Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Idézetek Pio atyától
  2020-03-05 23:00:22, csütörtök
 
  - "Sokan hozzám érkeznek, hogy vegyem le róluk a keresztet,
de túlságosan kevésen , hogy megtanítsam nekik, hogyan kell viselni. " Pio atya

- Pio atya gyakran ment a paradicsomba, hogy találkozzon Jézussal. Azt mondta: "Ö megmutatja nekem haza nagyságát és szépségét, aztán az utcára enged, és azt mondja, hogy jöjjek segítsem a száműzetésben lévő gyermekeit".

- "A lelked hajója mindig erős horgonyokkal rendelkezik az isteni jóság iránti bizalomban." Pio atya

- "A bűnbánat akarat cselekedete. Szeresd, és Isten kegyelmet fog adni neked." Pio atya

- "Milyen boldogság van a lelki csatákban! Elég mindig tudni, hogyan kell harcolni, hogy minden bizonnyal győztes legyél". Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Fegyencek himnusza
  2020-03-05 22:49:30, csütörtök
 
  Mi felnőttek sokszor úgy gondolkozunk mint a gyermekeink! A mesében vannak Hófehérkék és vasorrú bábák, talpig becsületes királyfiak, és gonosz, tüzet okádó sárkányok, és ők egymásnak ádáz ellenségei, nincs párbeszéd, kiengesztelődés!! A legtöbb mai film is arról szól, hogy a jó találkozik a rosszal és végül komoly harcok után a jó diadalmaskodik, a rossz elnyeri méltó jutalmát!! Egy statikus világban gondolkodunk, hol a szereplők nem párbeszédet folytatva egymást megismerik, hanem kérlelhetetlen csatában legyőzik ellenfeleiket!! Sajnos egymást is, de sokszor magunkat is betuszkoljuk e képletbe, és ebből fakadnak a véget nem érő gondjaink!!
Jézus Krisztus arról beszél, hogy az eldobott kő szegletkővé válik! Mellette Zakeus, Mária Magdolna, de akár az apostolok fejedelmei Szent Péter, Szent Pál is a sötétség udvarából képesek átvezetni az életszentség ragyogó palotájába!! Annak idején kíváncsian figyeltem, hogy az árva, utcáról közénk jött gyermekeket képesek vagyunk-e átvezetni a félelem, a csibészkedés partjairól, a kitartó tanulás, a bizalomból fakadó szófogadás, az értelmes, kibontakozó élet pályájára?? Az elmúlt évtizedek az bajban lévő gyermekek között, Krisztus tanításában, módszereiben való hitemben megerősítettek!! Hiszem és vallom, hogy Isten selejtet nem teremt, mindannyian képesek vagyunk szeretetben, békében jókká válni, mert igenis jónak lenni jó, szeretetben élni gazdagság, fény, ragyogás még akkor is, ha szeretetünket nem viszonozzák!
Természetesen bennem is felmerül a kérdés, hogy laboratóriumi körülmények között ami a gyermekek világában igaz, az vajon a felnőttek világában is érvényes-e? Vajon a hétpróbás elítélt fegyencek számára lehet hirdetni eredményesen az evangéliumot, számukra járható Jézus Krisztus szeretet útja akár bent a fegyház falai között is?? Több börtönt, fegyházat is meglátogattam, beszéltem elítéltekkel, fegyházőrökkel, nagyszerű parancsnokokkal és mindezek után szilárdan hiszem, hogy a szeretet útja nem néhány rendkívüli ember külön saját ajándéka, hanem mindannyiunk számára járható gyönyörű szép út!!
A balassagyarmati fegyencek által írt, hangszerelt és előadott dal, mely a Szent Adorján életéről ugyancsak általuk szerkesztett és előadott muzikel végén hangzott fel először, az előadó termet megtöltő rokonok, vendégek előtt nem csak engem, hanem úgy gondolom, hogy mindannyiunkat meggyőzött arról, hogy van remény, az emberiség nem sárkányfog vetemény, pusztulásra váró szégyene a földnek hanem Krisztus által megváltott, Isten halhatatlan nagy családja! Nem csak hiszem, hogy a kölcsönös tiszteletből, szeretetből sarjadó párbeszéd képes lerombolni bennünk és körülöttünk magasodó falakat, képes járható hidat verni ember és ember közé, hanem bennem vágyat is ébresztett, hogy létrehozzuk közösen a századik báránynak otthonát, egy olyan aklot, mely minden megfáradt felnőtt számára nyitva áll!
Szeretettel ajánlom a csatolt videoklipet, melyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre írt, szerkesztett és előad, remélem e nem mindennapi alkotás a ti szíveiteket is örömmel fénnyel fogja eltölteni!
Azért imádkozom, hogy házainkat, tereinket betöltő sláger legyen e szép dal!
Örömteli szívvel, Csaba t.

