Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Pio atya beolvasott
  2020-03-07 22:52:10, szombat
 
  Pio atya az egyháztörténelem egyetlen papja, aki megkapta Jézus sebeit. Ezzel kapcsolatban egy híres tudós azt mondta: ,,... mi tudósok úgy tartjuk, hogy Pio atya olyan hevesen gondolt a Megfeszített Krisztusra, hogy annak hatására rajta is megjelentek a Megváltó stigmái." Amikor ez Pio atya fülébe jutott, ő így intette a hírhozót: ,,Amikor újra találkozol ezzel a professzorral, mondd meg neki, hogy gondoljon hevesen arra, hogy egy ökör. Majd meglátjuk, ettől kinőnek-e a szarvai!"

- Egy szerelmes ifjú kért tanácsot Pio atyától, hogy mit tegyen: nagyon szeretik egymást egy lánnyal. Pio atya természetesnek vette, hogy házasodjanak össze. Ám a fiú bevallotta, hogy a lány szülei ellenzik a házasságot. ,,Akkor hagyd ott!" Néhányszor megismétlődött ez a kérdezz-felelek játék, míg végül Pio atya úgy tett, mintha szörnyű haragra gerjedt volna, és szívből jövő nevetését elfojtva így kiáltott fel: ,,Na de fiam, hát még a kerítőtök is én legyek?!"

- "Az ember megkóstolja a bűnt, és a bűn miatt Isten halálosan szomorú; a kegyetlen gyötrelmek gyötrelmei vért izzadnak tőle! ..." Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Legyőzte Hongkongot a női foci válogatott
  2020-03-07 22:02:32, szombat
 
  A magyar női labdarúgó-válogatott 4-0-ra nyert barátságos mérkőzésen Hongkong legjobbjai ellen.
A hazai szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint a nemzeti együttes története első Hongkonggal vívott mérkőzésén magabiztos játékkal győzött a törökországi találkozón.
Az ázsiai csapat a magyar válogatott 60. hivatalos ellenfele volt, amely a FIFA-világranglista 74. helyezettje, míg a magyar gárda a 45. pozíciót foglalja el az áprilisi Eb-selejtezők előtt.
Eredmény:
Magyarország-Hongkong 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Kocsán Petra, Vágó Fanni, Németh Hanna, Csányi Diána

...... ..............



Forrás: M4 sport hírek 2020.03.07
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Női kézilabda - Magyar csapatok sikerei
  2020-03-07 21:51:14, szombat
 
  A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 35-29-re legyőzte a román Ramnicu Valcea csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, szombaton.
Női kézilabda B.L. csoport körben a Győri E.T.O. csapata 19 pontot összegyűjtve első lett és be jutottak a legjobb 4 közé.
Április hónapban/04.03/ a Győri E.T.O. csapata Bukarest csapatával fog mérkőzni.A győri visszavágóra pedig április 11-én vagy 12-én kerül sor.
Meglepi a Youtube csatornán:
- GYŐRI AUDI ETO KC - SCM RAMNICU VALCEA videó Link

*
Női kézilabda E.H.F. kupa Negyed döntőjében a Siófok női csapat a mai mérkőzésen 40:20 /+20 ponttal verte meg a Kastamonu csapatát. Előzőleg a "B" csoportban 10 pottal elsők lettek
A női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének szombati visszavágóján a címvédő Siófok KC hazai pályán 20 gólos sikert aratott a török Kastamonu Belediyesi felett, ezzel pedig tükörsimán, kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe.
...... .........


- A siófokiak már az első meccsen, Törökországban sem hagytak sok kérdést a visszavágóra - akkor kilenc góllal nyertek (38-29-re) -, de hazai pályán is megmutatták, hogy mennyivel ellenfelük előtt járnak. A visszavágó első félidejében kiváló támadójátékkal 19 gólt szereztek a Balaton-partiak 70 százalék feletti pontossággal, miközben a vendégek próbálkozásainak kevesebb mint a feléből született találat (19-10).
A második félidőt agresszívan kezdte a Belediyesi, és rövid időn belül öt gólt szerzett, a siófoki lányok azonban tartották a lépést, sőt az utolsó öt percbe érve már kétszer annyi gólnál jártak, mint ellenfelük (36-18). A mérkőzés végén már abszolút öröm kézilabdát mutatott be a Siófok KC, amely tükörsimán, 40-20-ra nyerte meg a mérkőzést, és így bejutott az elődöntőbe. A női EHF-kupa negyeddöntőjének további visszavágóit vasárnap rendezik.
SIÓFOK KC-KASTAMONU BELEDIYESI GSK (török) 40-20 (19-10)
Siófok, 1185 néző. V: Braseth, Sundet (norvégok)
SIÓFOK: SILJE SOLBERG - BÖHME 5, Niombla 5 (3), Pena 1, JEZIC 6, Kobetic 3, HÁRSFALVI 6. Csere: Szikora (kapus), Janjusevics 2, Drabik 5, AOUSTIN 3, Such 1, Lapos 1, Wald 2. Edző: Tor Odvar Moen
KASTAMONU: Pandzic - Uszkova, Yilmaz 2, ISKENDEROGLU 6 (2), Coskun 1, Iskit 3, Aydin 2. Csere: Rombescu, Kajumova (kapusok), Woloszyk, ÖZEL 6 (4), Güler, Vaschuk, Türkoglu. Edző: Hakan Günal
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 9/6

