Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
„Az időpont változott, a cél ugyanaz”
  2020-03-25 18:10:56, szerda
 
  Sportolói reakciók a halasztásra
A sportolók és edzők döntő többsége egyetértetett abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tehetett mást, minthogy elhalasztja a nyári tokiói játékokat a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor akad olyan, aki csalódott és nem tartja korrektnek a módját.
...... .........


Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (MVLSZ):
,,Az olimpia elhalasztása logikus és helyes döntés. Nekünk egyelőre a legfontosabb az olimpiai selejtező sikeres megvívása. Tekintettel arra, hogy a nemzetközi szövetség az új időpontot május 17-24-ben határozta meg, úgy készülünk, ekkor kell majd játszanunk, ám nem lepődnénk meg azon, ha ez a dátum is tolódna. Ami a rosszban a pozitívumot jelenti, hogy fiatal a csapatunk, még egy év tapasztalatszerzés sokat segíthet. Kevés ilyen fejlődni képes csapat van a női mezőnyben, mint a miénk, szóval bármennyire szomorú az olimpia elhalasztása, akár még jól is kijöhetünk belőle."

Csipes Tamara, olimpiai bajnok kajakos (Budapesti Honvéd SE, Facebook):
,,Úgy gondolom, jó döntés született, mert az utóbbi időben a felkészülés már demotiváló volt. Egy csonka olimpia rendezése vétek lett volna, ezt senki sem akarta. Vannak pro és kontra érveim, de azt kell mondjam: engem nem vág földhöz, hogy egy évvel elhalasztják a rajtot. A menetrend nyilván át lesz variálva, de az én szempontomból nem érzem azt, hogy bármiféle akadálya lenne annak, hogy jövőre is úgy teljesítsek, ahogyan idén szerettem volna."

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos
,,Az idei év egy kicsit kacifántos lesz, valamiért mindig minden olimpiai esztendő egy kicsit más, különlegesebb, de ez a mostani nagyon is más... Mindentől függetlenül ugyanolyan lelkesedéssel és alázattal készülök nap, mint nap, mint tízévesen életem első versenyére. Biztos vagyok benne, hogy idén is lesz lehetőségünk megmutatni a tudásunkat, de most türelemre és összefogásra van szükségünk nekünk is és mindenkinek a világon."

Kapás Boglárka világbajnok úszó
,,Az időpont változott, de a cél ugyanaz maradt! Tokió 2021, jövünk!"

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos :
,,Jelen helyzetben az olimpia elhalasztása minimum ésszerű döntés, amit kicsit azért természetesen sajnálok, de mindannyiunk egészsége ennél sokkal fontosabb. Jelenleg én is önkéntes karanténban vagyok a családommal, mert úgy gondolom, hogy ezen az időszakon közösen, a lehető leghamarabb így tudunk túl lenni."

Märcz Tamás, az Európa-bajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
,,Az elmúlt hetekben, napokban tapasztalt fejlemények után nem volt meglepő a NOB döntése, amely az olimpia elhalasztásáról szól. Alapesetben természetesen nagyon szerettük volna nyáron megméretni magunkat az olimpián, sportszakmailag is jó időpontban lett volna, ám a sportszakmai szempontokat felülírja az egészségügyi helyzet. Mindannyiunk számára a legfontosabb az egészség, az, hogy egy ilyen nagyszabású eseményen mindenki biztonságban érezhesse magát. Ahogy hallatszik, minden bizonnyal 2021 nyarára tolódik az esemény, ami olyan szempontból rossz, hogy így ez a nyár válogatott esemény nélkül zárulhat."

Márton Anita világbajnok atléta :
,,Személy szerint egyáltalán nem örülök neki, de ez volt a lehető legjobb döntés ebben a helyzetben. Várható volt, hogy végül a halasztás mellett döntenek, a kérdés igazából a mikor volt, felmerült opcióként az ősz, a jövő év vagy 2022 is. Nekem most ez egy kicsit dilemmát okoz, mert a férjemmel úgy terveztük, hogy az ötkarikás játékok után családalapításba fogunk, szeretnénk majd egy kisbabát. Ez most keresztülhúzza a terveket, de ennél többet erről nem tudok mondani, mert elég friss a hír, és ezt most hagyni kell egy kicsit ülepedni, és utána átgondolni a dolgokat."

