Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Pio atya így köszöntötte a téren özvegyült embereket..
  2020-03-28 19:17:05, szombat
 
  Pio atya így köszöntötte a téren özvegyült embereket...
Facebook oldali videó Link

- Szeressük a keresztet mert bezárja a poklot és megnyitja az eget. Ó Drága kereszt! Pio atya

- Ha kétségeid vannak a hittel kapcsolatban, az pontosan azért van, mert van hited!" Pio atya




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A fegyveres merénylőt elfogták és börtönre ítélték
  2020-03-28 19:13:59, szombat
 
  Merénylet pillanata a képen ...... .....


Nem tudjuk, miért akarta II. János Pál elrejteni ezt a képet évekig. A Vatikán mostanában hozta először nyilvánosságra. Ezt a képet a pápa egyik testőre készítette, amikor a pápát megtámadták és ő az automobiljába esett. Láthatod arcán a fájdalmat.
Vess egy pillantást a fenti képre. Láthatod, amint a Szűzanyánk II. János Pált a karjaiban tartja, amikor 1981-ben lelőtték. Ez 1981. május 13-án történt. II. János Pált akkor lőtték le, amikor a Szent Péter térre érkezett az ott összegyűlt tömeghez, hogy beszéljen hozzájuk. Amikor lelőtték, a kezében tartotta a rózsafüzért, amelyet mindig magával vitt. Amikor lerogyott a földre, egy asszony sietett melléje és megcsókolta őt. Fent ezt mutatja a kép. A kép azt is mutatja, hogy valaki a pápa testőrei közül azzal foglalatoskodott, hogy lefényképezze a történteket. Az asszony olyan gyorsan tűnt el, ahogyan megjelent.
A fegyveres merénylőt elfogták és börtönre ítélték. A pápa állapota kritikus volt, megsebesült, de túlélte az azonnali kórházi kezelés után és sokáig tartott, míg meggyógyult. Hihetetlen tény az, hogy a golyók egyetlen fontos belső szervet sem érintettek. Mikor végre felgyógyult, az első dolog, amit kért, a rózsafüzér volt. Amikor már a kezeiben tartotta, azt mondta, hogy a Szűzanya irányította a golyók útját benne. Bizonyára, hiszen II. János Pálnak szokása volt a rózsafüzér rendszeres imádkozása. Egyszer azt mondta, hogy a legjobb ima, amit szeretek imádkozni, a rózsafüzér.
Joaquin Navarro Valls, aki a Vatikán egyik szóvivője, azt mondta, hogy évekig tanulmányoztatták ezt a hihetetlen képet, és a kép előhívásának minőségét, mert amikor előhívták, senki sem láthatta jól, a kép nem volt tisztán kivehető. Végül és emiatt oly sok, a világ szakértőinek ellenőrzése és ellenőrzése, újra ellenőrzése után döntöttek úgy, hogy a kép nem trükk-felvétel és ma már elfogadhatjuk úgy, mint az Isten Anyjának csodálatos ajándékát a számunkra. Láthatod, hogy Isten Anyja II. János Pált a karjaiban tartja. Csodálatos, igaz?
Nem tudom, vajon hiszel-e nekem vagy sem. De sokan hittek... mint például Thomas Wenski püspök úr, aki újraalkotta a képet üvegfestményként a Floridai rezidenciáján. Ezt alább láthatod.