Továbbjutott: a Siófok, kettős győzelemmel (78-49)
MESTERMÉRLEG
Tor Odvan Moen: - Nagyon boldog vagyok, hogy a lányok végig koncentráltak. Kilencgólos előnnyel vártuk a visszavágót, ami nem kevés, de szerencsére tényleg nagyon figyeltek. Húsz góllal győztünk olyan együttes ellen, amely azért jól teljesített a nemzetközi porondon, elégedettek lehetünk.
Hakan Günal: - Egyértelműen jobb csapat a Siófok, de kár, hogy nem tudtuk tartani a tempóját és ilyen nagy különbséggel szenvedtünk vereséget. Kevesebb hibával legalább kisebb különbséggel kaptunk volna ki...

- A siófokiak ellenfele a dán Odense HB - orosz HK Lada Toljatti mérkőzés győztese lesz.

Meglepi a Youtube csatornán
- KASTAMONU BELEDIYESI GSK - SIÓFOK KC | NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA 2019/2020 | NEGYEDDÖNTŐ, 1.MÉRKŐZÉS videó Link

- SIÓFOK KC - KASTAMONU BELEDIYESI | NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA 2019/2020 | NEGYEDDÖNTŐ, 2.MÉRKŐZÉS Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Tartsunk bűnbánatot 03.01
  2020-03-07 21:36:16, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Psalmus 50 (51) - Miserere mei, Deus
  2020-03-07 21:32:05, szombat
 
  Bűnbánat szentségének kiszolgáltatása - Fejtetőre hamuval kereszt rajzolás
Papa lMusic videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Gyógyír a korona vírus fertőzéstől való félelemre
  2020-03-07 21:29:19, szombat
 
  ...... .........



Forrás: Katolikus ma oldal 2020.03.07
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Tenisz - Magyar sikerek
  2020-03-07 21:22:04, szombat
 
  Heroikus csatában lőtte DK-döntőbe Magyarországot Fucsovics Márton
...... .........


Fucsovics Márton idegőrlő mérkőzésen legyőzte Ruben Bemelmanst a szombati Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, ezzel bejutott a magyar csapat a madridi szuper döntőbe.
Az első szett elképesztően izgalmas csatát hozott, mindkét játékos magabiztosan hozta a saját adogatójátékát, így 6:6 után tiebreak döntött. Fucsovicsnak több labdája is volt a győzelemre, de nem élt egyikkel sem, Bemelmans viszont 9-7-re behúzta az első szettet.
Fucsovics ezután egy kicsit felszívta magát, rögtön brékkel kezdett, de láthatóan Bemelmans is érezte, hogy lehet keresnivalója, a magyar játékos pedig frusztráltságában az ütőjét is a földhöz verte párszor. Mint kiderült, egy brék pont elég volt viszont az egyenlítéshez, még ha nagyon körömrágósra is sikerült a második szett összességében.
A párharc tehát egy harmadik, mindent eldöntő szettre maradt, amelyben a belga játékoson fáradtság jelei mutatkoztak, Fucsovics viszont több egészen kiváló ásszal operált, ráadásul rögtön brékelni is tudott. Bemelmans nem tudott váltani, Fucsovics pedig egyre higgadtabban játszott és végül elsősorban a ragyogó szervajátékának hála csaknem két és fél óra játék után megnyerte a meccset, egyben a párharcot is.

Forrás: 24.hu 2020.03.07
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Már 5 koronavírus-fertőzött van Magyarországon
  2020-03-07 21:19:52, szombat
 
  Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit, írja a kormányzati tájékoztató honlap. Jelenleg a Szent László kórházban ápolják. Valószínűsíthetően a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.
A Nemzeti Nép egészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást.
Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontakt kutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége is már karanténba került. Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbiekben adunk tájékoztatást.
Közben a WHO már hat magyar fertőzöttről ír, szóval lehet, hogy még valakit bejelentenek hamarosan.
Eddig négy, Magyarországon élő, de külföldi állampolgár kapta el a vírust itthon. Közülük hárman irániak, a negyedik férfi pedig egy Debrecenben élő brit állampolgár, aki Olaszországban dolgozott.


Forrás: 24.hu 2020.03.07
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Elmarad a Márc. 15.-i központi ünnepség.
  2020-03-07 21:15:53, szombat
 
  Lemondják a március 15-i központi ünnepséget.
.........


A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget, olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombati közleményében.
Mint írják, bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek.
Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagy ünnepséget lemondja. Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek

Forrás: 24.hu 2020.03.07
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Borzalmas tragédia történt: nyolc focista halt meg .....
  2020-03-07 21:12:31, szombat
 
  Borzalmas tragédia történt: nyolc focista halt meg a balesetben
A guineai másodosztályban szereplő Étoile de Guinée csapatbusza karambolozott. Az Étoile de Guinée az első meccsére utazott az idényben, amikor megtörtént a tragédia. A balesetnek legalább nyolc halálos áldozata van, mindannyian labdarúgók. A balesetben további 17 ember sérült meg, ám arról még nincs pontos információ, hogy mi történt. A tragédiában elhunyt a Liverpool középpályásának, Naby Keitának a testvére is - írja a Ripost.

Forrás: mai világ 2020.03.07
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.