Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Egyre népszerűbb az erdőfürdő
  2020-03-04 15:16:23, szerda
 
  Részletek itt olvashatók Link  
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Pio atya gyógyító ereje
  2020-03-04 15:12:27, szerda
 
  Apám közel volt a halálhoz
Apám, Michael De Maria nagy rajongója volt Pio atyá-nak, saját apja, nagyapám pedig az 1940-es évek végén gyónt Pio-atyánál. Amikor belépett a vallomásba, Padre Pio keresztnévvel, John-val köszöntötte. . A nagyapám megkérdezte, hogy ismeri a nevét, és egyszerűen azt mondta, hogy sok mindent tud. Padre Pio azt is elmondta nagyapámnak, hogy nagyon jó élete lesz Amerikában, és szavai igaznak bizonyultak. Nagyapámnak nagyon jól ment a helyzet, amikor Amerikába költözött.
Apám nagyon súlyos esést kapót, mely miatt az agya vérzett. Közel volt a halálhoz. Az ohiói Akron kórházba vitték és agyműtétet végeztek. Az orvosok azt mondták anyámnak, hogy rendezze minden ügyét, mert nem számítottak rá, hogy éljen.
Amikor meglátogattam őt a kórház intenzív osztályán, veséje megbukott, és az agyműtét mellett számos más súlyos egészségügyi problémával és szövődménnyel is túl sok volt megemlíteni. Kinyomtattam néhány beszámolót a súlyosan beteg emberekről, akiket Padre Pio közbenjárása miatt gyógyítottak meg, és az apám ágya mellett a kórház falára ragasztottam őket. Apám akkor mondta, hogy Padre Pio hozzájött, az ágy mellett állt és imádkozott érte. Pio atya biztosította neki, hogy jól lesz. Azt mondta, hogy Padre Pio angolul beszélt vele. Apám még a barna köpenyt is leírta.
Apám több hétig intenzív ellátásban volt, összesen hat hónapig a kórházban. Ez volt három évvel ezelőtt. Apám 2006-ban ünnepelte 81. születésnapját. A családunk tudja, hogy Padre Pio közbenjárása nélkül apám nem lenne itt. Amikor meglátogattuk a Padre Pio szentélyét Pennsylvaniában, apámnak lehetősége volt megtartani Padre Pio kesztyűjét. szentély - mondta apám halkan -, ilyennek kell lennie a mennynek.
- Denise De Maria Bowman

- " fiam, azt is gondolod, hogy a bűn törvényt sért. Nem. A bűn a szeretet árulása."

- Pio atya a lelkek orvosa
Pio atya saját unokaöccsét sem gyógyította meg, aki epilepsziában szenvedett.:
"Isten megadná gyógyulásod kegyelmét, ha kérném. De nem felelhetnék érted az Úr előtt, mert nagyon szeretnéd a világot, rossz útra térnél, és elvesztenéd a lelkedet."

- "Ha tudom, hogy valaki szenved, akár a lelkében, akár a testben, akkor mit nem csinálnék együtt
az Úrral, hogy szabadon lássam tévedéseitől?
Örülök, hogy látom, hogy megmenekülsz minden szenvedésedtől; védelmezem kedvemben az ilyen szenvedések gyümölcseit, ha az Úr megengedi. " Pio atya

- A lélek, aki szakszerűen gyakorolja a rózsafüzért, átéli a kicsi vagy nagy szellemi történetét, és visszatér az emberi útba Isten útján, Krisztussal és Máriával együtt. Pio atya

- Ha szomorúnak és elhagyottnak érzed magad, garantálom, hogy Jézus minden eddiginél közelebb áll hozzád az isteni szívével." Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Ferenc pápa a Laudato si’ hét megünneplésére hívja az
  2020-03-04 15:00:42, szerda
 
  Ferenc pápa a Laudato si' hét megünneplésére hívja az Egyházat
...... ......