Kérlek, hittel olvasd.
Ez egy csodálatos ima. Higgy, és áldott leszel. Sokunkkal az a probléma, nem hiszünk abban, hogy Isten ki fog nyitni egy ablakot és kiontja áldásait és akkor majd nem lesz helyünk, hogy befogadjuk azokat. Bátorítok mindenkit, forduljon Istenhez. Ő hű a Szavához. Isten nem hazudhat és Ígéretei igazak. Három dolog fog történni az eljövendő héten. 1. Váratlan segítségben lesz részed. 2. Túl fontos lesz ahhoz, hogy semmibe vedd. 3. Találkozni fogsz Istennel, és már nem leszel ugyanaz.
Az én mai imám érted:
A szemeid, melyek megpillantották ezt az üzenetet, ne lássák meg az ördögöt, a kezek, melyek elküldik ezt az üzenetet másoknak, ne munkálkodjanak hiába, a száj mondjon áment erre az imára és nevessenek mindörökké. Maradj meg Isten szeretetében, amint elküldöd ezt az imát mindazoknak, akik a listádon szerepelnek. Legyen szép az életutad! Bízz Istenben teljes szíveddel és Ő nem fog megfélemlíteni téged, mert Ő maga a Legfőbb, Legfenségesebb, Leghatalmasabb, Legcsodálatosabb, Legirgalmasabb Úr! Ha igazán szeretnéd az áldását, olvasd tovább ezt az emailt.
Égi atyánk, Legdicsőségesebb és szerető Isten, Hozzád imádkozom, bőséggel áldd meg családomat és engem. Tudom, hogy te elfogadod azt, hogy a családhoz mások is tartoznak, mint egy apa, anya, nővér, fivér, férj és feleség, vagyis mindazok is, akik hisznek és bíznak Benned. Atyám, most küldök fel hozzád egy imát, kérem áldásodat nemcsak arra, aki ezt az emailt nekem küldte, hanem önmagamra és azokra is, akik ezt továbbküldik. És tudom, hogy az ide illesztett imát elmondók imái - akik hisznek és bíznak Benned - erősebbek, mint bármi más a világon. Előre is köszönöm áldásaidat.
Istenem, Atyám, mentsd meg az olvasót most nyomban az adósságától, és az adósság terheitől. Áraszd ki rám Isteni Bölcsességedet, hogy jó gazdája lehessek mindannak, amit adtál nekem Atyám, hogy megismerhessem, milyen Dicsőséges és Fenséges vagy és hogyan engedelmeskedjünk, hogyan kövessük Igédet, hogyan legyen a hitünk akkora, mint egy mustármagé, hogy kiáraszd ránk áldásaidat. Köszönöm azokat az áldásaidat, melyeket eddig kaptam, azokat is, melyeket még adni fogsz, mert tudom, hogy még nem tetettél meg mindent velem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.
Várj 60 másodpercet és küldd tovább gyorsan, hogy órákon belül megsokszorozd azoknak a számát, akik Istenhez imádkoznak egymásért.
Ezután helyezd kényelembe magadat és figyeld Isten hatalmát, erejét amint munkálkodik életed tennivalóin, hogy tud.
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
II. János Pál - A fehér ruhás vándor
  2020-03-28 19:04:54, szombat
 
  Lélekemelő művekre mindig szükségünk van. Különösen olyan időszakokban, amikor nehezebb a hitbe kapaszkodnunk. Itt van most egy film hétvégére. Töltekezzünk!
Lélekemelő művekre mindig szükségünk van. Különösen olyan időszakokban, amikor nehezebb a hitbe kapaszkodnunk.
A 2005 tavaszán elhunyt, majd néhány évvel később szentté avatott II. János Pál pápa azon köztiszteletnek örvendő személyiségek sorába tartozott, akik egész életüket mások megsegítésének szentelték. A II. János Pál - A fehér ruhás vándor című film alkotói a teljességre törekedve járták végig a legfontosabb állomásokat: kezdve a korai lengyel évektől, amikor Karol Wojtyla bíborosként egyre szélesebb körben vált ismertté, egészen halála percéig. A 75 perces film minden képkockáján tisztelet és mérhetetlen szeretet érződik. Fontos erénye Jaroslaw Szmidt alkotásának, hogy ügyesen osztja fel különböző tematikus blokkokra a játékidőt. A társadalmi, politikai életre gyakorolt hatástól kezdve a fiatalokkal való kapcsolatig és az ökumené ügyének előmozdításáig minden terület teret kap, miközben megismerhetjük a címszereplő képességeit, tulajdonságait. Az utazó pápa, az emberközeli pápa, mindenki pápája. Az alkotók érezhetően lelki gondolatokkal, elmélkedésekkel is meg akarták támogatni filmjüket, melyek aláhúzzák Szent II. János Pál pápaságának lényegi elemeit. Érdekesség, hogy Jaroslaw Szmidt egyszerre operatőre, írója és rendezője is A fehér ruhás vándornak. Alig fél éves volt, amikor Karol Wojtylát pápává választották. Tehát meglehetősen fiatal, de lelkesedése az ügy iránt mérhetetlen - hála érte