Medveczky Erika világbajnok kajakos (Budapesti Honvéd SE, Facebook):
,,Én is úgy hiszem, hogy jó döntés született. Az olimpiai játékok jelszava a »fair play« és a jelenlegi helyzetben a fair play nem él, hiszen akik karanténban maradtak otthon, nem tudnak készülni, felfüggesztették a doppingellenőrzéseket, megváltoztak a körülmények minden szempontból. Nyomasztó volt az elmúlt időszak, nekem ez most egy lélegzetvétel, mert annyira benne volt már a levegőben és nem mondták ki."

Sastin Marianna világbajnok birkózó (Magyar Birkózó Szövetség,
,,Nem tudom szépíteni, nagyon el vagyok keseredve. Tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. Thomas Bach NOB-elnök néhány napja még azt nyilatkozta, kivárnak négy hetet, hogy lássák, mik a további fejlemények, és csak ezután döntenek. Jó lett volna, ha így történik, hiszen négy hét rengeteg idő, ehhez képest egy-két nap alatt meghozták az új döntést, ezt így nem tartom túl korrektnek. Mint ahogy azt sem, ahogy a kanadaiak és az ausztrálok kvázi elkezdték zsarolni a NOB-ot. Persze, megértem a döntést, és el is fogadom, csak ez így, ebben a formában fáj, főleg úgy, hogy még csak egy körülbelüli időpontot sem közöltek a pótlást illetően. Annyit mondtak, hogy legkésőbb jövő nyárig sort kerítenek az olimpiára - de ez roppant tág intervallum, így azért elég nehéz készülni... Így jelenleg nem tudok nyilatkozni a folytatásról, csak majd ha már meglesz a konkrét időpont. Mindenesetre nagyon remélem, nem egy teljes évvel tolják el."

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó
,,Meglepődtem, hogy ilyen gyorsan hoztak döntés. Egy kicsit le is taglózott, de nem ért teljesen váratlanul, mert az elmúlt hetekben már sejthető volt, hogy nem az eredeti időpontjában lesz az olimpia. A NOB teljes mértékben felelős döntést hozott, ami nekünk élsportolóknak nagy hiányérzetet okoz. Nehéz feldolgozni azt, hogy amire négy évet készültünk, azt elhalasztják és még egy évet kell ebbe beleölnünk, de fel fogjuk tudni dolgozni."

Forrás: M4 sport hírek 2020.03.24
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia 2020  
Fehér szamárkenyér virág
  2020-03-25 17:46:03, szerda
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Kapcsolódjatok be az imába!
  2020-03-25 17:29:13, szerda
 
  Március 25-én a délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya megismételte felhívását: arra kér minden keresztény hívőt, hogy csatlakozzon az ő imájához, hogy a keresztények könyörgő fohásza egy lélekből törjön fel mindenható Atyánkhoz.
Ferenc pápa felhívását az alábbiakban közöljük:
Nemsokára, délben mi, a különféle keresztény közösségek pásztorai, a különböző felekezetekhez tartozó hívőkkel együtt lélekben összegyűlünk, hogy Istenhez imádkozzunk a Miatyánk imával. Egyesítsük az Úrhoz intézett esdeklő könyörgéseinket ezekben a napokban, amikor a világjárvány súlyos megpróbáltatásától szenved a világ! A jó és irgalmas Atya hallgassa meg gyermekeinek egy lélekkel mondott imáját, akik bizakodó reménnyel fordulnak a mindenható Istenhez!
Szeretném megismételni meghívásomat arra is, hogy a médián keresztül lélekben kapcsolódjatok be abba az imába, amelyet holnapután, pénteken 18 órakor vezetek majd a Szent Péter-bazilika előtt. Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Urbi et Orbi áldást adok, melyhez teljes búcsú kapcsolódik.