Isten ma kinyitott egy ablakot nekünk Videó klipp Link

Rendezte: Török László
Fényképezte: Török László, Nitu Alexandru, Pap Botond, Lambert Iván
Vágta: Fábián Zsolt Imre, Pap Botond
Fényelte: Nitu Alexandru
Gyártásvezető: Fábián Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Hogy kerül egy ünneplésbe szenvedés?
  2020-03-05 22:45:23, csütörtök
 
  Két evangéliumi szakasz egyetlen misében? Hogy lehet ez? Miként fér össze az ünneplés a szenvedéssel? És mitől virág a pálma?
Ismét jelentkezik a Misevlog, ezúttal a virágvasárnaphoz kapcsolódó tudnivalókat osztja meg velünk Misevlog - virágvasárnap Fábry Kornél!

2020. márc. 5. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Véres csaták után látnak édes álmot
  2020-03-05 22:41:03, csütörtök
 
  Hadisírok.
Az utóbbi években több, mint húszezer I. világháborús sírt újított fel a magyar állam. A "Nagy Háború" hősi halottjairól és a sírok gondozásáról készült film elkészítésében mi is részt vettünk a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum felkérésére. Te ismered a családod történetét ebből az időből?
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum videó Link

- Magyarország első világháborús veszteségeinek feldolgozásáról, a hadisírok és emlékművek felújításáról szóló dokumentumfilm a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésében valósult meg.
- Az első világháborúban részt vevő több mint 3 millió magyar katona közül több mint 600 ezren haltak hősi halált. A Magyarországon fellelhető első világháborús katonatemetők felújítása az erről szóló kormányrendelet nyomán 2016-ban indult meg, 2 milliárd forintos támogatással.
Az elmúlt csaknem négy év alatt 308 pályázat kapott anyagi forrást az első világháborúhoz köthető épített örökség megújítására. Ennek keretében összesen 23 970 hadisír, 148 emlékmű, 7 emlékpark, 6 művészeti alkotás és 15 kripta, valamint mauzóleum felújítása valósult meg. A magyar hadisírok és emlékhelyek mellett számos hadifogoly-temető is megújult, ahol orosz, olasz, román, szerb katonák is nyugszanak, amely példaértékű Európában.
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Csoda csak egyszer történik Jean Marais
  2020-03-05 22:36:07, csütörtök
 
  Magyarul beszélő francia-olasz romantikus film, 97 perc, 1951
Videó Link

1939-ben Jérome és Claudia egymásba szeretnek és szeretnének összeházasodni. De kitör a háború, elszakadnak egymástól, hiszen Jérome-nak be kell vonulnia. A háborút szerencsére túlélik és újra találkoznak. De hiába próbálják újra éleszteni érzelmeiket, az átélt események hatására mindketten megváltoztak. Idegenekként állnak egymással szemben.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szombathely gyásznapja - César Franck: Piece Heroique
  2020-03-05 22:20:21, csütörtök
 
  Videó Link

Orgonán közreműködik: Lakner-Bognár András, egyházmegyei zeneigazgató

- Szombathely gyásznapja 2020.03.04 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
2020. március 4-én emlékeztek meg Szombathelyen
  2020-03-05 22:17:49, csütörtök
 