Film linkje Link

- A produkció a lengyel dokumentumfilm-gyártás legjelentősebb alkotása, mely a huszadik század egyik legfontosabb személyiségének életútját mutatja be. A 2005 tavaszán elhunyt, majd hat évvel később boldoggá avatott II. János Pál azon köztiszteletnek örvendő történelmi személyiségek sorába tartozott, akik egész életüket mások megsegítésének szentelték. Az alkotók a teljességre törekedve járták végig a legfontosabb állomásokat: kezdve a korai lengyel évektől, amikor Karol Wojtyla bíborosként egyre szélesebb körben vált ismertté, egészen halála percéig. A Michal Lorenc lenyűgöző zenéjével aláfestett képsorok jóvoltából számos helyszínt bejárva ismerhetjük meg a pápai látogatások mindmáig tartó hatását, de szemtanúi lehetünk az ellene elkövetett merényletkísérletnek is. Fontos egyházi és közéleti személyiségek, filmesek, újságírók és sokan mások nyilatkoznak II. János Pálról, köztük a Dalai Láma, Tibet lelki vezetője, Lech Walesa, a Lengyel Köztársaság volt elnöke és Plácido Domingo énekes. Segítségükkel közel kerülhetünk egy olyan nagyszerű egyéniséghez, aki üzenetével milliók életét változtatta meg, szavaival reményt adva még a legelkeseredettebbeknek is.
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Kis segítség a Biblia borzalmasnak tűnő szövegrészeinek ....
  2020-03-28 18:56:30, szombat
 
  Kis segítség a Biblia borzalmasnak tűnő szövegrészeinek megértéséhez.

Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Közbenjáró imádság járvány idején
  2020-03-28 18:49:04, szombat
 
  Gondviselő Istenem, kegyelmes mennyei Édesatyám,
Kérlek tekints le rám ismét és hallgasd meg az imám.
Aggodalommal tekintek a világban zajló eseményekre,
Hogy mily törékeny fiaidban a Beléd vetett hit és béke.

Elég csak egy betegség, nem várt kereszt vagy próba,
S minden ami erőt adott, az fájdalmasan hull a porba.
Istenem kérlek, hogy szállj alá e mostani szükségünkben,
És Szentlelkeddel erősíts meg minden mi félelmünkben.

Szükségünk van Istenem a Te bátorító, drága szavadra,
Hogy ezt mondd: ,,ne félj gyermekem nem hagylak magadra."
Hiszem, hogy sorsunk még mindig a Te szent kezedben van,
És hiszem, hogy Te tudod mire van szükségünk a legjobban,

Hisz életünk során, minket már oly sokszor megáldottál
Borúban, derűben, jóban és rosszban mellettünk voltál.
Kérlek Istenem, hogy most se hagyj árvákul magunkra,
Jöjj segítségül nékünk és figyelj a mi esdeklő szavunkra.

Óvj meg minket Uram minden bajtól s betegségtől
Ments ki minket Áldott Orvos minden veszedelemből.
Hallgass meg Uram és ne feledkezz meg gyermekeidről,
Őrizz meg minket, hogy egy hajszál se húlljon le fejünkről.

Ne engedd Jó Pásztor, hogy elkergessék a Te szolgáidat,
Hogy a Sátán félelemmel szélessze szét drága nyájadat.
Kérlek, hogy gyógyítsd meg mindazokat szerte a világon,
Kik reményteljes szívvel hívnak Téged most a betegágyon.

Mutasd meg hatalmadat és azt a végtelen szeretetet,
Mellyel egykor megváltottad minden bűnös gyermekedet.
Segítsd Uram az orvosok és ápolók áldozatos munkáját,
Tedd lehetővé ó Áldott Orvos beteg testvéreink gyógyulását.

Nyútsd segítő kezed drága nemzetünk és a világ vezetőinek,
Hogy e nehéz napokban is higgadtak és bölcsek lehessenek.
Szüntesd meg a világban a pánikot, állítsd helyre a békét,
Add vissza az embereknek hitüket és szívük reménységét.

Mutasd meg Uram, hogy még mindig Tied ez a nagyvilág,
És akaratod nélkül nem alszik ki soha a pislogó gyertyaláng,
Nem történhet semmi baj, nem árthat semmi nekünk,
Ameddig Te gondviselő jó Istenünk itt leszel mivelünk.
Segíts, hogy ez imádság eljusson minden testvérünkhöz,
Hogy ragasszanak erős hitet az ő mostani félelmükhöz. Ámen!