A teremtett világ védelméről szóló enciklika közzétételének ötödik évfordulója alkalmából Ferenc pápa a Laudato si' hét megünneplésére buzdítja a világ katolikus közösségeit május 16. és 24. között. A Szentatya erről szóló videoüzenetét március 3-án tették közzé.
A kezdeményezés konkrét lehetőséget nyújt az egyházmegyéknek, a plébániáknak, a szerzetesi közösségeknek, az iskoláknak és más katolikus intézményeknek, hogy elmélkedjenek a Laudato si' kezdetű enciklikáról, és elmélyítsék konkrét elkötelezettségüket a teremtésvédelem területén.
Ferenc pápa üzenetében így fogalmaz: ,,Milyen világot szeretnénk azokra hagyni, akik utánunk jönnek, a felnövekvő gyermekeknek? E kérdés indít arra, hogy hívjalak benneteket, kapcsolódjatok be a Laudato si' hétbe, amelyet május 16. és 24. között tartunk. Ez egy globális kampány a közös otthonunk védelmével foglalkozó Laudato si' kezdetű enciklika megjelenésének ötödik évfordulója alkalmából. Megújítom sürgető felhívásomat, hogy válaszoljunk az ökológiai válságra, a Föld és a szegények kiáltására.
Már nem várhatunk tovább. Gondoskodjunk a teremtett világról, a teremtő Jóisten ajándékáról!
Ünnepeljük együtt a Laudato si' hetet! Isten áldjon benneteket, és ne felejtsetek el imádkozni értem. Köszönöm!"
Ferenc pápa környezetvédelemmel foglalkozó, Laudato si' kezdetű enciklikájának közzététele óta világszerte közösségek ezrei tettek lépéseket a dokumentumban megjelenő átfogó ökológiai szemlélet megvalósítására. Ennek ellenére a környezetvédelmi válság kiterjedése és ritmusa továbbra is nagyon gyors. Miközben e válság súlyosabbá válik, a hívek iránymutatást várnak arra, hogy miként válaszoljanak a problémára.
Ennek tudatában a Szentatya és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma arra ösztönzi a katolikus közösségeket, hogy kezdeményezzenek bátrabb lépéseket a teremtett világ védelmében a Laudato si' hét során.
Arra hívják a közösségeket, hogy őszintén mérjék fel azokat a tevékenységeket, amelyeket eddig megvalósítottak, és kötelezzék el magukat a következő lépés közös megtételére.
A cselekvésre javaslatok is találhatók a Laudato si' hét weboldalán. Azt kérik a közösségektől, hogy alkalmazzák az internetes felületen elérhető eszköztárat lépéseik megtervezése, megvalósítása során; hasznosítsák az ott található reklám anyagmintákat, hogy megosszák a tevékenységükről szóló információkat másokkal.
A Laudato si' kezdetű enciklika közzétételének ötödik évfordulója egybeesik olyan nagy eseményekkel, amelyek részét képezik az emberiség arra irányuló igyekezetének, hogy megoldást találjon a környezeti válságra. Idén van a határideje annak, hogy az országok bejelentsék terveiket a párizsi klímaegyezmény célkitűzéseinek elérésére. 2020-ban rendezik meg a biodiverzitásról szóló ENSZ-konferenciát is, amelyen az emberiség lehetőséget kap konkrét célkitűzések megfogalmazására, hogy megóvja azokat a helyeket és fajokat, amelyek fenntartják az életet.
Ferenc pápa enciklikája közzétételének évfordulója alkalmából május 24-én ellátogat az acerrai egyházmegyébe, az úgynevezett ,,Tüzek földjére" (Terra dei Fuochi). A terület Nápoly és Caserta között húzódik: mérgező hulladék és tüzek pusztították el az egykoron szép és termékeny vidékét.
Ferenc pápa videoüzenete angol nyelvű felirattal: Link
A Laudato si' hét védnöke az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma; támogatója a The Global Catholic Climate Movement és a Renova+ szervezet, együttműködésben más katolikus szervezetekkel és csoportokkal.


Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó és videó: Vatican News
Magyar Kurír

*
- Laudato si' jelentése - azaz 'Áldott légy' - Ferenc pápa első önálló enciklikája
Bővebben Link

- Ferenc pápa: Áldott légy kezdetű enciklikája, a közös otthon gondozásáról 2015.május 24.
Link

- Régi katolikus oldal Link

- A Szent István Társulatnál jelent meg 2015 szeptemberében Ferenc pápa Laudato si' kezdetű enciklikájának magyar nyelvű fordítása, amely február 26-tól ingyenesen elérhető digitálisan, pdf-formátumban az érdeklődők számára - tájékoztatta szerkesztőségünket Farkas Olivér, a kiadó igazgatója. Ferenc pápa Laudato si' kezdetű enciklikája Link

- Laudato si' enciklika és első visszhangjai Link

- Ferenc pápa Áldott légy kezdetű enciklikája itt megvásárolható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ha rám tör a magány - vallásos
  2020-03-04 11:15:32, szerda
 
  2020.03.01 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Vallási nagykövet lesz Szikora Róbert
  2020-03-04 11:12:36, szerda
 
  A zenészt kérték fel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arcának.
Óriási megtiszteltetés érte a zenészt, felkérték az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arcának. Dolgozhat is, amit örömmel vállalt. Már találkozott Erdő Péter bíborossal és Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel.
A nemzetközi rendezvényen, szeptember 13-20. között, a katolikus egyház tanítása szerint az oltári szentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik. Szikora Robit a kongresszus sajtófőnöke kereste meg, hogy együttműködésre kérje.
Váratlanul hívott fel, pont a születésnapomon - mesélte a zenész a Borsnak. Úgy éreztem, ez óriási ajándék valahonnan fentről. Találkoztunk, elmondta, hogy én lennék a rendezvény egyik nagykövete, az arca. Az előmunkálatokban is részt vehetek, mint hitvalló, tanúságtevő. Sok keresztény színész, művész van, de ebben a műfajban engem választottak. Ezután elmentünk az Égre néző című verseskötet bemutatójára, ahol találkoztam Erdő Péter bíborossal. Közvetlen, nagy formátumú személyiség, olyan, akire azt mondják, finom ember.
Robi több rendezvényen is részt vett, karácsonykor például a Vörösmarty téren gyűltek össze, legutóbb pedig egy hete Esztergomban járt. ,,Ott Böjte Csabával találkozhattam. Gyerekkorom óta vallásos vagyok, nemes feladatnak érzem. Boldogan segítek, hiszen élő téglája vagyok az egyháznak. Sok feladatom lesz, de erről még nem tudok beszélni."
A zenész a lapnak felidézte azt a 48 évvel ezelőtti pillanatot, amikor megerősödött a hite:
,,1972-ben a Ferm együttesben játszottam, nyár volt, majd negyvenfokos hőség. Elmentem a siófoki nagytemplom előtt, amikor azt mondta a kis angyal bennem, hogy használd ki, bent hűvös lehet. Bementem, mint egy előkelő idegen, aki csakúgy nézelődik. Járogattam templomba, de addigra kiszáradt a hit bennem. Néztem a szobrokat, beültem a padba, és egyszer csak arra eszméltem, hogy térdelek, és azt hajtogatom: ne haragudj, bocsáss meg, szeretlek. Ezt ismételgettem, mint egy imamalom, ez jött a szívemből. Ez a legsűrűbb gyónás személytől személyig. Ez volt az első megtérés. Hatalmas ereje volt, nem tudom elfelejteni. Más ember jött ki a templomból. Minden megtérés Istennel kapcsolódik össze. Csak azt akarja a jó Isten , hogy megvalld a bű­neidet, az már ki van fizetve. Jézus a kereszten megfizette. Isten kegyelmét, szeretetét érezzük."
Már tudni lehet, hogy a kongresszusra eljön a pápa is a Vatikánból Budapestre.
,,Úgy tudom, nagy valószínűséggel jön a kongresszus záróeseményére. Persze, hogy várom! Szent Péter utódját ki ne várná? Rajta van a gyűrű, a Szent Péter-gyűrű, ami Krisztus által került oda. Azt szokták megcsókolni. Ha úgy hozza az élet, boldogan élem majd meg azt a helyzetet. Nagyon megtisztelné a pápa a kongresszust, ha eljönne. Ezért is óriási dolog. Pápa 1991-ben járt Magyarországon, és 1938-ban volt utoljára eucharisztikus kongresszus. Az utóbbiról a déd nagymamám fia készített fényképet a Hősök terén, amit történetekkel együtt őrzünk a családi legendáriumban" - mondta a lapnak a zenész.