  2020. március 4-én emlékeztek meg Szombathelyen a várost 1945. március 4-én ért súlyos bombatámadásról. Koszorúzás, emléktáblaavatás, püspöki szentmise keretében emlékeztek meg a 75 évvel ezelőtti borzalomról.
12.47 perckor, az 1945. március 4-i bombatámadás kezdetére emlékezve, megszólalt a Székesegyház Mária harangja. Minden évben ez az egyik megrendítő pillanat, amely a mából a szőrnyű múltba rántja vissza az embereket. A Székesegyházban ezt követően Lakner-Bognár András egyházmegyei zeneigazgató adta elő César Franck - Piece Heroique c. művét.Ezt követően Lendvai Rezső, egyházközségi világi elnök emlékező gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők.
Délután az Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál gyűltek össze a megemlékezők. Az épület falán a bombázás áldozatainak emléket állító dombormű emlékeztet a II. világháború borzalmaira. Koszorúzással, ökumenikus szertartással, a kegyelet gyertyáinak elhelyezésével adóztak az elhunytak emlékének. A résztvevők ezután átvonultak az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri épületéhez, ahol beszédet mondott dr. Nemény András polgármester. Az épület falán lévő emléktáblánál koszorút elhelyezve, gyertyát gyújtva emlékeztek a megjelentek Szombathely gyásznapjára.
A Székesegyház északi falán egy új emléktáblát avattak március 4-én. Ez nemcsak az 1945. március 4-i bombázásra emlékezteti az arra járókat, hanem arra is, hogy az egyik bomba a templom északi fala mellett becsapódva nem robbant fel. Ezt később Marosfalvy Antal tűzszerész hatástalanította. Császár István általános helynök áldotta meg az emléktáblát, amelyet Nemény András polgármester és Puskás Tivadar egykori polgármester avatott fel.
A Székesegyházban püspöki szentmisével zárult a nap és a háromnapos emlékező program. Székely János megyéspüspök szentbeszédében a Jelenések könyvére utalva kiemelte: ez a könyv egy látomás az emberi történelemről, annak igazi erőiről, beteljesedéséről. Hallunk a hétpecsétes könyv pecsétjeinek feltöréséről. Az első négy pecsét feltörésénél azt halljuk, hogy 4 lovas megy ki a világba. Az első fehér lovon ül, íj van a kezében, kivonul, hogy győzzön. A második vörös lovon ül, kivonul, hogy gyilkolják egymást az emberek. A harmadik a fekete ló, hozza a pusztulást, a halált. A negyedik a fakó ló, amely hozza a járványokat. Ez a négy pecsét és ló, egyetlen háborúnak négy arca, fázisa. A háború eleinte olyannak tűnik mint a fehér lovas, amely kivonul, hogy győzzön: sokan megittasodnak a győzelmektől. Aztán jön a vörös ló: a gyilkolás, az erőszak, amikor előkerül az ember legsötétebb arca. Aztán jön az éhínség, járvány, a pusztulás. A háború lassan mutatja meg az igazi arcát. Ez a II. világháborúban is így volt: csak lassan tárult fel a Don-kanyar, a koncentrációs táborok szőrnyű világa, vagy Hirosima és Nagaszaki. Az államok és népek is a maguk legrosszabbik arcát mutatták meg, pl. Németország, mondta Székely János.
A naphoz rendelt bibliai szakaszok kapcsán kiemelte: az olvasmányban Jónás próféta a megtérésre hív, akárcsak a mai nap. Arra hív, hogy megdöbbenjünk, megborzadjunk. Elkezdjünk álmodni arról a világról és tenni érte, ahol nincs többé erőszak, pusztítás, egy istenibb, igazibb világ. Egy olyan világ, ahol kevesek jólétének ára nem emberek milliárdjainak nyomora. Ahol béke van az anyaméhben is, ott sincs vérontás. Ahol béke van a családokban, mondta Székely János.
Az evangéliumban az emberek újabb és újabb jeleket kérnek Jézustól, de Ő azt mondja. nem ad több jelet. Jézus élete, tettei az Isten leghatalmasabb jelei. Önmagát adta a világnak. Nem kell új jeleket kérnünk. A mi éltünk is tele van az Isten jeleivel: pl. a teremtett világ, minden megfogant élet. Mennyire vakok vagyunk észrevenni Isten jeleit. De a mai nap jó alkalom arra, hogy az emberek elborzadjanak és minden jóérzésű emberben megszülessen a vágy a béke után, és a béke forrása, a Teremtő Isten után.
Ezek után megemlékezett Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökről, aki a kommunizmus áldozataként halt meg az 1951-ben. Egy ragyogó jel volt az élete egy embertelen világban. Isten jele volt, ahogy minden szentünk is az volt, mondta Székely János.
- A szentmise végén Lendvai Rezső és Koltay Ferenc több évtizedes, a Székesegyházért és az egyházközségért végzett munkájukért köszönetképp Ferenc pápa apostoli áldását tanúsító díszes oklevelet vehettek át Székely János megyéspüspöktől.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Isten ma kinyitott egy ablakot nekünk.
  2020-03-05 21:54:08, csütörtök
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM Videó Link