2020.03.15. Varga Szilárd Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Kun Magdolna: Fohász az Istenhez
  2020-03-28 18:42:38, szombat
 
  ...... ........... .....


Halld meg, Uram mindannyiunk kérlelő szavát,
és engedd, hogy megnyerjük ezt az utolsó csatát,
mert hiszem, mind megtanultuk így bezárva és félve,
hogy nagy veszélyben van a jövő nemzedéke.

Kérünk téged, jó Uram, hogy bocsáss meg nekünk,
és védelmezd a családunk, védd meg életünk,
mert senki nincs, ki segítene, aki útmutatást adna,
ebbe a végtelenül gonosz, könyörtelen harcba.

Kérünk téged, óvd és védd az emberéletet,
és ne hagyd kínok között meghalni az elesetteket,
mert ők azok az ártatlanok, kik mind-mind elhitték,
a sok hazugsággal teli szavak szép ígéretét.

Tudom, hogy vétkeztünk, és nagyot hibáztunk,
de hidd el, ma már mindannyian tisztábban látunk,
mert rádöbbentünk arra, hogy mit sem ér az élet,
ha elveszítjük családunkat, s ha elveszítünk téged.
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Üzenet a Vatikánból
  2020-03-28 18:32:49, szombat
 
  ,,Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!" (2Kor 5,20)
...... .......


A böjti időszak egy lehetőség arra, hogy felkészüljünk Krisztus halálának és feltámadásának ünnepére - írta Ferenc pápa.
A húsvét titka keresztény hitünk alapja és lényege. Értelmet ad életünknek, megszabadít minket a földi pokoltól, attól, hogy az értelmetlenség mélyébe zuhanjunk.
Az életben mindig - de a böjti időszakban leginkább -, az imádság több mint kötelesség: egy dialógus, ami szívtől szívig, barát és barát között zajlik. Viszonzása Isten szeretetének, ami mindig megelőz és megsegít minket, megpuhítja a mi kemény szívünket.
A húsvéti titkot állítani az élet középpontjába azt jelenti, hogy együttérzéssel fordulunk a megfeszített Krisztus sebei felé, amelyek a mai napig is jelen vannak a világban - a háborúk ártatlan áldozataiban, az életellenes beavatkozásokban a meg nem születettektől egészen az idős emberekig, az erőszak számos megnyilvánulásában, a környezeti katasztrófákban, a föld javainak egyenlőtlen elosztásában, az emberkereskedelem minden formájában és a profit iránti csillapíthatatlan vágyban, ami nem más, mint bálványimádás.
Hagyjuk magunkat a pusztába vezetni, hogy meghallhassuk végre a vőlegény szavát! - olvasható Ferenc pápa üzenetében.

A teljes cikket itt olvashatjátok. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A kereszt átölelése azt jelenti, ...03..28
  2020-03-28 18:28:08, szombat
 
  Ferenc pápa: Nem tudunk külön-külön, a magunk erejéből előre jutni, hanem csakis együttesen.
A kereszt átölelése azt jelenti, hogy bátorságra lelünk mindannak az átöleléséhez, ami jelen korunkban idegenkedést, visszatetszést kelt bennünk... Ha átöleljük az Urat, akkor a reményt öleljük át: íme, a hit ereje, amely megszabadít a félelemtől és reménnyel ajándékoz meg minket.
Ferenc pápa pénteken imát vezetett és rendkívüli, teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást adott a Szent Péter-bazilika előtti üres téren. A Szentatya Isten irgalmába ajánlotta Róma városát és az egész emberiséget.
,,A kereszt átölelése azt jelenti, hogy bátorságra lelünk mindannak az átöleléséhez, ami jelen korunkban idegenkedést, visszatetszést kelt bennünk, és legalább egy pillanatra hátrahagyjuk a mindenhatóság és a birtoklás zaklatott vágyát, hogy ily módon teret nyissunk azon kreativitás előtt, amelyet csakis a Szentlélek tud felszítani. Azt jelenti, hogy megleljük a bátorságot olyan helyek felleléséhez, ahol mindannyian megérezhetik: meghívást nyertek; és amelyek lehetővé teszik a vendégszeretet, a testvéri érzület és a szolidaritás új formáinak a megélését. Keresztje által megmenekültünk, hogy befogadjuk a reményt, és engedjük, hogy ez a kereszt megerősítsen és fenntartson minket az összes lehetséges úton-módon. Ez segít majd abban, hogy képesek legyünk megőrizni önmagunkat és másokat is. Ha átöleljük az Urat, akkor a reményt öleljük át: íme, a hit ereje, amely megszabadít a félelemtől és reménnyel ajándékoz meg minket."

