2020-03-05 18:49:53, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók :
4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.
1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.
Sütés után:
120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)
Elkészítése :
A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm atmeroju tortaformaba vagy kuglofformaba ontjuk es 160 fokon megsutjuk. Eleg sokaig sul, mert hig teszta, de megeri a raforditott idot. Akkor jo mikor a kozepebe szurva egy tut vagy hurkapalcikat, mar nem ragad, es tapintasra ruganyos meg. Szoval kiszaritani sem szabad. A teteje meg fog repedni, de igy kell legyen, meg mutatos is igy. Mikor kivettuk a sutobol meglocsoljuk narancslevel. Kihutjuk, megszorjuk vanilias porcukorral , szeleteljuk es joizuen elfogyasztjuk.
Jo etvagyat kivanok!
.
Matyi Éva receptje |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|