Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Angyalszó -élő víz forrása
  2020-03-24 23:52:02, kedd
 
  ....



...... ........... ........... ........... .............



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Julika Hitoktatóm küldte
  2020-03-24 23:49:32, kedd
 
  .......



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ferenc pápa: Boldogságmondások
  2020-03-24 23:39:25, kedd
 
  Mindenkinek szüksége van a megbocsátásra, és szüksége van a türelemre.

Időzzünk el ma kicsit az ötödik boldog mondásnál, amely így szól: ,,Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak" (Mt 5,7). Van ennek a boldog mondásnak egy sajátossága: ez az egyetlen, amelyben a boldogság oka és gyümölcse megegyezik; ez az irgalmasság. Azok, akik gyakorolják az irgalmat, irgalomra is fognak találni, ők lesznek az irgalmasok.
A megbocsátás kölcsönösségnek ez a témája nemcsak ebben a boldogságban van jelen, hanem visszatér az egész evangéliumban. És hogyan is lehetne másként? Az irgalom magának Istennek a szíve! Jézus mondja: ,,Ne ítéljetek, hogy meg ne ítéltessetek. Ne ítélkezzetek, hogy benneteket se ítéljenek el. Bocsássatok meg, hogy nektek is megbocsássanak. (Lk 6,37). Mindig ugyanaz a kölcsönösség. Ezt Jakab levele is megerősíti: ,,Az irgalmasság azonban győzelmet arat az ítéleten" (2,13).
De főleg a Miatyánkban, amelyben így imádkozunk: ,,Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek" (Mt 6,12), és ez a kérés az egyetlen, amely a végén megismétlődik: ,,Ha megbocsátjátok az embereknek, hogy vétettek, mennyei Atyátok nektek is megbocsát. De ha nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg bűneiteket" (Mt 6, 14-15, vö. A Katolikus Egyház katekizmusa (KEK), 2838).
Két dolgot azonban meg kell különböztetnünk: az adott és az elfogadott megbocsátást. Sokaknak nehézséget okoz az, hogy nem tudnak megbocsátani. Sokszor a rossz, amit kaptunk olyan nagy, hogy úgy tűnik, hogy a megbocsátás olyan nehéz, mint megmászni egy hatalmas hegyet: óriási erőbefektetést kíván. És van, aki úgy gondolja, hogy ez nem megy, ez lehetetlen. Az irgalmasság kölcsönössége azt jelenti, hogy szükségünk van arra, hogy a nézőpontunkat a feje tetejére állítsuk. Egyedül ez nem lehetséges. Szükségünk van Isten kegyelmére. Kérnünk kell azt. Sőt, ha az ötödik boldogság megígéri, hogy irgalmat találunk, és a Miatyánkban kérjük a bűneink bocsánatát, akkor ez azt jelenti, hogy lényegében mi vagyunk a bűnösök és nekünk van szükségünk arra, hogy irgalmat találjunk.
Mindannyian adósok vagyunk. Mind. Isten irányába, aki nagyon nagylelkű, és a testvéreink irányába is.
Mindenki tudja, hogy nem olyan apa vagy anya, mint amilyennek lennie kellene, és nem olyan férj vagy feleség, nem olyan testvér, mint amilyennek lennie kellene. Mindannyian ,,hiányában" vagyunk az életnek. És szükségünk van az irgalomra. Tudjuk, hogy mi is gonoszat cselekedtünk, és mindig hiányzik valami abból a jóból, amit meg kellett volna cselekednünk.
De éppen ez a szegénységünk alakul át a megbocsátás erejévé! Mindannyian adósok vagyunk, és amint az imént hallottuk, olyan mértékkel mérnek majd nekünk, amilyennel mi mértünk másoknak (vö. Lk 6,38). Ki kell terjesztenünk tehát ezt a mértéket, el kell engednünk az adósságokat és meg kell bocsátanunk. Mindenkinek emlékeznie kell arra, hogy szüksége van a megbocsátásra, és szüksége van a türelemre. Ez az irgalmasság titka: nektek is megbocsátanak, ha ti is megbocsátotok. Mert Isten megelőzött minket és ő elsőként megbocsátott (vö. Rom 5,8). Elfogadva a megbocsátást, képesek leszünk a magunk részéről is megbocsátani. Így éppen a baj és az igazságosság hiánya válnak megfelelő alkalommá arra, hatalmas mértékben, Isten mértékében, ami maga az irgalmasság, megnyíljanak az ég kapui.
Honnét születik a mi irgalmasságunk? Jézus azt mondta nekünk: ,,Legyetek irgalmasok, mint ahogy a ti mennyei Atyátok is irgalmas!" (Lk 6,36). Minél inkább elfogadjuk az Atya szeretetét, annál jobban fogunk szeretni (vö. KEK, 2842). Az irgalom nem az élet egy másokra vonatkozó dimenziója, hanem a keresztény élet középpontja. Nincs kereszténység irgalom nélkül[1].
Ha az egész keresztény életünk nem hordozza az irgalmasságot, akkor eltévesztettük az utat, mert az irgalom az egyetlen igaz középpontja minden lelki útnak.
Ez az egyik legszebb gyümölcse a szeretetnek (vö. KEK, 1829).
Emlékszem, hogy ez volt az a téma, amelyet az első Úrangyala imádság óta, mint pápa hangsúlyozni akartam: az irgalmasság. És ez mély nyomot hagyott bennem, mint egy olyan üzenet, amelyet pápaként folytonosan közvetítenem kell, és minden nap kell róla beszélnem: az irgalmasság. Emlékszem, hogy Kasper bíboros úr irgalomról szóló könyvét már-már szemtelenül reklámoztam. És attól a naptól kezdve egyre mélyebben és erősebben hallottam, hogy Róma püspökeként ezt az üzenetet kell továbbadnom: irgalom, irgalom, megbocsátás, megbocsátás.
Isten irgalma a mi felszabadításunk és a mi boldogságunk. Az irgalmasságban élünk, és nem lehetséges irgalom nélkül léteznünk. Ez a levegő, amit be kell lélegeznünk. Túl szegények vagyunk bizonyos feltételek megteremtéséhez, ezért szükségünk van a megbocsátásra, szükségünk van a megbocsátásra. Köszönöm!
[1] Vö. Szent II. János Pál pápa, Dives in misericordia enciklika (1980. november 30.); Ferenc pápa, Misericordiae vultus bulla (2015. április 11.); Misericordia et misera apostoli levél (2016. november 20).

