extrém módon domborodik ki az ember viselkedése. A viselkedése, ami a vele született természetéből, ha tetszik, a teremtéssel kapott ,,gyári beállításaiból", az élete során szerzett tapasztalataiból és azok értékeléséből, illetve a szabad akarat által meghozott döntéseiből adódik össze.

Extrém helyzetben a negatív gondolatokra hajlamos, másokat hibáztató ember még több és még hangosabb hibáztatással, utálkozással reagálhat. Aki pedig békeidőben is a szeretet útján jár, azt a nehéz helyzet még nagyobb türelemre, még több empátiára és szolidaritásra, a ,,Szeresd felebarátodat, mint magadat!" még állhatatosabb gyakorlására sarkalhatja.
Az extrém helyzet ugyanakkor alkalmas arra is, hogy az ember önvizsgálatot tartson. Ha kell önkritikát gyakoroljon, és ha ez eredményre vezet, ne féljen azt mondani, hogy hibáztam, pláne ne féljen azon változtatni. Azonban az önvizsgálat könnyen önbecsapássá válhat, ha azt nem egy biztos viszonyítási pont mentén végzi el az ember. Az igazi örömhír ebben az egész világot érintő válságos helyzetben (is), hogy az igazodási pont mindenki számára adott. Ez az igazodási pont Jézus, aki életével, tanításával, a Golgotán értünk hozott áldozatával elérhetővé és érthetővé tette mindannyiunk számára a létező és irgalmas, a megbocsátó és szerető Istent. Azt az Istent, aki nem egy elmélet, nem pusztán egy szép szó, hanem a Jézusban megtestesülő valóság, aki annál erősebben ragyog jelzőfényként, minél sötétebb és zavarosabb körülmények között kell utat találnunk Hozzá.
Aki pedig megérkezik Hozzá, az legyőzi a félelmeit. Aki legyőzi a félelmeit, az békére talál. Aki békére talál, abból kiürül a gyűlölet minden cseppje. Akiből kiürül a gyűlölet, azt nem térítik el többé hazugságok. Aki ilyen módon kap vakcinát a hazugságok ellen, az rátalál az igazságra, aki rátalál az igazságra, az a szabadság ajándékában részesül. Ahogyan János evangéliuma szerint (8:31-32.) Jézus a benne hívő zsidóknak mondta: ,,Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Amikor most világméretű járvánnyal néz szembe
  2020-03-23 17:15:36, hétfő
 
  Amikor most világméretű járvánnyal néz szembe az emberiség, ideje elgondolkodnunk. Lehet, hogy évtizedeken át szerencsénk volt. Jól emlékszem azért, hogy 1959 nyarán a rádió bemondta és a filmhíradóban is megjelent, hogy főleg a gyerekek ne menjenek közterületre, se strandra, se moziba. Nagyszüleim kertjében töltöttük az egész vakációt. Gyermekbénulás járvány volt akkor. Szüleim aggodalmára és félelmére máig is emlékszem. Az a járvány több hullámban jelentkezett Magyarországon. Később olvastam, hogy pl. 1957-ben sok ezren betegedtek meg, több, mint 2300-an egész életükre mozgássérültek maradtak, több, mint 140-en bele is haltak a betegségbe. A mi 59-es ijedelmünk után aztán, talán 1960-tól megjelent az iskolában a Sabin csepp, felfedezték az oltóanyagot a járvány ellen... Sok felfedezés igazi áldást jelentett egész nemzedékek számára. De egy-egy ilyen veszélyhelyzet megmutatja, hogy az ember nem mindenható... Sebezhetők, kiszolgáltatottak vagyunk. De bízhatunk a gondviselő Istenben.... Ő az, aki néha váratlan külső eseményekkel is a segítségünkre siet.
(Erdő Péter bíboros, prímás - 2020. március 22.)
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Végrendelet! A legfontosabb mit rád hagyhatok!!
  2020-03-23 17:08:24, hétfő
 
  Ezekben a krízises időkben mindenki úgy szól, mintha végrendelkezne, mintha utolsó mondatait intézné a szeretteihez! Nem tudjuk mit hoz a holnap? Amennyiben búcsúznom kellene, - gyermekeinkre, barátainkra, végrendeletként, mindabból a sok szép dologból, örömből, bölcsességből mit e földön találtam, láttam - ha egyetlen dolgot szabadna kiválasztani, akkor gondolkodás nélkül a mi Urunk Jézus Krisztus főparancsát nevezném meg, adnám át nagy szeretettel szeretteimnek: "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ezeknél nincs nagyobb parancsolat."

I. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
Istennek legyen hála, - még e karanténba zárt világban is - Istent imádni lehetséges. Ezidáig mindig azt hangoztattuk, hogy nincs időnk imádkozni, Szentírást olvasni, Teremtőnk felé fordulni! Most lett idő, használjuk ki e drága időt, amit akarva - nem akarva a nyakunkba zúdított ez a vírus. Mesterünk példájára, visszavonult magányunkban keressük a Teremtőnkkel való személyes találkozást! A kérő ima mellett gyakoroljuk a testet, lelket tisztító, gyógyító bűnbánó imákat, szükségünk van rá, sok bűn terheli a lelkünket! Ne arra fókuszáljunk amink nincs, hanem bölcsen vegyük észre, hogy mi mindenért adhatunk hálát nap mint nap Istenünknek! De leginkább azért imádkozom, hogy minden ember tapasztalja meg, mennyire édes és jó a Szentháromságot imádni, dicsőíteni! Igen, a keresztény misztika nem néhány kiválasztott szent titkos, rejtett ösvénye, hanem mindannyiunk számára járható út, Isten gyermekeinek sugárútja! A lelki élet autósztrádája, nemcsak valós, tartós, Isten akarata szerinti örömökkel tölthet el akár nyolcmilliárd embert szívét, de világunkat is a fenntartható békés pályára állítaná! Kezdjük el kíváncsi bizalommal gyakorolni a dicsőítő imát, egyszóval lángoló szeretettel imádjuk Istenünket.

II. Szeresd felebarátodat
Szeretteink iránti figyelmességünk, törődésünk sok-sok módon megvalósulhat. Onnan, hogy törődünk egymás testi, lelki, szellemi szükségleteivel, védve egymást a folyamatosan támadó vírusoktól, bűnöktől, kedélyünket megrontó félelmektől, szomorúságtól, egészen odáig, hogy kis világunkat berendezzük, szépítgessük, gyermekeinkkel leülünk szüleink, nagyszüleink fotóalbumát tanulmányozni, őseink által felszínre hozott értékes hagyatékát gondozva! A köztünk lévő szeretet szép virágai, ha vidáman, egymással mókázva, egy picit finoman csipkelődve játszadozunk otthonunk csendjében. Az internet, a telefon, sok - sok eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy egymás iránti jóindulatú figyelmünket, gondoskodó ragaszkodásunkat kifejezzük! Általad vagy a kis családod által igényesen megfogalmazott szép előadással, vagy akár egy frissen született őszinte verssel, rajzzal megajándékozhatod a távolban élő rokonaidat, barátaidat. Éljünk minden lehetséges eszközzel, hogy a szép szeretet virágai belepjék megriadt világunkat!

III. Szeresd ... önmagadat!
Természetesen önmagunkat is kell szeretnünk! Szeressük magunkat helyesen: tanuljunk, sportoljunk, éljünk egészségesen, testi, lelki, szellemi erőnlétünket őrizzük meg sok mozgással, imával, olvasással, hozzuk ki magunkból a maximumot, váljunk a csendben ember-katedrálisokká! Arra születtünk, hogy gyümölcsöt teremjünk, - ahogy Jézus Krisztus mondja - maradandó gyümölcsöt! Kertünket ássuk fel, veteményezzünk, gyümölcsfáinkat, amiket sajnos most hó takart be, ássuk körbe, trágyázzuk meg, hátha törődésünket fáink, cserjéink sok - sok gyümölccsel fogják meghálálni! Nyuszit, majorságot, de akár malacot is tarthatunk - ha van rá módunk, - a gazdálkodás, a gazdagságra, az öneltartó gazdasághoz vezető út volt mindig! Világunk megváltozik, gondolkozzunk, keressünk olyan lehetőségeket, utakat, melyeken elindulhatunk, hogy önmagunkat megvalósítva, értelmes célra találva létünket, családjainkat fenn tudjuk tartani! Az Úr, ha egy ajtót bezár, akkor egészen biztos, hogy valahol egy ablak kinyílik előttünk!