Borítókép:
Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek és Szikora Róbert énekes az Égre néző címmel megjelent, istenes verseket tartalmazó válogatáskötet bemutatóján a budavári prímási palotában 2019. december 21-én. Kép linkje Link

MTI/Máthé Zoltán


 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Élet-Forrás 2020. március
  2020-03-04 11:06:43, szerda
 
  Élet-Forrás - 2020. március
A Szombathelyi Egyházmegye magazinműsora

Tartalom:
- A Megszentelt Élet Világnapján Szombathelyen találkoztak az egyházmegyében működő szerzetesrendek képviselői
- A Házasság Hete alkalmából egyházmegyénkben is számos programot szerveztek
- Megújul a jáki templom - Konferenciát tartottak az elmúlt 1 évben végzett munkákról
- Épületek felújítását és közösségi programok megvalósítását is támogatja a kormány - Egyházmegyénkből is több plébánia, egyházközség, illetve szervezet kapott támogatást

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Meszlényi Zoltán Lajos halálának ünnepe 1951 Március 04
  2020-03-04 10:55:38, szerda
 
  Római katolikus magyar vértanú püspök. -Kommunista hatalom áldozata lett. 2009 októberében boldoggá avatott Meszlényi Zoltán vértanú püspök.
- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
...... .........



- Boldog Meszlényi Zoltán Lajos ereklyéje
.......



Dr. Székely János emlékezése a szentmisén Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Ferenc pápa beteg, de nem koronavírusos
  2020-03-04 10:42:54, szerda
 
  Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus - jelentette kedden az Il Messaggero című olasz lap, a Vatikán szóvivője azonban nem akarta kommentálni az értesülést. A pápa maga jelentette be vasárnap, hogy megfázása miatt nem utazik el a Vatikánból, és nem vesz részt a Római Kúria aznap este kezdődő húsvét előtti lelkigyakorlatán.
A 83 éves egyházfő legtöbb múlt heti nyilvános programját, így a pápai audienciákat is lemondta megfázására hivatkozva. Nem vesz részt személyesen azon a nagyböjti lelkigyakorlaton sem, amely vasárnap este kezdődött egyházi vezetők részvételével Rómától délre. Rezidenciájáról, a Vatikán vendégházából követi az elmélkedéseket.

Olaszországban hétfőre 52-re emelkedett a koronavírusban elhunytak száma, a fertőzötteké pedig átlépte a kétezret.