Magyar Kurír -- 2020.03.18
Fordította: Gájer László
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pablényi Istvánné, Piroska: Koronavírus
  2020-03-24 22:51:46, kedd
 
  Fölöttünk az ocsmány , szürke égbolt.
Éjjel ott himbálózik a sápadt vén hold.
Azon túl az ismeretlen messzeség honol
Tán ott trónolnak az Istenek valahol
Nagyon utálnak minket ezek az istenek.
Ránk zúdítanak minden rosszat, amit csak lehet

Most a Koronavírus szakadt a világra
Először Kínára, majd Európára
De már minden kontinensen dúl.
Egy furcsa, misztikus háború az úr
Sok helyen kijárási tilalom van már.!
Nem jár repülő, vonat, lezárva a határ.!

De a vírus csak szedi áldozatait.
Az emberiség meg otthon lapít.
Színházak, múzeumok, sportcsarnokok zárva.
Az utcák, terek kihaltak, az elmúlást várva.
Ezt az ellenséget lelőni nem lehet;
Bár már folynak világszerte kísérletek.

Az Istenek küldenek ránk időnként járványokat ?
Azt gondolják tán, jobb ember lesz aki megmarad ?
De ez az elképzelés hiába való.
Most a bajban is van képmutató, csaló!

Kérlek bocsássatok meg a gyarló embereknek
Vessetek véget járványnak, félelemnek.
Bűnös kis világunk hadd éljen tovább
Folytatva megszokott életritmusát.