Rendkívüli Urbi et Orbi áldás ÉLŐBEN
Március 27-én, pénteken 18 órakor a Ferenc pápa által a Szent Péter-bazilika előtti téren vezetett imát és a rendkívüli Urbi et Orbi áldást a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben közvetíti.


*
Közös ima naponta délben a járvány idején
Arra hívunk mindenkit, hogy csatlakozzunk a Szentatya felhívásához. A veszélyhelyzet hátralévő részében is napról napra legyünk együtt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságával, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztőségével, valamint Böjte Csabával, Csókay Andrással és Szikora Róberttel: a déli Mária-imádságot követően fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével. A közös imát naponta 11.55 és 12.10 között a szerkesztőség Facebook-oldalán élőben közvetítjük.



Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.03.25
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A portugál püspökök a világ számos népét felajánlják ma este
  2020-03-25 17:21:57, szerda
 
  A portugál püspökök a világ számos népét felajánlják ma este Fatimában
- Hu - ha..... Gondolatba mi is kuporodjunk oda, Mária palástja alatt sok hely van.... Fatima felé forduló arccal, én is felajánlom szeretteimet a boldogságos Szűzanya oltalmába! Gyertek imádkozzunk együtt! Csaba testvér
*
-A világ számtalan nemzetét felajánlhatják Jézus Szentséges Szívének és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének egy liturgia keretében, amelyet a Fatimai Szűzanya kegyhelyén mutatnak be március 25-én, szerdán, azon a helyen, ahol a Boldogságos Szűz három portugál pásztorgyermeknek megjelent 1916-ban és 1917-ben.
...... ............


A koronavírus-világjárványra válaszul újra felajánlják Portugáliát Krisztusnak és Máriának március 25-én este - jelentette be a portugál püspöki konferencia múlt héten. Nem sokkal a bejelentést követően a spanyol püspöki konferencia azt kérte tőlük, hogy az ő országukat is ajánják fel ugyanennek a liturgiának keretében.
A portugál püspöki konferencia főtitkára az ACI Digitalnak portugál katolikus hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy bármelyik másik ország csatlakozhat a kezdeményezéshez, egyszerűen azzal, ha az ország püspöki konferenciája ezt kéri a portugál püspökök testületétől.
A március 25-i liturgia során Manuel Clemente bíboros, lisszaboni érsek António Marto bíborossal, fatimai megyéspüspökkel együtt rózsafüzér-imádságot vezet, mielőtt felajánlanák az Ibériai-félszigetet - és azokat az országokat, akik ezt addig kérik - Jézus Szentséges és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének.
A globális méretű koronavírus-járvány során eddig több mint 400 ezer ember fertőződött meg világszerte, és több mint 19 ezren hunytak el. Portugáliában 2300 fölött van a hatóságok által regisztrált megbetegedések száma, több mint harmincan hunytak el. A szomszédos Spanyolországban már 47 ezernél is több esetet regisztráltak, a halottak száma meghaladta a 3400-at.


Fordította: Agonás Szonja
Forrás és fotó: Catholic News Agency

Magyar Kurír 2020.03.25
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Citromfa lépcsőházban
  2020-03-25 17:12:06, szerda
 
  ...... ........... ........... .......



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Imádságok a szenvedőkért, gyógyítókért, az egész világért...
  2020-03-25 16:07:38, szerda
 
  Imádságok a szenvedőkért, gyógyítókért, az egész világért járvány idejére
,,Bizakodó gyermekekként fordulunk az Atyához. Mindennap megtesszük, napjában többször is, most viszont a koronavírus-járvány által keményen megpróbált emberiség számára esedezünk irgalomért. És együtt tesszük ezt, minden egyházhoz, közösséghez és hagyományhoz tartozó hívők, bármilyen életkorúak, nyelvűek és nemzetiségűek legyünk is. Imádkozzunk a betegekért és családjukért, az egészségügyi dolgozókért és az őket segítőkért, a hatóságokért, a rendvédelmi szervekért és az önkéntesekért, közösségeink szolgálattevőiért!" - mondta Ferenc pápa a ma déli közös imádság előtt.
Az alábbiakban a járvány idejére megfogalmazott imádságokat tesszük közzé:

*
- SZENT II. JÁNOS PÁL IMÁJA
Lábaidhoz térdelek, oh, Keresztre feszített Jézus,
imádlak Téged, és hálát adok Néked az életemért.
Te letörlöd a könnyeimet, támaszom vagy nehéz pillana¬taimban, meghallgatod a panaszomat, és elfogadod a tiéddel együtt, az én fájdalmamat is.
Ismered a fáradt szívemet, mely boldogan szeret téged és elfogadtatod velem az élet nehézségeit.
Sokszor nem gondolok a te fájdalmadra, és csak a magam fájdalmát tárom Eléd.
Te mégis rám teszed a kezed, és megvigasztalsz engem, sebeimet meggyógyítod a szereteteddel.
Karjaidba veszel, és így megérezteted velem izzó szere¬tetedet.
Most is kopogtatok a szíveden, és kegyelmet kérek Tőled:
Hallgass meg engem, oh!, Uram, ha kérésem egyezik az akaratoddal! Keresztre feszített Jézus, melletted ott van a te Anyád, fogadjátok be az összes szenvedőt, és legyetek számukra vigasztalás és reménység!
Ámen!

*
- FERENC PÁPA IMÁJA
,,Ó, Mária, te mindig az üdvösség és a remény jeleként ragyogsz utunkon.
Rád bízzuk magunkat, betegek Egészsége, aki hitben szilárdan kitartva a kereszt alatt osztoztál Jézus fájdalmában.
Keresztény nép Üdvössége, te tudod, mire van szükségünk, és biztosak vagyunk, hogy gondoskodni fogsz arról, hogy mint a galileai Kánában nálunk is visszatérhessen az öröm és az ünneplés a mostani megpróbáltatások után.
Isteni Szeretet anyja, segíts, hogy felismerjük és elfogadjuk az Atya akaratát, megtegyük, amit Jézus mond majd nekünk, aki magára vette szenvedéseinket és fájdalmunkat, hogy a kereszt által elvezessen bennünket a feltámadás örömére. Ámen.
Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó, dicsőséges és áldott Szűz!"
Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE), valamint az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnökeinek imája:
Atyánk, Istenünk, a világ teremtője! Mindenható és irgalmas Isten vagy. Irántunk való szeretetből elküldted Fiadat, aki a mi üdvösségünkért megtestesült. Nézz gyermekeidre, akik Európa különböző régióiban nehéz, kihívásokkal teli időket élnek meg. Hozzád fordulunk, erőt, vigasztalást és megváltást keresünk. Szabadíts meg minket a betegségtől és a félelemtől, gyógyítsd meg a betegeinket, nyújts vigaszt családjaiknak, adj bölcsességet a kormányok felelőseinek, energiát és erőt az orvosoknak, a nővéreknek, önkénteseknek, az elhunytaknak pedig örök életet. Ne hagyj magunkra a megpróbáltatás idején, ments meg minket a gonosztól. Hozzád imádkozunk, aki élsz és uralkodsz a Fiúval és Szentlélekkel együtt. Ámen.
Mária, betegek és a remény édesanyja, imádkozz érettünk!

*
- Járványban segítő szentek közbenjárását kérő imádság
Szent Sebestyén, könyörögj értünk!
Római Szent Franciska, könyörögj értünk!
Szent Rókus, könyörögj értünk!
Szent Rozália, könyörögj értünk!
Borromeo Szent Károly, könyörögj értünk!
Gonzága Szent Alajos, könyörögj értünk!

Könyörgés
Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk!
Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket!
A hirtelen és készületlen haláltól ments meg, Uram, minket!
Mi bűnösök kérünk téged: hallgass meg minket, Urunk! Ámen!