- Mi felnőttek sokszor úgy gondolkozunk mint a gyermekeink! A mesében vannak Hófehérkék és vasorrú bábák, talpig becsületes királyfiak, és gonosz, tüzet okádó sárkányok, és ők egymásnak ádáz ellenségei, nincs párbeszéd, kiengesztelődés!! A legtöbb mai film is arról szól, hogy a jó találkozik a rosszal és végül komoly harcok után a jó diadalmaskodik, a rossz elnyeri méltó jutalmát!! Egy statikus világban gondolkodunk, hol a szereplők nem párbeszédet folytatva egymást megismerik, hanem kérlelhetetlen csatában legyőzik ellenfeleiket!! Sajnos egymást is, de sokszor magunkat is betuszkoljuk e képletbe, és ebből fakadnak a véget nem érő gondjaink!!
Jézus Krisztus arról beszél, hogy az eldobott kő szegletkővé válik! Mellette Zakeus, Mária Magdolna, de akár az apostolok fejedelmei Szent Péter, Szent Pál is a sötétség udvarából képesek átvezetni az életszentség ragyogó palotájába!! Annak idején kíváncsian figyeltem, hogy az árva, utcáról közénk jött gyermekeket képesek vagyunk-e átvezetni a félelem, a csibészkedés partjairól, a kitartó tanulás, a bizalomból fakadó szófogadás, az értelmes, kibontakozó élet pályájára?? Az elmúlt évtizedek az bajban lévő gyermekek között, Krisztus tanításában, módszereiben való hitemben megerősítettek!! Hiszem és vallom, hogy Isten selejtet nem teremt, mindannyian képesek vagyunk szeretetben, békében jókká válni, mert igenis jónak lenni jó, szeretetben élni gazdagság, fény, ragyogás még akkor is, ha szeretetünket nem viszonozzák!
- Természetesen bennem is felmerül a kérdés, hogy laboratóriumi körülmények között ami a gyermekek világában igaz, az vajon a felnőttek világában is érvényes-e? Vajon a hétpróbás elítélt fegyencek számára lehet hirdetni eredményesen az evangéliumot, számukra járható Jézus Krisztus szeretet útja akár bent a fegyház falai között is?? Több börtönt, fegyházat is meglátogattam, beszéltem elítéltekkel, fegyházőrökkel, nagyszerű parancsnokokkal és mindezek után szilárdan hiszem, hogy a szeretet útja nem néhány rendkívüli ember külön saját ajándéka, hanem mindannyiunk számára járható gyönyörű szép út!!
- A balassagyarmati fegyencek által írt, hangszerelt és előadott dal, mely a Szent Adorján életéről ugyancsak általuk szerkesztett és előadott muzikel végén hangzott fel először, az előadó termet megtöltő rokonok, vendégek előtt nem csak engem, hanem úgy gondolom, hogy mindannyiunkat meggyőzött arról, hogy van remény, az emberiség nem sárkányfog vetemény, pusztulásra váró szégyene a földnek hanem Krisztus által megváltott, Isten halhatatlan nagy családja! Nem csak hiszem, hogy a kölcsönös tiszteletből, szeretetből sarjadó párbeszéd képes lerombolni bennünk és körülöttünk magasodó falakat, képes járható hidat verni ember és ember közé, hanem bennem vágyat is ébresztett, hogy létrehozzuk közösen a századik báránynak otthonát, egy olyan aklot, mely minden megfáradt felnőtt számára nyitva áll!
Szeretettel ajánlom a csatolt videoklipet, melyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre írt, szerkesztett és előad, remélem e nem mindennapi alkotás a ti szíveiteket is örömmel fénnyel fogja eltölteni!
Azért imádkozom, hogy házainkat, tereinket betöltő sláger legyen e szép dal!
Örömteli szívvel, Csaba t.
*
A videoklip A Balassagyarmati Fegyház és Börtön Színjátszó Köre által írt Szent Adorján életéről szóló színdarab egyik zenéjére készült.
Zongorán közreműködött Várnagy Andrea zongora-művésznő.
A klipp egy szabadulás-történetet mutat be, mely azt szimbolizálja, hogy a fogvatartottak a reintegrációs alkotó munkájuk által felszabadulnak, kvázi kiszabadulnak bezártságukból. A váltakozó képek bemutatják a kontrasztot a dalban is megénekelt két világ között, a felemelkedést, elismerést, melyet a darabban játszó művészek átélhettek a József Attila Színházban, ahová kitartó munkájuk révén eljuthattak, kivívva mindannyiunk elismerését, megbecsülését. A klip négy helyszínen játszódik: Az Opera Zongoratermében, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön falai között, a József Attila Színházban és a Dévai templomban. Szereplőként Várnagy Andrea művésznő és a Fogvatartottak színjátszói mellett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei és Böjte Csaba testvér is feltűnnek.