Forrás: MTI
Magyar Kurír 2020.03.03
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent Kázmér 03.04
  2020-03-04 10:33:10, szerda
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Törekszem a cél felé, annak a hivatásnak jutalmáért, amelyet Isten onnan felülről adott Jézus Krisztusban.
Testvéreim!
Krisztus Jézusnak fönséges ismeretéhez mérten mindent hátránynak tartok. Érte mindent elvetettem, sőt szemétnek tekintek, csakhogy Krisztust elnyerhessem és hozzá tartozzam. Hiszen nem a törvény útján váltam igazzá, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit révén. Isten ugyanis a hit által tett igazzá, hogy megismerjem őt és feltámadásának erejét, de a szenvedésben is vállaljam vele a közösséget. Így hasonló akarok lenni hozzá halálában, hogy ezáltal eljussak a halálból a feltámadásra is.
Nem mintha már elértem volna, vagy már a célban lennék, de futok utána, hogy magamhoz ragadjam, ahogy Krisztus is megragadott engem. Testvéreim, nem gondolom, hogy máris magamhoz ragadtam, de azt igen, hogy elfelejtem, ami mögöttem van, és nekilendülök annak, ami előttem van. Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban.
Ez az Isten igéje. Fil 3,8-14

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: ,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében.
Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen.
Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek.
Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!"
Ezek az evangélium igéi. Jn 15,9-17

*
- Magyar kurír oldalon Link
...... ...........


,,Örökké kellett volna élnie" - Szent Kázmér és a mosolygó Szűzanya rejtélye
A Szűzanya iránti mélységes tiszteletéről tanúskodik, hogy mindennap elimádkozta Szent Bernát ,,Mindennap mondj Máriának..." kezdetű imádságát
Istenünk, neked szolgálni uralkodást jelent. Szent Kázmér közbenjárására add, hogy mindenkor szentségben és igazságban szolgáljunk neked. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

- Wikipedia oldalon
Szent Kázmér (lengyelül: Kazimierz), (1458. október 3. - 1484. március 4.) lengyel királyi herceg, szent. Kázmér IV. Kázmér lengyel király és Habsburg Erzsébet magyar hercegnő fiaként született 1458-ban. Amikor Hunyadi Mátyás király alatt az elégedetlenek felszólították Kázmért a korona átvételére, 1471-ben sereget vezetett Magyarországba, és Hatvanig nyomult elő. Amikor megtudta, hogy csak egy kis csoport (Vitéz János, Janus Pannonius) kívánja őt királynak, ráadásul már őközülük is már többen meghódoltak Mátyásnak, Kázmér Nyitrára vonult vissza, majd hazamenekült onnan.
A királyfiból végül - négy fivérével ellentétben - nem lett király, mert még az apja életében elhunyt, akit követhetett volna a lengyel trónon, mivel a bátyja, II. Ulászló cseh királyként lemondott a lengyel trónöröklési jogáról az öccsei javára, és legidősebb öccse Kázmér lett volna az első a lengyel trónörökösödési sorban, valamint azért sem, hiszen 1471-ben sikertelenül próbálta megszerezni a magyar koronát. Életét a szigorú aszkézis, és a szegények szeretete jellemezte. Állítólag ő írta az Omni die dic Mariae című híres latin egyházi éneket. X. Leó pápa már 1522-ben szentté avatta, emléknapja halála napja, március 4. A lengyelek és a litvánok védőszentjükként tisztelték.

- Katolikus oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. március 4.
  2020-03-04 10:18:56, szerda
 
  Csodaváró varázslók és boszorkányok ma is vannak közöttünk. Bámulják a csillagokat, kotorásznak a jóhiszeműek tenyerében és zsebében. Mindig is volt vevő az ilyenféle átkos sarlatánságokra. Érthetetlen, hogy értelmesnek tűnő, iskolázott emberek hogyan bízzák rá a sorsukat mindenféle horoszkópra. Hogyan veszi a bátorságot egynémely - magát komolynak gondoló - napilap, hogy horoszkópot tegyen közzé? Sátánfiak. És hogyan veszik a bátorságot, hogy ne tegyék közzé az Isten napi igéjét? Európa férfiai megítéltetnek, mert a niniveiek legalább Jónás szavára bűnbánatot tartottak. Itt és most pedig a Názáreti Jézus szól hozzátok.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 2503
  • e Hónap: 15941
  • e Év: 218854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.