A jó reményt világunkban őrizve, Csaba t.
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
szentmise közvetítés hétfő este 18:00 Déváról - 2020.03.23
  2020-03-23 17:01:49, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Világméretű közös imádságra hív a világjárvány idején Ferenc
  2020-03-23 16:58:27, hétfő
 
  Világméretű közös imádságra hív a világjárvány idején Ferenc pápa március 25-re
...... ........


Március 22-én délben az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa felhívással fordult a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán délben mindenki együtt imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez.
...... .......


A Szentatya a következő felhívást tette az Úrangyala elimádkozása után:
,,Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kap az Ige megtestesüléséről (Gyümölcsoltó Boldogasszony), az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, kik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek.

Rendkívüli Urbi et Orbi áldás március 27-én, pénteken
Ugyanezzel a szándékkal március 27-én, pénteken, 18 órakor imát fogok vezetni a Szent Péter-bazilika előtt, de a tér üres lesz. Már most hívok mindenkit, hogy lélekben kapcsolódjon ehhez az imához a tömegkommunikációs eszközökön keresztül. Meghallgatjuk Isten igéjét, elmondjuk könyörgéseinket, imádjuk az Oltáriszentséget, mellyel a végén Urbi et Orbi áldást adok, és ehhez hozzákapcsolódik annak lehetősége is, hogy bárki teljes búcsúban részesüljön.
A vírus világméretű terjedésére az ima, az együttérzés és a gyengédség világméretű terjedésével akarunk válaszolni. Maradjunk egyek! Éreztessük meg közelségünket a legmagányosabb és leginkább megpróbált emberekkel! Éreztessük meg közelségünket az orvosokkal, az egészségügyi dolgozókkal, az ápolókkal és ápolónőkkel, az önkéntesekkel... Közelségünket a hatóságokkal, akiknek szigorú intézkedéseket kell hozniuk, de a mi érdekünkben! Közelségünket a rendőrökkel és a katonákkal, akik próbálják fenntartani a rendet az utcákon, gondoljunk rájuk, hogy megtegyék mindazt, amit a kormány kér tőlük valamennyiünk java érdekében! Éreztessük meg közelségünket mindenkivel!"



Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.03.22

*
- Pope Francis-Holy Mass at Casa Santa Marta 2020.03.22
Ferenc pápa misézett
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Változás az örök imádás helységében
  2020-03-23 13:20:32, hétfő
 
  Kedves Testvérek!
Szinte mindenki vállalta, hogy a már megszokott órájában elmondja a hagyományos és az Irgalmasság rózsafüzért. Mellékelten küldöm a táblát erről.
Csak a szerda éjjel 02.00 óra maradt, ahol még nem mondja senki. Az most is rám vár , amíg nincs gazdája. A piros szín azt jelzi, akik már visszajeleztek, hogy vállalják. Ahol számot is láttok, ott még plusz annyian mondják. Vidékről, Szlovákiából is becsatlakoztak testvérek.
Károly atya csodálatosan kialakította az új helyét az Úrnak,, ahol kivilágítva éjjel-nappal ott lesz velünk. Aki közel lakik, és amíg nincs kijárási tilalom, az Úr előtt is el lehet mondani az imáinkat.
Nagyon kérlek titeket, hogy keressétek meg az időseket, a barátaitokat, és beszéljétek rá őket, hogy vegyenek részt ebben a "hadjáratban " !
Ha mindenki 2-3 embert beszervez, akkor gyorsabbak leszünk, mint a vírus ! :-)
Valósítsuk meg Mindszenty bíboros álmát az egymillió imádkozóról!
Szeretnék nektek idézni Michael Hesemann : Fatima titkai című könyvéből ( Szerezzétek meg, fantasztikus ! )