- A forgatásokban és az utó munkákban segítségünkre voltak a dévai gyermekek akik a Gyermek Jézus Stúdió munkatársai.
Írta: Török László
Stáblista:
Rendezte: Török László
Fényképezte: Török László, Nitu Alexandru, Pap Botond, Lambert Iván
Vágta: Fábián Zsolt Imre, Pap Botond
Fényelte: Nitu Alexandru
Gyártásvezető: Fábián Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Vass Albert: Kivándorlók dala
  2020-03-05 21:44:49, csütörtök
 
  Mihályfalvi János videója Link

-Bús vállunkon nyűtt tarisznya,
nyűtt lábunkon ócska csizma,
fel is út, le is út,
idegenbe visz az út.

Fáj szívünkben régi emlék,
bizony pajtás, haza mennénk,
de nincs hova: nincs hazánk
se otthonunk, se anyánk.

Idegenből idegenbe,
munkahelyről munkahelyre
visz az idő, visz a szél,
gonosz idő, gonosz szél.

Gép dübörög, fejsze csattan,
otthon járunk gondolatban
s míg hordjuk a szolga-súlyt
fáj az élet, fáj a múlt.

De majd egyszer üt az óra
s fölszállunk egy víg hajóra,
hohahó, szép hajó!
Vitorlája, mint a hó!
S nyűtt szívével halál szárnyán
hazatér a bujdosó.

(Wentorf, 1951)

*
- Kárpátia Zenekar videó Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Vass Albert: Magyar cirkusz
  2020-03-05 21:39:37, csütörtök
 
  Mihályfalvi János videója Link

Cirkuszról álmodtam az éjszaka.
Emberek, az álom szörnyű volt!
Még le sem ment a nap egészen
s már följött véresen a hold!

Indulót kürtölt frakkosan a Halál!
Körben a világ valamennyi népe
megtöltötte a páholysorokat
s minden szem az arénát nézte.

Ott gyilkolták egymást a magyarok,
Torz jelmezekben részegen!
Szemükben láz, kezükben kés
s csorgott a vér a késeken...!

Mindenki küzdött ott mindenki ellen
és ezer bohóc röhögött!
A világ jelszavakat ordított
és fogadásokat kötött:

- Én arra a vörösre fogadok!
- Enyém a zöld inges legény!
- Szorítsd, te Árpád-címeres!
- A gatyás paraszt az enyém!

S a magyarok csak ölték egymást.
Tombolt a halál-zenekar.
S Európa cirkusz-porondján
fogyott, fogyott a magyar.

Aztán a végin egy maradt csak.
Ezer sebéből folyt a vére.
Bámult fáradtan, eszelősen
a véráztatta csatatérre.

A nézők elszámolták a fogadásokat.
Aki vesztes volt, fizetett.
Néhányan már ásítottak is.
Aztán mindenki hazament.

Pár kapzsi suhanc még összeszedte
az elesettek rongyait.

Aztán már csak a hold bámulta
borzadt szemével, vörösen
az új magyar Kaint.

Bajorerdő, 1947

*
- vanettova videója Link

- Emberiseg Hu videója Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.