Forrás: Öröm-hír sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Esti szentmise Déváról 03.25
  2020-03-25 15:56:34, szerda
 
  Szeretettel hívlak Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére! Gyertek emlékezzünk meg imádságos szeretettel arról, hogy a nagy Isten jónak látta angyala által megszólítani Máriát, a tizenéves falusi lányt és általa az egész emberiséget. A rövid párbeszéd végén Mária igent mond Teremtőjének és kezdetét veszi üdvösségünk története!! Március 25-én ünnepeljük Urunk szent fogantatásának nagy titkát, mely után kilenc hónap múlva ránk virrad, karácsony, a megtestesülés ünnepe!!
Erdélyi idő szerint 18.00 órától (M.idő 17.00) egy szentmise áldozatot mutatunk be az otthonunk két gyermekével mindannyiunkért, melybe sajnos csak az interneten keresztül kapcsolódhattok be! Imádkozzunk, hogy minél hamarább újból egymást megölelve tölthessük meg városaink főtereit, legyenek gyerekzsivajtól újból hangosok az iskoláink és hálaének töltse be a nagyvilág zsúfolásig megtelt minden templomát!
Szeretettel, Csaba t.
Videó Link
...... ........... .....


-Szent Lukács evangélista így meséli el az eseményt:A hatodik hónapban az Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába
egy szűzhöz, aki egy Dávid házából való férfinak, Józsefnek volt a jegyese, és Máriának hívták.
Az angyal belépett hozzá és megszólította: ,,Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál."
E szavak hallatára Mária zavarba jött, és gondolkozni kezdett rajta, miféle köszöntés ez.
Az angyal ezt mondta neki: ,,Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél.
Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni.
Nagy lesz ő és a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak trónját,
és uralkodni fog Jákob házán örökké, s országának nem lesz vége."
Mária megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek?"
Az angyal ezt válaszolta és mondta neki: ,,A Szentlélek száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő Szentet is az Isten Fiának fogják hívni.
Íme, rokonod, Erzsébet is fogant öregségében, s már a hatodik hónapban van, noha meddőnek mondták, mert Istennél semmi sem lehetetlen."
Mária így válaszolt: ,,Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint." Erre az angyal eltávozott.(Lk 1, 26-38)

...... ........... ..........



......


Szent mise után szentség imádás volt
Nagyobb kép Link
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Elkészült a Missziós keresztet bemutató kisfilm
  2020-03-25 15:48:18, szerda
 
  A Missziós kereszt Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása, egyben az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma. A díszes tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített. A Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést.
A kisfilm ide kattintva tekinthető meg. Link

Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása, a Missziós kereszt a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma.
A tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter magas, bronz borításokkal díszített. A Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést

Bővebb ismertetés a keresztről Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Elszomorították az atyát az üres padsorok
  2020-03-25 15:42:59, szerda
 
  Megmozdult a közösség a plébános felhívására.
A koronavírus terjedése miatti új élethelyzet, szokatlan az emberiség többsége számára. A rendkívüli helyzet, különleges megoldásokat követel. A Milánótól 20 km-re északra fekvő Robbiano di Giussano egyházközségének plébánosa, Don Giuseppe Corbari a következőt kérte a gyülekezettől:
,,Küldjetek el nekem egy fényképet, akár személyeset, akár családit, mely az arcotokat mutatja. Nekem szükségem van arra, hogy lássam az arcotokat, amikor vasárnap misézem az oltárnál. Kinyomtatom az elküldött fotókat és ráragasztom celluxszal a padokra, hogy kevésbé érezzem magam egyedül. Nyilván, a gyerekeket az első padokba ültetem, a felnőtteket hátrább. Megtartom az egy méteres távolságot a fotók között, nehogy megsértsem az előírást. Ha vagytok, várom a képeket, Don Giuseppe".
Az atya kinyomtatta az interneten beérkezett fotókat és ,,beültette" a templom padjaiba a híveket. Nehézséget okozott Don Giuseppe számára a rengeteg fénykép elhelyezése úgy, hogy biztosítani tudja az előírt egy méteres távolságot közöttük.
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........


Vasárnap zsúfolásig ,,megtelt" a templom. A szentmisét a rádió élőben közvetítette. Az atya felhívása sokat jelentett a híveknek, akik vörös zónában, házi karanténokban élnek Milánó, Monza és Bergamo közelében. A lelemény és a szeretet legyőzi az akadályokat.