2020-03-24
Pablényiné Piroska
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szent Korona, könyörögj érettünk!
  2020-03-24 20:15:03, kedd
 
  Égi oltalmazó járványok idején - Szent Korona, könyörögj érettünk!
A koronavírus okozta aggodalom megakasztja a világ lélegzetét. Ám csak igen kevesen tudják, hogy a Corona nevet nemcsak egy veszélyes vírus viseli, hanem egy kora keresztény vértanú szent is - s e legtöbbünk számára ismeretlen védőszent, Szent Corona (Korona vagy Stephania, ,,mártír") kifejezetten a járványok ellen oltalmazó égi segítő és a hitben való hűség, hitbéli állhatatosság példaképe.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Online kegyelem - Debreceni egyház megye
  2020-03-24 20:07:15, kedd
 
  Szempontok a ,,képernyőszentmisék" kultúrájának kialakításához.
Alábbiakban Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója írását adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
„Világunk megváltozik. Keressünk új utakat!”
  2020-03-24 20:03:15, kedd
 
  ,,Világunk megváltozik. Keressünk új utakat!" - Böjte Csaba a Vasárnapnak.
...... ........... ......


Néhány gondolat Böjte Csaba testvértől a koronavírus-járvány idején.

- A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben megkértük eddig bemutatott Példaképeinket, hogy osszanak meg néhány bátorító, reményt adó gondolatot Olvasóinkkal. Elsőként Böjte Csaba testvér üzenetét ajánljuk szeretettel!
Ezekben a krízises időkben mindenki úgy szól, mintha végrendelkezne, mintha utolsó mondatait intézné szeretteihez. Nem tudjuk mit hoz a holnap. Amennyiben búcsúznom kellene, és ha csak egyetlen dolgot választhatnék, akkor végrendeletként gyermekeinkre, barátainkra - mindabból a sok szép dologból, örömből, bölcsességből, mit e földön találtam, láttam - gondolkodás nélkül a mi Urunk Jézus Krisztus főparancsát hagynám, azt adnám át nagy szeretettel szeretteimnek:
hirdetés
,,- Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" Ezeknél nincs nagyobb parancsolat.
Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
Istennek legyen hála - még e karanténba zárt világban is - Istent imádni lehetséges. Ezidáig mindig azt hangoztattuk, hogy nincs időnk imádkozni, Szentírást olvasni, Teremtőnk felé fordulni! Most lett idő, használjuk ki e drága időt, amit akarva, nem akarva a nyakunkba zúdított ez a vírus!
Mesterünk példájára visszavonult magányunkban keressük a Teremtőnkkel való személyes találkozást!
A kérő ima mellett gyakoroljuk a testet, lelket tisztító, gyógyító bűnbánó imákat, szükségünk van rá, sok bűn terheli a lelkünket! Ne arra fókuszáljunk, amink nincs, hanem bölcsen vegyük észre, hogy mi mindenért adhatunk hálát nap mint nap Istenünknek! De
leginkább azért imádkozom, hogy minden ember tapasztalja meg, mennyire édes és jó a Szentháromságot imádni, dicsőíteni!
Igen, a keresztény misztika nem néhány kiválasztott szent titkos, rejtett ösvénye, hanem mindannyiunk számára járható út, Isten gyermekeinek sugárútja! A lelki élet autósztrádája nemcsak valós, tartós, Isten akarata szerinti örömökkel töltheti el akár nyolcmilliárd ember szívét, de világunkat is a fenntartható békés pályára állítaná! Kezdjük el kíváncsi bizalommal gyakorolni a dicsőítő imát, egyszóval lángoló szeretettel imádjuk Istenünket!