- A Szentatya teljes szentbeszédét ITT olvashatják el Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
II. János Pál pápa imája
  2020-03-28 18:24:52, szombat
 
  Uram, te a legkisebb segítségért is
önmagaddal ajándékozol meg.
Add, hogy mindig önzetlenül
tudjak segíteni
keresztjüket viselő felebarátaimon!

Taníts meg bűneimet megsiratva,
igaz szívvel megtérni!
Taníts meg másokért élő,
áldozatos szeretetre!
Add, hogy ne pazaroljam el
örök javaimat,
hanem megőrizzem
a megszentelő kegyelem égi köntösét,
legszebb kincsemként ápolva azt!

Gyengeségedben kínod legyen az erőm.
Gyávaságomban bátorságot,
szenvedésben vigaszt adjon
tőrrel átszúrt szíved.
A kereszt fénye legyen lámpásom,
s fájdalma út,
melyen járva eltalálhatok Hozzád.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
szentmise szombat este Déváról 03.28
  2020-03-28 18:18:49, szombat
 
  Azt hittük, - mondta Ferenc pápa - egészségesek maradhatunk egy beteg világban." Az autóban, ha a műszerfalon kigyúl a piros lámpa, akkor a bölcs sofőr nem haragszik arra a kis jelző fényre, hanem megkeresi és elhárítja a rendszerben lévő hibát!! A jelenlegi krízis, csak a jéghegy csúcsa mondják a tudósok, és ha ez a hullám le is cseng, de ha mi, - mintha mi sem történt volna - száguldunk tovább, akkor valószínű, hogy a mainál súlyosabb problémák fognak történni Világunkkal! A betegség tüneteit eltüntethetjük, de ha a problémáink gyökereit nem oldjuk meg, akkor a gyógyulásunk nem lesz tartós!!
Igazából a Teremtett világgal való viszonyunk beteg! Végtelen gőgösségünkben azt gondoljuk, hogy értünk kel fel a nap, és hogy mindannyiunknak joga van úgy élni mint annak idején a napkirálynak, lehetőleg becsületes munka nélkül, mert nekünk minden kijár! Kizsákmányoljuk és letapossuk a világunkat, és egymást is könyörtelenül a profit miatt! Lakásaink lassan múzeumokká válnak, s mi magunk mint egy - egy fáraó a maga piramisában még élve mumifikálódunk!
Ferenc pápa, nem hiába választotta Szent Ferencet védőszentjének, első főpásztori levelében már új utat mutatott nekünk, így ír: ,,LAUDATO SI', mi' Signore", ,,Áldott légy, Uram" - énekelte Assisi Szent Ferenc. Ezzel a gyönyörű himnusszal arra emlékeztetett minket, hogy közös otthonunk olyan, mint egy nővér, akivel osztozunk a létben, és olyan, mint egy szép anya, aki karjába zár minket: ,,Áldott légy, Uram, földanya-nővérünkért, ki fenntart és ellát minket, gyümölcsöket terem, színes virágokat és füvet!"
E mai szentmisében Szent Ferenc atyánkat, hívjuk segítségül, ki maga is egészen biztos, hogy szenved, szenvedésünket látva. Ő annak idején is felkereste a ragályos betegségekkel, leprával küzdő testvéreit, hogy irgalmasságot gyakoroljon velük. Egészen biztos, hogy ma is számíthatunk közbenjáró szeretetére, csak tanuljuk meg tőle a nővérünknek, a természetnek a tiszteletét, szeretetét!! Kérjük őt segítsen megfékezni a világban a koronavírust és a mi szívünkben a mérhetetlen bírvágyat, a kapzsiságot, amiért mindent elérni, birtokolni, meghódítani akarunk!
Ma is szeretettel várunk az erdélyi idő szerint 18.00 órakor kezdődő szentmisénkre! Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.

Videó Link
Szentség imádás
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.