Forrás: Magyar Kurír
Fotó: Vatikáni Rádió
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Közösen imádkoztak a világ keresztényei
  2020-03-25 15:39:50, szerda
 
  Mára beszéltünk meg találkozót, hogy - a világon élő összes keresztény - együtt imádkozzuk el a miatyánkot, azt az imát, amelyet Jézus tanított nekünk - így köszöntötte a világ keresztényeit Ferenc pápa ma délben.

",,Bizakodó gyermekekként fordulunk az Atyához. Mindennap megtesszük, napjában többször is, most viszont a koronavírus-járvány által keményen megpróbált emberiség számára esedezünk irgalomért. És együtt tesszük ezt, minden egyházhoz, közösséghez és hagyományhoz tartozó hívők, bármilyen életkorúak, nyelvűek és nemzetiségűek legyünk is"" - - mondta Ferenc pápa a közös fohász előtt.

Hozzátette:
,,Imádkozzunk a betegekért és családjukért, az egészségügyi dolgozókért és az őket segítőkért, a hatóságokért, a rendvédelmi szervekért és az önkéntesekért, közösségeink szolgálattevőiért!"

Ma sokan ünneplik közülünk az Ige megtestesülését Szűz Mária méhében, amikor az ő alázatos és teljes ,,itt vagyok"-jában Isten Igéjének ,,itt vagyok"-ja tükröződött vissza. Mi is teljes bizalommal bízzuk magunkat Isten kezére, és egy szívvel, egy lélekkel imádkozzuk:

Mi Atyánk...
A közös imádság után élőben kapcsolta a Kossuth Rádió és az M1 Erdő Pétert. A bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek felidézte gyermekkorát, azt az időszakot, amikor Magyarországon is pusztított a rendkívül veszélyes, fertőző gyermekbénulás. A bíboros visszaemlékezett az 1959-es esztendő nyarára, amikor nem hagyhatták el nagyszülei alsó-gödi kertjét, nem mehettek sem moziba, sem strandra a fertőzés veszélye miatt. A bíboros elmondta, később látott statisztikákat a megbetegedésekről. A járvány súlyosságát jól mutatta, hogy 1957-ben sok ezren megbetegedtek, 2300-an tartósan mozgássérültek lettek, 146-an meghaltak.
,,Féltünk is eléggé, különösen a szüleim. Utána az iskolában a következő évben megkaptuk a Sabin-cseppet, és utána mindenki megnyugodott. Hálát adtunk Istennek, hogy ettől a veszélytől megmenekültünk" - emlékezett vissza az akkori nehéz, majd utána a megkönnyebbülést hozó időszakra a bíboros.
Hozzátette azt is, hogy a közös imádságnak mindig nagy ereje van. Az Egyház a történelem során járványok idején is kérte - hasonlóképpen, mint most - Isten irgalmát. Erdő Péter azt mondta, hogy a fohász azért hangzik el, hogy elmúljon ez a csapás, és lelki megújulás fakadjon a kiállt szenvedésből.
,,A járvány is a maga módján egy természeti csapás. Egyszerre szenvedés és kihívás az emberiség számára, hogy keresse a megoldást, keresse a védekezés lehetőségét. A világon nem véletlenül vagyunk jelen, hanem a Gondviselő Isten szeretetéből" - fogalmazott a bíboros. Csodálatosnak nevezte azt a kezdeményezést, amelyhez egyre többen csatlakoztak, többek között Csókay András idegsebész és Eperjes Károly színművész is. A déli harangszót követően, a szokásos fohászok után elmondják azokat az imádságokat, amelyeket Ferenc pápa és Erdő Péter adott ki a járvány kezdetén. A bíboros rámutatott: ,,Látszik, hogy az emberekben újra feléledt annak a tudata, hogy mit is jelent, hogy a világmindenségnek részei vagyunk, és milyen csodálatos dolog, hogy az emberiség egyáltalán létezhet."

*
"Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk" - - ezzel a kéréssel fordult a Ferenc pápa vasárnap az emberekhez.

Ma délben - 0 3.25 - a Kossuth Rádió élőben közvetíti a katolikus egyházfő imáját. A közös fohász után Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek mondja el gondolatait. Imádkozzunk közösen!

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.