Az üzenet lényegét így foglalta össze az Isten anyja 1917. október 13-án, az utolsó jelenés alkalmával:
" Azért jöttem, hogy az emberek megjavuljanak, és kérjék bűneik bocsánatát. Ne sértsék meg többet Urunkat, Istenünket, akit már oly nagyon megsértettek."
Már az első jelenés alkalmával feltárta az Isten anyja, hogy mit tehetünk Isten megsértése ellen. A gyerekeknek és minden hívőnek a következőket ajánlotta:
" Minden nap imádkozzátok el a rózsafüzért, hogy eljöhessen a világ békéje és a háború befejezése"
Ennél többre tulajdonképpen nincs is szükségünk, hogy a hit ellenségeit legyőzzük.
Ma is ösztönzőleg hathat ránk a lepantoi csata történelmi példája 1571-ből, amikor V. Piusz pápa felszólította a teljes kereszténységet, hogy imádkozza a rózsafüzért , és végül a keresztény flotta legyőzte az óriási túlerőben lévő oszmán sereget annak köszönhetően, hogy szinte csodával határos módon megfordult a szél.
1955-ben a " Rózsafüzér keresztes hadjárat" nevű mozgalommal sikerült a szovjet csapatokat " kiimádkozni" Ausztriából.
A 2013. szeptember 13-i közös rózsafüzér imádkozásnak, amelyre a pápa az egész kereszténységet felhívta, sikerült megakadályoznia - legalábbis időlegesen - hogy a szíriai konfliktus harmadik világháborúvá szélesedjék.
Most is fogok minden szerdán és vasárnap levelet küldeni nektek és küldök tanúságokat a Rózsafüzér és Isten erejéről. Szívesen veszem, ha erről szóló történeteket megosztotok velem, és akkor elküldöm mindenkinek. És várom mindig, hogy hány embert sikerült beszervezni a non-stop rózsafüzér hadjáratunkba.
Határtalanul hiszek az ima, a böjt , a tanúság erejében! Ezt senki és semmi nem tudja elvenni tőlünk!!!!
Kérem, hogy jelezzetek drága idős testvérek,ha bajban vagytok, és segítség kellene! Írjátok meg, hogy miben tudnánk segíteni nektek!
Szeretettel ölelünk titeket!

Medgyesi Zsuzsi ( Kőrösi Ili
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Kultúrával a koronavírus ellen! - Mága Zoltán zenéjével
  2020-03-23 12:03:38, hétfő
 
  Kedves Ismerőseim, Barátaim!
A vészterhes időkben is kell, hogy legyen valami, ami felvidít, örömöt szerezhet mindannyiunknak, és az elsősorban a zene, a kultúránk szépsége lehet. A zene egy végtelen örömforrás, egy kimeríthetetlen szeretetkút. Az elkövetkezendő napokban magam is ebből a kútból fogok meríteni, hogy az otthon magányában lévők, vagy a koronavírus elleni védekezésben dolgozók pihenés közben erőt meríthessenek a nehéz napok átvészeléshez. A következő időszakban a Budapesti Újévi Koncert régi és új felvételeit, műsorait láthatják majd a közösségi oldalamon, illetve olyan videókat, amelyeket eddig nem láthattak. Bízom abban, felvidulást, örömöt tudok szerezni majd önöknek!
Elsőként fogadják az Ismerős arcok Nélküled című számát, amely nagyon nagy siker volt az Önök körében is, és számomra is egy kedves, nagyon sokat mondó, az összefogásra, az összetartozásra ösztönző és utaló dal. Most, ebben az időszakban pedig úgy gondolom épp erre van szükség!
Istentől áldott szép estét kívánok mindenkinek, vigyázzanak magukra! Mága Zoltán

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7315
  • e Hónap: 27998
  • e Év: 230911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.