Szeresd felebarátodat!
Szeretteink iránti figyelmességünk, törődésünk sok-sok módon megvalósulhat. Onnan, hogy törődünk egymás testi, lelki, szellemi szükségleteivel, védve egymást a folyamatosan támadó vírusoktól, bűnöktől, kedélyünket megrontó félelmektől, szomorúságtól, egészen odáig, hogy kis világunkat berendezzük, szépítgetjük, gyermekeinkkel leülünk szüleink, nagyszüleink fotóalbumát tanulmányozni, őseink által felszínre hozott értékes hagyatékát gondozva!
A köztünk lévő szeretet szép virágai, ha vidáman, egymással mókázva, egy picit finoman csipkelődve játszadozunk otthonunk csendjében.
Az internet, a telefon, sok-sok eszköz áll rendelkezésünkre, hogy egymás iránti jóindulatú figyelmünket, gondoskodó ragaszkodásunkat kifejezzük! Általad vagy a kis családod által igényesen megfogalmazott szép előadással vagy akár egy frissen született őszinte verssel, rajzzal megajándékozhatod a távolban élő rokonaidat, barátaidat.
Éljünk minden lehetséges eszközzel, hogy a szép szeretet virágai belepjék megriadt világunkat!

Szeresd ... önmagadat!
Természetesen önmagunkat is kell szeretnünk! Szeressük magunkat helyesen: tanuljunk, sportoljunk, éljünk egészségesen, testi, lelki, szellemi erőnlétünket őrizzük meg sok mozgással, imával, olvasással, hozzuk ki magunkból a maximumot,
Váljunk a csendben emberkatedrálisokká!
Arra születtünk, hogy gyümölcsöt teremjünk, - ahogy Jézus Krisztus mondja - maradandó gyümölcsöt! Kertünket ássuk fel, veteményezzünk, gyümölcsfáinkat (amiket sajnos most hó takart be), ássuk körbe, trágyázzuk meg, hátha törődésünket fáink, cserjéink sok-sok gyümölccsel fogják meghálálni! Nyuszit, majorságot, de akár malacot is tarthatunk - ha van rá módunk -, a gazdálkodás az öneltartó bőséges gazdasághoz vezető út volt mindig!
Világunk megváltozik. Gondolkozzunk, keressünk olyan lehetőségeket, utakat, melyeken elindulhatunk, hogy önmagunkat megvalósítva, értelmes célra találva létünket, családjainkat fenn tudjuk tartani!
Az Úr, ha egy ajtót bezár, akkor egészen biztos, hogy valahol egy ablak kinyílik előttünk!

A jó reményt világunkban őrizve, Csaba testvér

*
- Böjte Csaba pozitív gondolatai nehézségek idejére
10+1 erőt adó gondolat Csaba testvértől.
Böjte Csaba élete, munkássága, mely során számos nehézséget is megélt, mindenki számára ismert. Mára az Ő szavaival kívánunk kitartást és erőt a mindennapok megpróbáltatásaihoz, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.
- Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót ,,kiszeretni".
- Gazdasági krízisekben, erkölcsi válságokban, háborús konfliktusokban megfeneklett létünk egyetlen kitörési módja élő hittel megfogni a bennünket teremtő, szeretettel vezetni akaró Istenünk kezét.
- A Jóisten mindannyiunk szívében él, és a saját GPS-ével vezet bennünket: lelkiismeretünk törvényei és a parancsolatok által megmutatja a legtisztább, legegyenesebb utat a boldogulásunk, a mennyek országa felé.
- Az ember nem szélkakas! A régi vitorlások, ha jó szélbe kerültek, akkor sebesen szálltak a hullámokon, de ha szélcsend volt, akkor hetekig rostokoltak egy helyben. Nekünk ezen a téren inkább a gőzhajókra kellene hasonlítanunk: bárhonnan fúj a szél, a kitűzött céljaink felé kell haladnunk.
- Senki sem lakatlan sziget, világunk áldásai, de sajnos szennyes hullámai is átcsapnak személyes létünk korlátain.
- A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre.
- Holnap minden ember azzá válik, amit ma tesz, amit gondol, mond, cselekszik. Életünk minden egyes órája igazából emberré válásunk, kibontakozásunk egy-egy újabb lépcsőfoka.
Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság.
- Ne féljünk, mert a félelem a gonosz lélektől van! A bizalom, a remény, a hit, az van Istentől. Isten lelke a szeretet, a bizalom, a hit, a kibontakozás, a győzelem lelke.
- A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.

+1 Az elképzelt jó mindig szürkének, unalmasnak, egyhangúnak tűnik, de az elképzelt rossz izgalmas, érdekes. Ám a megélt rossz valójában kiéget, tönkretesz, lehúz, bemocskol. A megélt jó ellenben felemel, kivirágoztatja szívedet, gazdagabbá tesz.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Újbuda XI. kerület
  2020-03-24 19:48:58, kedd
 
  ÚJ PLAKÁTOK A TÁRSAS HÁZAKBAN
A következő napokban ezt a plakátot helyezik ki munkatársaink az újbudai társas házakban, alapvető tanácsokkal, illetve a legfontosabb elérhetőségekkel:
HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉNBA kerülők információs száma:
Telefonszám: +36 30 461 4627

...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Nagy Szilárd feat. Ragány Misa - Európa 2020 (hivatalos klip
  2020-03-24 19:40:49, kedd
 
  2020. március. 22 videó Link

- Dal szövege Európa 2020
VOLT EGY ÁLMUNK, NEM IS RÉG
MEGTÉPÁZTA MOST EGY VESZTESÉG
NE HULLJON JÉGESŐKÉNT RÁNK A FÉLELEM
AZ EMBER SOKSZOR VÉDTELEN

FOGJUNK ÖSSZE ÉS NEM LESZ VÉSZ
VEZESSEN MINDENKIT A JÓZAN ÉSZ
ÉS ÚJRA JÓ IRÁNYBA FORDULHAT A SZÉL
HA ADNI TUDSZ ANNAK, AKI FÉL


REFRÉN 1:

EZÉRT KÉRLEK, BECSÜLD MEG ŐT
SEGÍTSD AZ EMBERT, A SZENVEDŐT

NAGYON KÉRLEK, SZERESD IS ŐT
NYISD KI A SZÍVED, HOGY LEGYEN JÖVŐNK

SEGÍTSD MOST ŐT, KI BIZTATOTT
FELNEVELT, HITET, ERŐT ADOTT
A JÖVŐ SÚLYOS TÉTJE NYOMJA A VÁLLADAT
NINCS MÁS ÚT, AZ ISTENNEL HALADJ

OLASZ CSIZMÁJÁN A NAP
REMÉLEM HOLNAP ÚJ ERŐRE KAP
MEGSZÜLETHET MAJD EGY SZEBB ÉS JOBB VILÁG
HA MEGHALLOD, A REMÉNY HIMNUSZÁT

REFRÉN 2:
EZÉRT KÉRLEK, MENTSÜK MEG ŐT
A VÉN EURÓPÁT, A MEGTÖRT NŐT
NAGYON KÉRLEK, VÉDJÜK MEG ŐT
A VÉN EURÓPÁT, A GYÖNYÖRŰ NŐT

TH Produkció | 2020. | Minden jog fenntartva!
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
2020.03.25-én délben világméretű imádság
  2020-03-24 19:17:31, kedd
 
  ...... .......


2020. március 25-én délben, kapcsoljuk az Egri Papnevelő Intézetet ahonnan Ferenc pápa felhívására Úrangyala és Miatyánk imádságot közvetítünk!
- Szent István rádió Eger Link
Műsora napra lebontva Link

- Szent István rádió Online adása Link
Facebook oldalon Link

*
Március 25. Az év legbájosabb napja.
Szűz Mária Isten eredeti álma az emberről.
Bűn nélkül világra jönni.
Bűn nélkül élni.
Halál nélkül az örök létbe szenderülni.
Ezen a napon köszöntök minden nőt, ez az igazi nőnap. Isten áldása legyen rajtatok és sok-sok hálaimából készített csokor tegye széppé a napotokat.
Délben ne feledkezzünk el együtt imádkozni a Szentatyával.
Legyen bájos és derűs napot

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.